توصيه‌هاي پزشكي چه غذاهايي به فرزندانمان بدهيم؟

توصيه‌هاي پزشكي
چه غذاهايي به فرزندانمان بدهيم؟
 1 مهر-92
 مشخص  نیست که چراشيوا فرجي" متخصص تغذيه  فراموش کرده است در شرایطی که میلیون هادانش آموز ان مدارس بدلیل ققر اقتصادی خانوادگی  مجبور به ترک تحصیل   و تیدیل به کودکان کار خیابانی شده اند . یا با وجود اینکه 80% جمعیت کشور در زیر خط فقر اقتصادی بسر می برند . همچنین با  وجود اینکه ایشان اعتراف  کرده  بسياري از كودكان به ويژه در سنين مدرسه به دليل كمبود كلسيم دچار ناهنجاري رشد مي‌شوند يا به دليل فقر آهن دچار بي‌حالي يا كاهش سطح يادگيري مي‌شوند ولی  اين متخصص تغذيه به والدين توصيه كرده است  باید مواد مختلف غذايي از جمله گوشت قرمز، گوشت سفيد، انواع سبزيجات و حبوبات را در طي هفته در قالب و شكل‌هاي مختلف براي كودك بر سر سفره خانواده تهيه كنند!



برخي والدين همواره دغدغه دادن يك غذاي كامل و سالم را به فرزند خود دارند، در حالي كه به سادگي با تركيب غذاهاي سودمند مي‌توان نياز اصلي بدن او را تأمين كرد. "شيوا فرجي" متخصص تغذيه در گفت‌وگو با فارس، در مورد نحوه تأمين غذاي مناسب براي كودكان گفت: والدين بايد بدانند كه براي رشد جسماني مناسب شكل‌گيري استخوان ‌بندي مطلوب و ايمني كودك در برابر بيماري‌ها، بايد زنجيره مناسب غذايي در خانواده‌ها به ويژه در سطح مدرسه رعايت شود. وي افزود: بسياري از كودكان به ويژه در سنين مدرسه به دليل كمبود كلسيم دچار ناهنجاري رشد مي‌شوند يا به دليل فقر آهن دچار بي‌حالي يا كاهش سطح يادگيري مي‌شود. اين متخصص تغذيه به والدين توصيه كرد تا مواد مختلف غذايي از جمله گوشت قرمز، گوشت سفيد، انواع سبزيجات و حبوبات را در طي هفته در قالب و شكل‌هاي مختلف براي كودك بر سر سفره خانواده تهيه كنند. فرجي  گفت: برخي از والدين از اينكه كودك آنها از خوردن بعضي غذاها امتناع مي‌كنند رنج مي‌برند در حالي كه مي‌توان با روشهاي مختلفي از جمله تركيب مواد غذايي به صورت مخلوط لابه‌لاي خورشت يا پلو انواع مواد غذايي مانند هويج، كلم و گوشت را به صورت خرد شده به كودك خوراند. عضو انجمن تغذيه ايران، تهيه انواع سوپ و‌اش را كه مي‌تواند حاوي مواد غذايي مختلف باشد براي كودكان بسيار مفيد دانست و گفت: حسن اين مواد غذايي به آن است كه يبوست را در برخي كودكان از بين برده و عملكرد دستگاه گوارش را تسهيل مي‌كند. تهيه آبميوه‌هاي طبيعي توصيه ديگري بود كه اين متخصص تغذيه بر آن تأكيد كرد و گفت: نمي‌توان آبميوه‌هاي بسته‌بندي شده و مصنوعي را جايگزين خوبي براي آبميوه‌هاي طبيعي محسوب كرد. مادران مي‌توانند به سادگي تركيباتي مانند شير و موز، آب هويج و آب سيب را براي كودكان خود به ويژه در سنين مدرسه در منزل تهيه كنند. وي يكي از دغدغه‌هاي خانواده‌ها را براي كودكان به ويژه در سنين مدارس عادت به صبحانه خوردن عنوان كرد و افزود: صبحانه مهمترين وعده غذايي است كه مي‌تواند نيازهاي اساسي كودك را در ساعت‌هاي ابتدايي صبح تأمين كند. تهيه ساندويچ‌هايي مانند نان و تخم‌مرغ، نان و پنير و گردو، نان و پنير و خيار يا شير به همراه غلات حجيم شده يا عدسي مي‌تواند علاوه بر متنوع بودن ذائقه كودك را براي خوردن صبحانه تحريك كند. فرجي گفت: همچنين والدين خوردن شير را در كودكان خود بايد جدي بگيرند چرا كه از ورود آسيب‌هايي مانند نرمي و پوكي استخوان در امان مي‌مانند.