يادداشت روز اوین نامه ی کیهان "رياض در تيررس صنعا "

اوین نامه ی کیهان  3 شنبه  12 خرداد ماه سال 1394
    يادداشت روز  اوین نامه ی کیهان "رياض در تيررس صنعا "
بدون توجه به شرایط بحرانی و بی ثباتی  کنونی عراق که به سوریه سرایت کرده است .طوری که پس از تخریب کامل سوریه و شهرهای تاریخی اش بشار اسد جنایتکاررا به چرتاب سقوط سوف داده است . همچنین اوضاع مشابه ی عراق و سوریه به  یمن بسط وتعمیم داده شده است . زیرا که با مسلح کردن حوثی های یمن از سوی پاسداران تا دست به کودتا زده شود .غافل از آنکه  الگوی تخریب عراق وسوریه وناامنی وبی ثباتی در یمن تکرار وتجربه  شده است .ولی یادداشت روز نویس همکار سربازجو شریعتن داری غیر ایرانی  باوارونه گویی باپاک کردن صورت مسأله وکتمان کردن حقایق برای اینکه از موشک های اهدایی پاسداران به خوثی های یمنی دفاع و برای  موشک پرانی  و جنگ 33 روزه ی حزب الشیطان لبنان با اسراییل تبلیغ کرده وبرای پیروزی کاذب حوثی های هورا کشیده باشد  مدعی شده است شليک موشک هاي دست ساز «النجم الثاقب» به عمق 70 کيلومتري غرب عربستان و اخبار ديگري که از شليک موشک هاي «زلزال» طي روزهاي آينده حکايت مي کنند، از يک تحول کيفي در جنگ تحميلي و ظالمانه رژيم سعودي عليه مردم مظلوم يمن خبر مي دهند.
    
موشک نجم الثاقب در مقابل موشک هايي که از هواپيماهاي جنگي پيشرفته سعودي شليک مي شوند، با اهميت نيستند، ولي توان انصارالله در توليد انبوه آن و نيز امکان توسعه اين صنعت در ميان انصار مي تواند تاثير عمده اي بر امنيت رژيم سعودي داشته باشد و خاطره تجهيز حزب الله لبنان به انواع موشک ها در يک دوره کوتاه را در ذهن ها زنده مي نمايد. 
شليک موشک هاي دست ساز «النجم الثاقب» به عمق 70 کيلومتري غرب عربستان و اخبار ديگري که از شليک موشک هاي «زلزال» طي روزهاي آينده حکايت مي کنند، از يک تحول کيفي در جنگ تحميلي و ظالمانه رژيم سعودي عليه مردم مظلوم يمن خبر مي دهند.    موشک نجم الثاقب در مقابل موشک هايي که از هواپيماهاي جنگي پيشرفته سعودي شليک مي شوند، با اهميت نيستند، ولي توان انصارالله در توليد انبوه آن و نيز امکان توسعه اين صنعت در ميان انصار مي تواند تاثير عمده اي بر امنيت رژيم سعودي داشته باشد و خاطره تجهيز حزب الله لبنان به انواع موشک ها در يک دوره کوتاه را در ذهن ها زنده مي نمايد. در اين خصوص گفتني هايي وجود دارد:
    1- تا زماني که «نجم الثاقب» شليک شد، انصارالله مسئوليت اقدامات ضدسعودي در استان «جيزان» را به عهده نمي گرفت و واقع مطلب هم اين بود که درگيري عليه مراکز نظامي آل سعود در جيزان توسط قبايل يمني متحد انصارالله صورت مي گرفت با اين وصف شليک اين موشک ها که با پذيرش رسمي و رسانه اي آن از سوي جنبش انقلابي انصارالله صورت مي گيرد، يک تحول در صحنه جنگ به حساب مي آيد چرا که تهاجم يک جانبه اينک با «دفاع متقابل» وضعيت جديدي پيدا مي کند. از اين رو ارزش موشک هاي شليک شده به «برد» يا ميزان «قدرت تخريب» آن نيست. کما اينکه به غير از موشک هاي نجم الثاقب، موشک هاي ديگري از انصارالله تا منطقه «خميس مشيت»(Khamis Mashait) واقع در 120 کيلومتري شمال غرب يمن که به پايگاه هوايي ملک خالد نيز اصابت کردند، تاکيد ديگري بر تغيير معادله در جنگ دارد.

    2- دو روز پيش شبکه عربي «الميادين» اعلام کرد که انصارالله به زودي موشک «زلزال» خود را رونمايي مي کند. زلزال در انواع 1، 2، 3 و 110 يک موشک ايراني با برد کوتاه 150 تا برد متوسط 350 کيلومتر است. اگر اين خبر الميادين، با توجه به حساسيتي که شبکه اين چنيني براي اعتبار خود قايل است، درست باشد، به اين معناست که انصارالله انواعي از موشک ها را در اختيار دارد و مي تواند جهنمي را عليه آل سعود پديد آورد. طولاني شدن جنگ و متجاوز بودن آل سعود، به انصارالله اين امکان را مي دهد که باراني از موشک هاي سهل الوصول خود را بر آل سعود نازل کند اين در حالي است که اشراف انصار به کوه هاي مرتفع «مران» که تا بالاي شهر توريستي طائف کشيده شده است، اين امکان را در اختيار انصار قرار مي دهد که پناهگاه هاي آل سعود را در معرض ويراني قرار دهد. از سوي ديگر مسطح بودن زمين هاي عربستان در مناطق مرزي با يمن، امکان حرکت آسان نيروهاي انصار که به سخت کوشي و استقامت مشهور مي باشند، فراهم مي کند. از آنجا که موشک نجم الثاقب از نوع موشک هاي سبک بوده و امکان حمل آن توسط نفر وجود دارد، انصارالله مي تواند با نفوذ در عمق خاک عربستان به هر ميزان که بخواهد بر دقت و برد اين موشک بيفزايد.

    3- دو روز پيش و همزمان با شليک موشک هاي نجم به سمت مناطق سعودي و مورد حمله قرار گرفتن خميس مشيت و پايگاه هوايي ملک خالد توسط موشک هاي انصارالله، فرمانده موشکي نيروي زميني ارتش يمن اعلام کرد که اين فرماندهي به موشک هاي «الحسين»- که اصالتا عراقي است- و موشک هاي «شهاب3»- که اصالتا ايراني است - مجهز مي باشد وي رژيم آل سعود را تهديد کرد که اگر تجاوزات ادامه يابد، اين موشک ها، تمام مناطق عربستان- به جز مناطقي که در آن اماکن مقدس وجود دارند- را هدف قرار خواهند داد. اين اظهارات از يک سو بيان مي کنند که چنين سلاح هايي که برد آن از حدود 644 تا 2000 کيلومتر است، در اختيار يمني هاست و از سوي ديگر از وجود اراده براي شليک به سمت اهداف زميني و دريايي سعودي خبر مي دهند. اين اظهارات که در زمان جنگ بيان شده است، نمي تواند بلوف باشد چرا که اگر تجاوز ادامه يابد ولي موشکي شليک نشود، به موقعيت ارتشي که مدعي شده چنين تواني را در اختيار دارد، لطمه مي زند و از يک سو او را در داخل بي اعتبار مي کند و از سوي ديگر دشمن را به ادامه حمله تحريک مي نمايد.

    4- يک نکته کليدي در آزمايش و شليک «نجم الثاقب» اين است که در يک دوره زماني کوتاه و در حين بمباران هاي وحشيانه هواپيماهاي پيشرفته سعودي اين اتفاق روي داده است. اين موضوع به خودي خود مي گويد همانگونه که حزب الله با تهديدات و تهاجم رژيم صهيونيستي اينک به يک قدرت مهم نظامي در مقابل رژيم صهيونيستي تبديل شده است، انصارالله نيز در حين جنگ و به واسطه محدوديت ها و محروميت ها،خوداتکايي نظامي را آغاز کرده و به زودي و ظرف 2 تا 3 سال به يک قدرت بزرگ موشکي تبديل مي شود اين موضوع آينده عربستان را تهديد مي کند. کما اينکه آقاي سيدحسن نصرالله چندي پيش و در هفته سوم جنگ در سخنراني خود گفت «عربستان وانمود کرد که سرزمين آن توسط نيروهاي انصار تهديد مي شود و لذا ناچار به جنگ با انصار بوده است اما من مي گويم اگر انصار تا پيش از جنگ صرفا تهديدي خيالي عليه عربستان بود، هم اينک به يک تهديد واقعي تبديل شده است». در واقع جنگ در يمن اگر چه نمي تواند کمکي به آل سعود کند اما مي تواند بزرگترين موقعيت را نصيب انصارالله نمايد. اين همان حقيقتي است که سالها پيش از اين، حضرت امام خميني- قدس سره- به آن اشاره فرموده و جنگ تحميلي عراق عليه ايران را براي جمهوري اسلامي «نعمت الهي» لقب دادند. عربستان ناخواسته، انصارالله و مردم يمن را وادار مي نمايد که چشم از دريافت کمک ها و حمايت ها بشويند و خود فکري براي نيازهاي دفاعي خويش بنمايند.

    5- تحولات کنوني در حوزه دفاعي و نظامي بيانگر آن است که «گفتگو» تا حد زيادي موضوعيت خود را از دست داده است. پيش از اين گمانه زني هاي زيادي از آغاز گفت وگوهاي ملي به منظور رسيدن به حد متوسطي از خواسته هاي طرفين و تشکيل دولت وحدت ملي حکايت مي کردند، اما اعلام عدم آمادگي عربستان و جناح آن براي شرکت در گفت وگوهاي ژنو و تشديد اقدامات نظامي عربستان عليه مناطق شمالي يمن، اين گمانه زني را باطل کرد، کما اينکه انصارالله نيز هم اينک رغبتي به شرکت در گفت وگوهايي که سايه پليد سعودي به آن افکنده شده و خيانت کاراني که زمينه ساز و تاييدکننده تجاوز خارجي به کشور خود بودند، در يک طرف ميز قرار گرفته و با استناد به توانايي نظامي آل سعود براي تجاوز به يمن درصدد بازسازي قدرت فروپاشيده خويش اند، ندارد. مذاکرات ژنو بدون شک براي انصارالله نيز دستاوردي به دنبال نخواهد داشت و با توجه به شرايط داخلي يمن، ضرورتي هم به برگزاري آن وجود ندارد.

    اما اين موضوع به انصارالله يادآور مي شود که براي تکميل کابينه و اعلام رسمي آن نبايد در انتظار تعيين تکليف کنفرانس ژنو بنشيند. يمن اگر چه بعد از فرار منصور هادي و خالد سجاح با خلادولت مواجه نبوده و کابينه به طور غير رسمي استمرار يافته است اما در عين حال دولت يمن به شکل محدود و در قاعده اداره «امور جاري» عمل کرده و مهم ترين مسئوليت آن اداره امور کشور در شرايط بحران بوده است. با توجه به چشم انداز مذاکرات ژنو و احتمال ادامه جنگ از سوي آل سعود، انصارالله بايد به روند تکميل کابينه و مشروعيت بخشي به آن سرعت بيشتري بدهد.

    تشکيل شوراي انقلاب با حضور 5 عضو انصارالله 5 عضو تشکل هاي ديگر يمني و 5 شخصيت متنفذ يمني اين امکان را در اختيار انصارالله قرار داده است تا از سوي ملت يمن، فرايند انتقال به سمت دولت دائمي را تعريف و براي آن به تبيين «نقشه راه» مبادرت ورزد. اين نياز امروز يمن است و از قضا مي تواند تاثير عمده اي بر دشمن بر جاي بگذارد و او را از ادامه تجاوز پشيمان کند.

    روند حدود دو ماه گذشته به خوبي نشان مي دهد که انصارالله مشکلي در داخل يمن ندارد. هم اينک انصارالله 18 استان يمن را در اختيار دارد و در اين استانها با همکاري مردمي مواجه است، در اين استانها که 95/37 درصد از جمعيت يمن را در خود جاي داده و حداقل نيمي از آنان را شافعي ها تشکيل مي دهند، شاهد هيچ نوع اعتراض مردمي عليه انصارالله نبوده ايم. اين از مشروعيت بالاي انصارالله حکايت دارد. نويسنده: سعدالله زارعي