گزیده ها قسمت چهارم

گزیده ها قسمت چهارم 3 اردیبهشت - 96
مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران با بیان اینکه سال گذشته ۶۰ میلیون دلار ماهی تیلاپیا وارد کشور شده است، گفت: در زمینه پرورش خاویار از دنیا بسیار عقب هستیم.

به گزارش مهر، ارسلان قاسمی با بیان اینکه براساس آمار گمرک سال گذشته ۶۰ میلیون دلار ماهی تیلاپیا وارد کشور شده است، اظهارداشت: این میزان نسبت به سال ۹۴ که واردات تیلاپیا به کشور حدود ۵۰ میلیون دلار بوده، تقریبا ۱۰۰ میلیون دلار افزایش داشته است که این مساله تاثیر مستقیمی بر روی تولید قزل آلا دارد.

وی با اشاره به اینکه تیلاپیا از نظر کیفی ماهی چندان مناسبی نیست، افزود: تیلاپیا در دنیا به ماهی فقرا معروف است، به دلیل اینکه هم رشد آن بسیار سریع است، هم قیمت ارزانی دارد، واردکنندگان این ماهی را از چین ارزان می‌خرند و در بازار داخل گران می‌فروشند بنابراین اعمال تعرفه ۳۲ درصدی از سوی دولت نیز نتوانسته تاثیری بر واردات آن داشته باشد.

مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران اضافه کرد: واردکنندگان این ماهی را ارزان می‌خرند و فوق العاده گران می‌فروشند، تا چند برابر سود می‌کنند به همین دلیل با افزایش تعرفه نه تنها حجم واردات کاهش نیافته بلکه بیشتر هم شده است.

قاسمی در بخش دیگری از سخنان خود درباره قیمت خاویار پرورشی ایران نیز اظهارداشت: در حال حاضر قیمت هرکیلوگرم خاویار پرورشی ایران بسته به سایز، نوع فرآوری و غیره حدودا  بین ۱۸۰۰ تا ۲۵۰۰ یورو متفاوت است ضمن اینکه هرکیلوگرم از خاویار کشورهای دیگر حدود ۶۰ محصول ایرانی قیمت دارد.

وی با بیان اینکه در زمینه پرورش خاویار از دنیا بسیار عقب هستیم، گفت:این در حالی است که تکنولوژی، دانش فنی لازم، شرایط آب و هوایی و امکانات مورد نیاز را داریم اما چون طرح دیربازده است چندان مورد حمایت عملی -نه کاغذی- قرار نگرفته است.

مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان ایران به این پرسش که سال گذشته چقدر خاویار در کشور تولید شد؟ پاسخ داد: میزان تولید ما در سال گذشته مقداری بیشتر از یک تن بود که همه آن نیز صادر شد.
برادر مقتول ٤٥ساله: نسبت‌های ناروایی در رابطه با مقتولان این حادثه مطرح شد که دل ما را بیشتر به درد می‌آورد.

به گزارش شهروند، دو روز از انتشار خبر تکان‌دهنده قتل‌های زنجیره‌ای گیلان می‌گذرد. اعترافات هولناک مردی که تاکنون به قتل ٧ زن میانسال اقرار کرده است. مرد ٤٠ساله‌ای که در اظهاراتش مدعی شده در قتل‌ها همسرش هم با او همدست بوده و پس از به دام انداختن زنان میانسال و کشتن آنها طلا و اموالشان را به سرقت می‌برده و برای از بین‌بردن آثار جرم پیکر بی‌جان و مثله‌شده آنها را در گوشه و کنار روستاها و جاده‌های خلوت گیلان رها می‌کرده است. 

حالا با گذشت چند روز از دستگیری و اعترافات قاتل سریالی گیلان پیکر برخی از قربانیان هنوز پیدا نشده تا خانواده‌های داغدار آنها هنوز هم چشم انتظار باشند، درست مثل خانواده یکی از قربانیان که از تیر ‌سال گذشته چشم انتظار پیدا‌شدن ردی از خواهرشان بودند. خواهری که یک روز از خانه بیرون رفت اما دیگر برنگشت تا این‌که یکشنبه هفته گذشته بعد از ١٠ ماه پلیس خبر قتل او را به آنها اطلاع می‌دهد. خبری بهت‌آور که هنوز هم خانواده آن زن نمی‌توانند باور کنند، 

در ادامه گفت‌وگو با برادر یکی از مقتولان سریالی رشت را می‌خوانید.

خواهرتان از کی ناپدید شد؟
همه چیز از مسافرت‌ سال گذشته به شمال شروع شد. ما همراه خانواده تصمیم گرفتیم که برای تعطیلات عید فطر به گیلان برویم. با خواهرم تماس گرفتم، موضوع مسافرت را به او هم گفتم، خواهرم هم گفت من هم با شما می‌آیم، ‌ای کاش نمی‌آمد؛ با هم رفتیم. روز دوم سفر بود که خواهرم صبح از خانه خارج شد تا ظهر صبر کردیم اما خبری از او نشد، با موبایلش تماس گرفتیم خاموش بود، البته زیاد نگران نشدیم پیش خودمان فکر کردیم که شارژ گوشیش تمام شده، بچه هم که نبود، ٤٥‌سال داشت، خودش دو تا بچه بزرگ دارد، تا غروب هم صبر کردیم اما باز از او خبری نشد، کم‌کم نگران شدیم، اوایل شب بود که دیگر تصمیم گرفتیم موضوع را به پلیس اطلاع دهیم. به کلانتری رفتیم و ماجرا را تعریف کردیم. آنها مشخصات او را از ما گرفتند و به ما گفتند که با ما تماس می‌گیرند. تا این‌که بعد از ١٠ ماه از طرف آگاهی با ما تماس گرفتند و گفتند که خواهرتان به قتل رسیده است.


پس در این مدت خیلی عذاب کشیدید؟
شاید باورتان نشود در این مدت هر جایی که فکر می‌کردیم سر زدیم تا شاید ردی از او پیدا کنیم. خواهرم جایی نداشت که برود. خانه و زندگیش تهران بود، همه شهر‌های استان گیلان را دنبالش گشتیم، از همه اقوام و آشنایان حتی دوستان خانوادگی قدیم سراغ او را گرفتیم اما انگار آب شده بود، رفته بود توی زمین. بیچاره بچه‌هایش آنها هم خیلی اذیت شدند. همه ما دنبال او بودیم. هر چند وقت یک‌بار هم با کلانتری و آگاهی تماس می‌گرفتیم اما آنها هم می‌گفتند پیگیر هستیم و خبرمان می‌کنند.

خواهرتان ساکن تهران بود؟
ما اصالتا گیلانی هستیم. خواهرم چند ‌سال پس از این‌که همسرش فوت کرد به تهران آمد؛ یک دختر و یک پسر بزرگ هم دارد. من خودم هم ٢٤‌سال است که ساکن تهران هستم. کاش خواهرم تهران می‌ماند و با ما به سفر نمی‌آمد. شاید اگر ما به مسافرت نمی‌رفتیم این اتفاق نمی‌افتاد.

چه زمانی از قتل خواهرتان مطلع شدید؟
یکشنبه هفته پیش بود که پلیس با ما تماس گرفت. البته اول پسر خواهرم در جریان قرار گرفت و بعد هم ما. وقتی این خبر را شنیديم، خیلی شوکه شدیم. بعد از ١٠ ماه بی‌خبری، تازه بفهمی که خواهرت به قتل رسیده آن هم به این شکل فجیع. از هفته پیش که این خبر را به ما دادند، اعصابم به هم ریخته، باورم نمی‌شود، خواهرم خیری از زندگی ندید. شوهرش که فوت کرده بود، به‌سختی بچه‌هایش را بزرگ کرد، تا آمد کمی لذت زندگی را بچشد که این بلا سرش آمد. این حق خواهرم نبود. حالا هم که بعد از مرگش برخی روزنامه‌ها و سایت‌ها طوری خبر را منتشر می‌کنند که انگار او مقصر بوده. من نمی‌دانم این حرف‌ها را براساس چه سند و مدرکی مطرح می‌کنند.

چه حرف‌هایی، بیشتر توضیح دهید.
متاسفانه از وقتی که پلیس این خبر را رسانه‌ای کرده، هر کسی هر جوری که دلش می‌خواهد راجع به این موضوع اظهارنظر می‌کند. بدون آن‌که از واقعیت ماجرا خبر داشته باشد. چند تا از روزنامه‌ها نسبت‌های ناروایی در رابطه با مقتولان این حادثه مطرح کردند که ما را بیشتر ناراحت کرد. این صحبت‌هایی که مطرح می‌شود، کذب محض است و از اساس دروغ است؛ درست نیست با آبروی مردم و آن مرحوم این‌طور بازی شود. آن روزنامه‌ای که درباره همه مقتولان اظهارنظر کرده از زندگی خواهر من خبر دارد؟ چطور می‌خواهد آبروی ما را بازگرداند. خواهرم که کشته شد، ما هم که داغدار شدیم، حالا در این شرایط صحبت‌هایی مطرح می‌شود که بیشتر دل ما را به درد می‌آورد.

شما قاتل را از نزدیک دیده‌اید؟
نه؛ پلیس فقط به ما گفته که خواهرم به قتل رسیده است. نه من و نه بچه‌هایش هنوز قاتل را ندیده‌ایم. البته عکسش را در سایت‌های خبری دیدیم. پلیس به ما گفته تحقیقات ادامه دارد و هنوز امکان رودررو شدن با قاتل مقدور نیست.

از خانواده سایر مقتولان خبر دارید؟
نه هیچ‌کدام از آنها را ندیدم. اطلاعات ما در حد خبرهایی است که در روزنامه‌ها و سایت‌ها منتشر شده است.


پس از جزییات یا اعترافات جدید متهم هم بی‌خبر هستید؟
پلیس فقط از قتل خواهر و دستگیری و شناسایی قاتل او به ما خبر داد. ما هم از طریق سایت‌ها در جریان برخی جزییات قرار گرفتیم. فقط می‌دانم که قاتل اهل زیباکنار رشت بوده و تاکنون به قتل ٧ زن هم اعتراف کرده است؛ با یک سری جزییات دیگر. اما اینها برای ما چه اهمیتی دارد، خواهر من کشته شده آن هم به طرز فجیعی جنازه‌اش هم که پیدا نشده، اصلا معلوم نیست که جنازه‌ای باقی مانده باشد.
غلامحسين كرباسچی پايگاه آراي نامزدان انتخابات را تحليل می كند
آرايش سياسي نامزدهاي انتخابات رياست‌جمهوري نهايتا مشخص شد. جريان اصلاحات طبق گفته فعالان سياسي‌اش از ماه‌ها پيش با همان نامزد واحد يعني حسن روحاني به ميدان آمد و توانست با وحدت و اجماع پا به عرصه بگذارد. موقعيت جناح راست اما كمي پيچيده‌تر است.

به گزارش اعتماد، جريان اصولگرا سه نامزد انتخاباتي دارد و در اين ميان دو نامزد انتخاباتي‌اش يعني قاليباف و ابراهيم رييسي مورد حمايت سازوكار وحدت اصولگرايان يعني جمنا هستند. حزب موتلفه اما از همان آغاز بي‌اعتنا به جمنا در صحنه ماند. غلامحسين كرباسچي، دبيركل حزب كارگزاران معتقد است كه احتمال كناره‌گيري يكي از گزينه‌هاي جمنا به نفع ديگري بسيار كم است و بعيد است كه رييسي و قاليباف قصد كناره‌گيري از انتخابات را داشته باشند.

در ادامه گفتگو با غلامحسین کرباسچی را بخوانید: 

كانديداهاي نهايي انتخابات رياست‌جمهوري مشخص شدند. فكر مي‌كنيد انتخابات چند قطبي باشد؟
اصلاح‌طلبان و جبهه حاميان دولت و نيروهاي معتدل يك قطب انتخاباتي را تشكيل مي‌دهند كه آقاي روحاني كانديداي اصلي آنها است و آقاي جهانگيري نيز بنا به گفته خود براي دفاع از برنامه‌هاي دولت به صحنه آمده است. ممكن است در تبليغات نيز كمك به آقاي روحاني كند. آقاي هاشمي طبا كه او نيز جزو نيروهاي معتدل و از مديران فني است كه نسبت به سياست‌هاي دولت موضع انتقادي ندارد.

سه كانديداي ديگر بنا به گفته خود منتقد دولت هستند و از اين جهت شايد يك قطب باشند. ليكن تا آنجايي كه اطلاع دارم بعيد است كه به نفع يك نفر، از انتخابات كناره‌گيري كنند. اين احتمال وجود دارد كه تا روز راي‌گيري انتخاب ميان دو نفر نباشد و از آقايان اصولگرا دو نفر لااقل در روز راي‌گيري در صحنه بمانند.

از بين ابراهيم رييسي و قاليباف هيچ يك به نفع ديگري انصراف نمي‌دهند؟
ممكن است بر اساس نظرسنجي‌ها چنين اتفاقي بيفتد، با اين حال بعيد است كه به نفع يكديگر انصراف دهند. ولو اينكه در نظرسنجي‌ها اعداد و ارقام به نفع يكي از اين كانديداها باشد.

ممكن است به دليل اينكه شانس چنداني در انتخابات براي خود قايل نيستند، كناره‌گيري كنند؟
با توجه به شرايط و مقدماتي كه تا الان فراهم كرده‌اند بعيد مي‌دانم كه قصد كناره‌گيري از انتخابات را داشته باشند. منظور از مقدمات و شرايط ستاد‌ها، حرف‌هاي‌شان و نيروهايي است كه جذب كرده‌اند. من فكر مي‌كنم كناره‌گيري كردن براي هر دو كانديدا مشكل باشد.

از بين آقايان رييسي و قاليباف كداميك شانس بيشتري از نظر راي‌آوري دارند؟
بر اساس آمارهايي كه از نظرسنجي‌ها مطرح مي‌شود، شناخت و گرايش جامعه به كسي كه دو بار ديگر كانديداي رياست‌جمهوري بوده هرچند رأي نياورده ولي بالاخره نيروها و ستادهايي را در مناطق مختلف سازماندهي كرده، بيشتر است. آمارها تا الان اين را نشان مي‌دهد. به هر حال تا زمان انتخابات ممكن است تحولاتي رخ دهد. با شروع تبليغات انتخابات و پشتيباني‌هايي كه از ناحيه گروه‌هاي مختلف سياسي مي‌شود، احتمال تغييرات وجود دارد.

آقاي رييسي اين توانايي را دارد كه آراي خاكستري را به سمت خود جلب كند؟
آراي خاكستري يا به طور كلي منتقد حكومت و نظام هستند و در انتخابات شركت نمي‌كنند يا كساني هستند كه به هر دليلي هيچ‌يك از كانديداها خواسته‌هاي آنها را تامين نمي‌كنند. من بعيد مي‌دانم آقاي رييسي بتواند راي كساني كه به كل منتقد به انتخابات و نظام هستند را جلب كند يا حتي آن بخش ديگر آراي خاكستري را به خود جلب كند. البته ممكن است درصد كمي از كساني كه از باب تصميم نگرفتن به نتيجه نرسيده‌اند جذب اصولگرايان شوند.

نظر نهايي شوراي نگهبان مبني بر ردصلاحيت احمدي‌نژاد بود. شما پيام سياسي اين ردصلاحيت را چه مي‌دانيد؟
اين ردصلاحيت از مدت‌ها قبل حتي در زماني كه او بر سر كار بود صورت گرفته بود. يك جناح همراه آقاي احمدي‌نژاد بود و او با نوع بيان و رفتارهايش در ٨ سال رياست‌جمهوري‌اش توانسته بود عده‌اي از نيروهاي اصولگرا را با خود همراه كند. در مقطعي همان جناح به اين نتيجه رسيد نه‌تنها احمدي‌نژاد صلاحيت ندارد، بلكه شايسته لقب انحرافي است. از همان زمان معلوم بود كه اين صلاحيت از آقاي احمدي‌نژاد سلب شده و اين حمايت ديگر وجود ندارد.

تا زماني كه او در جايگاه رييس‌جمهور بود، به دليل مصالح و پرهيز از اتفاقات خاص با او برخورد نشد در حالي كه همان زماني كه در رياست‌جمهوري بود بايد با تخلفاتش برخورد مي‌شد. حق اين بود كه قبل از ثبت نام او بررسي‌اي بر عملكردش صورت مي‌گرفت و آنچه كه دولت روحاني مدعي است كه تخلفات عظيم مالي در ديوان محاسبات و ساير مراجع از او ثبت و ضبط شده است، روشن مي‌شد. متاسفانه برخورد نشد و شرايط به گونه‌اي شد كه او در خود اين صلاحيت را ديد كه براي چنين پستي به صورت انفرادي كانديدا شود و با حرف‌ها و اظهاراتش عده‌اي را تحت تاثير قرار دهد. اين روحيه‌اي بود كه احمدي‌نژاد در گذشته نيز داشته است. او با زدن حرف‌هاي مبهم و دو پهلو عده‌اي را به خود جذب مي‌كند. حرف‌هاي او عموما پشتوانه تحليلي اقتصادي و سياسي ندارد.

اين كار يك ترفند تبليغاتي است چرا كه نمي‌خواهد خود را از افكار عمومي جامعه حذف شده ببيند. او مي‌خواهد دايم در ذهن و فكر جامعه باشد ولو اينكه به او نقد كنند. به همين دليل رسانه‌ها نبايد به برخي حرف‌هاي بي‌اساس او به صورت انتقادي هم بپردازند چرا كه او از همين مورد انتقاد قرار گرفتن به هدف خود مي‌رسد. اينكه شوراي نگهبان با همين روالي كه مي‌شناسيم بدون توضيح افراد را ردصلاحيت مي‌كند چندان خوب نيست. آقاي احمدي‌نژاد ردصلاحيت شدنش را هم نوعي جلب‌توجه مي‌دانست. كار شوراي نگهبان اين هدف آقاي احمدي‌نژاد را تامين كرده است. واقعا بايد شوراي نگهبان دلايل رد صلاحيت او را خيلي علني و واضح روشن كند.

حداقل در مورد كسي كه در طول ٨ سال ٧٠٠ ميليارد دلار ثروت كشور را هزينه كرد و باعث شد رشد اقتصادي مثبت ٦ درصد به رشد اقتصادي منفي ٦ درصد نزول كند و بيكاري و تورم بالا را رقم زد؛ مردم حق دارند مسائل را بدانند. اين بزرگ‌ترين دليل بر نبودن تدبير و مديريت در كشور است. متن قانون مي‌گويد فرد بايد مدير و مدبر باشد. كسي كه به جاي ايجاد وحدت نظر و يكپارچگي در جامعه باعث بروز نفاق و دوگانگي شد و سبب از بين رفتن سرمايه‌هاي معنوي و اعمتاد به شخصيت‌هايي شد كه سال‌ها جزو پشتوانه‌هاي انقلاب بودند، فردي مدير و مدبر نيست.

اين روشي كه شوراي نگهبان به كار برد، سبب شد كه احمدي‌نژاد به خواسته و هدف خود برسد. او تصور مي‌كرد كه اگر در صحنه بماند تعدادي راي مي‌آورد و اگر هم ردصلاحيت شود، به همان دليل مي‌تواند توجه عده‌اي را جلب كند، او متاسفانه به هدف دوم رسيده است. اميدواريم شوراي نگهبان و مراجع قضايي به صورت شفاف به پرونده‌اش رسيدگي كنند و توضيح مفصل و كاملي به مردم ارايه دهند. حداقل چيزي كه در مورد او مي‌توان گفت اين است كه شرط مدير و مدبر بودن براي كسي كه ٧٠٠ميليارد دلار ثروت مملكت را هزينه كرده و بحران‌هاي اقتصادي از دولتش مانده باشد، احراز نمي‌شود.

آقاي احمدي‌نژاد سبب شد در مدت زمان كوتاهي هفت قطعنامه عليه مان در سازمان ملل صادر شود. شوراي نگهبان در حال حاضر بايد براي اينكه آقاي احمدي‌نژاد به اهدافش نرسد، به صورت شفاف بيان كند كه كساني كه احراز صلاحيت نشدند به چه دليل بود.

حزب موتلفه با ديگر اصولگرايان همراه نشد. حضور آقاي ميرسليم به عنوان نامزد حزب موتلفه چه پيامي براي ديگر اصولگرايان دارد؟موتلفه به دنبال تحقق چه هدفي است؟
موتلفه به هر حال يك مجموعه سياسي قديمي است و خود را از همه ديگر احزاب اصولگرا پيشكسوت‌تر مي‌داند. آنها توقع يك جايگاه ويژه‌اي را دارند. به هر دليل مجموعه اصولگرا‌ها اين توقع را كامل برآورده نمي‌كنند. به همين دليل با وجود اينكه از آغاز وارد سازوكار اصولگرايان شدند و مي‌خواهند وحدت و اتحاد را حفظ كنند و خيلي جاها هم خودشان پيشتاز هستند ولي در ادامه نمي‌توانند با ديگر اصولگرايان همراه و همگام بايستند.

توقعي كه حزب موتلفه دارد برآورده نمي‌شود. شايد يكي از دلايلش اين باشد كه با اينكه مجموعه موتلفه سابقه‌اي قبل از انقلاب دارد ولي نسبت به سياست‌ورزي در همان جبهه اصولگرايي قدم مثبتي برنداشته است. آنها به همان روش‌هاي سنتي فكر مي‌كنند و مي‌خواهند مسائل را پيش ببرند. همچنين برنامه‌اي براي مسائل مختلف كشور نتوانستند ارايه كنند. البته چهره‌هاي قابل احترامي در حزب موتلفه هستند.

آقاي ميرسليم يكي از همين چهره‌هاي قابل احترام است كه فرد سابقه داري است كه در دانشگاه جايگاه ويژه خود را دارد و در دوره‌اي به دولت آقاي هاشمي در وزارت ارشاد كمك كرد. صرف نظر از اينكه چقدر اهل فرهنگ اين دوره را موفق بدانند، او به هر حال تجربه‌اي در اين زمينه دارد و از نظر سلامت نفس در كارهاي اقتصادي هم قابل احترام است.

ولي در مورد اينكه او بتواند با برنامه كشور را اداره كند، شايد هنوز حتي همفكران او در جبهه اصولگرايي اين را قبول ندارند. موتلفه در دوره‌هاي قبل هم اينطور بوده است و فكر مي‌كردند بايد نامزد مستقلي داشته باشند. زماني كه مرحوم عسگراولادي زنده بود، در انتخابات كانديدا شد.

مثلا در مقابل آقاي هاشمي اما خيلي رقابت سياسي احساس نمي‌كرد اما به هر حال كانديدا مي‌شد. در سال ٦٤ دوره چهارم رياست‌جمهوري هم يكي از كانديداهايي بود كه با رهبري رقابت كرد. اين روالي است كه موتلفه داشته است. شايد خودشان امروز انتظار راي آوري چنداني نيز ندارند. كنشي را به عنوان زنده نگه داشتن تشكيلات‌شان انجام مي‌دهند.

از باب نقدهايي كه ميرسليم به اصولگرايان دارد، آيا در نقد دولت با رييسي و قاليباف همراه مي‌شود؟
تا آنجايي كه مي‌دانم شخصيت آقاي ميرسليم با دو كانديداي ديگر اصولگرا متفاوت است. طبق تجربه آقاي ميرسليم خيلي اهل جدال‌هاي خصمانه و نقدهاي غيرمنصفانه نيست. ممكن است در زمينه‌هاي خاصي صحبت‌هايي داشته باشد. اشكال اين است كه به جاي اينكه در همان زمينه‌ها راه‌حل ارايه دهد، بيشتر به كلي‌گويي بسنده مي‌كند. فكر مي‌كنم در مناظره‌ها هم‌چنين چيزي را شاهد باشيم.

چقدر معتقديد كه مناظره‌ها به آگاه‌سازي مردم كمك مي‌كند؟
من نمي‌دانم چرا گفته‌اند نبايد مناظره‌ها زنده باشد. اگر الگوي رفتاري آقاي احمدي‌نژاد در مناظره‌ها كه آن تهديدات را براي كشور سبب شد در نظر داريم، تجربه ٩٢ را نيز داريم كه مناظرات خوبي برگزار شد. اتفاق بدي هم نيفتاد و تشنجي در كشور ايجاد نشد. دليل اينكه گفته‌اند مناظره‌ها زنده نباشد را نمي‌دانم. مناظره زنده به دليل اينكه افراد در مقام مناظره نشان مي‌دهند كه چقدر بر مسائل مسلط هستند و چقدر بر سوال‌ها و برنامه‌ها اشراف دارند، خوب است. از نظر مردم مناظره‌اي كه زنده نباشد، خيلي پرجاذبه نيست. چنين مناظره‌اي مخاطب چنداني نيز نخواهد داشت.

مشاركت مردمي را در اين انتخابات چقدر پيش‌بيني مي‌كنيد؟
بر اساس نظرسنجي‌ها تا الان مشاركت نسبتا زياد است. در شرايطي كه هنوز تبليغات انتخاباتي شروع نشده گفته مي‌شود كه حدود ٥٩ درصد شركت مي‌كنند كه آمار قابل توجهي است.

كانديداهاي انتخابات آنقدر جاذبه دارند كه مشاركت مردمي را بالا ببرند؟
مهم اين است كه رقابت كانديداها واقعي باشد. به گونه‌اي نباشد كه دخالت‌ها و طرفداري‌هاي مراجع بي‌طرف وجود داشته باشد و مردم احساس كنند كه راي‌شان اثر ندارد. در اين صورت مشاركت مردمي پايين مي‌ماند. تا الان مردم چنين باوري دارند كه مي‌دانند حضورشان در انتخابات اثرگذار است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در همایش سراسری فرماندهان، روسا و مدیران از ایجاد امنیت در طی برگزاری انتخابات گفتند.

به گزارش ایرنا، سرلشکرپاسدارمحمد باقری اظهار کرد: مساله امنیت انتخابات، موضوع مهمی است و نیروی انتظامی در برگزاری انتخاباتی امن مسئولیت مهمی دارد و خوشبختانه از مدتها قبل در این راستا برنامه ریزی کرده و موارد به خوبی ساماندهی و مدیریت شده است.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: همواره از سوی دشمنان خارجی و برخی خواص داخلی مورد هجمه هستیم و نیروی انتظامی هدف نوک پیکان این هجمه ها است.

سرلشکرباقری افزود: آنچه که رهبرمعظم انقلاب از نیروی انتظامی مطالبه می کند و در حکم فرمانده ناجا نیز قید شده و در دیدارها با معظم له مکررا تکرار شده مطابق موارد اشاره شده است.

این مقام مسئول گفت: ناجا مسئولیت اصلی خود را در برقراری امنیت می داند؛ که امنیت پایه فعالیت های جامعه است، اگر درسند چشم انداز قید می شود که ایران در افق 1404 به دستاوردهای مهمی برسد، مبانی و مقدمه آن امنیت پایدار در جامعه است که بار اصلی تأمین و توسعه آن به عهده نیروی انتظامی است.

وی با اشاره به تغییر شکل تهدیدات کشور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران دشمنان قسم خورده ای دارند و دائم به فکر توطئه و ضربه زدن به نظام هستند و به هیچ دست از دشمنی بر نمی دارند در کنار اینها با تغییر تاکتیک ها و شکل جدید تهدیدات مواجهه ایم .اما قدرت بازدارندگی و پاسخگویی جمهوری اسلامی ایران دشمنان را از فکر هرگونه تجاوزی مأیوس می کند.

سرلشکر باقری با اشاره به اظهار رضایت فرمانده کل قوا از ناجا، گفت: ایشان عادت ندارند بی جهت ازکسی تعریف کنند و اظهار رضایت رهبری از ناجا نکته کوچکی نیست و تاج افتخاری بر سر تک تک فرماندهان و کارکنان ناجا است.

در این همایش همچنین؛ سردار سرتیپ پاسدار حسین دهقان با اشاره به دروغ پراکنی و جعل اخبار نادرست از سوی منافقین در ارتباط با توانمندی های صلح آمیز هسته ای ایران و به دنبال آن، موضع گیری نادرست و خصمانه برخی مقامات آمریکایی در این زمینه همچنین با اشاره به انتخابات پیش رو گفت: قطعاً در آستانه این رویداد بزرگ ملی، دشمنان به تلاش های خود برای ایجاد ناامنی می افزایند، لذا باید با مراقبت و هوشیاری بیشتر تأمین کنندگان امنیت کشور ، اجازه کوچکترین حرکت تهدید آمیز به آنان داده نشود.

وی اظهار داشت: بی تردید این توطئه شیطانی منافقین شکست خواهد خورد و ملت هوشیار و انقلابی ایران هرگز تحقیر و تهدید را نپذیرفته و نمی پذیرد و در جهت ایفای نقش منطقه ای و جهانی و تقویت توان دفاعی و بازدارندگی خود لحظه ای کوتاهی نخواهد کرد.

وی با تبیین اهمیت و نقش امنیت در پیشرفت و تعالی کشور تصریح کرد: امنیت و پیشرفت دو روی یک سکه هستند چراکه در پرتو امنیت، پیشرفت و در سایه پیشرفت، امنیت حاصل می شود.

سردار دهقان گفت: نیروی انتظامی امروز در چشم مردم عزیز و عملکرد آن مورد تأیید فرماندهی معظم کل قوا است که علت آن روحیه و انگیزه خدمت خالصانه و تعهد و تلاش آنان برای استقرار امنیت و انتظام در همه سطوح جامعه است.

.