از خوردن اين خوراكي بدبو غافل نشويد1

خوراكي‌ها
از خوردن اين خوراكي بدبو غافل نشويد
17.تیر-92
پياز از قديمي‌ترين سبزي‌هايي است كه بشر استفاده مي‌كند. از اين سبزي نه‌تنها براي طعم دادن به غذا، بلكه حتي براي بسياري حكم طلا داشته و آن را در داد و ستدهايشان به كار مي‌برده‌اند. ارزشي كه قديما براي پياز قائل بودند، بي‌دليل نيست زيرا تحقيقات گسترده پژوهشگران در دهه اخير از حقايق جالبي در اين زمينه پرده برداشته‌ است. اگر از افرادي هستيد كه علاقه‌اي به مصرف پياز ندارند، حتما اين مطلب را بخوانيد. 

1 - پياز ضدانعقاد است .پياز قرمز مي‌تواند به حفظ كلسترول خوب كمك و از ابتلا به بيماري‌هاي قلبي پيشگيري كند. محققان با انجام مطالعاتي روي حيوانات متوجه شدند مصرف پياز قرمز بعد از 8 هفته مي‌تواند ميزان كلسترول بد را در بدن به ميزان 20 درصد كاهش دهد اما در همين دوره زماني، هيچ تغييري در ميزان كلسترول‌هاي خوب بدن به وجود نمي‌آورد. طبق نتايج تحقيقاتي كه در سال 2012 در مجله Clinical investigation منتشر شد، فلاونوئيدي به نام روتين كه به وفور در خانواده پيازها و سيب وجود دارد، از تشكيل لخته‌هاي خوني در عروق پيشگيري مي‌كند. در حقيقت، تشكيل فيبرين در سياهرگ‌ها و تجمع پلاكت‌ها در سرخرگ‌ها از عوامل بروز لخته‌هاي خوني و سكته است كه اين تركيب مانع ساخت آن مي‌شود. 2 - پياز ضد سرطان .محققان دانشگاه كورنل بعد از مطالعه تاثير پياز بر رشد سلولي و تخريب راديكال‌هاي آزاد، اعلام كردند موسير و انواع پياز به دليل خواص آنتي‌اكسيداني‌ برجسته‌، تاثير ويژه‌اي بر كاهش پيشرفت سرطان كبد دارند و از رشد سلول‌هاي سرطاني پيشگيري مي‌كنند. طبق تحقيقات ديگر دانشمندان، مصرف منظم پياز به ميزان 2 بار در هفته، به‌طور واضح خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را كم مي‌كند. پياز سرشار از فلاونوييدهاست و از رشد تومورها جلوگيري و سلول‌هاي روده بزرگ را از آسيب حفظ مي‌كند. پختن گوشت با پياز نيز مي‌تواند به كاهش مواد سرطان ‌زايي كه هنگام پخت گوشت در حرارت ايجاد مي‌شوند، كمك كند. 3 - پياز خون‌ساز است .اسيدفوليك يا ويتامين 9 B يكي از تركيبهاي مورد نياز مغز و تضمين‌كننده سلامت روان و احساس افراد است. 125 ميلي‌ليتر يا نصف پيمانه آب‌پياز مي‌تواند 9 درصد از نياز روزانه بدن به اسيدفوليك را برطرف كند بنابراين عادت به خوردن پياز به تامين نياز بدن به اسيد فوليك كمك مي‌كند. 4 - پياز استخوان ساز است .طبق تحقيقات پژوهشگران دانشكده پزشكي جنوب كاليفرنيا تراكم استخوان‌ها در زناني كه روزي يك پياز مصرف مي‌كنند، 5 درصد بيش از زناني است كه يك بار در ماه پياز مي‌خورند. از سوي ديگر، در زناني كه مرتب پياز مصرف مي‌‌كنند در مقايسه با زناني كه پياز نمي‌خورند، احتمال شكستگي لگن 20 درصد كاهش مي‌يابد. بنابراين به خانم‌ها توصيه مي‌شود براي پيشگيري از ابتلا به پوكي استخوان، خوردن پياز را به يكي از عادت‌هاي غذايي خود تبديل كنند. 5 - پياز ضددرد .براساس تحقيقي كلينيكي كه در داكوتاي شمالي انجام شد، زناني كه رژيم‌غذايي غني از منگنز دارند، كمتر دچار علايم نشانگان قبل از قاعدگي مثل دردهاي شكمي يا بدخلقي مي‌شوند زيرا پياز يكي از منابع خوب منگنز به شمار مي‌رود و اين ماده معدني مانند يك ضددرد عمل مي‌كند. 6 - پياز ضدفشارخون .پياز مانند سيب منبع بسيار خوب نوعي آنتي‌اكسيدان به نام كركتين است. تحقيقات پژوهشگران نشان داد كركتين تاثير ويژه‌اي بر كاهش فشارخون دارد و از تخريب ديواره عروق پيشگيري مي‌كند و به اين ترتيب خطر بروز بيماري‌هاي قلبي- عروقي را كاهش مي‌دهد. چگونه پياز بيشتري بخوريم؟ پياز را به صورت خام يا پخته مي‌توانيد مصرف كنيد ولي يادتان باشد كه پياز خام آنتي‌اكسيدان‌هاي بيشتري دارد. البته پخت و پز ميزان آنتي‌اكسيدان‌هاي اين ماده غذايي را فقط كمي كاهش مي‌دهد. توصيه مي‌كنيم از پياز خام براي تهيه انواع سالاد استفاده كنيد. البته پياز به تنهايي معجزه نمي‌كند. زماني خواص اين ماده‌ غذايي بيشتر مي‌شود كه تغذيه سالم و متنوع حاوي انواع ميوه و سبزي‌هاي سرشار از آنتي اكسيدان داشته باشيد. در بيشتر غذاها مي‌توانيد از پياز براي گرفتن بوي زحم استفاده كنيد اما اگر مي‌خواهيد پياز را بپزيد يا سرخ كنيد، از روغن زياد استفاده نكنيد. اگر هم علاقه‌اي به پياز پخته نداريد، مي‌توانيد آن را ريز رنده يا از آب آن در غذاها استفاده كنيد.