گزیده ها قسمت سوم . 5 فروردین – 95 .
رئیس مرکز روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی درباره خرید غیر قانونی ویلا و زمین در شهر‌های شمالی در دوره نوروز هشدار داد.
 
سید قاسم بی نیاز اعلام کرد: متاسفانه برخی افراد سودجو، زمین‌های دارای کاربری کشاورزی را به ویژه در استان های شمالی بدون مجوز از مراجع ذی‌صلاح تفکیک می کنند و به معرض فروش می گذارند و حتی در مواردی پس از ساخت غیرقانونی ویلا آن را می فروشند.
 
وی افزود: این موضوع موجب شده است بخش قابل توجهی از آگهی های نشریات به فروش زمین‌ها و ویلاهای فاقد اسناد مالکیت و مجوز ساخت اختصاص یابد که وزارت راه و شهرسازی به هموطنان توصیه می‌کند دقت لازم را هنگام خریداری این املاک داشته باشند.
 
بی نیاز تصریح کرد: در این زمینه استعلام از اداره کل راه و شهرسازی، مشورت با مشاور حقوقی و دیدن اسناد لازم برای خرید زمین و ویلا توصیه می‌شودوی با اشاره به نامه دادستان کل کشور درباره تدابیر و تمهیدات پیشگیرانه برای کاهش تصرفات و تجاوزات به اراضی دولتی در ایام تعطیلات نوروزی تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی از مدیران کل راه و شهرسازی استان‌‌ها درخواست کرده است که ضمن تعامل و هماهنگی با رؤسای محترم کل دادگستری استان و برگزاری جلسه فوق‌العاده شورای حفظ حقوق بیت‌المال، نحوه اقدام شعب ویژه، گشت‌زنی نیروهای کشیک و در نهایت اثار و نتایج حاصله را برای مشاور وزیر و نماینده تام‌الاختیار در شورای حفظ حقوق بیت‌المال ارسال کنند.
 
در تعطیلات نوروزی با مسافرت هم وطنان به ویژه به مناطق شمال کشور،افراد فرصت طلب و سودجو مبادرت به فروش زمین‌های کشاورزی به عنوان ویلا یا با کاربری مسکونی و تجاوز به اراضی بیت المال می کنند که باید جلوگیری شود.
 
پاسخگویی تلفنی شبانه روزی وزارت راه و شهرسازی در دوره نوروز رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی از پاسخگویی در تمام ساعات شبانه روز در دوره نوروز به شهروندان خبر داد.
 
سید قاسم بی نیاز گفت: کارکنان با شماره تلفن‌های 141 اطلاعات راه‌ها، 134 هواشناسی، 1539 اطلاعات قطارها، 199 اطلاعات پروازها و شماره 1550 امداد دریایی در بنادر را پاسخ می‌دهند.
 
وی با اشاره به اینکه تلفن‌های گویای وزارت راه و شهرسازی در زمینه هواشناسی، وضعیت راه‌های کشور، حرکت قطارها و هواپیماها به صورت شبانه روزی در ایام نوروز آماده پاسخگویی به شهروندان است، اظهار داشت: تلفن 5149 آماده پاسخگویی به مسافران ریلی در زمینه فروش بلیت، اعلام برنامه حرکت قطارها ، اطلاعات موجودی و اطلاعات آژانس‌ها و .... است و اطلاعات حرکت قطارها از شماره 1539 قابل پیگیری است.
 
بی نیاز افزود: تلفن 134 هواگوی سازمان هواشناسی وزارت راه و شهرسازی نیز آماده پاسخگویی به شهروندان در زمینه وضع هوای تمام نقاط و راههای کشور، اطلاعیه های هواشناسی و توصیه به شهروندان است.
 
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت راه وشهرسازی تصریح کرد: مسافران جاده ای نیز به منظور کسب اطلاعات وضع جاده ها، مسافت ها و انتخاب بهترین مسیر و دیگر موارد می‌توانند با شماره تلفن 141 در تهران تماس بگیرند. همچنین با شماره تلفن 021-88925252 از سراسر کشور می توان وضع راه‌های کشور را از طریق تلفن و یا نمابر دریافت کرد و سامانه اطلاع رسانی www.141.ir نیز آخرین اطلاعات حوزه‌راه‌ها را ارائه می دهد.
 
وی ادامه داد: شماره دریافت پیامک 3000143 و شماره ارتباط مستقیم 88804400 آماده دریافت شکایات مردمی در زمینه قیمت بلیت ناوگان برون شهری جاده ای استبی نیاز تاکید کرد: سامانه تلفن گویای 199 نیز پاسخگوی اطلاعات پرواز در زمینه دریافت اطلاعات و جدول زمانی پروازهاست.
 
بی نیاز اظهار داشت: مسافران و استقبال کنندگان می‌توانند قبل از حرکت از منزل در تماس با این شماره تلفن از ساعت پرواز اطمینان حاصل کنند. همچنین مسافران فرودگاه امام خمینی (ره) برای اطلاع از آخرین وضعیت پروازها می توانند با شماره 09633 تماس بگیرند.
 
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت راه وشهرسازی ضمن هشدار به مسافران نسبت به خرید اینترنتی بلیت هواپیما از سایت های غیرمجاز اظهار داشت: خرید بلیت اینترنتی هواپیما فقط از طریق سایت های مربوط به شرکت هواپیمایی فعال مجازاست و سایر سایت های فروش اینترنتی بلیت مورد تایید سازمان هواپیمایی کشوری نیست.
 
وی اعلام کرد: سامانه پیامک مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت راه وشهرسازی به شماره 30007070 و شماره تلفن 82244090 آماده دریافت پیام‌های شهروندان در حوزه وزارت راه و شهرسازی است.
 
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت راه وشهرسازی در پایان سفری ایمن برای تمامی مسافران آرزو ‌کرد.
 
شهروندان برای دریافت اطلاعات کامل در زمینه راه‌های کشور، قطارها، هواپیماها و وضع هوای همه مسیرها می توانند به پایگاه اینترنتی وزارت راه و شهرسازی مراجعه و از طریق این سایت از لینک سایتهای سازمانها و شرکت‌های تابعه وزارتخانه استفاده کنند.منبعخبرگزاری تسنیم
وزیر نفت از امضای سند محرمانه قرارداد توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی بین شرکت ملی نفت ایران و توتال فرانسه خبر داد.
 
به گزارش مهر، بیژن زنگنه درباره امضای قرارداد محرمانگی توسعه میدان آزادگان جنوبی به عنوان یکی از بزرگترین میادین نفتی ایران، گفت: سند محرمانگی توسعه این میدان نفتی بین شرکت ملی نفت ایران و توتال فرانسه امضا شده است.
 
وزیر نفت با اعلام اینکه با امضای این سند امکان آغاز مطالعات فنی میدان نفتی آزادگان جنوبی فراهم می شود، تصریح کرد: در حال حاضر شرکت توتال فرانسه در حال مطالعه حضور در این میدان نفتی است.
 
زنگنه وزیر نفت در روزهای پایانی اسفند ماه سال گذشته با تایید آغاز مذاکرات نفتی شرکت ملی نفت ایران با توتال فرانسه بر سر توسعه میدان مشترک نفتی آزادگان جنوبی، گفته بود: به زودی قرارداد محرمانگی توسعه این میدان با توتال امضا خواهد شد.
 
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه با امضای قرارداد محرمانگی با توتال فرانسه اطلاعات تخصصی میدان آزادگان جنوبی در اختیار این شرکت فرانسوی قرارداده می‌شود، تصریح کرده بود: در نهایت مذاکرات نهایی قرارداد با توتال برای توسعه آزادگان جنوبی انجام خواهد شد.
 
در همین حال، سیدمحمود مرعشی مجری توسعه میدان آزادگان در شرکت مهندسی و توسعه نفتی اخیرا در گفتگو با مهر با بیان اینکه براساس برآوردهای اولیه، پیش بینی می‌شود حجم سرمایه گذاری توسعه فاز دوم میدان آزادگان جنوبی کمتر از ۵ میلیارد دلار باشد، گفته است: از این رو در کنار توتال با چند شرکت دیگر همچون «اینترپوز و وینچی»، «هیوندایی» کره جنوبی و «ماروبنی» ژاپن هم مذاکراتی انجام گرفته است.
 
در حال حاضر حدود ۵۰ هزار بشکه نفت خام از ۳۰ میدان مشترک نفتی برداشت می‌شود که برنامه جامع توسعه آزادگان جنوبی تولید حدود ۳۲۰ هزار بشکه نفت در روز است.
 
از این رو در صورت تکمیل فاز اول توسعه این میدان نفتی ظرفیت تولید نفت میدان آزادگان جنوبی به حدود ۱۱۰ هزار بشکه در روز و در مجموع در صورت توسعه فاز و اول و دوم ظرفیت تولید نفت از این میدان مشترک به حدود ۳۲۰ هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد

چهار سفر خارجی، 15 سفر داخلی و حضور 17 رییس دولت در ایران نشان می‌دهد که آقای رییس‌جمهور در میزان سفر و ملاقات با همتایان خود سال پرکار و پرسفری را پشت سر گذاشته است.
 
به گزارش ایسنا، سال 94 به خاطر توافق هسته‌ای و اجرای برجام در زمینه تعامل با کشورهای مختلف برای دولت تدبیر و امید سال پرکار و پرسفری به حساب می‌آمد. حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در این سال به چهار کشور روسیه، آمریکا، ایتالیا و فرانسه سفر کرد و میزبان 17 تن از رییسان دولت‌های کشورهای مختلف در ایران بود. ضمن این‌که روحانی 15 سفر استانی نیز در کارنامه سال 94 خود داشت.
 
اولین سفر استانی رییس‌جمهور در فروردین به استان هرمزگان و جزیره قشم بود. هم‌چنین روحانی پس از سفر به گیلان، فارس، آذربایجان شرقی، شهریار و ملارد و شهرقدس، خراسان شمالی، کردستان، اسلام‌شهر و رباط کریم، همدان، مازندران، شهرری،‌ بوشهر، خراسان رضوی و یزد در آخرین روزهای سال 94 برای حضور در مراسم سالگرد مادر خود به زادگاه‌اش سمنان رفت.
 
سفرهای استانی رییس‌جمهور فعالیت‌ها و دستاوردهای تقریبا مشابهی داشتند. پیگیری پیشرفت پروژه‌های متعدد در استان‌های مختلف و تصویب فعالیت‌های عمرانی آینده استان‌ها در سفرهای استانی رییس‌جمهور اتفاق افتاد.
 
هم‌چنین در سال 94 برگزاری سومین اجلاس سران دولت‌های عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز(GECF) در تهران باعث شد تا رییسان‌جمهور روسیه، عراق، ترکمنستان، بولیوی، ونزوئلا،‌ گینه استوایی، نیجریه و نخست وزیر الجزایر به همراه دبیرکل سازمان کشورهای صادر کننده نفت و دبیر مجمع بین‌المللی انرژی در دوم آذر به ایران بیایند و هفته شلوغی را در تهران رقم بزنند. شاید میهمان ویژه‌ای که در سال 94 به تهران آمد ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه بود که برای حضور در همین اجلاس سفری فشرده را در برنامه‌های کاری خود قرار داد.
 
علاوه بر این‌ها در طول سال، رییسان‌جمهور ویتنام، سوییس، آذربایجان، غنا، چین، اتریش، قرقیزستان و عراق و نخست وزیران ترکیه، یونان، مجارستان وعراق به ایران آمدند تا نشان دهند توافق هسته‌ای باعث رونق روابط بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهای جهان شده است. ضمن این که یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای (دو بار) و فدریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای پیشبرد اجرای برجام به تهران سفر کردند.
 
این میهمانان جدای از وزیران خارجه متعدد کشورهایی بودند که در طول سال 94 به تهران آمدند. می‌توان از فیلیپ هاموند، وزیر خارجه انگلیس و لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه به عنوان مهم‌ترین وزیران خارجه‌ای که در این سال به تهران سفر کردند نام برد.
 
اما رییس‌جمهور نیز در سال 94، چهار سفر خارجی داشت که اولین آن در 18 تیر به روسیه برای حضور در سه اجلاس شانگهای، بریکس و اوراسیا بود. روحانی در این سفر با نخست‌وزیر هند و رییسان‌جمهور روسیه، افغانستان، چین و بلاروس دیدار و گفت‌وگو کرد و راه‌های توسعه روابط بیش از پیش با اعضای پیمان شانگهای و گروه تازه شکل گرفته بریکس (روسیه، هند، آفریقای جنوبی و برزیل) و همکاری‌های دوجانبه با کشورهای مورد نظر را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد.
 
سوم مهر رییس‌جمهور در دومین سفر خارجی خود برای حضور در هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل به ایالات متحده سفر کرد. در سفر به نیویورک، روحانی علاوه بر دیدار با رییسان‌جمهور برزیل، فرانسه،‌ بولیوی، اکوادور، سنگال و نخست وزیران سوئد،‌ ایتالیا،‌ ژاپن، ترکیه و رییس هیأت اجرایی افغانستان در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل با بان‌کی مون، دبیرکل سازمان ملل و دونالد تاسک، رییس شورای اروپا نیز دیدار و گفت‌وگو داشت. علاوه بر این‌ها روحانی با مدیران ارشد و مجریان رسانه‌های آمریکا و ایرانیان مقیم ایالات متحده دیدار کرد و از ایرانیان خارج از کشور خواست که برای سرمایه‌گذاری در ایران اقدام کنند.
 
سخنرانی رییس‌جمهور در هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در ششم مهر انجام شد. روحانی در این سخنرانی با اشاره به فاجعه منا تاکید کرد که عربستان باید به مسوولیت خود در این زمینه عمل کند. او هم‌چنین به برجام اشاره و بر پایبندی دو طرف به انجام تعهدات‌شان به عنوان عامل موفقیت در روند اجرایی مذاکرات تاکید کرد.
 
روحانی مثل سال گذشته گریزی هم به مبارزه با تروریسم و مشکلات منطقه داشت، درباره رواج افراطی‌گری و خشونت هشدار داد و البته با امید به آینده از بهره‌گیری از ظرفیت‌های قوی و جدید به وجود آمده سخن گفت.
 
سومین و چهارمین سفر خارجی رییس‌جمهور حضور در دو کشور ایتالیا و فرانسه بود که اولین سفر خارجی او بعد از اجرایی شدن برجام به حساب می‌آمد. البته قرار بود این سفر در آبان برگزار شود اما به خاطر حوادث تروریستی پاریس در بهمن ماه صورت گرفت.
 
در پنجم بهمن روحانی سفر پنج روزه خود به ایتالیا و فرانسه را آغاز کرد. رییس‌جمهور در فرودگاه چامپینوی رم مورد استقبال پائولو جنتیلونی، وزیر امور خارجه ایتالیا قرار گرفت و پس از آن در کاخ ریاست جمهوری این کشور، سرجیو ماتارلا، رییس‌جمهور ایتالیا از روحانی استقبال رسمی کرد.
 
در این سفر نشست تجاری بازرگانان ایرانی و ایتالیایی نیز برگزار شد و رییس‌جمهور، توسعه و اشتغال را راه اصلی مبارزه با تروریسم دانست. در ششم بهمن نیز روحانی در واتیکان به دیدار پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان رفت و هر دو بر صلح محور بودن ادیان الهی تاکید کردند.
 
رییس‌جمهور در روز آخر سفر خود به ایتالیا در یک نشست خبری تاکید کرد که شرایط برد-برد برای ایران و اروپا پس از برجام فراهم شده است. در این سفر قراردادهایی به ارزش 17 تا 22 میلیارد دلار در حوزه‌های انرژی، ساخت و ساز، فولاد، کشتی‌سازی و ... منعقد شد.
 
پس از آن در هفتم بهمن رییس‌جمهور وارد پاریس شد و در موزه جنگ فرانسه مورد استقبال لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه و در کاخ الیزه مورد استقبال رسمی فرانسوا اولاند، رییس‌جمهور این کشور قرار گرفت.
 
روحانی در سفر خود به فرانسه با ژرار لارشه، رییس مجلس سنای فرانسه و ایرینا بوکووا، مدیر کل یونسکو دیدار و گفت‌وگو کرد و در نشست اقتصادی بازرگانان ایرانی و فرانسوی به همراه مانوئل کارلوس، نخست‌وزیر فرانسه حضور یافت. ضمن این‌که رییس‌جمهور در انستیتو روابط بین‌الملل اینفری استفاده ابزاری از تروریسم را بازی با نارنجک بدون ضامن دانست و در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی فرانس 24،‌ رادیو فرانس‌کولتور و روزنامه لوموند ابراز امیدواری کرد که دستاوردهای سفر به رم و پاریس به نفع ملت‌های ایران، ایتالیا و فرانسه باشد و بتواند به صلح و ثبات منطقه کمک کند.
 
در سفر رییس‌جمهور به پاریس، جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فرانسه 20 سند همکاری مشترک امضا کردند و 10 سند همکاری نیز بین بخش‌های خصوصی دو کشور امضا شد که مهم‌ترین اسناد در زمینه‌های نفت و گاز و هم‌چنین خرید هواپیماهای ایرباس به امضا رسید.
 
به هر روی سال 94 با همه فراز و نشیب‌هایش در زمینه سیاست خارجی و توسعه روابط بین‌الملل برای دولت روحانی سال موفقی به حساب می‌آید و رییس‌جمهور امیدوار است که در سال 95 با تثبیت توافق هسته‌ای، درهای جهانی به روی ایران و آغوش ایران به روی دنیا بازتر شود.
امام جمعه موقت تهران گفت: برخی فکر می‌کردند اگر تحریم‌ها برداشته شود، ایران گلستان می‌شود، کسانی که مسئله تحریم‌ها را خیلی بزرگ کردند و این تفکر اشتباه را در اذهان مردم جا انداختند، سخت در اشتباه هستند.
 به گزارش روزنو، سید احمد خاتمی در نشست تخصصی حیات طیبه با اشاره به اینکه این سال دارای این ویژگی است که آغاز و پایان آن مصادف با ولادت باسعادت بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا(س) است، اظهار داشت: امیدواریم سال 95، به‌یمن وجود مبارک این بانوی بزرگوار، سالی خوب برای همه مسلمانان عالم و محبان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) باشد.
 خاتمی با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری در اول سال 95 در حرم مطهر رضوی، که به‌صراحت فرمودند "تا آمریکا آدم نشود ما با او هیچ رابطه‌ای برقرار نمی‌کنیم" تصریح کرد: از منظر ایشان، آمریکایی‌ها هیچ‌گاه خواهان رابطه با کشور ما به‌عنوان دو دولت مستقل نبوده است بلکه خواهان سلطه بوده و همواره روحیه استکباری دارد.
 وی افزود: آمریکایی‌ها می‌خواهند با زور خودشان را بر ما تحمیل کنند و این دنیا را مانند روستا و خودشان را کدخدای آن روستا می‌دانند. ما باید همواره با قدرت و با سلاح مقاومت شاخ آنها را بشکنیم.
 خاتمی به عنصر تقوا، صبر و مقاومت در برابر دشمنان اشاره و عنوان کرد: همان‌طور که مقام معظم رهبری در این زمینه فرمایشات فراوانی دارند، ما می‌توانیم با سلاح صبر و ایمان نقشه‌های شوم دشمنان را نقش بر آب کنیم.
 وی افزود: برخی فکر می‌کردند اگر تحریم‌ها برداشته شود، ایران گلستان می‌شود، کسانی که مسئله تحریم‌ها را خیلی بزرگ کردند و این تفکر اشتباه را در اذهان مردم جا انداختند که کشور ما از پا افتاده و با معضل بزرگی روبه‌رو بوده است، سخت در اشتباهند. ما از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون در تحریم بودیم منتهی این مسئله فراز و نشیب داشت.
 عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری افزود: تفکر یک حکومت اسلامی این است که هیچ‌گاه به دشمن نباید اعتماد کرد زیرا آنان برای رسیدن به خواسته‌های شوم خودشان از هیچ فسادی فروگذار نیستند و حاضرند هر کاری انجام دهند.
 وی با بیان اینکه یک حکومت دینی و انقلابی معتقد است که حکومت غاصب صهیونیست هیچ مشروعیتی ندارد، اظهار داشت: کسانی که تفکر انقلابی دارند هیچ‌گاه نگاه خوش‌بینانه به دشمن ندارند و همواره به خدا توکل می‌کنند. آنان می‌دانند غرب و به‌ویژه آمریکا شمشیر کشیده‌اند و همواره آماده جنگند، زیرا نمی‌توانند در هیچ گوشه دنیا حکومت دینی را تحمل کنند.
 خاتمی افزود: این تفکر غیراسلامی و نادرست است که ما نباید هیچ کمکی به حکومت‌های در حال جنگ داشته باشیم و در این حوزه‌ها دخالت کنیم، در جایی که ما یک امت واحد هستیم و کمک به هم‌نوع از دستورات و سفارشات دینی ماست.
 وی با ابراز "سیستم دفاعی ما بازدارنده است" گفت: کشور ما سیستم دفاعی بسیار قوی دارد، اما جهتگیری ما تهاجم نیست، ما قدرتمند نمی‌شویم که به سایر کشورها تجاوز کنیم، این استراتژی راهبردی ما است.
 عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، افزود: در 50 سال اخیر آمریکا به 25 کشور جهان به‌صورت مستقیم و یا غیرمستقیم حمله نظامی کرده است، در کشورهای عراق و افغانستان مداخله کرده است، دلیل اینکه طی 37 سال به کشورمان حمله نکرده است، این است که با سیستم اطلاعاتی دقیقشان متوجه این مسئله شده‌اند که قدرت دفاعی قوی داریم.
 وی افزود: ما ارباب‌پذیر و بله‌قربان‌گو نیستیم، ما انقلاب کردیم که به دنیا بگوییم هیچ قدرت و کشوری نمی‌تواند بر ما سلطه کند. این حکومت در دست ما یک امانت است و شورای نگهبان امانتداران این حکومت هستند.
 خاتمی با اشاره به فرمایشات امام راحل(ره) "تمام مقصد ما مکتب ماست" افزود: منش ما منش انقلابی است و نباید از یاد ببریم که یک حکومت انقلابی هستیم