سردرگمی دولت در اقتصاد/

بررسی عملکرد ۳۶ ماهه اقتصاد مقاومتی نشان داد
سردرگمی دولت در اقتصاد/ تنزل ۶۸۷ برنامه عملیاتی اقتصاد مقاومتی به ۱۲۱ طرح اولویت‌دار/ اقدامات روزمره با برچسب اقتصاد مقاومتی گزارش شد9 مهر - 95
خبرگزاری فارس: سردرگمی دولت در اقتصاد/ تنزل ۶۸۷ برنامه عملیاتی اقتصاد مقاومتی به ۱۲۱ طرح اولویت‌دار/ اقدامات روزمره با برچسب اقتصاد مقاومتی گزارش شد
تاریخچه اقتصاد مقاومتی- جهادی – قرارگاه خاتم پاسداران نه فقط  36 ماه  دردوران روحانی نیست که قبل ازآن 96 ماه در دوران احمدی نژاد سابقه دارد . چون  ادامه اقتصاد خری خمینی است. بنابراین عامل اصلی بحران و رکود کنونی اقتصاد و عواقب آن ترکیب دواقتصاد خمینی وخامنه ای وماهیت وساختار ارتجاعی ورانت خوار رژیم وارونه ی ولایت فقیه است .همچنین  دستآورد برنامه هسته ای و شعارا نرژی هسته ای حق مسلم سپاه ست و تحریم های ناشی از آن است.
عملکرد ۳۶ ماهه دولت روحانی برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی با حضور پرویز داودی و حسین صمصامی بررسی شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،‌ حسین صمصامی، وزیر اسبق اقتصاد و پرویز داودی، معاون اول رئیس جمهور دولت نهم در نشست «ارزیابی میزان پیشرفت اقتصاد مقاومتی» که در موسسه سیاست پژوهی تمدن اسلامی برگزار شد، درباره نحوه اجرای سیاست‌های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، انتقاداتی را مطرح کردند.
صمصامی با بیان اینکه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در تاریخ 30 بهمن ماه سال 92،  ابلاغ شد، اظهار داشت: مقام معظم رهبری واژه اقتصاد مقاومتی را برای اولین بار در دیدار جمعی از کارآفرینان سراسر کشور در تاریخ شانزدهم شهریور ماه 89 مطرح کردند. در دولت دهم در این زمینه اقدام خاصی انجام نشد اما دقیقاً یک روز پس از ابلاغ این سیاست‌ها به دولت یازدهم، رئیس جمهور در یکم اسفند ماه این سیاست‌ها را به معاون اول خود ابلاغ می‌‌کند تا دولت با بسیج تمام امکانات خود بسته اجرایی برای آن تدوین کند.
وی افزود: مقرر شد تا کمیسیون‌های مختلفی در سطح دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها تشکیل و طرح و برنامه درباره اقتصاد مقاومتی ارائه شود، بر همین اساس دقیقاً‌ 9 روز بعد یعنی دهم اسفند ماه سال 92، معاون اول رئیس جمهور به 15 دستگاه اجرایی، سیاست‌ها را ابلاغ می‌کند، در حالی که در این دوره هنوز ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، تشکیل نشده است.
* عملکرد سال 92 و 93: ابلاغ سیاست‌ها و ایجاد ستاد پیگیری
صمصامی: گزارش عملکرد 687 برنامه عملیاتی اقتصاد مقاومتی، کجاست؟
عضو هیأت علمی دانشگاه با بیان اینکه با اتمام سال 92 و بعد از نامه‌نگاری‌های فراوان، یک گزارش 324 صفحه‌­ای در تابستان 93، در معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهورآماده شد، گفت: در تاریخ 18 و 19 مردادماه سال 93 در قالب 19 مصوبه ، 181 سیاست اجرایی و 687 برنامه عملیاتی در شورای اقتصاد تصویب و به دستگاه‌های اجرایی مرتبط ابلاغ شد.
وی گفت: هر مصوبه حاوی کاربرگ برنامه عملیاتی اقتصاد مقاومتی بوده که مجری و شیوه اجرای آنها، جداول مربوط به اهداف کیفی و کمی(شاخص­‌ها و واحد اندازه­‌گیری) و نتایج مورد انتظار برنامه عملیاتی، میزان عملکرد در سال­‌های 92، 93 و 94 و متوسط دوره برنامه ششم(99-1395)، منابع مالی و شیوه تامین آن و اصلاحات پیشنهادی در قوانین و مقررات را مشخص کرده بود. این 687 برنامه عملیاتی در حالی به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد که هر یک از آنها سرفصل چندین برنامه عملیاتی قابل تعریف بود؛ ولی دولت این 687 مورد را به عنوان برنامه اجرایی و عملیاتی تصویب کرده بود.
صمصامی در ادامه با بیان اینکه در سال 93 گزارش عملکردی درباره اجرای این 687 برنامه‌های عملیاتی تدوین شده توسط دولت وجود ندارد، گفت: در دی ماه 1393 معاونت برنامه‌­ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور گزارشی تحت عنوان "گزیده­‌ای از اقدامات کوتاه­‌مدت دولت در اجرای سیاست­‌های کلی اقتصاد مقاومتی" تدوین کرد. در این گزارش ضمن اشاره به تدوین و اجرای مجموعه‌ای از سیاست‌ها در قالب بسته سیاستی خروج از رکود، بیشتر اقدامات جاری مربوط به 8 دستگاه دولتی را گزارش می­‌کرد؛ اینکه واقعا این بسته سیاستی177 بندی خروج از رکود که در تیر 93 تدوین شد، چقدر اجرایی شد، جای بحث مفصل دارد؛ بنابراین طبق مستندات موجود که توسط دستگاه‌های دولتی ارائه شده، معلوم نیست که سرانجام 678 برنامه عملیاتی چه شد؟
وی افزود: در حالی که سال 93 هنوز ستادی جهت راهبری اقتصاد مقاومتی تشکیل نشده است، در جلسه 29 شهریور سال 94، هیات دولت مجوز تشکیل "ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی" را صادر با ابلاغ این مصوبه در 31 شهریور سال 94 این ستاد شکل شد،بنابراین ستاد راهبری برای هماهنگی و پیگیری موضوعات ایجاد و پس از تأکیدات فراوان مقام معظم رهبری این ستاد تبدیل به «ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی» شد.
سرپرست اسبق وزارت امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه در تاریخ 17 آبان‌ماه سال 94 چهار نکته مقام معظم رهبری به معاون اول رئیس جمهور «در پاسخ به گزارش ارسالی ایشان که حاوی برنامه‌های 11 گانه طرح­‌ها و پروژه‌های دولت در جهت اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی بود»، ابلاغ شد، ‌افزود: در این نامه، رهبری تأکید کردند که برنامه‌های اقتصاد مقاومتی باید در تمامی فعالیت­‌های دستگاه­‌های اجرایی حاکم شود،مجزا از برنامه ششم نباشد و نقش دستگاه­‌های اجرایی باید مشخص و زمان‌بندی اجرای پروژه‌ها به همراه اهداف کوتاه­ مدت «پایان دولت یازدهم»، میان­‌مدت«پایان برنامه ششم» و بلندمدت«انتهای چشم انداز بیست ساله»، مشخص شود.
صمصامی با اشاره به اینکه در بهمن ماه سال 94، طبق مستندات موجود از گزارش‌های ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، 12 برنامه ملی تعریف شد، گفت: در این دوره 687 برنامه عملیاتی سال 93 تبدیل به 70 طرح و 233 برنامه اجرایی و 10 دستگاه مسئول شد.
وی گفت: نه تنها عملکرد 687 برنامه عملیاتی دولت مشخص نشد، بلکه بعدها دلایل تبدیل و تقلیل این برنامه­‌ها به 233 برنامه دیگر نیز معلوم نشد و هنوز هم مشخص نیست که چرا 687 برنامه اجرایی که روی کاغذ به خوبی نقاشی شده بود، اجرایی نشد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه با اشاره به ضعف شدید بدنه کارشناسی دولت در تدوین 687 برنامه عملیاتی مصوب در شورای اقتصاد، تصریح کرد: به همین دلیل دولت این تعداد برنامه عملیاتی را به 233 برنامه تقلیل داد و بسیاری از مصوبات شورای اقتصاد را حذف و تعدادی برنامه جدید پیشنهاد کرد؛ همچنین در این سال دولت نظام یکپارچه پیشبرد و پایش اقتصاد مقاومتی «نیپا»، را با هدف حصول اطمینان از صحت و اجرای سیاست­‌های اقتصاد مقاومتی تدوین کرد.
* سال 94 تمام شد/ عملکرد: تداوم کاغذ بازی و نقاشی
صمصامی با اشاره به این که سال 94، با کاغذبازی‌ها و ابلاغ چند دستورالعمل و بخشنامه بدون اقدام جدی تمام شد، خاطرنشان کرد: دولت تا پایان سال 94،  تعداد 920 برنامه عملیاتی اجرایی که البته برخی از آنها در سال بعدی تکرار شده است، تدوین کرده است و با این مصوبات وارد سال 95 می‌شود.
وی با اشاره به اینکه در فاصله زمانی 16 شهریور سال 89 تا 24 فروردین ماه 95، بیش از 112 بار واژه اقتصاد مقاومتی در فرمایشات عمومی مقام معظم رهبری استفاده شده است، افزود: با وجود 920 برنامه عملیاتی دولت در 2 سال 93 و 94 رهبری در ابتدای سال 95 برای اعلام شعار سال از عنوان «اقتصاد مقاومتی؛‌ اقدام و عمل» استفاده کردند.
سرپرست اسبق وزارت امور اقتصادی با ابراز تأسف از اینکه اقدام ملموسی را درباره اقتصاد مقاومتی از سوی دولت شاهد نیستیم، گفت: تا پایان سال 94 اقدام عملیاتی قابل ملاحظه­ و ملموسی مشاهده نشده و بیشتر اقدامات در حد مصوبات و نقاشی روی کاغذ و یا بررسی‌های چند کارشناس در سازمان مدیریت وبرنامه‌ریزی و احیانا سایر دستگاه­‌های دولتی بوده است.
وی افزود: در تاریخ 16 فروردین ماه سال 95، ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی دولت 27 مصوبه را به تصویب می‌رساند که در آن 121 پروژه اولویت­‌دار با توجه به بحث و بررسی در خصوص پروژهای پیشنهادی کارگروه­‌های برنامه ملی اقتصاد مقاومتی برای اجرا در سال 95 تعیین شده است. بنابراین برنامه‌های عملیاتی اقتصاد مقاومتی از 687 به 233 و سپس به 121 پروژه اولویت­‌دار تبدیل می­‌شود؛ بنابراین پروژه‌های اقتصاد مقاومتی به حدود 121 تقلیل پیدا کرد و به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد.
* دریافت نظرات صاحب‌نظران اقتصاد مقاومتی در سال پایانی دولت!
صمصامی با اشاره به اینکه که شش ماه از سال می­گذرد و دولت پروژهای الویت دار را قبلا تعیین کرده است، اکنون پرسشنامه‌هایی برای صاحبنظران و اقتصاددانان ارسال شده و از آنها خواسته شده که 43 طرح و 200 پروژه را در رابطه با اقتصاد مقاومتی با مشخص کردن ضرایبی اولویت­‌بندی کنند؛ گرچه نفس این کار بسیار عالی است اما حکایت از آن دارد که دولت هنوز در رابطه با اجرای این پروژها به جمع‌­بندی مشخصی نرسیده است؛ اگر دولت در ابتدای سال 121 پروژه را جهت اجرا مصوب می­‌کند، چرا در اواسط سال در خصوص 200 پروژه می­‌خواهد تعیین اولویت کند؟ چرا این نظرخواهی در ابتدای سال برای تعیین آن اقدام نشده است؟ این اقدام دولت که اول پروژه‌ای اولویت­‌دار را مصوب می­‌کند و سپس در مورد اولویت آنها نظرخواهی می­‌کند، چه مفهومی می‌­تواند، به دنبال داشته باشد؟ این درحالی است که در ابتدای این مصوبات قید شده که این پروژها جهت اجرا در سال 95 به تصویب می‌رسد.
این استاد اقتصاد دانشگاه تصریح کرد: اگر به سابقه احکام قانونی در مورد سیاست­‌های کلی اقتصاد مقاومتی نگاهی کنیم، مشخص می‌­شود که از 24 بند سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی، 21 بند آن سابقه طرح در قوانین اقتصادی گذشته کشور به خصوص قانون برنامه پنجم توسعه را دارد؛ بندهای 20، 21 و  22 به دلیل استفاده از واژه «فرهنگ جهادی» و «اقتصاد مقاومتی» در قوانین مطرح نشده‌اند. چرا با وجود سابقه طرح این سیاست­‌های کلی که البته یکی از مراکز مهم تدوین آنها سازمان مدیریت و برنامه­‌ریزی است، مدیریت اقتصادی در اجرای آنها ناتوان و سردرگم است.
وی تأکید کرد:‌ این حجم مصوبات و تغییر کاغذی سالانه پروژه­‌ها با عملکرد اجرایی بسیار ضعیف در حالت بسیار خوشبینانه حکایت از سردرگمی دولت در اقتصاد دارد.
وی با اشاره به اینکه در آستانه هفته دولت و در اواخر مردادماه سال جاری با توجه به برگزاری 24 جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی از ابتدای تشکیل تا یکم‌شهریور 95، گزارش یک ساله اقتصاد مقاومتی در 26 بند در محضر مقام معظم رهبری قرائت شد، گفت: در این گزارش عملکرد تأکید شده بود که مصوبات ستاد موجب تسهیل در ارائه تسهیلات به بنگاه‌های خرد و متوسطی شده است که به دلیل چک برگشتی، تسهیلات معوق و بدهی‌های بیمه‌ای و مالیاتی امکان دریافت تسهیلات نداشتند؛ براساس آخرین اطلاعات دریافتی با توجه به هماهنگی‌های بعمل آمده تاکنون (به تاریخ 25/5/1395) بیش از 1300 واحد تولیدی تسهیلات خود را (1500 میلیارد تومان) در چارچوب تصمیمات کارگروه دریافت کرده‌اند. طبق اعلام بانک مرکزی، از ابتدای سال‌جاری تاکنون (11/5/1395) بالغ بر 4300 واحد تولیدی کوچک و متوسط از تسهیلات بانکی استفاده کرده‌اند.
وی افزود: در این گزارش عملکرد عنوان شد که در راستای برنامه اصلاح نظام بانکی، نرخ سود سپرده‌های بلند مدت طی دو مرحله به 15 درصد کاهش یافته و سقف نرخ سود تسهیلات بانک‌ها نیز به 18درصد رسیده است. نرخ سود تسهیلات در بخش کشاورزی نیز دو درصد کمتر تعیین شده است.
همچنین عنوان شده که تسهیلات پرداختی بانک‌ها در سه ماهه اول سال 1395 بالغ بر 934000 میلیارد ریال بوده است که نسبت به تسهیلات پرداختی در سه ماهه اول سال 1394 (648000 میلیارد ریال) بالغ بر 44 درصد رشد را نشان می‌دهد و سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخش‌های اقتصادی معادل 633 هزار میلیارد ریال (معادل 8/67 درصد کل تسهیلات) بوده است که در مقایسه با سه ماهه اول سال گذشته 44 درصد رشد داشته است. از کل 633 هزار میلیارد ریال تسهیلات سرمایه در گردش حدود 252 هزار میلیارد ریال آن (40 درصد) مربوط به صنعت و معدن بوده است.
علاوه براین، برنامه‌ریزی برای واگذاری 2500 پروژه نیمه تمام به بخش خصوصی نیز از اقدامات دولت در گزارش عملکردش در مورد سیاست‌های مقاومتی اعلام شده است.
صمصامی با اشاره به اینکه بسیاری از پروژه‌های اعلامی از جمله استقرار سامانه جامع امور گمرکی از دولت نهم آغاز شده بود که در چارچوب عملکرد یکساله دولت درباره اقتصاد مقاومتی اعلام شد، گفت: همچنین کاهش تلفات در حوزه انرژی، افزایش پروازها از آسمان و رشد اقتصادی سه ماهه از دیگر موارد اعلام شده دولت در حوزه اقتصاد مقاومتی است!
وی گفت: اگر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی وجود نداشت، دولت چه برنامه‌هایی را باید اجرا می‌کرد که به عنوان عملکرد به مردم و رهبری اعلام کند؟ آیا باید اقدامات روزمره و برنامه‌های توسعه‌ای کشور که از قبل برنامه‌ریزی شده است در قالب عملکرد اجرایی دولت در حوزه اقتصاد مقاومتی بیان شود؟! چه ارتباطی بین 687 برنامه عملیاتی سال 93، 233 پروژه عملیاتی سال 94 و 121 پروژه الویت­دار سال 95 با گزارش عملکرد دولت وجود دارد؟
این عضو هیأت علمی دانشگاه بیان کرد: در گزارش «عملکرد کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در سطح کشور» در مورد تسهیلات رونق تولید به تفکیک توزیع استانی و بانک تامین کننده تسهیلات از ابتدای اردیبهشت ماه تا 24 شهریورماه سال جاری نکات مهمی وجود دارد که باید به آن توجه کرد.
صمصامی عنوان کرد: نسبت واحدهای موفق به اخذ تسهیلات به کل واحدهای معرفی شده از سوی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به نظام بانکی تنها 13.3 درصد است و از مجموع 222 هزار میلیارد تومان مورد نیاز برای تعداد 23 هزارو 181 واحد معرفی شده به نظام بانکی تنها تعداد  3206واحد تولیدی موفق به اخذ تسهیلات شده‌­اند که رقم کل تسهیلات اعطایی تنها 2500 میلیارد تومان بوده است. یعنی تنها 1.14 درصد از تسهیلات مورد تقاضای ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی توسط نظام بانکی پرداخت شده است.
نکته مهم دیگر اینکه  با احتساب 3 بانک ملت، صادرات و تجارت به عنوان بانک دولتی 95.31 درصد از تسهیلات پرداختی توسط بانک­ های دولتی پرداخت شده است و بدون احتساب این سه بانک 66.03 درصد از تسهیلات توسط بانک های دولتی پرداخت شده است.
سرپرست اسبق وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: از مجموع 93 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداختی در سه ماهه اول امسال(و با فرض دو برابر شدن آن در 6 ماهه نخست سال جاری)ستاد فرماندهی توانسته تنها 2500 میلیارد تومان را به واحدی هایی هدایت کند که از سوی این ستاد معرفی شده‌­اند.یعنی تنها 1.4 درصد.
وی افزود: در خوشبینانه‌ترین حالت باید فرض بگیریم که دولت نمی‌داند در حوزه اقتصاد مقاومتی چه اقداماتی باید انجام دهد و اینکه در بدبینانه‌ترین حالت می‌توان تصور کرد که دولت نمی‌خواهد در حوزه اقتصاد مقاومتی کاری انجام دهد و برای سرپوش گذاشتن بر روی این رویه تلاش‌های کاغذی و نقاشی می‌کند.
*بانک‌های خصوصی در جریان اقتصاد مقاومتی با دولت همکاری نکردند/ 70 درصد سپرده‌ها در دست بانک‌های خصوصی
پرویز داودی، معاون اول رئیس جمهور در دولت نهم نیز در این نشست با اشاره به اینکه بانک‌های خصوصی در جریان اقتصاد مقاومتی همراهی جدی نکردند، گفت: یکی از دلایل این موضوع عدم وجود شفافیت و اصلاح ساختار صحیح در نظام بانکی است، چراکه خصوصی‌شدن بانک‌ها بر اساس اصول انجام نشد.
وی با بیان اینکه شخصاً مخالف خصوصی شدن بانک‌ها پیش از اصلاح ساختارهای آنان بودم، گفت: در این خصوص متهم به ایده‌های مارکسیستی شدم در حالی که هم اکنون بسیاری از مسئولان متوجه شدند که دلیل این مخالفت‌ها چه بود، چراکه بانک‌ها در دست عده‌ای خاص افتاد که به دنبال قدرت بودند.
داودی گفت: باید بانک‌ها در جریان خصوصی‌سازی به عنوان آخرین موارد واگذار می‌شدند، ابتدا باید ساختارهایشان اصلاح می‌شد؛ هم اکنون بانک‌های دولتی به دلیل عدم واگذاری تحت نظارت دولت هستند اما بانک‌های خصوصی اقداماتی را انجام می‌دهند که به ضرر اقتصاد ملی است. 
معاون اول ریاست جمهوری در دوره نهم با تاکید بر اینکه همه معاملات بانکی ایران به اتاق پایاپای آمریکا فرستاده می‌شود و تحت اشراف امریکاست، گفت: در تحریم‌ها به دلیل اینکه در اشرافیت کامل امریکا بوده‌ایم به این اندازه دقیق بوده است.
وی با اشاره به توافق اخیر بانک مرکزی با کارگروه اقدام مالی مشترک موسوم به FATF ، گفت: این توافق اشرافیت امریکا را زیاد می‌کند و اینکه بگوییم اطلاعات نمی‌دهیم، خنده‌دار است، چون که اگر اطلاعات ندهیم، این توافق عملا فایده نخواهد داشت و یعنی چه بدون دادن اطلاعات، اطمینان طرف مقابل حاصل شود؟
داودی با بیان اینکه تا حالا 3 بار تغییر در اولویت های اجرایی اقتصاد مقاومتی داشته‌ایم، گفت: اگر 100 بار هم این اولویت ها تغییر پیدا کند، آن چیزی که باید به آن تمرکز پیدا کنیم آمار های موجود است و دولت در عمل باید بگوید که در بخش های اقتصادی مثل: تولید، سرمایه گذاری، صنعت  چکار کرده است؟


کاشانی در خطبه‌های نماز جمعه تهران: ولایت فقیه مایه امید ما است/

امامی‌کاشانی در خطبه‌های نماز جمعه تهران:
ولایت فقیه مایه امید ما است/ داعش و تکفیری‌ها را با طراحی صهیونیست‌ها و قدرت آمریکایی‌ها ایجاد کردند9 مهر – 95
آخوند خنثی و غارتگر مجبور است مدام در خطبه های خود مجیز گویی خامنه ای را بکند وبگوید ولایت فقیه مایه امید ما است. چون آقازاده اش جزو یکی ازدانه دزشت های مفسد اقتصادی است که نامش از سوی عباس پالیزدار در جمع بسیجیان دانشگاه بوعلی سینا همدان اعلام شد. برای همین ضمن تمجید وستایش گری از خامنه ای باید همسو با پاسداران از موضع فرافکنی ولی ضدآمریکایی مدعی شود داعش و تکفیری‌ها را با طراحی صهیونیست‌ها و قدرت آمریکایی‌ها ایجاد کردند9 در حالیکه رژیم وارونه ولایت فقیه پدرخوانده ی  داعش است.
خبرگزاری فارس: ولایت فقیه مایه امید ما است/ داعش و تکفیری‌ها را با طراحی صهیونیست‌ها و قدرت آمریکایی‌ها ایجاد کردند


امام جمعه موقت تهران گفت: داعش و تکفیری‌ها را با سرمایه و طراحی صهیونیست‌ها و با قدرت آمریکایی‌ها در منطقه ما ایجاد کردند و این مشکل بزرگی است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، آیت‌الله امامی کاشانی امام جمعه امروز تهران در خطبه‌های نماز جمعه پایتخت، اظهار داشت: داعش و تکفیری‌ها را با سرمایه و طراحی صهیونیست‌ها و با قدرت آمریکایی‌ها در منطقه ما ایجاد کردند و این مشکل بزرگی است، باید در این شرایط به انتظار فرج باشیم یعنی مأیوس نشویم، تسلیم گناه نشویم و نگوییم اوضاع به گونه‌ای است که نمی‌دانیم چه کاری انجام دهیم.
وی افزود: نباید اینگونه باشد که خودمان تسلیم شویم، کسی که می‌بیند افرادی جاه‌طلب هستند و تصور کند زمان جاه‌طلبی است، نباید اینگونه باشد، دنیای کفر و گناه را ببیند و تصور کند دنیا و غرب اینگونه است، این درست نیست؛ نباید شک و تردید درباره آینده به دلمان راه دهیم باید دلمان به آینده محکم باشد، دعا و توجه در همه شرایط زندگی باید مدنظرمان باشد. 
امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: ولایت فقیه مایه امید ماست، علاوه بر دلایل علمی، از نظر اجتماعی هم ولایت فقیه امیدبخش است. جامعه ما یک ولی‌فقیه دارد و بر اساس موازین اسلام در این جامعه تصمیم‌گیری می‌شود. ولایت فقیه آینده‌نگری می‌کند، در همین جا از مقام معظم رهبری تقدیر و تشکر می‌کنم که همواره به مشکلات کشور توجه ویژه دارند، در همین جریان اخیر در مسئله دخالت در انتخابات و کاندیدای انتخابات و نظر مبارک ایشان برای همین بود تا اختلاف و تزلزل و مشکلات در جامعه نباشد، شاهدیم مقام معظم رهبری وقتی مشکلی پیش می‌آید نظر می‌دهند. 
آیت‌الله امامی کاشانی متذکر شد: دو نامه‌ای که رهبر معظم انقلاب به جوانان غرب نوشتند و مسئله تکفیری و گروه‌هایی که بسیج شده‌اند تا انحراف از اسلام پیش آید، مسئله بسیار مهمی بود. ما باید توجه به این مطلب داشته باشیم و به جوانان نسبت به آینده امید دهیم. 
وی با اشاره به هفته نیروی انتظامی، تأکید کرد: حرکت نیروی انتظامی به سمت ایجاد امنیت در کشور است یعنی ارزش گذاشتن و پاسداری از همین ارزش‌ها در راستای توسعه امنیت در داخل کشور؛‌ مهمترین ارزش امروز کشور ما امنیت آن است، نیروهای انتظامی، نظامی و نیروهای مسلح که در راستای افزایش امنیت جامعه خدمت می‌کنند، بر این اساس حرکت می‌کنند که جمهوری اسلامی ایران کشور امام عصر (عج) است، حرکت نظام جمهوری اسلامی هم به سوی ظهور آن حضرت است. 
امام جمعه موقت تهران اضافه کرد: ما برای شهدای دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم از پیشگاه خداوند طلب اعتلای مقام می‌کنیم، برای پدران، مادران، همسران و فرزندان آنان اجر و صبر مسئلت داریم. 
به گزارش فارس، آیت‌الله امامی کاشانی در خطبه اول نماز جمعه تهران با اشاره به قیام امام حسین (ع) و پیش رو بودن ماه محرم، اظهار داشت: امام حسین (ع) برای احیای امر به معروف و نهی از منکر قیام کرد، کسی که امر به معروف و نهی از منکر می‌کند باید برای اثرگذاری امر به معروف و نهی از منکر، خود او اهل عمل باشد، امام حسین (ع) هم به همین عمل اشاره کرده است که من اعتقاد به قیامت، برزخ و حساب و کتاب دارم، آن حضرت خودشان اهل عمل بودند و به همین دلیل هم قیام کردند. 
وی متذکر شد: آمر به معروف باید خود اهل عمل باشد و روحیه پاکیزه‌ای داشته باشد و دل طاهر و زبانی طیب داشته باشد، در این شرایط سخن او می‌تواند نافذ باشد اما اگر دل آلوده و زبان ناخالص داشته باشد، سخن او اثر منفی یا تأثیر بسیار کمی خواهد داشت این موضوع یکی از شرایط امر به معروف و نهی از منکر است.

آیت‌الله امامی کاشانی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر یک اصل برای اسلام است، تصریح کرد: دعوت به خیر یعنی دعوت به معروف، آدمی باید دل و اعمالش پاکیزه باشد تا بتواند جامعه را بسازد تا جامعه آلوده نباشد بلکه پاکیزه بماند، در حادثه عاشورا امام حسین (ع) برای بر هم زدن حکومت بنی‌امیه و تشکیل حکومت اسلامی و احیای امر به معروف و نهی از منکر قیام کرد، ایشان معتقد بود که اگر این اتفاق نیفتد خودش را فدا می‌کند و بر همین اساس هم تکیه کرده بود. 

عامل اصلی مشکلات پیچیده امنیتی منطقه مداخلات آمریکا است/

امیرعبداللهیان در واکنش به سخنان جان کری:
عامل اصلی مشکلات پیچیده امنیتی منطقه مداخلات آمریکا است/ کمک‌های مستشاری خود را ادامه می‌دهیم 9 مهر - 95
عضو سپاه قدس و اخراجی از وزارت امور خارجه در دفاع از بشار اسدجنایتکار و حضور نظامی روس ها وپاسداران وحزب الشیطان لبنان درسویه از موضع ضد آمریکایی واکنش به موضع انتقادی جان کری اتخاذ کرده است.
خبرگزاری فارس: عامل اصلی مشکلات پیچیده امنیتی منطقه مداخلات آمریکا است/ کمک‌های مستشاری خود را ادامه می‌دهیم
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین‌الملل گفت: عامل اصلی مشکلات پیچیده امنیتی منطقه و پیدایش داعش، مداخلات نظامی آمریکا در منطقه است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، حسین امیرعبداللهیان دستیار ویژه رییس مجلس در امور بین الملل و دبیرکل کنفرانس بین المللی حمایت از انتقاضه فلسطین در سومین سالگرد انتقاضه جدید فلسطین و در واکنش به اظهارات جان کری اظهارداشت: عامل اصلی مشکلات پیچیده امنیتی منطقه و پیدایش داعش، مداخلات نظامی امریکا در منطقه است.
وی با تاکید بر اینکه محور امریکا و رژیم صهیونیستی در پشت ماجرای حمله نظامی سعودی به یمن قرار دارد، افزود: عربستان سعودی بدون حمایت اطلاعاتی و لجستیکی واشنگتن هرگز قادر به حمله نظامی به یمن نبود. اکنون نیز سعودی در معادله مقاومت مردم یمن بشدت گرفتار امده است.
دستیار ویژه رییس مجلس در امور بین الملل تاکید کرد: بی تردید سیاست های مداخله جویانه امریکا مانع تحقق راه حل سیاسی در بحران سوریه و یمن بشمار می رود.
امیرعبداللهیان تصریح کرد: تهران در قبال منطقه و در مبارزه جدی با تروریسم و کمک به امنیت و ثبات منطقه، همواره سازنده ترین سیاست را دنبال کرده است.
وی با بیان اینکه ما با افتخار از حزب الله لبنان حمایت می کنیم، ادامه داد: حزب الله در دو جبهه مبارزه با "صهیونیسم" و "تروریسم" با قدرت عمل کرده و سهم بزرگی در کمک به امنیت منطقه و جهان دارد.
دستیار ویژه رییس مجلس در امور بین الملل گفت: جمهوری اسلامی ایران با صدای بلند از مقاومت مردم فلسطین و مبارزه علیه رژیم صهیونیستی پشتیبانی می کند.
امیرعبداللهیان بیان کرد: کمک موثر به دولت و ملت عراق و سوریه در مبارزه با تروریسم را وظیفه انسانی و شرعی خود می دانیم و تا تحقق ثبات و امنیت منطقه ، روند کمک های مستشاری و انساندوستانه خود را تقویت خواهیم کرد.

گفتنی است؛ جان کری وزیرامور خارجه آمریکا در جلسه پرسش و پاسخ در موسسه آسپن آتلانتیک مدعی شد چیزهایی وجود دارد که ایران در منطقه انجام می دهد و ما مخالف آن هستیم. ما از نقش ایران در یمن، سوریه و حمایشان از حزب الله رضایت نداریم.

برجام هیچ دستاوردی برای ما نداشته

سلیمانی در گفت‌وگو با فارس:
برجام هیچ دستاوردی برای ما نداشته/ تلاش رئیس‌جمهور برای دمیدن جان تازه به برجام بی‌فایده است 9 مهر - 95
این عضو فعال جبهه پایداری  مصباح یزدی درست گفته است که برجام برای وی و جبهه پایداری دستآورد نداشته است.چون دستآوردکلان اینان قبل از برجام  تأمین می شد .
خبرگزاری فارس: برجام هیچ دستاوردی برای ما نداشته/ تلاش رئیس‌جمهور برای دمیدن جان تازه به برجام بی‌فایده است
نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برجام هیچ دستاوردی برای ما نداشته، گفت: مسئولان دولت یازدهم از همان ابتدا هم می‌دانستند برجام دستاوردی نخواهد داشت و تلاش رئیس‌جمهور برای دمیدن جان تازه به برجام، بی‌فایده است.
محمد سلیمانی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به اظهارات اخیر وزیر امور خارجه در این باره که برجام برای ما دستاوردی نداشته است، گفت: مسئولان دولتی از ابتدا هم می‌دانستند که برجام برای ما دستاوردی نخواهد داشت، اما متأسفانه فضایی ایجاد شده که مسئولان دولتی وقتی در مقابل ملت ایران قرار دارند، از برجام به عنوان آفتاب تابان یاد می‌کنند و وقتی در سفرهای خارجی از جمله آمریکا به سر می‌برند، با خبرنگاران خارجی واقعیت‌ها را بیان می‌کنند که هیچ اتفاق مثبتی برای ایران در برحام نیفتاده است.
وی افزود: این رفتار مسئولان دولتی نشان می‌دهد که این مسئولان با ملت ایران صادق نیستند و خیلی از مسائل را از مردم مخفی نگاه می‌دارند و بسیاری از حواشی پیرامون برجام را نیز برای مردم محرمانه باقی گذاشتند.
نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: رئیس سازمان انرژی اتمی در تلویزیون گفت که در بحث صدور روادید نیز بدتر از قبل شده است و دانشمندان خارجی پیش از این بیش‌تر و راحت‌تر به ایران می‌آمدند و این صراحت در بیان مطالب از سوی مسئولان نشان می‌دهد که دستاورد برجام برای ما واقعاً هیچ بوده است.
سلیمانی خاطرنشان کرد: مردم نیز در زندگی روزمره خود هیچ نشانه‌ای از تغییر و تحول و اثرگذاری برجام ندیده‌اند و تغییر را در این زمینه احساس نمی‌کنند.
وی با اشاره به سفر هیأت‌های خارجی به ایران، افزود: ما شاهد یک ظلم در بحث سفر هیأت‌های خارجی به کشورمان هستیم؛ چراکه وقتی یک هیأت چند ده نفره خارجی به ایران سفر می‌کند، تأمین هزینه این هیأت‌ها برعهده ایران است و هزینه اسکان و گشت‌وگذار آنها در ایران از بیت‌المال پرداخت می‌شود و وقتی هم که هیأت‌های ایرانی به خارج از کشور سفر می‌کنند، بازهم تأمین هزینه‌های سفر و حق مأموریت‌ها از بیت‌المال پرداخت می‌شود.
نماینده دوره نهم مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: برجام امروز به یک جنازه تبدیل شده و هر چقدر هم که آقای رئیس‌جمهور سعی دارد جان تازه‌ای به آن بدمد، هیچ تغییری احساس نمی‌شود و این برجام هیچ خاصیتی برای ملت ما ندارد و این یک واقعیتی است که همه امروز آن را درک می‌کنند.

سلیمانی در پایان خاطرنشان کرد: اگر از این راه رفته غلط بازگردیم، می‌توانیم خودمان اقتصادمان را سامان دهیم و کارهای بزرگی را انجام دهیم، اما تا زمانی که نگاه‌مان به طرف غرب باشد که از طرف آنها معجزه‌ای صورت بگیرد، این اتفاق نخواهد افتاد.

دلیل موفقیت آمریکا در برجام و خسارت محض بودن آن برای ما

ایزدی در گفت‌وگو با فارس:
دلیل موفقیت آمریکا در برجام و خسارت محض بودن آن برای ما، خوشبینی مسئولان به دشمن است9 مهر - 95
این کارشناس به حساب مسایل آمریکا به جز مخالفت با برجام نظر دیگری نمی دهد برای همین پیوسته گفت گو و مصاحبه می کنوومورد توجبه رسانه های خبری مخالف برجام قرار می گیرد.
خبرگزاری فارس: دلیل موفقیت آمریکا در برجام و خسارت محض بودن آن برای ما، خوشبینی مسئولان به دشمن است
کارشناس مسائل آمریکا با ابراز تأسف از اینکه دولتمردان در موضوع هسته‌ای دنبال تعامل با آمریکا و نه حل موضوع بودند گفت: اگر مسئولان از طراحی دشمن درک صحیحی پیدا نکنند روند «خسارت محض» بودن برجام ادامه پیدا می‌کند.
فواد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، در واکنش به اعتراف ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در شورای روابط خارجی آمریکا مبنی بر بدعهدی ایالات متحده در اجرای برجام گفت: البته سخنان آقای ظریف در این شورا همخوانی بیشتری با واقعیت‌ها داشت و همین قدم اول است که واقعیت‌ها را آن گونه که هست بیان می‌کند.
ایزدی خاطرنشان کرد: اینکه مسئولان وزارت خارجه به جای توجیه بدعهدی آمریکا امروز می‌گویند آمریکایی‌ها در عمل به تعهدات خود صادق نبودند این خود قدم اول است که باید ادامه پیدا کند. این موضع این پیام را به آمریکایی‌ها خواهد داد که ممکن است تحمل مسئولان ایران در جایی به سر برسد.
کارشناس مسائل آمریکا با تاکید براینکه آمریکایی ها برجام را توافق خوبی برای خود می‌دانند و علاقمند به ادامه یافتن برجام هستند گفت: ادبیات صحیح‌تر از سوی مسئولان ما در موضوع برجام به این مسئله کمک می‌کند که طرف مقابل احساس می‌کند اگر به روند عدم اجرای تعهداتش در برجام ادامه دهد ممکن است برجام در ادامه با مشکلاتی مواجه شود.
وی با بیان اینکه دومین اقدامی که دولت در مقابل بدعهدی آمریکا باید انجام دهد به دست آوردن درک صحیحی از طراحی دشمن به خصوص آمریکا است، افزود: زمانی افرادی در دولت بودند از جمله آقای ابوطالبی که اهمیت تعامل با آمریکا را بیش از پرونده هسته‌ای عنوان می‌کرد.
وی در این خصوص گفت: حال امروز مشخص شده است که آمریکایی‌ها نمی‌خواهند با ایران تعامل کنند چراکه اگر دنبال توافق بودند به تعهداتشان در برجام عمل می‌کردند. دولتمردان ما علاقمند به تعامل با آمریکا بودند. بر همین اساس برجام را توافق و اجرا کردند اما آمریکایی‌ها علاقمند به تعامل ما نبودند. در نتیجه برجام را توافق کردند اما اجرا نکردند.
ایزدی در ادامه خاطرنشان کرد: رسیدن به این درک که آمیرکایی ها به دنبال تعامل با ما نیستند بلکه به دنبال سرنگونی نظام جمهوری اسلامی هستند قدم دومی است که مسئولان ما باید بردارند. علاوه بر این شناخت طراحی و هدف دشمن نیز مهم است.
کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به طراحی دشمن در قبال ایران گفت: طراحی دشمن این است که اهرم‌های قدرت ایران را بگیرند. ابتدا هسته‌ای بود حال می‌خواهند وارد دیگر اهرم‌های قدرت ما شوند.
وی با بیان اینکه هنوز دولتمردان به دنبال درک صحیحی از طراحی دشمن نیستند، گفت: چراکه دولتمردان تمام قد از FATF حمایت می‌کنند. دلیل طرفداری نیز این است که هنوز متوجه نیستند آمریکا از این ابزارها استفاده می‌کند تا به هدف خود در قبال ایران که گرفتن اهرم‌های قدرت ایران است، برسد.
ایزدی ادامه داد: متاسفانه بی‌اعتمادی که باید با آمریکا و نهادهای مرتبط آن از جمله FATF در بین دولتمردان ما وجود داشته باشد هنوز اتفاق نیفتاده است.
کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: زمانی که شما درک درستی از طراحی دشمن نداشته باشید و هنوز به طرف مقابل خوشبین باشید، نتیجه این می‌شود که درک نمی‌کنید طرف مقابل متنی را مکتوب به شما داده اما آن را اجرا نمی‌کنند حال به شما قول شفاهی داده وشما نیز انتظار دارید او به قول شفاهی خود عمل کند.
وی با ابراز تاسف از اینکه هنوز درک صحیحی از دشمن در دولتمردان ایجاد شده است، گفت: چرا برجام این گونه نوشته شد که حال ما با مشکل مواجه شویم. دلیل آن نیز به خاطر این است که درک صحیحی از طراحی دشمن در بین دولتمردان وجود نداشت.
ایزدی اظهار داشت: دلیل موفقیت آمریکا در سه سال گذشته نسبت به ما این بوده است که افرادی در کشور ما مسئول شدند که درک صحیحی از طراحی آمریکا نداشتند و بدعهدی آمریکا را می‌بینند اما نمی‌فهمند.

کارشناس مسائل آمریکا در پایان گفت: اگر این درک صحیح از طراحی و هدف دشمن در بین دولتمردان شکل نگیرد روند خسارت محض بودن برجام برای ما ادامه پیدا می‌کند.

دلبستگی به آمریکا مهم‌ترین خطر کنونی انقلاب اسلامی

نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران مطرح کرد
دلبستگی به آمریکا مهم‌ترین خطر کنونی انقلاب اسلامی/ دوقطبی‌سازی جامعه ترفند جدید دشمن9 مهر - 95
خبرگزاری فارس: دلبستگی به آمریکا مهم‌ترین خطر کنونی انقلاب اسلامی/ دوقطبی‌سازی جامعه ترفند جدید دشمن
این آخوندخودشیفته که نماینده خامنه ای درارگان فاشیستی پاسداران است آنگونه ژست ضدآمریکایی گرفته است که گویا باور دارد یاامر به وی مشتبه شده که رژیم وارونه ی ولایت فقیه ضدآمریکایی است ونه اینکه برخلاف شعار تبلیغاتی ضدآمریکایی سردادن عملکردش همسو باخواست ومنافع آمریکا بوده است .چون پای نظامی آمریکا را به منطقه باز کرد .دراشغال نظامی افغانستان وعراق همکاری نمود تا پس از اشغال نظامی عراق پاسداران ازطریق عوامل نفوذی عراق رااشغال کرد واین کشوررا تبدیل به  کانون تروریسم در منطقه کرد وبه دلیل ناامن وبی ثبات کردن عراق و جنگ فرقه ای موجب پیدایش داعش  شد.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: تمایل به پیوند با آمریکا خطرناک‌ترین مسأله امروز است، متأسفانه شاهد حرکت خزنده‌ای در راستای هزینه کردن عمق استراتژیک ایران با به راه‌اندازی برجام 2 و 3 هستیم.
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، حجت‌الاسلام‌ علی سعیدی در گلستان شهدای اصفهان در جمع کارکنان یگان‌های سپاه صاحب‌الزمان استان اصفهان اظهار کرد: آگاهی از اتفاقات زمان موجب جلوگیری از شبیخون دشمن خواهد شد و عدم توجه به ظرافت‌ها در جامعه انقلابی اساس عقب‌افتادگی انقلاب اسلامی را فراهم خواهد کرد.
وی در ادامه با اشاره به توصیه‌های مقام معظم رهبری به صورت مستمر افزود: رهبر معظم انقلاب همیشه بر لزوم شناخت از ظرافت‌های جنگ نرم، ماهیت آن، بازسازی درونی قدرت، استحکام نظام و شیوه‌های استکبار ستیزی تأکید دارند.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با مذموم دانستن اقتصاد عاریتی گفت: تأکید بر اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب به دلیل دلباختگی برخی در درون کشور به اقتصاد عاریتی است.
سعیدی همچنین به مسأله نفوذ اشاره کرد و بیان داشت: تغییر نگرش مسؤولان و جامعه و دل بستن به شیطان بزرگ زمینه‌های نفوذ در کشور را فراهم می‌کند و باید به آن توجه ویژه داشت.
* دشمن به دنبال تحریف شخصیت امام راحل است
وی یکی دیگر از مصداق‌های نفوذ و تضعیف انقلاب را تقدس زدایی از شخصیت امام راحل و تحریف افکار و اندیشه‌های ایشان دانست و گفت: این نشان می‌دهد برخی در داخل کشور با جریان انقلابی‌گری و ایستادگی در برابر آمریکا مشکل دارند.
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از مشکلات عمده انقلاب را فاصله گرفتن برخی مسؤولان از اصول انقلاب و تغییر موضع آنان دانست و افزود: جهاد کبیر به معنای عدم اطاعت از دشمن در هر دوره زمانی و مبارزه با دشمن از نظر اقتصادی، فکری و فرهنگی با همه توان است.
سعیدی اذعان کرد: استکبار جهانی در همه حال به فکر استحاله و تغییر ماهیت حقوقی نظام است و قصد آنان خالی کردن نظام از ارزش‌ها و اصول واقعی آن است تا نظام از استکبار ستیزی فاصله بگیرد.
وی با اشاره به فروپاشی شوروی مطرح کرد: تغییر در باور جامعه و تغییر در مجلس زمینه فروپاشی شوروی را فراهم کرد.
* دوقطبی‌سازی جامعه به مثابه ترفند جدید دشمن
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دو قطبی سازی جامعه را دیگر ترفند دشمن خواند و تصریح کرد:  آنان قصد دارند اصولگرا و اصلاح طلب را به گروه‌های موافق و مخالف نظام اسلامی تبدیل کنند و اختلافات سلیقه‌ای در نظام را به اختلاف علیه نظام تبدیل کنند.
سعیدی در ادامه به فتنه شیعه لندنی اشاره کرد و افزود: این روزها تلاش برخی با پول بیت‌المال و استفاده از نام یک مرجع تقلید در راستای ضربه زدن به اسلام متمرکز شده‌اند.
وی موضوع عاشورا را موضوعی مملو از محتوای انقلابی‌گری توصیف کرد و گفت: مفهوم عاشورا و زیارت عاشورا سراسر انقلابی‌گری است و این روزها برخی تلاش دارند از مطرح کردن صحبت‌های سیاسی و انقلابی در مجالس امام حسین(ع) جلوگیری کنند.
* دلبستگی به آمریکا مهم‌ترین خطر کنونی انقلاب
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاکید کرد: تمایل به پیوند با آمریکا خطرناک‌ترین مسأله امروز است، متأسفانه شاهد حرکت خزنده‌ای در راستای هزینه کردن عمق استراتژیک ایران با به راه‌اندازی برجام 2 و 3 هستیم.
سعیدی در ادامه تصریح کرد: امروز شاهد هستیم بلایی که بر سر آقای کدیور و سروش آمد دامن‌گیر برخی سیاسیون و روحانیون شده است.

وی در پایان کنار گذاشتن توان نظامی برای رسیدن به پیشرفت اقتصادی را خطرناک توصیف کرد و اعلام داشت: آن چیزی که توانست خطر سایه جنگ را برطرف کند لبخند دیپلمات‌ها نبود بلکه غرش موشک‌ها بود.