روياي برخورد با مديران نجومي تعبير نشد!
با گذشت بيش از يك سال 15 شهریور – 96
با گذشت بيش از يك سال 15 شهریور – 96
سربازجو
شریعت نداری باز ادامه سریال حقوق
های نجومی دولتی و برخورد کردن بااینان را دنبال کرده است .چون با پرونده سازی هایی که قبلاًعلیه شان کرده بود قرار است تعدادی ازاینان
ازسوی قوه فاسد قضاییه محاکمه شوند.
سرويس
سياسي- با بررسي روند مواجهه دولت با موضوع فيش هاي نجومي متاسفانه به اين مسئله
پي مي بريم که انگيزه و اراده اي در دولت براي برخورد با اين مفاسد وجود ندارد و
تا به امروز روياي برخورد با مديران نجومي تعبير نشده است.
در روزهاي گذشته و با انتشار خبر تبرئه مديران نجومي بگير، موضوع اين حقوق ها و مديران ويژه و حرامخوار بار ديگر به تيتر يک رسانه ها بدل شد و افکار عمومي با حيرت آميخته با تاسف و نگراني به آن واکنش نشان داد.
به دنبال انتشار خبر تبرئه مديران نجومي بگير از سوي ديوان محاسبات روابط عمومي اين ديوان در جوابيه اي تصريح کرد: اقدامات ديوان محاسبات بر مبناي قانون صورت پذيرفته و کماکان در حال انجام است، در اين روند برخي مديران محکوم و عده اي نيز تبرئه شده اند!
پيش از اين محمد حسيني نماينده تفرش و عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس با بيان اينکه ديوان محاسبات پرونده تعداد قابل توجهي از مديران نجومي بگير را مختومه اعلام و آنان را تبرئه کرده است، از شکايت برخي مديران نجومي بگير به ديوان عدالت براي بازپس گرفتن پول هايشان خبر داده بود!
جوابيه ديوان محاسبات مبني بر اينکه بررسي حقوق هاي نجومي در اين ديوان ادامه دارد و همچنين برخي مديران در روند بررسي ها تبرئه شده اند نه تنها از ابهامات نکاست بلکه سوالات ديگري را نيز به ميان کشيد که در گزارش ديروز به آن پرداختيم از جمله اينکه چرا يک و نيم سال از آغاز بررسي اين حقوق ها مي گذرد و هنوز به نتيجه نهايي نرسيده است و از سوي ديگر در کجاي دنيا در برخورد با متخلفيني که شايستگي تصدي سمتي را ندارند از گفتمان و روند اقناعي استفاده مي شود که ديوان محاسبات مديران متخلف را مجاب [!] به استرداد وجوه دريافت شده کرده است؟ مديران نجومي بگير، مستحق مجازات هستند يا مجاب شدن؟!
طفره رفتن ديوان محاسبات
حسينعلي حاجي دليگاني عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس-فروردين 96- درباره آخرين پيگيري هاي مربوط به حقوق هاي نجومي با توجه به نشست اعضاي کميسيون برنامه و بودجه با رئيس ديوان محاسبات، اظهار داشت: ما از رئيس ديوان محاسبات انتظار شفاف سازي داشتيم، اما ايشان موضوع را شفاف نکردند.
حاجي دليگاني افزود: حتي زماني هم که از آقاي عادل آذر سوال کرديم که حقوق خودتان چقدر است، ايشان طفره رفت و پاسخ نداد؛ حتي از پاسخ درباره حقوق و مزاياي دادستان و معاونان ديوان هم طفره رفت.
عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس گفت: به دليل اين عدم پاسخگويي، بر اساس آيين نامه داخلي مجلس و قانون ديوان محاسبات، به دنبال آن هستيم تا طرح استيضاح رئيس ديوان را پيگيري کنيم؛ چرا که وقتي کسي مي خواهد مسئول شفاف سازي حساب ها باشد، خودش هم بايد وضعيتش را شفاف کند.
حاجي دليگاني با انتقاد از تهيه سليقه اي گزارش برخورد با حقوق هاي نجومي اظهار داشت: هم گزارش اولي که در صحن مجلس قرائت شد سليقه اي بود و هم گزارش دومي که اتفاقا در صحن مجلس قرائت نشد.
وي تصريح کرد: به عنوان مثال، از آقاي عادل آذر پرسيده ايم ملاک ۲۰ ميليون تومان براي بررسي حقوق هاي نجومي را از کجا آورده ايد، ايشان با صراحت مي گويند که از خودشان درآورده اند!
شکايت از بازپس گرفتن حقوق هاي نجومي!
محمد حسيني نماينده تفرش و عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس از تبرئه مديران نجومي خبر داده و گفته بود که برخي از اين مديران براي بازپس گرفتن حقوق هاي نجومي مسترد شده شکايت کرده اند و برخي نيز چون در همان محلي که حقوق ها را دريافت کرده اند مشغول به کار هستند بنا به مصالحي اقدام به شکايت نکرده اند، با توجه به اين سخنان سوالي که مي توان پرسيد آن است که اين مديران نجومي بگير و حرامخوار که به فرموده رهبر معظم انقلاب صلاحيت تصدي اين سمت ها را ندارند چرا به فعاليت در پست هاي سابق ادامه مي دهند و از سوي ديگر روند امور به سمت تبرئه شدن آنها پيش رفته است که چنين جرئتي به خود راه داده و حتي دست به شکايت مي زنند و يا مي توانند شکايت کنند؟!
انتشار اسامي متهمان و تبرئه شدگان
حميدرضا حاجي بابايي نماينده همدان و عضو کميسيون بودجه مجلس در گفت و گويي با بيان اينکه ديوان محاسبات بايد اسامي متهمان و تبرئه شدگان حقوق هاي نجومي را منتشر کند، گفت: انتظار داريم ديوان محاسبات و سازمان بازرسي درمورد عدم ارائه ليست حقوق هاي پرداختي دستگاه هاي مختلف با گذشت بيش از 5 ماه از زمان لازم الاجرا شدن قانون گزارش دهند.
وي در گفت و گو با فارس با تاکيد بر لزوم برخورد با نجومي بگيران در کشور گفت: در ماده 29 قانون برنامه ششم اين مسئله مطرح شده که سامانه اي طراحي شده و ميزان حقوق همه مديران و مسئولان از نهادهاي مختلف و حتي نهادهاي زير نظر مقام معظم رهبري در آن درج شود و پس از ارائه به ديوان محاسبات و ديوان بازرسي کل کشور به اطلاع عموم مردم نيز برسد.
وي افزود: در اين قانون حتي نهادهاي زيرنظر مقام معظم رهبري نيز آورده شده تا بهانه از دست کساني که به دنبال راهي به منظور عدم ارائه حقوق و دريافتي هاي خود بودند گرفته شود.
عضو کميسيون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: براساس قانون برنامه ششم توسعه هم ديوان محاسبات و هم سازمان بازرسي کل کشور از يک فروردين 1396 موظف هستند که اين موضوع را پيگيري و گزارشات حقوق هاي پرداختي را دريافت کنند و همه دستگاه ها نيز موظف هستند که اين گزارش را به سازمان بازرسي ارائه دهند و سازمان بازرسي و ديوان محاسبات نيز اين گزارش ها را در اختيار عموم قرار دهند.
حاجي بابايي خاطرنشان کرد: با توجه به اينکه پنج ماه و نيم از زمان اجرايي شدن اين قانون گذشته ما توقع داريم که سازمان بازرسي کل کشور و ديوان محاسبات گزارشي را ارائه کنند که براساس قانون برنامه ششم بنا بوده که گزارش حقوق هاي پرداختي دستگاه هاي مختلف به اطلاع مردم برسد و ليست اين حقوق ها به ما واصل شود تاکنون ليستي از حقوق هاي پرداختي ارائه نشده است.
وي افزود: از سوي ديگر وضعيت اقتصادي امروز کشور وضعيت مناسبي نيست خانواده هايي هستند که از يک تا حتي 4 نفر از اعضاي آن بيکار هستند و در معيشت خود با مشکل مواجه هستند.
عضو کميسيون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: صدها هزار نفر از شهروندان و هموطنان ما به صورت شرکتي کار مي کنند و حقوق آنها در ماه زير يک ميليون تومان است و اين افراد تحمل شنيدن اينکه فردي بالاي 50 يا 100 ميليون تومان حقوق مي گيرد را ندارند.
وي افزود: معاون اول رئيس جمهور در مناظره تلويزيوني يکي از وعده هايي که به مردم داد اين بود که ما همه را در خانه شيشه اي قرار مي دهيم و ما از همه قوا مي خواهيم همه کساني که در اين کشور در مظان اتهام حقوق هاي نجومي هستند را در خانه هاي شيشه اي قرار دهند.
عضو کميسيون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس در پايان گفت: بايد اسامي متهمين و تبرئه شدگان حقوق هاي نجومي توسط ديوان محاسبات منتشر شود و همانطور که در ماده 29 قانون برنامه ششم توسعه آمده است فرد متخلف در پرداخت حقوق هاي نجومي از خدمت منفصل شده و مجازات شود و کار تنها به بازگرداندن پول ختم نمي شود.
نوبخت: هيچ تخلفي صورت نگرفته!
گفتني است «محمدباقر نوبخت» سخنگوي دولت ديروز در نشست خبري درباره پرونده حقوق هاي نجومي گفت: رئيس ديوان محاسبات مجلس اعلام کرد هيچ تخلفي در اين مورد صورت نگرفته و هيئت دولت هم تصويب کرد مقامات سياسي بايد زير 10 ميليون تومان حقوق دريافت کنند. طبعا ديوان محاسبات بايد جرايم و تخلفات را احراز مي کرد. الان به دقت مراقبت مي کنيم سقف حقوق رعايت شود. اينکه عنوان شده کيفرخواست براي عده اي از مديران صادر شده، بحثي است که بايد منتظر نتيجه نهايي آن باشيم. دولت هر همکاري که لازم بود را در اين باره انجام داده است.
ضربه به اعتماد مردم
رهبر معظم انقلاب در ديدار اعضاي هيئت دولت در سومين روز شهريور ماه سال گذشته به موضوع حقوق هاي نجومي و اعتماد ضربه ديده مردم اشاره و تصريح کردند؛ «از مسئله حقوق هاي نجومي آسان عبور نکنيد... به مردم بگوييد که چه کار کرديد. در اين قضيّه، مردم اعتمادشان ضربه خورده».
رهبر انقلاب در اين ديدار از مسئولين خواستند که کارهاي انجام شده را به مردم گزارش دهند « به مردم بگوييد که چه کار کرديد. در اين قضيّه، مردم اعتمادشان ضربه خورده. ببينيد، مردم خيلي از اين ارقام بزرگ و مانند اينها را هضم نمي کنند؛ امّا حقوق شصت ميليون تومان و پنجاه ميليون تومان و چهل ميليون تومان را خوب هضم مي کنند؛ يعني کسي که در ماه يک ميليون يا يک ميليون و دويست يا يک ميليون و پانصد درآمد دارد، خوب مي فهمد که پنجاه ميليون يعني چه؛ در کشور کم نيستند کساني که حقوق هايشان اين است. اين اعتماد مردم را -که به درستي آقاي روحاني گفتند که مايه اصلي ما، اعتماد مردم و اميد مردم است- با اين کارها نبايد ضايع کرد. شما اين همه زحمت بکشيد، کار کنيد، تلاش کنيد، بعد ناگهان مثلاً فرض کنيد يک نفري با يک کار حقوق غير عادلانه [همه را ضايع کند]. آيا فاصله بين پنجاه ميليون و يک ميليون غيرعادلانه نيست؟ شما امروز در دستگاه دولتي تان کسي که از شما يک ميليون، يک ميليون و دويست، يک ميليون و پانصد، دو ميليون حقوق بگيرد نداريد؟ فراوان. خب، آن وقت يک نفر هم سي ميليون مي گيرد، چهل ميليون مي گيرد! اين غيرعادلانه نيست؟ با مردم همدردي کنيد که مردم احساس کنند که همان رنجي را که او مي برد شما هم مي بريد و نشان بدهيد که عزم راسخ داريد که با اين قضيّه برخورد کنيد و جلويش را بگيريد.»عذر نتراشيدن براي مديران نجومي بگير خواسته ديگر رهبر انقلاب از دولت در اين ديدار بود، ايشان فرمودند: « به نظر من براي متخلّف اصلاً نبايد عذر تراشيد؛ برخورد هم بايستي قاطع باشد؛ مخصوص قوّه مجريّه هم نيست. در همه قوا و در همه سازمانها، همين معنا ساري و جاري است؛ همه بايستي اين را رعايت بکنند.»حضرت آيت الله العظمي خامنه اي در ديدار دوم تيرماه سال گذشته با هيئت دولت نيز حقوق هاي نجومي را هجوم به ارزش ها خوانده و تاکيد کرده بودند؛ « موضوع حقوق هاي نجومي، در واقع هجوم به ارزش ها است اما همه بدانند که اين موضوع از استثناها است و اکثر مديران دستگاه ها، انسان هاي پاک دست هستند، اما همين تعداد کم نيز خيلي بد است و بايد حتماً با آن برخورد شود.»حقوق هاي نجومي به فرموده رهبر انقلاب هجوم به ارزش ها بوده و به اعتماد مردم ضربه زده است، از دستگاه قضا و نيز نهادهاي نظارتي انتظار مي رود که با اين حقوق ها برخورد شايسته و بايسته انجام داده و اعتماد مردم را بازگردانند، اينکه مديران نجومي بگير دريافتي هاي قانوني داشته اند و اين مديران شکايت کنند جز طلبکاري يک متخلف معناي ديگري نمي تواند داشته باشد.
تعلل دولت در برخورد با مفاسد
در سال ۹۵ پس از انتشار فيش هاي نجومي و مشخص شدن اين واقعيت که برخي مديران دولتي دريافتي هاي کلاني از بيت المال با عناوين گوناگوني از جمله حقوق و مزايا داشته اند، دولت به جاي عزل مديران اشرافي به صدور گزارش و بيانيه کفايت کرد؛ اما ماجرا به همين جا ختم نشد. حمايت مديران ارشد دولت يازدهم از مديران نجومي، دلخوري و نگراني مردم و رسانه ها را در پي داشت. براي نمونه «نوبخت» سخنگوي دولت پس از انتشار فيش هاي نجومي از مردم به خاطر تخلفات روي داده عذرخواهي کرد ولي پس ازآن در اظهاراتي تامل برانگيز يکي از مديران نجومي را امانت دار بزرگ و ذخيره نظام خواند، اين اظهارات تاسف بار که نشان از حمايت دولت از مديران نجومي داشت مويد اين موضوع بود که متاسفانه دولت انگيزه و اراده اي براي برخورد با اين مفاسد ندارد. بررسي کارنامه دولت نشان مي دهد که تا به امروز روياي برخورد با مديران نجومي تعبير نشده است.
در روزهاي گذشته و با انتشار خبر تبرئه مديران نجومي بگير، موضوع اين حقوق ها و مديران ويژه و حرامخوار بار ديگر به تيتر يک رسانه ها بدل شد و افکار عمومي با حيرت آميخته با تاسف و نگراني به آن واکنش نشان داد.
به دنبال انتشار خبر تبرئه مديران نجومي بگير از سوي ديوان محاسبات روابط عمومي اين ديوان در جوابيه اي تصريح کرد: اقدامات ديوان محاسبات بر مبناي قانون صورت پذيرفته و کماکان در حال انجام است، در اين روند برخي مديران محکوم و عده اي نيز تبرئه شده اند!
پيش از اين محمد حسيني نماينده تفرش و عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس با بيان اينکه ديوان محاسبات پرونده تعداد قابل توجهي از مديران نجومي بگير را مختومه اعلام و آنان را تبرئه کرده است، از شکايت برخي مديران نجومي بگير به ديوان عدالت براي بازپس گرفتن پول هايشان خبر داده بود!
جوابيه ديوان محاسبات مبني بر اينکه بررسي حقوق هاي نجومي در اين ديوان ادامه دارد و همچنين برخي مديران در روند بررسي ها تبرئه شده اند نه تنها از ابهامات نکاست بلکه سوالات ديگري را نيز به ميان کشيد که در گزارش ديروز به آن پرداختيم از جمله اينکه چرا يک و نيم سال از آغاز بررسي اين حقوق ها مي گذرد و هنوز به نتيجه نهايي نرسيده است و از سوي ديگر در کجاي دنيا در برخورد با متخلفيني که شايستگي تصدي سمتي را ندارند از گفتمان و روند اقناعي استفاده مي شود که ديوان محاسبات مديران متخلف را مجاب [!] به استرداد وجوه دريافت شده کرده است؟ مديران نجومي بگير، مستحق مجازات هستند يا مجاب شدن؟!
طفره رفتن ديوان محاسبات
حسينعلي حاجي دليگاني عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس-فروردين 96- درباره آخرين پيگيري هاي مربوط به حقوق هاي نجومي با توجه به نشست اعضاي کميسيون برنامه و بودجه با رئيس ديوان محاسبات، اظهار داشت: ما از رئيس ديوان محاسبات انتظار شفاف سازي داشتيم، اما ايشان موضوع را شفاف نکردند.
حاجي دليگاني افزود: حتي زماني هم که از آقاي عادل آذر سوال کرديم که حقوق خودتان چقدر است، ايشان طفره رفت و پاسخ نداد؛ حتي از پاسخ درباره حقوق و مزاياي دادستان و معاونان ديوان هم طفره رفت.
عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس گفت: به دليل اين عدم پاسخگويي، بر اساس آيين نامه داخلي مجلس و قانون ديوان محاسبات، به دنبال آن هستيم تا طرح استيضاح رئيس ديوان را پيگيري کنيم؛ چرا که وقتي کسي مي خواهد مسئول شفاف سازي حساب ها باشد، خودش هم بايد وضعيتش را شفاف کند.
حاجي دليگاني با انتقاد از تهيه سليقه اي گزارش برخورد با حقوق هاي نجومي اظهار داشت: هم گزارش اولي که در صحن مجلس قرائت شد سليقه اي بود و هم گزارش دومي که اتفاقا در صحن مجلس قرائت نشد.
وي تصريح کرد: به عنوان مثال، از آقاي عادل آذر پرسيده ايم ملاک ۲۰ ميليون تومان براي بررسي حقوق هاي نجومي را از کجا آورده ايد، ايشان با صراحت مي گويند که از خودشان درآورده اند!
شکايت از بازپس گرفتن حقوق هاي نجومي!
محمد حسيني نماينده تفرش و عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس از تبرئه مديران نجومي خبر داده و گفته بود که برخي از اين مديران براي بازپس گرفتن حقوق هاي نجومي مسترد شده شکايت کرده اند و برخي نيز چون در همان محلي که حقوق ها را دريافت کرده اند مشغول به کار هستند بنا به مصالحي اقدام به شکايت نکرده اند، با توجه به اين سخنان سوالي که مي توان پرسيد آن است که اين مديران نجومي بگير و حرامخوار که به فرموده رهبر معظم انقلاب صلاحيت تصدي اين سمت ها را ندارند چرا به فعاليت در پست هاي سابق ادامه مي دهند و از سوي ديگر روند امور به سمت تبرئه شدن آنها پيش رفته است که چنين جرئتي به خود راه داده و حتي دست به شکايت مي زنند و يا مي توانند شکايت کنند؟!
انتشار اسامي متهمان و تبرئه شدگان
حميدرضا حاجي بابايي نماينده همدان و عضو کميسيون بودجه مجلس در گفت و گويي با بيان اينکه ديوان محاسبات بايد اسامي متهمان و تبرئه شدگان حقوق هاي نجومي را منتشر کند، گفت: انتظار داريم ديوان محاسبات و سازمان بازرسي درمورد عدم ارائه ليست حقوق هاي پرداختي دستگاه هاي مختلف با گذشت بيش از 5 ماه از زمان لازم الاجرا شدن قانون گزارش دهند.
وي در گفت و گو با فارس با تاکيد بر لزوم برخورد با نجومي بگيران در کشور گفت: در ماده 29 قانون برنامه ششم اين مسئله مطرح شده که سامانه اي طراحي شده و ميزان حقوق همه مديران و مسئولان از نهادهاي مختلف و حتي نهادهاي زير نظر مقام معظم رهبري در آن درج شود و پس از ارائه به ديوان محاسبات و ديوان بازرسي کل کشور به اطلاع عموم مردم نيز برسد.
وي افزود: در اين قانون حتي نهادهاي زيرنظر مقام معظم رهبري نيز آورده شده تا بهانه از دست کساني که به دنبال راهي به منظور عدم ارائه حقوق و دريافتي هاي خود بودند گرفته شود.
عضو کميسيون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: براساس قانون برنامه ششم توسعه هم ديوان محاسبات و هم سازمان بازرسي کل کشور از يک فروردين 1396 موظف هستند که اين موضوع را پيگيري و گزارشات حقوق هاي پرداختي را دريافت کنند و همه دستگاه ها نيز موظف هستند که اين گزارش را به سازمان بازرسي ارائه دهند و سازمان بازرسي و ديوان محاسبات نيز اين گزارش ها را در اختيار عموم قرار دهند.
حاجي بابايي خاطرنشان کرد: با توجه به اينکه پنج ماه و نيم از زمان اجرايي شدن اين قانون گذشته ما توقع داريم که سازمان بازرسي کل کشور و ديوان محاسبات گزارشي را ارائه کنند که براساس قانون برنامه ششم بنا بوده که گزارش حقوق هاي پرداختي دستگاه هاي مختلف به اطلاع مردم برسد و ليست اين حقوق ها به ما واصل شود تاکنون ليستي از حقوق هاي پرداختي ارائه نشده است.
وي افزود: از سوي ديگر وضعيت اقتصادي امروز کشور وضعيت مناسبي نيست خانواده هايي هستند که از يک تا حتي 4 نفر از اعضاي آن بيکار هستند و در معيشت خود با مشکل مواجه هستند.
عضو کميسيون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: صدها هزار نفر از شهروندان و هموطنان ما به صورت شرکتي کار مي کنند و حقوق آنها در ماه زير يک ميليون تومان است و اين افراد تحمل شنيدن اينکه فردي بالاي 50 يا 100 ميليون تومان حقوق مي گيرد را ندارند.
وي افزود: معاون اول رئيس جمهور در مناظره تلويزيوني يکي از وعده هايي که به مردم داد اين بود که ما همه را در خانه شيشه اي قرار مي دهيم و ما از همه قوا مي خواهيم همه کساني که در اين کشور در مظان اتهام حقوق هاي نجومي هستند را در خانه هاي شيشه اي قرار دهند.
عضو کميسيون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس در پايان گفت: بايد اسامي متهمين و تبرئه شدگان حقوق هاي نجومي توسط ديوان محاسبات منتشر شود و همانطور که در ماده 29 قانون برنامه ششم توسعه آمده است فرد متخلف در پرداخت حقوق هاي نجومي از خدمت منفصل شده و مجازات شود و کار تنها به بازگرداندن پول ختم نمي شود.
نوبخت: هيچ تخلفي صورت نگرفته!
گفتني است «محمدباقر نوبخت» سخنگوي دولت ديروز در نشست خبري درباره پرونده حقوق هاي نجومي گفت: رئيس ديوان محاسبات مجلس اعلام کرد هيچ تخلفي در اين مورد صورت نگرفته و هيئت دولت هم تصويب کرد مقامات سياسي بايد زير 10 ميليون تومان حقوق دريافت کنند. طبعا ديوان محاسبات بايد جرايم و تخلفات را احراز مي کرد. الان به دقت مراقبت مي کنيم سقف حقوق رعايت شود. اينکه عنوان شده کيفرخواست براي عده اي از مديران صادر شده، بحثي است که بايد منتظر نتيجه نهايي آن باشيم. دولت هر همکاري که لازم بود را در اين باره انجام داده است.
ضربه به اعتماد مردم
رهبر معظم انقلاب در ديدار اعضاي هيئت دولت در سومين روز شهريور ماه سال گذشته به موضوع حقوق هاي نجومي و اعتماد ضربه ديده مردم اشاره و تصريح کردند؛ «از مسئله حقوق هاي نجومي آسان عبور نکنيد... به مردم بگوييد که چه کار کرديد. در اين قضيّه، مردم اعتمادشان ضربه خورده».
رهبر انقلاب در اين ديدار از مسئولين خواستند که کارهاي انجام شده را به مردم گزارش دهند « به مردم بگوييد که چه کار کرديد. در اين قضيّه، مردم اعتمادشان ضربه خورده. ببينيد، مردم خيلي از اين ارقام بزرگ و مانند اينها را هضم نمي کنند؛ امّا حقوق شصت ميليون تومان و پنجاه ميليون تومان و چهل ميليون تومان را خوب هضم مي کنند؛ يعني کسي که در ماه يک ميليون يا يک ميليون و دويست يا يک ميليون و پانصد درآمد دارد، خوب مي فهمد که پنجاه ميليون يعني چه؛ در کشور کم نيستند کساني که حقوق هايشان اين است. اين اعتماد مردم را -که به درستي آقاي روحاني گفتند که مايه اصلي ما، اعتماد مردم و اميد مردم است- با اين کارها نبايد ضايع کرد. شما اين همه زحمت بکشيد، کار کنيد، تلاش کنيد، بعد ناگهان مثلاً فرض کنيد يک نفري با يک کار حقوق غير عادلانه [همه را ضايع کند]. آيا فاصله بين پنجاه ميليون و يک ميليون غيرعادلانه نيست؟ شما امروز در دستگاه دولتي تان کسي که از شما يک ميليون، يک ميليون و دويست، يک ميليون و پانصد، دو ميليون حقوق بگيرد نداريد؟ فراوان. خب، آن وقت يک نفر هم سي ميليون مي گيرد، چهل ميليون مي گيرد! اين غيرعادلانه نيست؟ با مردم همدردي کنيد که مردم احساس کنند که همان رنجي را که او مي برد شما هم مي بريد و نشان بدهيد که عزم راسخ داريد که با اين قضيّه برخورد کنيد و جلويش را بگيريد.»عذر نتراشيدن براي مديران نجومي بگير خواسته ديگر رهبر انقلاب از دولت در اين ديدار بود، ايشان فرمودند: « به نظر من براي متخلّف اصلاً نبايد عذر تراشيد؛ برخورد هم بايستي قاطع باشد؛ مخصوص قوّه مجريّه هم نيست. در همه قوا و در همه سازمانها، همين معنا ساري و جاري است؛ همه بايستي اين را رعايت بکنند.»حضرت آيت الله العظمي خامنه اي در ديدار دوم تيرماه سال گذشته با هيئت دولت نيز حقوق هاي نجومي را هجوم به ارزش ها خوانده و تاکيد کرده بودند؛ « موضوع حقوق هاي نجومي، در واقع هجوم به ارزش ها است اما همه بدانند که اين موضوع از استثناها است و اکثر مديران دستگاه ها، انسان هاي پاک دست هستند، اما همين تعداد کم نيز خيلي بد است و بايد حتماً با آن برخورد شود.»حقوق هاي نجومي به فرموده رهبر انقلاب هجوم به ارزش ها بوده و به اعتماد مردم ضربه زده است، از دستگاه قضا و نيز نهادهاي نظارتي انتظار مي رود که با اين حقوق ها برخورد شايسته و بايسته انجام داده و اعتماد مردم را بازگردانند، اينکه مديران نجومي بگير دريافتي هاي قانوني داشته اند و اين مديران شکايت کنند جز طلبکاري يک متخلف معناي ديگري نمي تواند داشته باشد.
تعلل دولت در برخورد با مفاسد
در سال ۹۵ پس از انتشار فيش هاي نجومي و مشخص شدن اين واقعيت که برخي مديران دولتي دريافتي هاي کلاني از بيت المال با عناوين گوناگوني از جمله حقوق و مزايا داشته اند، دولت به جاي عزل مديران اشرافي به صدور گزارش و بيانيه کفايت کرد؛ اما ماجرا به همين جا ختم نشد. حمايت مديران ارشد دولت يازدهم از مديران نجومي، دلخوري و نگراني مردم و رسانه ها را در پي داشت. براي نمونه «نوبخت» سخنگوي دولت پس از انتشار فيش هاي نجومي از مردم به خاطر تخلفات روي داده عذرخواهي کرد ولي پس ازآن در اظهاراتي تامل برانگيز يکي از مديران نجومي را امانت دار بزرگ و ذخيره نظام خواند، اين اظهارات تاسف بار که نشان از حمايت دولت از مديران نجومي داشت مويد اين موضوع بود که متاسفانه دولت انگيزه و اراده اي براي برخورد با اين مفاسد ندارد. بررسي کارنامه دولت نشان مي دهد که تا به امروز روياي برخورد با مديران نجومي تعبير نشده است.