سبزيجاتي براي پاكسازي بدن

خوراكي‌ها
سبزيجاتي براي پاكسازي بدن
هر فصل سال ميوه‌ها و سبزيجاتي خاص دارد كه موهبتي الهي براي حفظ سلامت و پاكسازي جسم و جان ماست به دليل شرايط آب و هوايي، ميوه‌ها و سبزيجات تازه‌ بهاري تاثيرات معجزه‌آسايي بر ما دارند؛ پس از آنها غافل نشويد.توت‌فرنگي .فصل بهار يادآور ميوه‌هاي خوش آب و رنگي چون توت‌فرنگي است. گرچه ممكن است در ساير ايام سال نيز برخي فروشگاه‌ها اين ميوه را به صورت كشت گلخانه‌اي عرضه كنند، اما بهار زماني است كه توت‌فرنگي‌ها به صورت طبيعي رشد كرده و بارور مي‌شوند. هر فنجان از اين ميوه‌هاي قرمز، خوشمزه و آبدار داراي 5/3 گرم فيبر غذايي است و مي‌توان ويتامين C مورد نياز روزانه شما را تأمين كند. دقت كنيد توت‌فرنگي‌هايي كه تهيه مي‌كنيد قرمز و يكدست باشند. مي‌توانيد به جاي چاي شيرين، توت‌فرنگي را در وعده صبحانه ميل كرده يا حتي اگر حال و حوصله داشتيد با آن شيريني و كيك‌هاي خانگي كم‌شكر و سالم بپزيد. باقالي، ريواس و قارچ .باقالي از سبزيجات طلايي فصل بهار است كه سرشار از پروتئين و فيبرهاي غذايي بوده و پس از مصرف آن، تا چند ساعت احساس سيري مي‌كنيد. ريواس نيز از مواهب اين فصل و سرشار از ويتامين C، پتاسيم و منگنز است. راستي ساقه‌هاي ريواس كه تنها بخش قابل خوردن اين گياه را تشكيل داده، بسيار ترش و خوشمزه است. بهار همچنين فصل قارچ‌هاي خودرو و وحشي است كه از آب باران تغذيه كرده و رطوبت ملايم اين وقت از سال به باروري آنها منجر مي‌شود. با سر زدن به پارك‌هاي جنگلي شايد بتوانيد قارچ‌هاي وحشي بيابيد؛ فقط مراقب باشيد گرفتار قارچ‌هاي خنده‌آور نشويد! تربچه‌ قرمز .تربچه‌هاي نقلي نه تنها داراي خواص بالايي هستند، بلكه در كنار سبزي خوردن جلوه‌اي تازه به سفره‌ شما مي‌دهند. جالب است بدانيد تربچه در حقيقت ريشه‌اي خوراكي است كه هر فنجان آن معادل يك سوم نياز روزانه فرد به ويتامين C را برطرف مي‌كند، در حالي كه انرژي موجود در آن كمتر از 25 كالري است. بهترين تربچه‌ها، داراي رنگ تيره‌تر و ريشه‌اي محكم‌تر هستند. از تربچه و برگ‌هاي مخملي‌اش مي‌توانيد براي تهيه سالاد و تزئين غذاهاي خود نيز كمك بگيريد. نخود فرنگي نخود فرنگي تازه يكي ديگر از ارمغان‌هاي بهار براي سلامتي ماست كه همچون ساير حبوبات داراي چربي بسيار پايين بوده و از نظر فيبر غذايي بسيار غني است و منبعي مناسب براي تأمين پروتئين به شمار مي‌رود.اين ماده‌ غذايي داراي مقادير مناسبي از ويتامين C،B و روي است كه البته با توجه به نژاد و گونه‌ گياه مقدار آن متفاوت است. توصيه مي‌كنيم اين سبزيجات قلقلي را به هر بهانه‌اي در كنار غذا يا سالاد خود بريزيد. بوي ريحان، عطر پونه .يكي از موهبت‌هاي بهاري همانا سبزي‌هاي تازه، خوشبو و خوشمزه‌اي است كه در ديگر فصول سال كمتر گيرمان مي‌آيد. پيشنهاد مي‌كنيم سبزي خوردن به خصوص ريحان، نعناع و شاهي را در سفره‌ غذايتان داشته باشيد و از مواد و املاح معدني و ويتامين‌هاي سرشار آنها بهره ببريد. از اين گذشته، در اين ماه مي‌توانيد از برخي سبزي‌هاي كوهي كه از آب باران و به صورت وحشي رشد كرده‌اند غذاهاي بي‌نظيري بپزيد. اگر اين سبزي‌ها را تاكنون امتحان نكرده‌ايد، مطمئنا از عطر، بو و تازگي آنها شگفت‌زده خواهيد شد.