گزیده ها قسمت-4

گزیده ها  قسمت-4 .  20 بهمن - 94
عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان گفت: عدم التزام عملی به اسلام اتهام کمی نیست؛ آن هم با حجم بالای کار شورای نگهبان سوال این است که چگونه التزام عملی ۱۲ هزار داوطلب به اسلام مورد بررسی قرار گرفته است؟
علی صوفی در گفت‌و‌گو با ایلنا، با اشاره به نتیجه بررسی صلاحیت‌ها گفت: نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد اتفاق خاصی برای رقابتی شدن انتخابات نیافتاده و وضعیت‌‌ همان صلاحیت سابق است و این مسئله تاثیری در رقابتی شدن انتخابات نداشته است، اما با همه اینها برای استان تهران لیست ۳۰ نفره و کامل اصلاح‌طلبان را اعلام خواهیم کرد و امیدواریم بتوانیم در سراسر کشور با استفاده از حداکثر توان لیست قابل‌قبولی از اصلاح‌طلبان ارایه کنیم.
او افزود: پیش از این ما طی فراخوانی از دواطلبان اصلاح‌طلب خواستیم که سوابق خود را طی آدرسی برای ما ارسال کنند که تاکنون بالغ بر ۱۰۰ نفر از طریق ایمیل خودرا معرفی کرده‌اند، ضمن اینکه برخی داوطلبان تایید صلاحیت شده نیز تقاضای خود را برای حضور در لیست اصلاح‌طلبان به شکل دستی برای ما ارسال کرده‌اند و ما بنا داریم با این داوطلبان مصاحبه کنیم.
وزیر تعاون دولت سیدمحمد خاتمی گفت: به همین منظور فرم‌هایی تهیه شده و ارزیابی و مصاحبه با این داوطلبان همچنان ادامه دارد و ما چندین ملاک برای ارزیابی و مصاحبه با داوطلبان اصلاح‌طلب تایید صلاحیت‌شده تعیین کردیم؛ چون وقتی در برخی حوزه‌ها مخصوصا در تهران لیست ۳۰ نفره آماده شد. بقیه داوطلبان باید تکلیف خود را بدانند و ممکن است برخی از آنها برای رقابت به دیگر حوزه‌های انتخابیه منتقل شوند، برای همین مقرر شده است تا قبل از ۲۲ بهمن فهرست‌ها تهیه شود و تا ۲۲ بهمن ماه کار انتقال برخی از داوطلبان به حوزه انتخابیه صورت گیرد.
عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با بیان اینکه اکثریت داوطلبان اصلاح‌طلب به استناد بند ۱ و ۳ ماده ۲۸  یا بند ۳ ماده ۳۰ در خصوص عدم التزام به اسلام، نظام و ولایت فقیه و حمایت از اهداف غیر قانونی رد صلاحیت شده‌اند، گفت: متاسفانه دلیل خاصی برای بیان این استناد‌ها عنوان نمی‌شود، عدم التزام عملی به اسلام اتهام کمی نیست و اثبات آن مشکل است. با حجم بالای کار شورای نگهبان سوال این است که چگونه التزام عملی ۱۲ هزار داوطلب به اسلام مورد بررسی قرار گرفته است؟ به نظر می‌رسد این استناد‌ها بیشتر ناشی از گزارش‌های پراکنده‌ای است که به شورای نگهبان رسیده است و مبنای سیاسی در آن دیده می‌شود وگرنه قانون مبنا را‌‌ همان ۴ مرجع اصلی قرار داده است.
او افزود: تحقیقات محلی نیز باید تنها توسط هیات‌های اجرایی صورت گیرد، لذا نتایجی که هیات‌های نظارت و شورای نگهبان اعلام کرده‌اند، به نظر منطقی نمی‌رسد.
صوفی یادآور شد: سخنگوی شورای نگهبان بعد از اعلام رد صلاحیت‌ها استعفا می‌دهد و حاضر به کار نمی‌شود؛ این نشان می‌دهد در داخل شورای نگهبان نیز اقناع و اجماع کامل در مورد بررسی صلاحیت‌ها وجود نداشته است. اعتراض نمایندگان ولی فقیه در برخی از استان‌ها، دولت و برخی استانداران نیز نشان می‌دهد آنچه که صورت گرفته قانع کننده و منطقی نبوده است.
وزیر تعاون دولت خاتمی گفت: امیدواریم بتوانیم مردم را دعوت کنیم تا پای صندوق‌های رای بیایند و با صندوق‌ها قهر نکنند چراکه تا جایی می‌شود باید در مجلس دهم تغییر به وجود بیاوریم تا میدان عمل را از تندرو‌ها بگیریم
سخنگوی حزب کارگزان با بیان اینکه در حال حاضر افرادی بدون مستندات قانونی قانع کننده رد صلاحیت شده‌اند، گفت: اغلب این افراد از شخصیت‌های شناخته شده و مورد احترام مردم در مناطق مختلف هستند.
حسین مرعشی در گفت‌و‌گو با ایلنا، با اشاره به بررسی صلاحیت‌ها گفت: تاسف عمیق خود را از رفتار نامناسب با شخصیت‌های سیاسی معتدل اعلام می‌کنم و فکر می‌کنم توسعه و آبادانی کشور نیازمند سعه‌صدر بیشتری است.
او با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از اصلاح‌طلبان ردصلاحیت شده‌اند، گفت: اغلب این افراد از شخصیت‌های شناخته شده و مورد احترام مردم در مناطق مختلف هستند.
مرعشی تاکید کرد: از دوستانمان که رد صلاحیت شده‌اند می‌خواهیم برای مصالح عالی کشور و نظام با گذشت و ایثار در صحنه بمانند و تاثیرگذاری خود را داشته باشند تا بتوانیم هر آنچه که در توان داریم برای کمک به پیشرفت و حمایت از پروژه مهم برجام که آینده کشور را رقم می‌زند بکار گیریم و علیرغم نامهربانی‌ها و کم لطفی‌ها از مسیر خدمت به مردم منصرف نشویم.
عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با بیان اینکه جریان اصلاحات در تهران لیست کامل خواهد داد و از این بابت مشکلی نداریم، گفت: لیست ما هم برای انتخابات خبرگان و هم برای انتخابات مجلس در تهران کامل خواهد بود. در تعدادی از استان‌ها نیز امکان معرفی کاندیداهای دولت و اصلاح‌طلبان وجود دارد در برخی از حوزه‌های انتخابیه نیز بنا بر این است که از کاندیدای اصولگرای میانه‌رو حمایت کنیم تا از ورود افراطیون به مجلس جلوگیری کرده باشیم.
مرعشی با اشاره به اینکه ناچاریم در تعدادی از حوزه‌های انتخابیه سکوت کنیم، گفت: در این حوزه انتخاب را برعهده خود اصلاح طلبان خواهیم گذاشت، چون اساسا امکان معرفی و حمایت از کاندیدای خاصی وجود ندارد این وضعیت در حوزه‌هایی همچون سیرجان، کرمان و قزوین وجود دارد که جزییات مربوط به چگونگی معرفی کاندیدای مورد حمایت اصلاح‌طلبان در حوزه‌های مختلف تا روز سه‌شنبه نهایی و اطلاع‌رسانی خواهد شد.
این عضو ارشد حزب کارگزاران درخصوص اینکه برخی جریان‌ها از وضعیت رد صلاحیت گسترده اصلاح‌طلبان خوشحال شده‌اند، به ایلنا گفت: ملت ایران تاکنون اجازه و فرصت این را نداده‌اند به کسانی که از رد صلاحیت رسمی شخصیت‌های مقتدر خوشحال می‌شوند به هدف خود برسند. ملت ایران از اصلاح‌طلبان و اصولگرایان میانه‌رویی حمایت خواهند کرد که مردانه رقابت می‌کنند و کسانی را که صحنه را خالی از رقیب می‌خواهند ناکام خواهند گذاشت و شیرینی ردصلاحیت‌ها را بر کامشان تلخ خواهد کرد.
مدیرکل امور بین‌الملل دانشگاه آزاد از راه‌اندازی واحد دانشگاه آزاد در روسیه (مسکو) خبر داد و گفت: قرار است درحوزه علوم پایه (شیمی و فیزیک) از این دانشگاه بهره ببریم و اساتیدمان در قالب فرصت مطالعاتی یا مباحثی از این قبیل به این کشور سفر خواهند کرد.
به گزارش ایلنا، حسین ابراهیمی(مدیرکل امور بین‌الملل دانشگاه آزاد) با اعلام آمار دانشجویان غیرایرانی مجتمع‌های برون مرزی دانشگاه آزاد، اظهار داشت: کل دانشجویان غیرایرانی در این مجتمع‌ها در سال 92، 32 نفر بود که در سال 93، به 700 نفر و در 6 ماهه اول سال 94 به 800 نفر افزایش یافت. ما امیدواریم تا پایان سال تعداد این دانشجویان به 1500 نفر برسد.
وی افزود: این‌ها جزو دانشجویانی هستند که وارد کشور می‌شوند و به صورت ورود به دانشگاه از روش غیرکنکوری و از طریق کمیته پذیرش غیرایرانی در حوزه بین‌الملل پذیرش شده و به واحدهای دانشگاهی معرفی می‌شوند.
ابراهیمی درباره رشته‌های پرمتقاضی دانشجویان غیرایرانی، گفت: بیشتر دانشجویان غیرایرانی ما متقاضی تحصیل در رشته‌های علوم پزشکی، پرستاری( مامایی) و در حوزه فنی و مهندسی (عمران و مکانیک) هستند. رویه ورود دانشجویان غیرایرانی به داخل کشور به این صورت است که متقاضی وارد سامانه می‌شود و در کمیته بررسی سوابق، سوابق تحصیلی فرد بررسی و بلافاصله درصورت نبود مشکل؛ پذیرش در دانشگاه آغاز می‌شود.
مدیرکل امور بین‌الملل دانشگاه آزاد با بیان این مطلب که مجموع دانشجویان غیرایرانی در دانشگاه آزاد 5 هزار نفر هستند، تصریح کرد: برخی از دانشجویان در واحدهای برون مرزی (امارات، لبنان وآکسفورد) تحصیل می‌کنند و عده‌ای نیز در واحدهای خارج از کشور دانشگاه آزاد  شامل 4700نفر مشغول به تحصیل هستند.

وی از برنامه جذب دانشجو در مناطق آزاد خبر داد و گفت: از مهرماه امسال شورای تخصصی مدیریت واحدهای مناطق آزاد راه‌اندازی شد و انتظار این است که پذیرش دانشجویان در این مناطق بیشتر شود. هم‌اکنون نیز مشغول آماده‌کردن زیرساخت‌ها هستیم.
ابراهیمی با اشاره به اینکه هماهنگی خوبی بین دانشگاه آزاد و سایر سازمان‌های دولتی مانند و زارت علوم و وزارت کشور درجذب دانشجو وجود دارد؛ اظهار داشت: به دلیل چابک بودن دانشگاه آزاد انتظار داریم تعداد پذیرش‌مان بیشتر از دانشگاه‌های دولتی باشد.
اعضای بورس تحصیلی به اساتید کشور عراق
مدیرکل امور بین‌الملل دانشگاه آزاد به سفر اخیر خود به عراق اشاره کرد و گفت: با معاون وزیر علوم عراق مذاکراتی داشتیم و قرار شد بورس‌هایی برای گذراندن دوره‌های تکمیلی اساتید کشور عراق و دوره پسادکتری به آنها داده شود در مقابل نیز ما درخواست کرده‌ایم که بتوانیم یک واحد دانشگاهی در کشور عراق راه‌اندازی کنیم. همچنین درخصوص راه‌اندازی واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد در کربلا، نجف و اقلیم کردستان صحبت‌هایی شده که شاید تا پایان سال این اقدام صورت بگیرد.
وی همچنین از نظارت کمیته پذیرش دانشجویان غیرایرانی بر صلاحیت دانشجویانی که از خارج به ایران وارد می‌شوند، خبر داد و گفت: نمایندگان سازمان‌های مختلف در این کمیته عضویت دارند و تمام مراحل جذب دانشجو در دانشگاه آزاد مطابق با پروسه جذب در وزارت علوم است.
ابراهیمی اضافه کرد: در حوزه همکاری‌های بین‌المللی دو هدف داریم: در بخش اول یکسری دانشگاه‌هایی هستند که می‌توانیم به آنها خدمات ارائه دهیم، مانند دانشگاه‌های عراق،‌ افغانستان و دانشگاه‌های کشورهای همسایه که جزو وظایف دانشگاه به‌شمار می‌رود. در بخش دوم دانشگاه‌هایی هستند که می‌توانیم با آنها اقدام فرهنگی علمی و مشترک انجام دهیم و خدمات دانشگاه آزاد را به آنها معرفی کنیم و همچنین از سطح علمی آنها بهره ببریم.
مدیرکل امور بین‌الملل دانشگاه آزاد از راه‌اندازی واحد دانشگاه آزاد در روسیه (مسکو) خبر داد و گفت: قرار است درحوزه علوم پایه (شیمی و فیزیک) از این دانشگاه بهره ببریم و اساتیدمان در قالب فرصت مطالعاتی یا مباحثی از این قبیل به این کشور سفر خواهند کرد.
راه‌اندازی کلینیک دندانپزشکی دانشگاه آزاد در آفریقا
وی همچنین از راه‌اندازی کلنیک دندانپزشکی دانشگاه آزاد در اوگاندای افریقا خبر داد و افزود: در این راستا مقدمات کار فراهم شده و درحال نوشتن طرح توجیهی آن هستیم.
جذب اساتید بین‌المللی در مناطق آزاد
ابراهیمی خاطرنشان کرد: درحال حاضر مباحثی چون جذب اساتید بین‌المللی در مناطق آزاد، بحث جذب دانشجوی غیرایرانی در مناطق آزاد و راه‌اندازی دوره‌های مشترک بین واحدهای مناطق آزاد و دانشگاه‌های مطرح خارج از کشور دنبال می‌شود.
موج انتخابات مقدماتی آمریکا روز گذشته به ایستگاه نیوهمپشایر رسید. این ایالت پس از آیوا دومین ایالتی است که رقابت‌ها در آن برگزار می‌شود. هر کدام از نامزدهای دموکرات و جمهوری‌خواه برای کسب آرای بیشتر به هر وسیله‌ای متوسل می‌شوند. نامزدها با حضور در تجمعات مردمی و سخنرانی برای آنها و توسل به چهره‌های موجه می‌کوشند، آرای مردمی بیشتری را به سبد خود بریزند. در اردوگاه دموکرات ها، دوگانه کلینتون – سندرز کوره رقابت‌ها را گرم کرده‌اند.
به گزارش گاردین، سناتور برنی سندرز که برخی از او با عنوان «ورمونتی» (سناتور ساکن ورمونت) نام می‌برند در تجمع انتخاباتی مردم در «پورت اسموث» خواستار «انقلاب سیاسی» در آمریکا برای فائق آمدن بر «هدایای انتخاباتی» شده که به گفته او باعث فساد شده است. گویی بحث «انقلاب» این روزها به بحث اصلی نامزدهای انتخاباتی تبدیل شده است. سندرز از «انقلاب سیاسی» سخن می‌گوید و کلینتون و حامیانش از «انقلاب جنسیتی».
در همین راستا، هیلاری کلینتون و حامیانش برای پیش افتادن در رقابت درون حزبی در حزب دموکرات زنان را تشویق و ترغیب به رای دادن برای انتخاب اولین رئیس‌جمهوری زن می‌کنند و از سوی دیگر کلینتون در سخنرانی هایش زنان جوان آمریکا را به رای دادن به خود تشویق می‌کند. یکی از روش‌های دوگانه دموکرات‌ها برای عقب نماندن از رقیب، استفاده از رویکرد جنسیتی برای تشویق زنان است. کمپین هیلاری کلینتون این روزها با یک مشکل عمده روبه‌رو است و آن این است که بسیاری از زنان جوان بر خلاف پیش‌بینی‌ها جذب کمپین سندرز شده‌اند و ناظران از یک انقلاب در جامعه آمریکا در این باره سخن می‌گویند.
با این حال، هیلاری به تاکتیک جالبی متوسل شد. مادلین آلبرایت وزیر امور خارجه دولت بیل کلینتون در سخنانی در حمایت از کلینتون در جمع حامیانش در شهر کنکورد ایالت نیوهمپشایر از زنان خواست به هیلاری به‌عنوان اولین بانوی رئیس‌جمهوری رای دهند. او انقلاب را از این زاویه معنا کرد که اولین بانوی سیاسی آمریکا به کاخ سفید راه یابد. آلبرایت گفت: «مردم از انقلاب صحبت می‌کنند. چه انقلابی می‌تواند مهم تر از انتخاب اولین زن به‌عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا باشد. زنان جوان آمریکا شما باید کمک کنید که این انقلاب صورت بگیرد.» گاردین در ادامه گزارش خود می‌افزاید: کلینتون که در نظرسنجی‌های اخیر با 13 درصد آرا در نیوهمپشایر عقب تر از سندرز است این ایالت را یکشنبه شب ترک کرد؛ چرا که حامیان سندرز گوی رقابت را از حامیان هیلاری ربودند.
در عوض هیلاری در شهرهای فلینت و میشیگان وارد گود رقابت‌ها شد تا نگرانی خود در مورد نابرابری اقتصادی را با حامیان خود در میان بگذارد. از سوی دیگر، بیل کلینتون که نقش مهمی به نفع همسر خود در آیوا داشت در نیوهمپشایر حضوری کوتاه داشت و در عوض به ایستگاه سوم رقابت‌ها یعنی «نوادا» رفته که قرار است دور بعدی رقابت‌ها در آنجا برگزار شود. گاردین می‌افزاید: «بیل» روز یکشنبه برای مدتی کوتاه به نیوهمپشایر آمد و در کنار همسر و دخترش حضور یافت.
به نظر می‌رسد کلینتون‌ها در دو جبهه فعالیت می‌کنند. از یک سو «هیلاری» ایستگاه به ایستگاه در کنار سندرز جلو می‌رود و از سوی دیگر «بیل» جلوتر از همسر خود ایستگاه‌های بعدی را می‌پیماید تا زمینه را برای حضور قوی تر همسرش مهیا سازد. به هر روی، در اردوگاه دموکرات‌ها رقابت میان سندرز- هیلاری به شدت جریان دارد. سندرز در تجمع انتخاباتی هوادارانش گفت:«ما رقابت‌ها را با آرای 3 درصدی شروع کردیم اما اکنون در وضعیت بهتری قرار داریم. در ماه‌های گذشته تغییرات بسیاری رخ داده است».
 
سندرز به رغم اینکه از فساد انتخاباتی و «هدیه»‌های افراد و شرکت‌ها سخن به میان می‌آورد اما در ماه ژانویه 5 میلیون دلار بیشتر از هیلاری کمک جمع آوری کرد. گاردین می‌افزاید: «سندرز 20میلیون دلار هدایای کوچک جمع کرد و اکنون کل کمک‌های دریافتی اش به 27 میلیون دلار رسیده است. این کمک‌ها به او اجازه داده که هزینه‌های تبلیغاتی اش در نیوهمپشایر سه برابر شود
در عوض، رقابت‌ها در این ایالت به بازی «مدیریت انتظارات» تبدیل شده است. حامیان کلینتون استدلال می‌کنند که اگر سندرز در این ایالت پیروزی‌ای کمتر از دو رقم داشته باشد به این معنا است که در این ایالت نتوانسته راه به جایی ببرد؛ ایالتی که هم مرز با ورمونت زادگاه او است. سندرز به سخنان نام آشنایی پرداخته و اعلام کرده که خواستار مراقبت‌های بهداشتی همگانی، هزینه‌های رایگان برای کالج‌های عمومی و دو برابر شدن حداقل دستمزد است؛در حالی که هیلاری چنین سخنانی را جاه‌طلبی‌های خطرناک نامیده است.
سندرز در میان هواداران خود اعلام کرد: «تغییر واقعی از پایین به بالاست. برای ایجاد تغییری که آمریکا به آن نیازمند است، به انقلاب سیاسی نیاز داریم.» نظرسنجی مشترک «سی ان ان- دبلیو ام یو آر» حاکی است که 58 درصد از رای‌دهندگان دموکرات نیوهمپشایر از برنی سندرز حمایت کرده و این رقم برای هیلاری کلینتون به 35 درصد رسیده است. در این میان، اردوگاه جمهوری‌خواهان نیز فعال است. دونالد ترامپ که برای تامین مالی رقابت‌ها به اندوخته مالی خویش متکی است در اردوگاه جمهوری‌خواهان پیشتاز رقابت‌ها است. این نظرسنجی اعلام کرد که 33 درصد رای دهندگان در نیوهمپشایر از دونالد ترامپ حمایت می‌کنند و وی نسبت به نزدیک ترین رقیب جمهوری‌خواه خود 17 درصد پیشی گرفته است.
مارکو روبیو با 16 درصد آرا در جایگاه دوم قرار دارد. تد کروز 14 درصد و جان کاسیچ فرماندار سابق اوهایو نیز تنها 11 درصد آرا را در اختیار دارند. حدود یک سوم رای دهندگان جمهوری‌خواه نیز هنوز تصمیم نهایی را درباره نامزد مورد نظر خود نگرفته‌اند. برخی گزارش‌ها حاکی است که رقابت‌های نیوهمپشایر عمدتا میان برنی سندرزِ دموکرات و دونالد ترامپِ جمهوری‌خواه است.
گاردین می‌نویسد: «ترامپ در تجمع حامیان خود با ادبیاتی که مختص او است از طیف وسیعی از موضوعات سخن به میان آورد: مهاجرت، تجارت و در نهایت تمسخر جب بوش. دو مورد اول در میان رای‌دهندگان نیوهمپشایری بازتاب خوبی داشت و مورد سوم هم مختص شخص ترامپ است و در مناظرات و رقابت‌ها گاه به این و آن می‌تازد و تاختن برای او اسباب لذت و شادی است.» ترامپ به این دلیل «جب» را به سخره گرفته بود که وی همراه با مادرش و بانوی اول سابق آمریکا در رقابت‌ها حضور یافته بود. قرار است برادرش هم هفته آینده در کارولینای جنوبی به او ملحق شود. ترامپ با لحن و چهره‌ای تمسخرآمیز جب بوش را چنین مورد خطاب قرار داد: «مامی، بیا با هم توی برف‌ها قدم بزنیم.» پیشتازی هر یک از نامزدها در نیوهمپشایر، کلید موفقیت بعدی وی در ایالت سوم خواهد بود.