اجازه نمی‌دهیم مراسمی غیر قانونی برای بر هم زدن مراسم‌های دیگر رخ دهد

وزیر کشور با اشاره به حادثه ورامین هشدار داد:
اجازه نمی‌دهیم مراسمی غیر قانونی برای بر هم زدن مراسم‌های دیگر رخ دهد  2 آذر -94
وزیر کشور  نمی خواهد زیادی گردو خاک برپا کند .چون اگر راست می گوید اول یک پوزبند به نقوی حسینی نماینده مجلس ارتجاع از ورامین بزند که تهدید کرده است که درمجلس ارتجاع از وی سئوال خواهد کرد که چرا اجازه برگزاری همایس به مدعیان اصلاح طلبان درورامین داده شد؟ همچنین وزیر کشوراگر می تواند جلوی برگزاری تجمعات اعتراضی غیر قانونی گروه های فشاررا بگیرد که از سوی پاسداران وبسیج سازماندهی می شوند؟

وزیر کشور با اشاره به حادثه ورامین هشدار داد:اجازه نمی‌دهیم مراسمی غیر قانونی برای بر هم زدن مراسم‌های دیگر رخ دهد. عبدالرضا رحمانی فضلی درباره آخرین پیگیری‌ها در خصوص اتفاق صورت گرفته در ورامین گفت: قبل از موضوع ورامین چندی پیش در شیراز آقای مطهری قصد سخنرانی داشت که فرمانداری آن سخنرانی را تعطیل کرد اما چون این برنامه مجوز داشت نباید تعطیل می‌شد و در حدی نبود که موضوع امنیتی شود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران،وی افزود: وزارت کشور با دستور رئیس‌جمهور این موضوع را پیگیری کرد، همه مستندات جمع آوری شد و کمتر از دو هفته به قوه قضائیه داده شد و قوه قضائیه هم در مرحله تحقیقات و صدور رای است.
وزیر کشور با بیان اینکه در بحث ورامین عده‌ای با مجوز وزارت کشور افرادی را در یک سالن دعوت کرده بودند تا مباحث انتخاباتی داشته باشند، ادامه داد: 37 سال از انقلاب ما می‌گذرد، ما الگوی مردم سالاری هستیم و ادعای قانون مداری داریم و پسندیده نیست افرادی به هر دلیلی تجمع را بهم بزنند.
وی گفت: اگر واقعا دغدغه‌ای دارند می‌توانند دغدغه‌شان را به نیروی انتظامی، قوه قضائیه و وزارت اطلاعات دهند.
رحمانی فضلی افزود: وزارت کشور اجازه نمی‌دهد، مراسمی غیر قانونی برای بر هم زدن مراسم‌های دیگر رخ دهد چون مسائل امنیتی ایجاد می‌شود و نمی‌شود هر کسی یا کسانی دیگران را با روش‌های قهرآمیز کنترل کنند.
وی گفت: در شرایطی که ما به دنبال انتخاباتی سالم و ‌باشکوه هستیم اگر فضا امنیتی شود کسی نمی‌تواند خود را به عنوان نامزد ارائه کند.
رحمانی فضلی گفت: زمانی عده‌ای خودجوش و با هیجان وارد می‌شوند که در جای خود باید بررسی شود اما یک زمان یک مقام مسئول باعث برهم خوردن مراسم می‌شود‌.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا وزارت کشور به تجمعاتی که شائبه تبلیغاتی دارد مجوز می‌دهد؟ گفت: مجوزهای وزارت کشور بر اساس شرط و شروط است و درخواست کنندگان، محل، تاریخ و مسئول برگزار‌کننده مراسم را به ما اعلام می‌کنند و ما هم با توجه به شرایط مختلف مجوز می‌دهیم.
وزیر کشور گفت: در بحث دادن مجوز به وظایف قانونی خود عمل می‌کنیم و بنا نیست اتفاقی رخ دهد و کسانی که اقدامات غیر قانونی انجام می‌دهند ممکن است بعداً همین مسائل سر خودشان هم بیاید.
رحمانی فضلی گفت: باید قدرت تحمل شنیدن و استدلال را بالا ببریم و مثلا اتفاقی که در ورامین رخ داد چه حسنی داشت جز اینکه در رسانه‌های داخلی و خارجی‌، کشور را بی‌نظم نشان دادند.
وزیر کشور افزود: ما در دو سال اخیر روزانه 100 اجتماع و سخنرانی در کشور داشته‌ایم که در آستانه انتخابات بیشتر هم می‌شود اما به اندازه تعداد انگشتان دست هم مشکلی نداشته‌ایم‌.
وی در ادامه با بیان اینکه شورای نگهبان بحث سخت افزاری دستگاه‌های اخذ الکترونیکی آرا را تایید کرده است و منتظر نظر این شورا در بحث نرم افزاری هستیم، عنوان کرد:در برگزاری انتخابات شاهد برخی تخلفات هستیم که مثلاً برخی با یک شناسنامه دو سه بار رای می‌دهند، مهر شناسنامه را پاک می‌کنند یا اینکه با شناسنامه اموات رای می‌دهند که همه این تخلفات در نتیجه نهایی تعیین‌کننده نیست و فکر نمی‌کنم به زیر نیم درصد هم برسند.
رحمانی فضلی گفت: با آموزش‌هایی که در خصوص این روش خواهیم داد تلاش می‌کنیم فرآیند رای دادن به حداقل زمان کاهش یابد و این دستگاه‌ها را برای هر حوزه اخذ رای به تعداد حضور مردم ارسال می‌کنیم.
وزیر کشور افزود: کسانی که سواد ندارند نیز همچون گذشته می‌توانند همراهانی با خود داشته باشند و اگر در سال‌های گذشته شاید برخی از این همراهان آنچه را که فرد مورد نظر می‌خواست در برگه اخذ رای نمی‌نوشتند اما این بار در روش الکترونیکی امکان این تخلف بسیار کاهش می‌یابد چرا که وقتی کد نامزد مربوطه در دستگاه وارد می‌شود عکس او در سیستم می‌آید و همین موضوع امکان تخلف را کاهش می‌دهد.
رحمانی فضلی گفت: این روش برگزاری انتخابات در همه جای جهان استفاده می‌شود و در انتخابات گذشته نیز همه مراحل انتخابات را جز در مرحله اخذ و شمارش، الکترونیکی انجام می‌داده‌ایم و در انتخابات دوره گذشته در 14 شهرستان همه فرآیندها را الکترونیکی انجام دادیم و هیچ خطایی رخ نداد.
وزیر کشور افزود: از ابتدای این کار با شورای نگهبان هماهنگ بودیم و کارشناسان این شورا در کنار ما بودند و اکنون منتظر نظر شورای نگهبان برای تایید بخش نرم افزاری رای الکترونیکی هستیم.
وزیر کشور در پاسخ به سوالی درباره نحوه برخورد با تبلیغات زود هنگام گفت: تبلیغات زود هنگام در قانون تعریف دارد و مردم بالاخره می‌دانند که چه کسی نامزده شده است. نمی‌توانیم به نامزدها بگوییم که در خانه خودشان جلسه‌ای نگیرند و آنچه اهمیت دارد تبلیغات در عرصه افکار عمومی است.
رحمانی فضلی افزود: اینکه نامزد انتخابات در مناسبت‌های مختلف و عزا و عروسی شرکت کند تبلیغات نیست اما اگر به معنای واقعی تبلیغات و عکس و پوستر چاپ کند و از مردم بخواهد که به او رای دهند این از مصادیق تبلیغات زودهنگام است.
وزیر کشور ادامه داد: مثلاً اکنون شاهد تشکیل جلسات احزاب هستیم که برای انتخابات تصمیماتی می‌گیرند و اینها اشکالی ندارد چرا که هدف اصلی ما برگزاری انتخابات باشکوه است اما در زمان انتخابات تخلفات زیادی صورت می‌گیرد که این مسائل پیگیری می‌شود.