زيادهروي در مصرف جگر، سلامت كبد را به خطر مياندازد 2آذر -92
هشدار به علاقمندان جگر یا جگر خوران تا مواظب باشند در خوردنش افراط نکنند.
عدهاي جگر را به دليل داشتن ويتامين A بالا به طور مرتب مصرف ميكنند،
اما افزايش تدريجي مصرف ويتامين A موجب آسيب به كبد ميشود. "سمانه
عزيزي"، كارشناس ارشد تغذيه دانشگاه علوم پزشكي گفت: جگر منبع خوبي از
ويتامين A است كه در صورت مصرف صحيح
ميتواند در سلامت پوست و افزايش مقاومت در برابر عفونتها موثر باشد. وي،
جگر سياه را از مواد پروتئيني برشمرد كه منبع خوب آهن و ويتامين B12 است و اظهار كرد: ميزان آهن
جگر از گوشت قرمز بيشتر است و وجود اين تركيبات در جگر موجب شده كارشناسان تغذيه
خوردن جگر را به ميزان معين، به افراد مبتلا به كمخوني ناشي از فقر آهن و آنمي
ناشي از كمبود B12 (آنمي پرنيشيوز) توصيه
كنند.
كلسترول جگر 2 برابر بيشتر از
گوشت قرمز كمچرب است
اين كارشناس تغذيه با اشاره به كلسترول بالاي موجود در جگر، ابراز
داشت: كلسترول موجود در جگر، دو برابر بيشتر از گوشت قرمز كمچربي است و 120 گرم
جگر سرخ شده، 500 ميليگرم كلسترول دارد؛ در حاليكه بهتر است مصرف كلسترول روزانه
از 300 ميليگرم تجاوز نكند. عزيزي از ديگر مواردي را كه بايد در خصوص مصرف
جگر مورد توجه قرار گيرد، سلامت و بهداشت آن عنوان كرد و گفت: پسمانده آنتيبيوتيكهايي
كه به حيوان داده ميشود، در جگر حيوان تجمع يافته و اين لزوم رعايت جوانب احتياط
براي مصرف اين ماده غذايي را ضروري ميسازد. وي تأكيد كرد: بهداشت، سلامت و
تازه بودن جگر، تهيه از مراكز معتبر و پخت صحيح و كامل آن براي جلوگيري از انتقال
عوامل بيماريزا در بدن نيز بايد حتما مورد توجه قرار گيرد