گزیده خبرهای 12 آذر -93 قسمت -3

گزیده خبرهای 12 آذر -93 قسمت -3
نماینده ویژه رئیس جمهور و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد کشور گفت: قیمت ارز را با اراده سیاسی بالا بردند در صورتی که باید نرخ تورم تغییر کند.به گزارش خبرنگار مهر، اکبر ترکان، شامگاه سه شنبه در بندرگز گفت: 121 پروژه توسط هیات دولت و استانداری گلستان بررسی و برای تامین بودجه برنامه ریزی شده اند.وی به برخی طرح های پیشنهادی شهرستان اشاره کرد و گفت: در بازدید شهرستان برخی طرح ها ارائه شد که در پروژه های استان نیست و باید آن ها را دقیق بررسی کرد.وی بیان کرد: وضعیت صنعتی بندرگز نسبت به شهرستان همسایه خود بهتر است و از 80 واحد صنعتی 65 درصد فعال هستند.ترکان اظهار کرد: صنعت کشور چالش های جدی دارد که باعث شده علی رغم فعالیت سرمایه گذاران رونق نداشته باشد.وی ادامه داد: در روزهایی که درآمد کشور خوب بود ارز را صرف خرید اجناسی کردیم که در داخل کشور داشتیم و به همین دلیل تولید کشور ضربه بزرگی خورد.وی بیان کرد: به روش غیر اقتصادی قیمت ارز را پایین نگه داشتند و با واردات کالا به تولید کشور ضربه زدند.
ترکان خاطرنشان کرد: کاهش تورم و خروج از رکود باید با هم باشد.
وی تصریح کرد: نرخ سپرده ها و همچنین سود تسهیلات باید کمتر شود.
نماینده ویژه رئیس جمهور اظهار کرد: دانشگاه های کشور هم کمی و مدرک گرا شده اند و نیاز است به سمت کیفی سازی و دانش بنیان شدن پیش برویم.وی در ادامه به یکی از طرح های ورزشی بندرگز اشاره کرد و گفت: هزینه ای که برای آن شده و بودجه مجددی که درخواست شده بسیار زیاد و غیر منطقی است.وی افزود: در مشارکت صنعت و بانک ها تنها صنایع هستند که برشکست می شوند و این نشان می دهد که مشارکتی وجود ندارد.ترکان به احداث منطقه آزاد تجاری و راه آهن اینچه برون اشاره کرد و گفت: این طرح ها باعث رونق گلستان می شود.وی از افتتاح بیمارستان بندرگز خبر داد و گفت: در حال حاضر تجهیزات این بیمارستاان باقی مانده و تا 22 بهمن به بهره برداری می رسد.وی همچنین از لایروبی و توسعه گردشگری اسکله بندرگز خبر داد و گفت: این شهرستان ظرفیت های گردشگری فراوانی دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد.
علی معلم دامغانی رئیس فرهنگستان هنر در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، در واکنش به حضور هنرمندان در سفارت فرانسه و دریافت نشان شوالیه گفت: حقیقت این است که این عنایت‌ها سود ارجمندانی که این طرف هستند نیست. برای اینکه هنوز دعوا و دعوی باقی است و نمی‌شود که ۲ لشکر روبروی هم ایستاده باشند و از سوی لشکر دشمن به سالاران این لشکر جایزه بدهند. معنی این بد است و هوشمندان زیر بار این مسئله نمی‌روند و علیزاده یکی از آن‌ها است.وی افزود: افرادی مثل شجریان و مهرجویی و ... با این روش خود را داوری می‌کنند و مردم هم روی این داوری حساب می‌کنند که این آدم نمی‌خواهد این طرفی باشد؛ بلکه می‌خواهد آن طرفی باشد و می‌خواهد از لشکر دشمن جایزه بگیرد و من هم به خاطر همین در این محفل شرکت نمی‌کنم. این اراده همان افراد است که باید مسئله را متوجه شوند و این یک مقابله است و در مقابله انسان هیچ منتی را از دشمن نمی‌پذیرد.
رئیس فرهنگستان هنر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر به شما پیشنهاد دهند تا نشان شوالیه را دریافت کنید گفت: شاید به من هم پیشنهاد داده باشند! ولی ببینید به چه دلیل باید به من پیشنهاد بدهند؟ زیرا آن‌ها دنیایشان مثل دنیای ما نیست و ما را بدوی و عقب‌افتاده می‌دانند و به خاطر عقب‌افتادگی به کسی شوالیه‌گری نمی‌دهند. این‌ها به کسی این انگ را می‌زنند که بگویند این مثل خود ما و از جنس خود ما است.وی گفت: این جوایز علاقه آن‌ها به تبلیغ را نشان می‌دهد اما اینکه این طرفی‌ها این جایزه را رد یا قبول کنند یک ظرافتی می‌خواهد و انسان خردمند باید ارزیابی کند که اگر می‌ارزد بپذیرد و اگر ارزش ندارد و فردا موجب ملالت و پشیمانی وی می‌شود آن را نپذیرد.
معلم در ادامه به نحوه انتخاب‌‌ها اشاره کرد و گفت: به هر حال آن‌ها برای خودشان کار می‌کنند. بعد از میرزا عبدالله که در ردیف‌های آوازی کار کرده کسی که بیش از همه در اشاعه آن کوشیده و اثر تولید کرده شجریان است اما این آدم ۲-۳ اشتباه در این اواخر دارد. مثلا کاری دارد که عوام را به وی نزدیک می‌کند و در افطارها مردم از وی یاد کرده و برایش دعا می‌کنند. ولی برای چه گفت این اثر را بردارند و پخش نکنند؟ در حالی که به نظرم این از خردمندی نمی‌تواند باشد. یا اینکه این اواخر برخی حرکات جلفی را روی صحنه انجام داده و این در حالی است که وی از باوقارترین شخصیت‌های هنری در اجرا است و حرکاتی از او سر می‌زند که برای پسرش است و به نوجوانان اختصاص دارد. حال آن که وی استاد است و این این حرکات از وی بعید است و باید به قول شاعر «گوشه‌ای بنشین و سنگین شو» باشد. ای کاش وی قدر خود را می‌شناخت ولی در عین حال فراموش نمی‌کنیم که یک حقی دارد و این آخر عمری برگردد و استادی تمام عیار در موسیقی ردیف شود زیرا از آنان که قرآن می‌خوانند تا آنان که موسیقی پاپ کار می‌کنند تکیه‌شان بر موسیقی ردیف است. چون موسیقی شرق از مصر تا پکن همین موسیقی ردیف است.
وی در پایان به عضویت حسین علیزاده در فرهنگستان هنر اشاره کرد و گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اعضای پیوسته و وابسته فرهنگستان جواز صادر می‌کند و عضویت آن‌ها را تأیید می‌کند. ما در مورد تمام هنرمندان چه آن‌هایی که شوالیه گرفته و چه آن‌هایی که نگرفته‌اند این درخواست را برای شورا می‌فرستیم و آن‌ها باید تشخیص دهند که یک نفر عضو پیوسته فرهنگستان باشد یا خیر. من در اینجا اختیار اظهارنظر ندارم و فقط باید کار فرهنگی کنم و آن‌ها را معرفی کنم و رد و تأیید آن‌ها اول بر عهده خودشان و اعمالشان است بعد در ید کسانی است که آن اعمال را محاسبه خواهند کرد
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده گفت: رشد زندگی مجردی دختران، نگران‌کننده است.به گزارش خبرنگار مهر، فهیمه فرهمند پور عصر سه شنبه در دهمین جلسه شورای اداری استانداری در سالن شماره یک استانداری مازندران با اشاره به اینکه وضعیت بانوان در همه دنیا متفاوت است، اظهارداشت: وضعیت زنان با ارتقاء و بهبود شرایط اقتصادی جامعه متفاوت است و  تعیین وضعیت، جایگاه و اهتمام زنان در جامعه امکانات و بودجه نیست بلکه دیدگاه زنان بخود و مردان به جایگاه آنهاست.این مسئول با بیان اینکه باید برای رسیدن به یک همگرایی تلاش کنیم، افزود: نگاه به زن در جامعه و پرداختن به آن موجب قوت، عزت و امنیت جامعه و خانواده می شود و توجه به زنان در جامعه یک تاکتیک است یا یک استراتژی، این نگاه مهم است.وی متولی آموزش زنان و مردان را آموزش و پرورش عنوان کرد و افزود: مسئله زنان در جامعه مسئله زنان نیست بلکه برای همه مخاطبان جامعه است.مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده تصریح کرد: سلامت، آموزش، امنیت و قوت روان زنان برای جامعه هزینه نیست بلکه سرمایه آن است.فرهمند پور تاکید کرد: خطای استراتژیک در بسیاری از برنامه ریزی های مسئولین وجود دارد که بسیاری از مسائل زنان و خانواده با آن مواجه هستند و ناشی از بی توجهی به حوزه های دیگر است.وی با اشاره به اینکه حدود ۸ درصد مخاطبین دوره های آموزشی و مهارت های زندگی مردان هستند، اظهارداشت: چطور انتظار دارید که خانواده بدلیل توجه بیشتر به مردان در جامعه تحکیم پیدا کند.این مسئول به بحث حجاب و عفاف در جامعه اشاره کرد و افزود: تمام  نصایح و بحث ها در این خصوص مختص دختران و زنان است که این درست نیست و بسیاری از مسائل زنان و خانواده باید با یک نگاه جدید مورد توجه قرار گیرد و در برنامه ریزی مسئولین لحاظ شود.وی با اشاره به اینکه نرخ ازدواج کاهش و نرخ طلاق  افزایش در جامعه افزایش یافته است، اظهارداشت: متوسط سن پسران و دختران افزایش و متوسط سن زنان و مردان کاهش یافته است.
فرهمند پور در خصوص اشتغال و تحصیل زنان اذعان داشت: در جریان خروج دانشجویان و فرار مغزها از کشور در سال های قبل مردان ولی متاسفانه در حال حاضر دختران برای تحصیل و اشتغال به کشورهای دیگر عزیمت می کنند.مشاور وزیر کشور در مورد اعتیاد گفت: متاسفانه حدود ۱۰ درصد معتادان جامعه را زنان تشکیل می دهند و متوسط سن آنها ۲۷ سال است و الگوی آنها مواد مخدر صنعتی است.فرهمند پور بیان کرد: در کشورهای دیگر در بحث اعتیاد دختران مجرد اما در ایران متاهلین گرفتار هستند.وی با اشاره به اینکه سرطان‌های شایع زنان، قابل درمان‌ترین سرطان‌های حوزه زنان هستند، ادامه داد: چون دیر بیماری شناخته می‌شود هزینه درمان افزایش یافته است.مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده با بیان اینکه باید در جهت ادبیات و نگاه مشترک به حوزه زنان و خانواده تلاش شود، گفت: با توجه به جایگاه زنان در افکار عمومی، موقعیت ها و ابعاد اجتماعی در کشورهای مختلف فراز و فرودهایی وجود دارد، مسائل زنان و خانواده در جامعه بسیار نگران کننده است.
عضو ادوار شورای مرکزی خانه احزاب از برگزاری مجمع عمومی فوق‌‌العاده خانه احزاب تا پایان سال خبر داد و گفت: در حال حاضر مقدمات دعوت از 181 حزب عضو خانه احزاب در حال انجام است.ابوالقاسم رئوفیان عضو ادوار شورای مرکزی خانه احزاب  به تشریح جزئیات دیدار امروز برخی از فعالان اصولگرا با معاونین وزیر کشور پرداخت و اظهار داشت: وزارت کشور اقدام مثبت و مؤثری را ترتیب داده تا گروه‌های مختلف را دعوت و نظر آنها را در باره نهاد صنفی خانه احزاب دریافت کند و برای این منظور از احزابی که در دوره‌های اول تا چهارم در خانه احزاب اعم از اصلاح‌طلب و اصولگرا فعال بودند دعوت می‌کند.عضو ادوار شورای مرکزی خانه احزاب بر همین اساس افزود: در جلسه امروز تعدادی از فعالان حزبی با گرایش‌های اصولگرایانه که در اداره خانه احزاب عضو شورای مرکزی بودند حضور داشتند و بحث‌های بسیار خوبی شکل گرفت که باید در این خصوص از دولت یازدهم و وزیر کشور تشکر کرد.وی با اشاره به دعوت وزارت کشور از 6 فعال اصولگرا و حضور 5 تن از آنها در این دیدار یادآور شد: نظرات ما با دوستان اصلاح‌طلب در زمینه خانه احزاب بسیار به یکدیگر نزدیک‌ است.رئوفیان درباره مباحث مطرح شده پیرامون خانه احزاب در جلسه امروز با معاونین وزیر کشور توضیح داد: ما درباره نحوه برگزاری مجمع عمومی خانه احزاب و اینکه چه کسی دعوت کننده باشد صحبت کردیم.عضو جبهه ایستادگی تصریح کرد: درباره اینکه در مجمع عمومی فوق‌العاده اساسنامه با اصلاحاتی به تصویب برسد و سپس انتخابات انجام شود، بحث هایی صورت گرفت و در نهایت به جمع‌بندی خواهیم رسید تا مجمع عمومی فوق‌العاده به منظور انتخاب اعضای شورای مرکزی و تصویب اساسنامه خانه احزاب، برگزار شود.عضو ادوار شورای مرکزی خانه احزاب با بیان اینکه در این مجمع عمومی از همه احزاب و نمایندگان جناح‌های مختلف دعوت خواهد شد، از برگزاری مجمع عموی خانه احزاب تا پایان سال خبر داد.وی یادآور شد: مجمع عمومی توسط خود احزاب و با نظارت وزارت کشور برگزار می شود.رئوفیان تاکید کرد:‌ فعلا قرار شد مقدمات برگزاری مجمع عمومی و دعوت از 181 حزب عضو خانه احزاب برای شرکت در مجمع عمومی انجام شود.
سازمان انرژی اتمی ایران با انتشار بیانیه‌ای خطاب به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اسناد ادعایی در مورد ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته‌ای ایران را مملو از اشتباه و اسامی نادرست خوانده و تصریح کرده است که هیچ سند معتبری برای ادعاهای عنوان شده علیه ایران وجود نداردبه گزارش فارس، جمهوری اسلامی ایران در بیانیه‌ای خطاب به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصریح کرده است که مدارک ارائه شده به ناظر هسته‌ای سازمان ملل نشان می‌دهد که اسناد ادعایی آژانس در رابطه با ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته‌ای ایران ساختگی و فاقد اعتبار استبه نوشته خبرگزاری رویترز، سازمان انرژی اتمی ایران در این بیانیه ضمن رد اتهامات مطرح شده علیه تهران، تأکید کرده است که ایران توضیحات مشروحی به آژانس ارائه کرده و هرگز «هیچ سند معتبری در تائید ادعای ابعاد نظامی احتمالی وجود نداشته است.» ایران در این بیانیه که در سایت آژانس منتشر شده، اعلام کرده است که نمایندگان این کشور در نشست‌هایی که در ماه‌های اکتبر و نوامبر انجام شد «شواهدی» را به آژانس ارائه کرده‌اند که نشان می‌دهد اسناد ادعایی ساختگی هستنددر بخشی از بیانیه تهران آمده است: «(این اسناد) مملو از اشتباه و اسامی ساختگی با تلفظ‌های خاص هستند که نشان می‌دهد تنها یکی از اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌تواند آن‌ها را جعل کرده باشد.» پیش از این «گرت پورتر» نویسنده کتاب «بحران ساختگی» به صورت مشروح گزارش داده بود که رژیم‌صهیونیستی با همکاری آمریکا و منافقین اسنادی را جعل کرده‌ و آن‌ها را از طریق «اولی هاینونن» معاون سابق آژانس، وارد پرونده ایران کرده‌اند. همین اسناد اکنون به تنها دستاویز دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل برای فشار به ایران بدل شده است. «یوکیا آمانو» مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش‌های خود بارها مسئله ابعاد احتمالی را پیش کشیده و خواستار توضیح ایران در مورد اسناد ادعایی شده است. هرچند مذاکرات ایران و آژانس از فرآیند مذاکرات تهران و گروه موسوم به 1+5 جدا است، اما کشورهای غربی می‌گویند جلب رضایت آژانس و مختومه اعلام شدن پرونده هسته‌ای ایران، پیش‌نیاز لغو تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل است
"ایرینا بوکووا"، اهل بلغارستان که پیشتر به عنوان اولین زن از اروپای شرقی ریاست سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل (یونسکو) را برعهده داشت، هم اکنون رویای دبیرکلی سازمان ملل را در سر دارد.  به گزارش ایسنا، ایرینا بوکووا، 62 ساله در مصاحبه‌ای با آسوشیتدپرس گفت که از سوی بلغارستان برای جانشینی بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل که 2016 ریاستش تمام می‌شود نامزد شده استاگرچه این زن 62 ساله بلغار هنوز رسما اعلام نکرده که تمایلی به کسب این سمت دارد یا خیر اما باز هم اجازه می‌دهد که شایعه پراکنی‌ها همچنان ادامه داشته باشندوی اخیرا به مناطق درگیر در عراق رفته و خودش را برای میانجی‌گری در مورد درگیری‌ها در سوریه آماده می‌کند. وی هم اکنون برای نخستین بار گفته که جانشین بان کی مون باید یک زن باشد.
 
بوکووا در این مصاحبه از مقر یونسکو در پاریس گفت: زمان برای دبیرکلی یک زن فرا رسیده است این زن که سابقه‌ای طولانی در مبارزه و دفاع از برابری زنان دارد و معتقد است که این برابری جنسیتی باید از داخل سازمان ملل آغاز شود، ادامه داد: به عقیده من این فهم دولت‌ها و سازمان‌های غیر دولتی را می‌رساند که یک زن را به عنوان دبیرکل سازمان ملل برگزینند. من در این باره مانعی پیش رو نمی‌بینم.  به عقیده بسیاری، بوکووا می‌واند گزینه مناسب برای جانشینی بان کی‌ مون در سال 2016 باشد.  با این حال لیتوانی نیز به دنبال نامزدی رئیس جمهور خود "دالیا گریبائوسکایته" است، همچنین بلغارستان علاوه بر بوکووا می‌خواهد "کریستالینا گئورگیئوا"، کمیسیونر اروپایی خود را برای سمت دبیرکلی سازمان ملل انتخاب کنددولت اسلوونی نیز به دنبال نامزدی "دانیلو ترک"، رئیس جمهوری سابق و دولت اسلواکی خواهان انتخاب "یان کوبیس" فرستاده کنونی سازمان ملل در افغانستان برای این سمت در سازمان ملل استیکی دیگر از رقبای این سمت هلن کلارک، نخست وزیر سابق نیوزیلند و رئیس کنونی برنامه تحول سازمان ملل است و کاندیداها هم باید مورد پذیرش 193 کشور عضو سازمان ملل و هم مورد قبول پنج عضو دارای حق وتوی شورای امنیت (چین، آمریکا، روسیه، انگلیس و فرانسه) باشند. اگر کاندیدایی از شرق اروپا باشد باید از جانب روسیه و متحدش چین نیز پذیرفته شود. بنابراین بوکووا چون در مسکو درس خوانده و به روانی روسی صحبت می‌کند این امتیاز را داردوی همچنین در سال جاری میلادی بانوی اول چین را سفیر ویژه یونسکو در امور توسعه آموزش زنان و دختران کردبوکووا نیز گفته "این یک افتخار بزرگ برای من است که دولت صوفیه مرا برای سمت دبیرکلی سازمان ملل انتخاب کرده است."  وی در نوامبر سال 2014 به عراق رفت و با بی‌خانمان‌های داخلی این کشور که از مسلمانان شیعه و سنی بودند و از اقدامات داعش فرار کرده بودند، دیدار کرد و با پلیس بین‌الملل (اینترپل) نیز درباره قاچاق انسان از مناطق درگیر جنگ به مذاکره پرداخت. همچنین دادگاه کیفری بین‌المللی را برای تحت تعقیب قرار دادن عاملان تخریب اماکن تاریخی و فرهنگی در کشور مالی تحت فشار قرار داده است.