گزیده ها قسمت -3

گزیده ها قسمت -3 . 5 بهمن -94
این روزها اخباری از خودکشی دانش آموزان نوجوان در مدارس در رسانه‌ها منتشر می‌شود و نگرانی‌هایی را در میان خانواده‌ها و کارشناسان آموزشی ایجاد کرده است.در این میان بسیاری بر نقش موثر وزارت آموزش و پرورش در پیشگیری از بروز این حرکات تلخ تاکید می‌کنند و معتقدند اگر مسئولان این نهاد تربیتی زودتر دست بکار شده بودند و یا اگر سیستم مشاوره و نظارت بر دانش آموزان کارآمد بود شاهد بروز این وقایع ناگوار نبودیم.حمیدرضا کفاش، معاون پروررشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با ایسنا، در واکنش به انتقادات مطرح شده به آموزش و پرورش درباره عملکرد ضعیف مشاوران مدارس در شناسایی دانش‌آموزان در معرض خطر بویژه در پرونده‌های خودکشی اخیر دانش‌آموزان در مناطق مختلف کشور اظهار کرد: در سطح کلان دفتر مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی، آسیب‌های اجتماعی چون اعتیاد و... را پیگیری و رصد می‌کند.وی افزود: البته در سطح مدارس، مشاور تربیتی تحصیلی مواردی از قبیل اضطراب، افسردگی و آسیب‌های روانی و خانوادگی را در دانش‌آموزان مورد رسیدگی و رصد قرار می‌دهد. تشخیص، پیشگیری، غربالگری ارجاع برای درمان از وظایف مشاور مدرسه است.معاون پروررشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش درباره برکناری مدیرکل مشاوره این معاونت و بدون سرپرست ماندن آن طی چند ماه اخیر اظهار کرد: انتصاب مدیرکل جدید مراحل اداری را طی کرده و امیدواریم با طی باقی مراحل و در روزهای آتی بتوانیم حکم او را ابلاغ کنیم.وی افزود: البته معاونان مشاوره و امور تربیتی این اداره کل مستقیما زیرنظر بنده امور رسیدگی می‌کنند و عملکرد این اداره کل ضعیف نشده است.کفاش با تاکید بر اینکه در نظام تربیتی حتی وقوع یک مورد خودکشی و ناهنجاری‌هایی از این دست هم زیاد است و همه سیستم را متاثر و رنجور می‌کند، عنوان کرد: در جامعه 13 میلیونی دانش‌آموزی در یک سال 12، 13 مورد خودکشی رخ داده است اما وضعیت قرمز و در حد بحران نیست.وی افزود: بویژه در مقطع ابتدایی و متوسطه دوم با کمبود مشاور در مدارس روبه‌رو هستیم و باید به روزی برسیم که هر مدرسه دارای یک مشاور و مربی تربیتی باشد. وجود مشاوران زبده، متخصص و تحصیلکرده برای توسعه فعالیت‌های پرورشی، فرهنگی و تربیتی لازم است و باید کمبودهای این حوزه برطرف شود.معاون پروررشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه لازم است به احیای نقش تربیتی معلم نیز توجه شود تا وی ضمن برقراری ارتباط مطلوب‌تر با دانش‌آموزان بتواند از تغییر حالات روحی و رفتاری در آنها به برخی آسیب‌ها و ناهنجاری‌های رخ داده پی برده و از وقوع حوادث تلخ و غیرقابل جبران جلوگیری کند، گفت: به همین خاطر طراحی دوره‌های آموزشی موثر و کارآمد ضروری به نظر می‌رسد.کفاش ادامه داد: البته دانشجویان فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های تربیت دبیر بیش از 20 واحد امور پرورشی و تربیتی را می‌گذرانند اما با معلمانی که در سیستم استخدامی و از رشته‌های غیرمرتبط جذب می‌شوند مشکلاتی داریم که باید با دوره‌های آموزشی ویژه معلومات آنها را نوسازی کرد تا اگر با مواردی برخورد کردند دانش‌آموز را بلافاصله به مشاور و هسته‌های مشاوره ارجاع دهند.آموزش و پرورش به تنهایی مسوول نیست
کفاش به بعد دیگر وقوع حوادث اجتماعی چون خودکشی در جامعه اشاره کرد و گفت: ما معمولا وقتی مشکلی پیش می‌آید تنها آموزش و پرورش را به میدان می‌کشیم در حالی که باید توجه داشت به دنبال یک مقصر گشتن راهگشا نیست و آسیب‌های اجتماعی همه چند عاملی‌اند و آنگونه نیست که تنها یک نهاد یا دستگاه مسوول باشند.وی ادامه داد: همان طور که آموزش و پرورش به تنهایی در پرورش نخبگان ملی و بین‌المللی در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی و... موثر نیست و رسانه‌های گروهی، دنیای مجازی، اجتماع، تربیت خانوادگی و بسیاری عوامل دیگر در آن سهیم هستند؛ درخصوص بروز آسیب‌های اجتماعی نیز باید گفت آموزش و پرورش به تنهایی مسوول نیست.
معاون پرورشی فرهنگی وزارت آموزش و پرورش ضمن تاکید بر ضرورت توجه به نقش مراقبتی والدین در بروز آسیب‌ها گفت: آیا معلم ملزم و قادر است در یک کلاس 30 نفره تغییر رفتارهای دانش‌آموز را تشخیص دهد، اما پدر یا مادر نباید در خانواده 5، 6 نفره خود متوجه تغییرات رفتاری فرزندش بشود؟ هرچند توانمندسازی معلمان و مربیان تربیتی و تقویت هسته‌های مشاوره را به صورت جدی در دستور کار داریم و مسوولیت هر آنچه به آموزش و پرورش مربوط می‌شود را می‌پذیریم اما نباید از نقش خانواده‌ها و تقویت روابط خانوادگی و نقش سایر نهادها غافل شد.کفاش در ادامه همچنین بر ضرورت بررسی مورد خودکشی‌های اتفاق افتاده و پژوهش‌های موردی برای روشن شدن علل و عوامل دخیل تاکید کرد و گفت: حتما باید موارد به صورت تک تک واکاوی شوند تا روشن شود کجای کار ایراد داشته‌ایم و برای برطرف کردن آن باید چه کنیم؟ باید دریابیم حرکت زشت خودکشی و این ناامیدی که سرمنشاء خودکشی است از کجا در وجود دانش‌آموز پیدا شده است و چه عواملی بر روی این نوجوان اثر گذاشته‌اند که دست به چنین اقدامی زده است. تا جایی مطلع ام مطالعات موردی در این خصوص از سوی دفتر آسیب‌های اجتماعی در حال انجام است.
داعش در حال نقل مکان به لیبی است. با گسترده شدن حملات نیروهای ائتلاف و ناامن شدن عراق و سوریه برای گروه داعش، برخی رهبران ارشد این گروه در حال برنامه‌ریزی برای ورود به لیبی هستند. تصور غالب این است که لیبی پایتخت دوم خلافت خودخوانده اسلامی خواهد شد. بر همین اساس، ایالات‌متحده و متحدانش با نگرانی روزافزون تحرکات این گروه را رصد می‌کنند.
 
به گزارش نیویورک‌تایمز، آمریکا در حال انجام پروازهای شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات از لیبی بوده و درصدد انجام حملات هوایی و کماندویی گسترده علیه مواضع داعش در لیبی است. اگرچه مقام‌های اطلاعاتی – امنیتی زمان دقیقی برای این حملات مشخص نکردند اما برخی مقام‌های دولتی در واشنگتن می‌گویند: «زمان این حمله ممکن است خیلی زود باشد.» ژنرال جوزف. اف. دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اعلام کرد: «این حمله ظرف چند هفته و نه چند ساعت انجام خواهد شداین مقام آمریکایی افزود: «ما به دنبال اقدام نظامی قاطع علیه داعش در کنار فرآیند سیاسی هستیم. رئیس‌جمهور روشن ساخته که ما از قدرت بکارگیری نیروی نظامی برخورداریم.» این گزارش می‌افزاید: تیم‌های کماندویی و عملیات ویژه آمریکا و بریتانیا ماه‌ها است در حال عملیات شناسایی در لیبی هستند. این تیم‌ها تلاش دارند تا رهبران داعش، مسیر عبور و مرور و شبکه‌های آنها را شناسایی کرده تا در مواقع لزوم بتوان آنها را هدف قرار داد. این تیم‌ها طی چند سال گذشته در حال جمع کردن متحدانی در میان شبه‌نظامیان لیبیایی بودند که سازمان‌یافتگی چندانی نداشته و به لحاظ مالی در تنگنا بودند. این تیم‌ها همچنین در میان مناطق و قبایل هم حضوریافته و در حال تدارک نیرو هستند.
 
در هفته‌های اخیر، فرماندهان نظامی نسبت به فعال شدن دولت خودخوانده اسلامی در لیبی هشدار داده‌اند. مقام‌های سیاسی و فرماندهان اطلاعاتی کشورهای غربی معتقدند داعش هم اکنون 3 هزار نیرو در لیبی مستقر کرده است. جبهه بعدی مبارزه با داعش در حال انتقال از عراق و سوریه به لیبی است. مقام‌های اطلاعاتی می‌گویند از زمانی که ترکیه مرز خود با عراق و سوریه را تحت نظارت بیشتر قرار داد، نیروهای داعش ورود به عراق و سوریه را دشوار یافته‌اند و هر هفته به‌صورت گروهی عازم لیبی می‌شوند. به گزارش نیویورک‌تایمز، به نظر می‌رسد مقر اصلی استقرار داعشی‌ها شهر نفت خیز «سرت» باشد. ژنرال دانفورد در دیدار هفته گذشته خود با همتایان بریتانیایی، ایتالیایی و فرانسوی اعلام کرد ایالات‌متحده در کنار عملیات نظامی تلاش دارد تا مانع فروپاشی دولت وحدت ملی در لیبی شود. ژنرال دانفورد در دیدار با همتای فرانسوی خود در جمع خبرنگاران اعلام کرد: «اگرچه من خواهان تسریع عملیات هستم اما باید همه چیز را کنترل کنیم. من نگران گسترش داعش در لیبی هستم.» چنین به نظر می‌رسد که عراق و سوریه در نگاه کلان آمریکا تهدید به حساب نمی‌آیندبه گزارش نیویورک‌تایمز، اشتون.بی.کارتر، وزیر دفاع آمریکا، هم سخنان مشابهی را اعلام کرد. او در یک سخنرانی در پاریس اعلام کرد: «لیبی در سال‌های آینده چالشی برای آمریکا خواهد بود زیرا در این کشور گروه‌ها و سازمان‌های کوچک به دنبال قدرتی مهار نشده هستند.» ژنرال جوزف.ال. وُتل، فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش، هم در سخنانی در واشنگتن اعلام کرد: «در مورد لیبی نگرانی وجود دارد. دیگر نمی‌توان فقط به عراق و سوریه فکر کرد.» با این حال، نیویورک‌تایمز در ادامه گزارش خود می‌افزاید: «لیبی همچون عراق و سوریه تهدید و چالشی بزرگ برای آمریکا و غرب خواهد بودچهار سال پیش که ناتو به سرزمین قذافی حمله کرد، هیچ تصوری از شکل‌گیری گروه‌های شبه‌نظامی وجود نداشت. نه ناتو و نه قذافی تصور نمی‌کردند روزی برسد که لیبی چند پاره شده و میان گروه‌های مختلف تقسیم شود و از دل زد‌وخوردهای داخلی داعش زاده شود. نگرانی این است که با توجه به اینکه کشورهای همسایه لیبی همگی در زمره کشورهای فقیر و ضعیف هستند، داعش به قدرتی چشمگیرتر دست یابد و از لیبی به‌عنوان سکویی برای ورود به همسایگان لیبی استفاده کند.
 
نکته این است که داعش 150 مایل از شهر «سرت» را تصرف کرده است؛ سرت زادگاه معمر قذافی است. سال گذشته ابوعلی الانباری، افسر سابق ارتش بعث صدام به لیبی رسید. رهبر دیگری به نام «ابوعمر» هم به تازگی به لیبی رسیده و قرار است آنها بر روند فعالیت‌های داعش در لیبی نظارت کنند. یک رهبر عراقی دیگرِ داعش به نام «وسام نجم ابو زاید الزبیدی» که به «ابو نبیل» معروف بود نوامبر گذشته در حملات جنگنده‌های آمریکایی در شهر «درناش» کشته شد.
بارش برف و باران در اکثر محورهای مواصلاتی کشور
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور نیروی انتظامی از بازگشایی محور خرگوش ده در کرج- چالوس خبر داد و گفت: این محور که به دلیل ریزش کوه بسته شده بود، دیروز بازگشایی شد.سرهنگ "نادر رحمانی" افزود: بیش از نیمی از محورهای مواصلاتی کشور تحت تاثیر بارش برف و باران قرار دارد.وی افزود: در استان آذربایجان غربی محورهای ارومیه - سلماس، خوی - شاهین دژ، خوی- ماکو، در استان آذربایجان شرقی محورهای تبریز -میانه و اهر- تبریز، اردبیل محور اسالم - خلخال، اصفهان محورهای‌داران -الیگودرز و سمیرم - یاسوج بارش برف گزارش شده است.رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور نیروی انتظامی گفت: در استان‌های آذربایجان غربی، اردبیل، ایلام، خوزستان، زنجان، فارس، گیلان، مازندران، تهران در اکثر محورها، کردستان در محورهای بانه - مریوان، آذربایجان شرقی محورهای بناب - تبریز و هشترود -زنجان) بارش پراکنده باران گزارش شده است.رحمانی گفت: سایر محورهای مواصلاتی کشور از جوی آرام و ترافیکی روان برخوردار است.وی ادامه داد: همچنین در آزاد راه قزوین - کرج و کرج - تهران ترافیک نیمه سنگین گزارش شده است.رحمانی از رانندگان خواست در صورت تردد در محورهای برف گیر و جاده‌های لغزنده تجهیزات زمستانی به همراه داشته و کاهش سرعت و اتخاذ سرعت مطمئنه را در نظر بگیرند.مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور نیروی انتظامی با شماره تلفن 88255555(10 خط) و 120 به طور شبانه روزی پاسخگوی وضعیت راه‌های کشور و امدادرسانی احتمالی به هموطنان است.بارش شدید باران امروز در 6 استان
مدیرکل پیش‌بینی و هشدارسریع سازمان هواشناسی ضمن اشاره به تداوم فعالیت سامانه بارشی کشور، وضعیت بارش را تشریح کرد و گفت: بارش‌ها امروز در شمال بوشهر، غرب فارس، شرق خوزستان، شمال خراسان رضوی، اردبیل و گیلان شدت خواهد داشت.
"
احد وظیفه" افزود: بر اساس تحلیل داده‌ها و الگوهای پیش‌یابی هواشناسی، سامانه بارشی در نیمه غربی کشور و دامنه‌های جنوبی البرز فعال بوده، سبب بارش باران و برف، گاهی وزش باد، در مناطق جنوبی رعد و برق و در مناطق مستعد تگرگ خواهد شد که بتدریج گستره بارش‌ها شمال شرق و برخی مناطق مرکزی و جنوب کشور را نیز فرا می‌گیرد.وی با بیان اینکه همچنین امروز بارش‌ها در دامنه‌های زاگرس، برخی مناطق جنوب، نواحی مرکزی، سواحل دریای خزر، شمال شرق به صورت پراکنده در شمال غرب، غرب، شرق و دامنه‌های البرز ادامه خواهد داشت، اظهارکرد: از بعدازظهرامروز در جنوب غرب و جنوب کشور از ناپایداری کاسته می‌شود و با نفوذ جریان‌های شمالی بر مقدار بارش‌ها در سواحل دریای خزر افزوده می‌شود و دریای خزر مواج خواهد شد.مدیرکل پیش‌بینی و هشدارسریع سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه فردا بارش‌ها در سواحل دریای خزر، شمال غرب، ارتفاعات البرز و شمال شرق و برخی مناطق غرب کشور ادامه خواهد داشت، گفت: در این روز هوای سرد، نیمه غربی و نیمه شمالی کشور را فرا می‌گیرد.وی افزود: بارش‌ها امروز در شمال بوشهر، غرب فارس، شرق خوزستان، شمال خراسان رضوی، اردبیل و گیلان شدت خواهد داشت.به گفته "وظیفه"،آسمان تهران امروز، نیمه ابری، در بعضی ساعات بارش پراکنده، گاهی رعد و برق، در ارتفاعات بارش برف با حداکثر و حداقل دمای 12 و 4 درجه سانتیگراد و در روز سه‌شنبه، نیمه ابری، همراه با وزش باد، اوایل شب ابری همراه با بارش پراکنده با حداکثر و حداقل دمای 7 و 2 درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.هوای تهران پاک شد
مرکز پایش آلودگی هوای محیط زیست استان تهران شاخص کیفی آلودگی هوای تهران را 45 و در وضعیت پاک اعلام کرد.معاون پایش و نظارت اداره کل محیط زیست استان تهران در گفتگو با مهر گفت: وضعیت کیفی هوای تهران در 24 ساعت گذشته منتهی به ساعت 11 مورخ 4/11/94 در وضعیت پاک بوده است.
"
محمد رستگاری" گفت: در بازه زمانی یادشده شاخص آلاینده منواکسیدکربن پاک(34)، ازن پاک (17)، دی اکسید نیتروژن سالم (55)، دی اکسید گوگرد پاک (20)، ذرات معلق با قطر کمتر از 10 میکرون پاک(25) و ذرات معلق با قطر کمتر از 5/2 میکرون پاک(45) بوده است.آسمان تهران پس از چندین روز آلودگی پیاپی، سرانجام هوای سالم را تجربه کرد و روز گذشته وضعیت کیفی هوا به سطح «هوای پاک» رسید.
پسر شیشه‌ای خاله‌اش را شکل حیوان دید و کُشت!
پسر جوانی که خاله خود را با ضربه چاقو به قتل رسانده بود، در اولین اعتراف مدعی شد شب جنایت شیشه مصرف کرده است.در ساعت 9 صبح روز 21 دی ماه امسال از طریق مرکز فوریت‌های پلیسی 110، وقوع جنایتی در زیر زمین یک ساختمان مسکونی (محل زندگی مقتوله و پسرش) در میدان امام حسین – خیابان اقبالی – خیابان ثارالله، به کلانتری 128 تهران نو اعلام شد.با حضور مامورین کلانتری در محل و انجام بررسی‌های اولیه مشخص شد مقتوله بنام «سوسن. ب» (36ساله) بر اثر ضربات جسم تیز به ناحیه گردن به قتل رسیده و فرزند وی بنام «شایان. ع» (8 ساله) نیز بر اثر ضربات مشابه به ناحیه گردن مجروح گردیده که بلافاصله جهت اقدامات درمانی به بیمارستان منتقل می‌شود.با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع قتل عمد و به دستور بازپرس شعبه هشتم دادسرای امور جنایی تهران، پرونده در اختیار اداره دهم ویزه قتل پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.در تحقیقات اولیه از محل جنایت مشخص شد که مقتوله بهمراه فرزندش (شایان) و خواهرزاده‌اش بنام «شهاب. ت» (20 ساله) از حدود یک هفته پیش به تهران آمده؛ از چند روز گذشته به صورت موقت در محل جنایت اقامت پیدا کرده بودند تا محل مناسبی برای زندگی، از سوی بنگاه املاک برای آنها پیدا شود.شاگرد بنگاه مسکن که نسبت به اسکان موقفت مقتوله و همراهانش در زیززمین محل سکونتش اقدام کرده بود، در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: «حدود 10 روز پیش مقتوله بهمراه پسر و خواهرزاده‌اش به بنگاه مراجعه کرد اما با توجه به پول ودیعه اندکی که داشت از من خواست تا محل مناسبی را با حداقل کرایه برای آنها پیدا کنم؛ آنها مکانی را برای زندگی نداشتند و به همین علت به آنها اجازه دادم تا به صورت موقت در زیر زمین خانه مان زندگی کنند تا بتوانم برای آنها مکان مناسبی را پیدا کنم».شاگرد بنگاه املاک در خصوص نحوه کشف جسد مقتوله به کارآگاهان گفت: پس از چند روز پیگیری، سرانجام توانستم مکان مناسبی را برای مقتوله پیدا کنم؛ ساعت 8 روز حادثه برای دادن خبر پیدا شدن خانه به پشت در اتاقی آمدم که مقتوله بهمراه پسر و خواهرزاده‌اش در طی آن چند روز آنجا بودند؛ چندین بار مقتوله، پسرش و نهایتا خواهرزاده‌اش را صدا کردم اما صدایی نیامد.این در حالی بود که کفش‌های مقتوله مقابل در ورودی قرار داشت؛ آرام آرام در حالیکه همچنان مقتوله و پسرش را صدا می‌کردم وارد اتاق شدم که ناگهان چشمم به پتویی افتاد که بر روی مقتوله و پسرش قرار داشت. ابتدا تصور کردم که آنها در حال استراحت هستند اما با کمی دقت متوجه خون آلود بودن پتو شدم.پتو را که کنار زدم متوجه شدم که مقتوله از ناحیه گردن دچار جراحت‌های شدیدی شده ! شایان نیز همانند مادرش از ناحیه گلو دچار جراحت شدیدی شده بود اما او هنوز بیهوش نشده بود و تنها توانست یک جمله بگوید: عمو، شهاب مادرم را کشت و پس از آن بیهوش شد. من نیز با دیدن این صحنه بلافاصله با شماره 110 تماس گرفته و موضوع را به پلیس خبر دادم.با شناسایی خواهرزاده مقتوله به عنوان عامل جنایت، بلافاصله اقدامات پلیسی جهت دستگیری وی آغاز شد؛ در همان تحقیقات مقدماتی مشخص شد که شهاب پس از ارتکاب جنایت، تهران را به مقصد شهریار ترک، یک روز را در منزل یکی از بستگان گذرانده و از آنجا به محل سکونت خانواده‌اش در شهرستان بیران شهر رفته اما پس از اطلاع از خبر زنده بودن پسرخاله‌اش (پسر مقتوله) مجددا متواری شده است.سرانجام با انجام اقدامات گسترده پلیسی و همچنین آموزش خانواده متهم، سرانجام متهم در روز 3 بهمن در خیابان 15 خرداد دستگیر و جهت انجام تحقیقات به پلیس آگاهی تهران بزرگ منتقل شد.متهم در اظهارات اولیه مدعی شد که پیش از ارتکاب جنایت شیشه مصرف کرده و در زمان ارتکاب جنایت، در حالت طبیعی قرار نداشته است.وی در اظهاراتش عنوان داشت: برادر کوچکترم در حدود 20 روز پیش از جنایت در یک حادثه تصادف رانندگی فوت کرد و از آن زمان من شروع به مصرف شیشه کردم. شب جنایت، پس از مصرف شیشه به خانه آمدم؛داخل اتاق دو نفر را به شکل حیوان! دیدم که از خود صدای عجیبی در می‌آوردند! وقتی به بالای سر آنها رسیدم، ناگهان آنها به سمت من حمله ور شدند.من نیز با چاقوی [ همراه خود ] به سمت آنها ضرباتی پرتاب کردم. زمانیکه به حال طبیعی خود بازگشتم متوجه شدم که خاله و پسرخاله‌ام را کشته‌ام که بلافاصله پس از پوشاندن بدن آنها از محل متواری شدم.سرهنگ کارآگاه «آریا حاجی زاده»، معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ، با اعلام این خبر گفت: در حال حاضر تحقیقات در خصوص این پرونده در مراحل مقدماتی قرار دارد و کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی در حال تکمیل تحقیقات و انجام اقدامات پلیسی جهت شناسایی انگیزه واقعی جنایت هستند؛ متهم پرونده نیز با قرار بازداشت موقت و جهت انجام در اختیار اداره دهم ویزه قتل پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفته است.