گزیده ها


نایب رئیس جبهه پیروان با بیان اینکه اصلاح طلبان بدنبال یارگیری از چهره‌هایی همچون نوه امام(ره)،ناطق نوری و لاریجانی هستند، گفت: سید حسن خمینی زیرک‌تر از آن است که متوجه بازی سیاسی اصلاح طلبان نشود.

اسدالله بادامچیان در گفتگو با مهر، در مورد جلسات چهارجانبه لاریجانی، مقتدایی، ناطق نوری و ولایتی گفت: همیشه و در آستانه انتخابات چنین جلساتی هست؛ چراکه انتخابات یک امر عام و تکلیف شرعی است که همه باید در آن حضور پیدا کنند لذا جلسات، دیدارها و بحث های گوناگون نیز پیرامون آن شکل می گیرد.
 
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه افزود: موتلفه با ایثارگران و پایداری نیز جلسانی دارند که این جلسات منحصر به خودمان نیست بلکه هدفمان این است که بتوانیم برنامه شورای ائتلاف هماهنگی اصولگرایان را راه بیاندازیم تا شعار «یک صدا و یک فهرست واحد با محوریت روحانیت و در خط ولایت» را محقق کنیم.
 
وی با بیان اینکه مجلس دهم باید مشکلات مردم را حل و با توجه به شرایط منطقه، موجب اقتدار نظام شود، تاکید کرد: ما باید به فکر ترکیب مجلس دهم باشیم و به این بیاندیشیم که مجلس دهم باید چگونه مجلسی باشد .
 
نایب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری افزود: امروز در صحنه های بین الملل درگیر هستیم لذا مجلس دهم باید به فکر اقتدار کشور باشد؛ بنابراین اینکه مجلس از چه جریان سیاسی شگل بگیرد اهمیت پیدا می کند.
 
وی با طرح این سوال که آیا نمایندگان اصلاح طلب می توانند مشکلات مردم را حل کنند، گفت: اگر اصلاح طلبان می توانستند در مجلس سوم و ششم مشکلات را حل می کردند و دلیل آنکه نمی توانند برای نظام و انقلاب مفید باشند این است که با خط ولایت فاصله دارند و چون فاصله دارد نمی تواند کار کند؛ بنابراین اگر این گروه وارد مجلس شوند مجلسی همچون مجلس ششم شکل می گیرد؛ مجلسی پر از تشنج، دعوا، درگیری، هر روز استعفا، هر روز تحصن.
 
ممکن است ناطق نوری احساس تکلیف کند
بادامچیان همچنین در مورد ورود ناطق نوری به انتخابات گفت: با ایشان دیدارها و صحبت های زیادی از همه گروهها شده و حتی زمانی در جریان اصلاحات مطرح بود که روحانی، هاشمی و ناطق محور انتخابات باشند اما طرح چنین مسائلی فقط  بحث های سیاسی گروهها و در واقع تیری به تاریکی انداختن است.
 
وی تاکید کرد: اینکه ناطق نوری چه تصمیمی می گیرد؟ او یک چهره موثر کشور است بنابراین اختیارش با خودش است. این هم که می گوید من نمی آیم، ما اهل تکلیف شرعی هستیم و ممکن است یک روز احساس تکلیف کند و بیاید؛ لذا بعید نیست که دو مرتبه آقای ناطق در صحنه سیاست باشد. البته اینها تحلیل ما است و پایه و اساس محکم ندارد و خودش باید تصمیم بگیرد.
 
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه با تاکید بر اینکه ناطق هیچگاه اصلاح طلب نبوده است، ادامه داد: اینکه اصلاح طلبان از روی ناچاری بروند سراغ ناطق مانند آنکه در زمان انتخابات عارف را کنار زدند و رفتند سراغ روحانی بحث دیگری است اما اینکه ناطق بشود محور اصلاح طلبان قطعا چنین چیزی نخواهد بود.
 
اصلاح طلبان برای کمبود وزن سیاسی بدنبال یارگیری از چهره های اصولگرا هستند
وی با بیان اینکه اصلاح طلبان می خواهند کمبود وزن سیاسی خود را با یارگیری از چهره های اصولگرا جبران کنند، گفت: وقتی دنبال نوه امام می گردند که ایشان را وارد مجلس خبرگان کنند دنبال این نیستند که نوه امام به مجلس خبرگان برود بلکه هدفشان این است که ایشان را جذب خود کنند و به نظر من نوه امام خیلی زیرک تر از این است که بازیهای سیاسی را متوجه نباشد.
 
بادامچیان افزود: امروز اصلاح طلبان دنبال لاریجانی و یا هاشمی می روند اما کسی فراموش نمی کند که اصلاح طلبان چه رفتاری با آقای هاشمی داشتند مگر به هاشمی چکمه پوش و عالیجانب سرخپوش و از این اصطلاحات نگفتند حال می خواهند او را محور خود کنند؟ و اخیرا نیز شنیده ام که اختلاف است میان اصطلاح طلبان بین محوریت هاشمی و یا فرد دیگری که قبلا فکر می کردند او رئیسشان است.
 
کارگزاران با اصلاح طلبان ائتلاف کند رای نمی آورد
نایب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری با اشاره به خبرهایی مبنی بر جدایی حزب کارگزاران از اصلاح طلبان، تصریح کرد: مسلم است که چنین اتفاقی بیفتد آنان نمی توانند با اصلاح طلبان یکی شوند آیا کارگزاران وقتی وارد رقابت ها شود می خواهد بگوید مردم بیایید به ما و اصطلاح طلبان رای دهید! ملت رای نمی دهد.
 
بخش اصلاح طلب دولت نتوانست وظیفه اش را به درستی انجام دهد
وی با اشاره به عملکرد منفی اصلاح طلبان در اداره کشور گفت: مثلا فکر می کنند اصلاح طلبان بیایند سر کار می توانند برجام را اداره کنند! می بینیم که نتوانستند. هر کاری به بخش اصطلاح طلب دولت سپرده شده آیا توانسته است آن کار را به درستی انجام دهد؟ همین مسئله فروش اتومبیل آیا باعث رونق بازار اتومبیل شد؟ وام فروختند یا ماشین فروختند؟ آیا توانسته اند یارانه را به درستی اداره کنند؟ اصطلاح طلبان از اول هیچ کاری را نتوانستند به درستی انجام دهند. آیا آنها در رویارویی با غرب بدنبال اقتدار ایران هستند؟ همه این را می دانند که آنها محافظه کار هستند که البته اهل فتنه آنان هم که به طور کلی ابزار غرب‌ است.
 
اصلاح طلبان معتدل نیستند؛ لیبرالند
بادامچیان با بیان اینکه اصلاح طلبان جزو معتدلین نیستند و نمی شود ائتلافی بین اعتدال و اصلاح طلبان ایجاد شود، افزود: اصطلاح طلبان لیبرال هستند. لیبرالی عمل کنند و نام آن را اعتدال می گذارند. بنابراین کارگزاران نمی تواند با اصطلاح طلبان یکی شود.
 
وی همچنین در خصوص روند وحدت در جریان اصولگرایی گفت: به زودی با محوریت روحانیت، شورای هماهنگی اصولگرایان را تشکیل می دهیم.
 
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه، با اشاره به اضافه شدن حداد عادل و باهنر به جلسات سه تشکل موتلفه، ایثارگران و پایداری تاکید کرد: این افراد از خودمان هستند؛ بنابراین اینکه بگوییم اضافه شدند اصطلاح درستی نیست؛ چرا که از هم جدا نیستیم.
جلیل بیاتدر یادداشت قبل علت رخوت حاکم بر فضای انتخاباتی کشور را تردید جناح های سیاسی برای چگونگی حضور در انتخابات عنوان کردیم و سپس به بررسی شرایط جناح اصلاح طلب و نیز حامیان دولت پرداخته و عنوان شد که عده ای از اصلاح طلبان به دنبال لیست مستقل و عده ای دیگر به دنبال ائتلاف با جناح دولت هستند. اکنون به بررسی شرایط جناح اصولگرای میانه رو می پردازیم.
اصولگرایان میانه رو؛ در انتظار چراغ سبز دولت
در دو سال گذشته اصولگرایان معتدلِ درون مجلس بیشترین حمایت را از سیاست های مدنظر دولت به خصوص در برابر تندروهای اصولگرا انجام دادند. این جریان به رهبری علی لاریجانی سعی داشته رابطه ای معقول و تقریبا حسنه با دولت یازدهم داشته باشد. کسی نمی تواند منکر نقش و تاثیر علی لاریجانی در ماجرای تصویب برجام در مجلس شود. لذا همراهی اصولگرایان میانه رو با دولت در دو سال اخیر موضوعی نیست که بر کسی پوشیده باشد.
با انتخابات ریاست جمهوری سال 92 و تغییر شرایط سیاسی در کشور به نظر می رسد اصولگرایان میانه رو به این نتیجه رسیده اند که اگر حضور اصلاح طلبان (کاندیداها و رای دهندگان) در انتخابات پیش رو حداکثری باشد، شانس زیادی برای پیروزی در انتخابات نخواهند داشت و در خوش بینانه ترین حالت تنها می توانند نیمی از کرسی های مجلس را کسب کنند. اما این شرایط در یک صورت می تواند به نفع اصولگرایان میانه رو تغییر یابد و آن ائتلاف جناح حامی دولت با آنها است.
شاید از یک منظر گفته شود اگر کاندیداهای اصلاح طلب در مرحله نهایی و پس از تایید صلاحیت خیلی چهره های مشهور و مطرحی نباشند، نیازی به این ائتلاف هم نباشد، اما بدون شک خطرِ ائتلاف احتمالی همین اصلاح طلبان با جناح حامی دولت نیز اصولگرایان را تهدید خواهد کرد. لذا از نگاه اصولگرایان میانه رو، بهتر است به جای آنکه آنها شاهد شکل گیری این ائتلاف باشند، دست پیش گرفته و خود به ائتلاف با حامیان دولت برسند.
به همین دلیل ما شاهدیم اصولگرایان تمایل (و به نوعی انتظار) دارند حامیان دولت با آنها ائتلاف کنند. این موضوع در صحبت عوض حیدرپور یکی از اصولگرایان معتدل مجلس کاملا نمایان است. وی در گفتگو با روزنامه اعتماد اظهار داشته: «آقاي لاريجاني و چهره‌هاي موثر جريان معتدل اصولگرا منتظر انعطاف هواداران دولت براي ائتلاف هستند. به هر حال اين جريان در مجلس براي بسياري از پروژه‌هاي دولت در دو سال اخير هم انرژي و وقت گذاشته و هم ضربه خورده و فشارهايي را متحمل شده است و اكنون انتظار دارد كه براي يك ائتلاف يا همكاري انتخاباتي انعطاف طرف مقابل را ببيند. من فكر مي‌كنم امثال آقاي لاريجاني با توجه به جايگاه و كارنامه‌اي كه دارند منتظر مي‌مانند تا هواداران دولت براي اين همكاري پا پيش بگذارند. اگر آنها جلو بيايند اين طرف هم آماده پذيرش پيشنهادات است. الان اين درك عمومي بين اصولگرايان معتدل و حاميان دولت وجود دارد كه مي‌توانند براي انتخابات با يكديگر كار كنند و كنار بيايند
بدون شک شکل گیری یا عدم شکل گیری این ائتلاف نتایج و پیامدهایی برای هر دو طرف در بر خواهد داشت که می توان آنها را به طور خلاصه چنین فهرست کرد:
در صورت شکل گیری ائتلاف
1-به احتمال بسیار زیاد اکثریت مجلس آینده متعلق به فهرست این ائتلاف خواهد بود و علی لاریجانی برای سومین دوره پیاپی ریاست مجلس را بر عهده خواهد گرفت.
2-
رابطه اصلاح طلبان و دولت رو به تیرگی نهاده و به احتمال بسیار زیاد حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری آینده رقیبی اصلاح طلب را در برابر خود خواهد دید.
3-
رابطه روحانی و لاریجانی مستحکم تر از قبل شده و دولت از حمایت بیش از پیش مجلس برخوردار خواهد شد.
در صورت عدم شکل گیری ائتلاف
1-اگر این عدم شگل گیری توام با شکل گیری ائتلاف میان اصلاح طلبان و حامیان دولت باشد، اصولگرایان میانه رو باید به حضور اقلیتی در مجلس آتی اکتفا کنند.
2-
ریاست مجلس آینده جای بحث خواهد بود، اگرچه لاریجانی به واسطه همراهی با دولت در مجلس کنونی، باز هم دارای شانس خواهد بود.
3-
دولت از حمایت مجلس آتی برخوردار خواهد بود.
با این حال به نظر می رسد حامیان دولتِ اعتدال باز هم میانه روی را در دستور کار قرار دهند و با هر دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب ائتلاف کنند. در این صورت در انتخابات پیش رو (فارغ از لیست اصولگرایان تندرو) ما شاهد سه لیست انتخاباتی خواهیم بود: لیست اصلاح طلبان، لیست اصولگرایان میانه رو و لیست حامیان دولت که احتمالا نیمی از آن با لیست اصلاح طلبان و نیمی دیگر با لیست اصولگرایان مشترک خواهد بود. (البته ممکن است حامیان دولت چند کاندیدای مستقل نیز داشته باشند.)
بنابراین در نتیجه گیری نهایی می توان چنین عنوان کرد که انتخابات مجلس دهم دوباره رقابتی میان اصولگرایان و اصلاح طلبان خواهد بود؛ مگر آنکه در زمان باقی مانده و به خصوص در فرایندهای پس از ثبت نام اتفاقات غیرقابل پیش بینی روی دهد.

وزیر اطلاعات دولت دهم با تشریح دلایل بر هم زدن مذاکرات ژنو 2 گفت: آمریکا به دنبال این است که بعد از برجام مسئله نفوذ را در ایران به نتیجه برساند.
 
به گزارش فارس، حجت‌الاسلام حیدر مصلحی عصر امروز در همایش «بررسی موضوع فتنه و نفوذ» در دانشگاه خلیج‌ فارس بوشهر بابیان اینکه نفوذ از مباحث جدی کشور و از هشدارهای مهم مقام معظم رهبری است، اظهار داشت: ‌استکبار در برخورد اولیه‌اش با انقلاب به دنبال این بود که این انقلاب را هم مانند سایر انقلاب‌ها، همزان با پیروزی، متوقف کند اما استکبار متوجه شد که حرکت انقلاب ایران حرکتی ساختاری و مبنایی است لذا طراحی جنگ سخت را دنبال کرد.
 
وی بیان داشت:  پس‌ از اینکه استکبار با جنگ سخت نتوانست انقلاب ایران را به‌ زانو دربیاورد به سراغ جنگ نرم رفت و در این بخش هم موفق نشد لذا به فکر این افتاد که مؤسسات پژوهشی و تحقیقاتی راه بیندازد.
 
تشکیل موسسات پژوهشی آمریکایی برای طراحی مقابله با ایران
وزیر اطلاعات دولت دهم گفت: در این‌ ارتباط دو موسسه کاری‌رند و بروکینز در طراحی جنگ نرم استکبار کارهای بزرگی انجام دادند و ابعاد مختلف انقلاب را مورد تجزیه‌وتحلیل قرار دادند.
 
مصلحی اضافه کرد: این مؤسسات در تحقیقات خود به سراغ تجزیه‌وتحلیل جمعیتی ایران پرداختند و برای این کار از داخل کشور اطلاعات لازم را کسب کردند.
 
وی افزود: این مؤسسات زیرمجموعه سازمان اطلاعات آمریکا هستند که برای مقابله با انقلاب ایران طراحی‌ شده‌اند و در گام نخست یک طراحی 40 ساله را برای مقابله با انقلاب ایران انجام دادند.
 
وزیر اطلاعات دولت دهم گفت: در فتنه 88 برخی فکر می‌کردند کار انقلاب تمام می‌شود اما این شروع حرکت بود که موسسه بروکینز ارائه کرده بود.
 
مصلحی اظهار داشت: استکبار در طراحی‌های خود برای مقابله با انقلاب ایران در مقاطع مختلف حساسیت‌سنجی نسبت به خواص، نخبگان و عامه مردم دارد.
 
وی ادامه داد: مؤسسات یادشده اطلاعاتشان را از درون کشور و از بین نخبگان و خواص انقلاب می‌گیرند و در تحلیل خود به این نتیجه رسیدند که در بحث مذاکرات کاری جدی این است که روند مذاکرات طوری باشد که مسئله نفوذ به نتیجه برسد.
 
دشمن برای مقابله با ایران روش‌های چند جهتی تدوین می‌کند
مصلحی با اشاره به یک گزارش از مرکز امنیت آمریکای جدید گفت: این گزارش می‌گوید سرمایه‌گذاری روی توافق هسته‌ای باید به دنبال ایجاد اصلاحات سیاسی و تداوم حمایت آمریکا از فعالان حامی ایجاد اصلاحات در ایران بود و آمریکا باید استراتژی تهاجمی ترویج اصلاحات سیاسی و اجتماعی را در ایران دنبال کند.
 
وزیر اطلاعات دولت دهم گفت: طراحی دشمن این است که در هر مقوله‌ای که با انقلاب برخورد می‌کند چند جهتی برخورد کند و همیشه از موقعیت‌های مختلف در راستای اهدافی که دارد استفاده کند.
 
از همان ابتدا، سرویس‌های جاسوسی آمریکا و انگلیس در تحولات سوریه دست داشتند
وی به موضوع تحولات چند سال اخیر سوریه اشاره کرد و گفت: در اوایل اتفاقاتی که در سوریه رخ داد متوجه شدیم که سازمان‌های اطلاعاتی و جاسوسی آمریکا و انگلیس پشت‌صحنه هستند، لذا بنده سفری به سوریه داشتم و با برخی افراد متعلق به مقاومت سوریه ملاقات کردم و از گفته‌های آنان مشخص شد ردپایی از سرویس‌های جاسوسی آمریکا و انگلیس در این قضیه وجود دارد.
 
مصلحی بیان کرد: سپس کار اطلاعاتی قوی انجام دادیم و مشخص شد آمریکایی‌ها از بیداری اسلامی غافل بودند و به جان هم افتادند و بعد از آن به این فکر افتادند که از این موقعیت بیداری اسلامی استفاده کرده و مقاومت در منطقه را از بین ببرند و در این راه گزینه‌های بشار اسد، حزب‌الله و ایران را انتخاب کردند.
 
وزیر اطلاعات دولت دهم گفت: در سفرهایی که به کشورهای مسلمان منطقه داشتم با علما دیدار کرده و عنوان داشتم حوادثی که در سوریه اتفاق افتاده بیداری اسلامی نیست اما باور نمی‌کردند و استکبار نیز به دنبال این بود که از بیداری اسلامی به نفع خودش استفاده کند.
 
ماجرای برهم زدن مذاکرات ژنو 2 از طرف فرانسه
وی بابیان اینکه استکبار به دنبال این است که علیه ایران از چند جهت حرکت کند، گفت: یک روش است که استکبار با عادی‌سازی ظرفیت‌های داخلی و خارجی ایران، فضای کینه ایران علیه آمریکا را به سمت کشوری دیگری ببرد.
 
مصلحی خاطرنشان کرد: در جریان مذاکرات ژنو آمریکا به دنبال تحقق نقشه خود بود و در آن مذاکرات که فرانسه، مانع از توافق شد به همین دلیل بود که کینه ایران در مورد آمریکا به سمت فرانسه سوق داده شود و در واقع از نظر آمریکایی‌ها این مذاکرات باید دو سال طول می‌کشید تا روابط ایران و آمریکا عادی شود و طرح عادی‌سازی روابط به نتیجه برسد.
 
وزیر اطلاعات دولت دهم به مذاکرات در آلماتی قزاقستان هم اشاره کرد و افزود: در آن مذاکرات ما بسته پیشنهادی گروه 5+1 را در اختیار داشتیم و در نشست‌های مختلف با آقای جلیلی راه‌حل مختلف برای هرکدام از پیشنهادات را بررسی کردیم و دکتر جلیلی هم در مذاکرات برای همه پیشنهادات راه‌حل ارائه کرد و زمانی که موضوعی برای بحث نمانده بود نماینده انگلیس در جلسه اعلام کرد بحث به‌جاهای خوبی رسیده و باید ادامه دهیم تا به توافق برسیم و در این لحظه شرمن عضو تیم مذاکره‌کننده آمریکا در یک یادداشت کوچک به نماینده انگلیس اظهار می‌دارد که شما با اجازه چه کسی حرف زدید؟
 
وی گفت: اینکه چرا فرانسه به‌جای آمریکا انتخاب شد تا کینه ایران از آمریکا دور شود به این خاطر است که ایران بیشترین ارتباطات تجاری و صنعتی را با فرانسه دارد و در موضوع هسته‌ای نیز ارتباطات زیادی با فرانسه وجود دارد.
 
پروژه‌های تهیه شده شورای ملی ایرانیان و آمریکا علیه ایران
مصلحی با بیان اینکه آمریکا به دنبال این است که بعد از برجام مسئله نفوذ را در ایران به نتیجه برساند، خاطرنشان کرد: عده‌ای از نخبگان ایرانی و آمریکایی در شورای ملی ایرانیان و آمریکا در نشستی، برای بعد از برجام موضوع نفوذ را طراحی کردند.
 
وزیر اطلاعات دولت دهم گفت: در پروژه اولی که این شورا تدارک دید به دنبال این هستند چگونه می‌توان ذهن، قلب مردم و نخبگان ایران را به تسخیر آمریکا درآورد و در این زمینه نشست‌های علمی بین ایران و اروپا و آمریکا در نظر گرفتند.
 
وی اضافه کرد: یکی از دلایل تدوین این روش شناخت ظرفیت‌های و استعدادهای علمی ایران است اما متأسفانه برخی از مسئولان و نخبگان کشور، پیشرفت‌های علمی کشور را قبول ندارند و عده‌ای در داخل معتقدند آمریکا کدخداست.
 
مصلحی یادآور شد: در پروژه دوم به دنبال این هستند که ما را در جایی که پیشرفت کردیم به زمین بزنند تا وابسته شویم، در پروژه دیگر با عنوان انرژی پاک به دنبال جهت‌دهی به مباحث علمی در ایران هستند و در این زمینه فرستادن رئیس کمیته علمی کنگره آمریکا به تهران برای  اعتمادسازی صورت گرفت.
 
وزیر اطلاعات دولت دهم گفت: نمونه دیگری از ترفندهای استکبار، بازدید روسای دانشگاه‌های مهم آمریکا از تهران و بورسیه کردن دانشجویان ایرانی است، آمریکایی‌ها معتقدند باید «روی پای خود ایستادن» ایرانی‌ها را بگیریم.
 
وی گفت: یکی از موضوعاتی که آمریکایی‌ها می‌خواهند از این طریق به کشور ضربه بزنند موضوع آلودگی هواست و می‌خواهند فضایی ایجاد کنند تا ایران را به وابستگی علمی بکشانند.