انتقاد رهبر حزب کارگر انگلیس از سیاست اقتصاد ریاضتی دولت ترزا می

انتقاد رهبر حزب کارگر انگلیس از سیاست اقتصاد ریاضتی دولت ترزا می 11 تیر- 96

لندن - ایرنا - «جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر روز شنبه طی سخنانی در مقابل پارلمان انگلیس به عواقب منفی ناشی از سیاست ریاضت اقتصادی دولت «ترزا می» اشاره کرد و گفت که تداوم این رویکرد سبب افزایش فاصله طبقاتی در سطح جامعه می‌شود.

به گزارش روز شنبه ایرنا، رهبر حزب کارگر در میان هزاران تن از مردم انگلیس که پس از راهپیمایی از مقابل ساختمان بی.بی.سی در میدان پارلمان تجمع کرده بودند، افزود: 6 میلیون نفر در انگلیس زیرخط فقر زندگی می‌کنند، 4 میلیون کودک در فقر و یک‌میلیون نفر از مردم، ازجمله کارکنان بخش‌های عمومی از فرط گرسنگی به انبار مواد غذایی پناه برده‌اند.
کوربین توضیح داد: زمانی که محافظه‌کاران اعمال سیاست اقتصاد ریاضتی را به بهانه کسری بودجه آغاز کردند، قصد فاصله انداختن طبقاتی بین قشر مرفه و فقیر جامعه را داشتند.
رهبر حزب کارگر انگلیس تصریح کرد:اقتصاد ریاضتی، یک سیاست گزینشی و بی‌رحمانه علیه مردم بوده که همخوانی با جامعه مدرن ندارد.
کوربین گفت: اقتصاد ریاضتی یعنی آنچه در فاجعه آتش‌سوزی برج گرنفل شاهد بودیم. هیچ‌کدام از ساکنان گرنفل نبایستی می‌مردند اما در مقطعی یک جریانی تصمیم اشتباه گرفت و مردم را در یک ساختمان اشتعال‌زا حبس کرد.
وی تاکید کرد: گرنفل به ما درس داد که بسیاری از مردم جامعه از فرط ناچاری در مجتمع‌های شلوغ و غیر امن زندگی کنند. این دستاورد اقتصاد ریاضتی تحت دولت محافظه‌کار است. پس تمام کنید اقتصاد ریاضتی را و در آینده سرمایه‌گذاری کنید.
کوربین همچنین گفت که حزب کارگر برای اصلاح سیاست خارجه انگلیس بر مبنای دفاع از حقوق بشر، پایان دخالت در جنگ‌های خارجی و دفاع از محیط‌ زیست تلاش می کند.
«
لیندزی جرمن» عضو ارشد کارزار ائتلاف ضد جنگ نیز در این تجمع گفت: ترزا می در انتخابات هشتم ژوئن تصور می‌کرد که کرسی‌های بیشتری را به دست بیاورد اما با ناکامی روبه رو شد و برای ماندن در قدرت با پول ما با حزب اتحادگرای دمکراتیک معامله می‌کند.
وی افزود: چطور است وقتی نمایندگان پارلمان به حمله هوایی علیه یک کشور رای می‌دهند، از فردا حملات شروع می‌شود، اما اکنون دو هفته از حادثه آتش‌سوزی برج گرنفل گذشته اما هنوز وضعیت کشته‌شدگان مشخص نبوده و برخی از گزارش‌ها حاکیست که از برخی قربانیان این حادثه اجاره گرفته می‌شود
جرمن افزود: دیگر بس است. ما نیازمند تغییر حکومت هستیم و تا برکناری ترزا می به تظاهراتمان ادامه می‌دهیم.
عضو ارشد کارزار ائتلاف ضد جنگ انگلیس ادامه داد: ما به ترزا می هشدار می‌دهیم تا هرچه سریع‌تر شماره 10 (دفتر نخست‌وزیری) را ترک کند.
«
جان مک دانل» وزیر دارایی کابینه در سایه نیز بابیان اینکه «آتش‌سوزی برج گرنفل نماد تمام اشتباهات محافظه‌کاران و ریاضت اقتصاد است» افزود: اما ما استراحت نمی‌کنیم تا زمانی که قربانیان گرنفل اسکان داده شوند.
وی توضیح داد: 10 سال پیش محافظه‌کاران به بهانه کسری بودجه ریاضت اقتصادی علیه مردم اعمال کردند تا منافع قشر مرفه را تامین کنند. اما از آن زمان مردم دچار زحمت شده و رو به انبار مواد غذایی آورده تا شکم خود را سیر کنند.
مک دانل ادامه داد: ریاضت اقتصادی وضعیت مسکن را برای نخستین بار پس از جنگ جهانی دوم به شرایط بحرانی رسانده و اکنون افراد زیادی کارتن‌خواب و در خیابان جان می‌دهند.
وی گفت که اما زمانی که ما دولت را به دست بگیریم از حقوق مردمی که تحت‌فشار ریاضت اقتصادی کمر خم کرده‌اند دفاع خواهیم کرد. ما در اولین فرصت دولت ضعیف محافظه‌کار را کنار می زنیم و از هر اهرمی استفاده می‌کنیم.
«
لن مک کلاسکی» رئیس بزرگ‌ترین اتحادیه کارگری انگلیس نیز در این تجمع گفت: دولت به ما وعده دروغین می‌دهد که با اقتصاد ریاضتی آینده را تضمین خواهد کرد. اما ریاضت اقتصادی دزدی از مال مردم است.
وی افزود: ریاضت اقتصادی یعنی بچه‌های ما در فقر بزرگ شوند، از فرار مالیاتی قشر مرفه چشم‌پوشی شود و ارزش‌های کشور زیر سؤال برود.
مک کلاسکی آتش‌سوزی برج گرنفل را نماد سیاست اشتباه محافظه‌کاران خواند و گفت: ترزا می مایه ننگ کشور است و بایستی هرچه از قدرت کنار برود.
در جریان این تجمع اعتراضی همچنین نمایندگانی از سایر اتحادیه‌های کارگری، اتحادیه ملی معلمان، فعالان مدنی سخنرانی کردند.
هزاران تن از مردم انگلیس روز شنبه با برگزاری تظاهرات گسترده در خیابان های شهر لندن، مخالفت خود را با سیاست ریاضتی دولت «ترزا می» اعلام کردند.
تجمع کنندگان با دردست داشتن پلاکاردهایی که بر روی آن عبارت هایی همچون محافظه کاران بیرون باید گردند، کاپیتالیسم سم است، حملات نژادپرستانه را پایان دهید، 'نه به جنگ نه به سیاست اقتصاد ریاضتی' ، اعتراض خود را به دولت انگلیس نشان دادند. تظاهرات معترضان به سیاست های دولت لندن از مقابل دفتر بی.بی.سی آغاز و به سمت پارلمان انگلیس کشیده شد.
شبد**اروپام ** هـ ن **1010
انتشار:حسن معظمی