گزیده ها قسمت پنجم 12 بهمن - 96
کل کشفیات موادمخدر در این مدت 10557 کیلوگرم و بیشترین حجم مواد مکشوفه از نوع تریاک به میزان 8680 کیلوگرم بوده است که 82 درصد از مجموع کشفیات را شامل میشود.
معاون مقابله با عرضه و امور بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر از کشف 10 تن و 557 کیلوگرم انواع مواد مخدر و روانگردان در هفته اخیر در کشور خبر داد.
به گزارش فارس، اسداله هادینژاد گفت: کل کشفیات موادمخدر در این مدت 10557 کیلوگرم و بیشترین حجم مواد مکشوفه از نوع تریاک به میزان 8680 کیلوگرم بوده است که 82 درصد از مجموع کشفیات را شامل میشود.
وی افزود: در این مدت نیز 1004 حشیش، 569 کیلوگرم هروئین، 178 کیلوگرم مرفین، 53 کیلوگرم شیشه، 2320 کیلوگرم پیشساز و 70 کیلوگرم سایر مواد کشف و ضبط شده است.
معاون مقابله با عرضه ستاد با بیان اینکه این میزان از کشفیات طی 1407 فقره عملیات صورت گرفته است، گفت: سرانه کشفیات مواد مخدر در این دوره 8 کیلوگرم به ازای هر عملیات بوده است.
هادینژاد افزود: در این مدت 4150 هزار قرص روانگردان در سطح کشور کشف شده که بیشترین تعداد آن به ترتیب با 1754 عدد مربوط به استان کرمانشاه، 1550 عدد استان آذربایجان غربی و 826 عدد استان فارس میباشد.
وی بیان داشت: از مجموع 2320 لیتر پیشساز مکشوفه، بیشترین مقدار به ترتیب با 1200 لیتر مربوط به استان کرمانشاه ، 633 لیتر مربوط به استان تهران و 430 لیتر مربوط به استان آذربایجان غربی است.
معاون مقابله عرضه ستاد در ادامه با بیان اینکه بالغ بر 72 درصد کشفیات این دوره زمانی مربوط به شش استان کشور میباشد، گفت: بیشترین حجم کشفیات با 2278 کیلوگرم مربوط به استان سیستان و بلوچستان است که معادل 21.6 درصد کشفیات کشور میباشد و استان کرمان با 1684 کیلوگرم، یزد با 1369 کیلوگرم، اصفهان با 835 کیلوگرم، تهران 762 کیلوگرم و فارس با 757 کیلوگرم به ترتیب در رتبههای بعدی قرار دارند.
هادینژاد افزود: سهم کشفیات سه استان اولویت دار حوزه مقابله یعنی سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان از کشفیات کل کشور در هفته مذکور با کاهش نسبت به رقم 47.3 درصدی هفته قبل به 41 درصد از مجموع کشفیات کشور رسیده است.
وی گفت: جمع کل دستگیریهای این دوره 7338 نفر بوده که از این تعداد 6229 نفر در طرحهای پاکسازی دستگیر شدهاند و مابقی مربوط به دیگر عملیاتها هستند.
هادینژاد بیان داشت: در مدت یادشده و طی اجرای عملیات پاکسازی مناطق آلوده در سطح استانهای کشور 113 نفر قاچاقچی، 2307 توزیع کننده و خرده فروش و 3809 نفر معتاد متجاهر دستگیر شدهاند.
وی افزود: همچنین طی این مدت 179 دستگاه خودرو ، 3226 دستگاه موتور سیکلت، 3 قبضه سلاح و 23 دستگاه موبایل توقیف شد.
صد ميليارد تومان بودجه شوراي نگهبان در سال ٩٧ صرف چه ميشود؟ آن هم در سالي كه انتخاباتي در كار نيست و قاعدتا اين شورا هزينه چنداني ندارد. شوراي نگهبان در نگاه نخست نهادي با ١٢ عضو فقيه و حقوقدان است. اما اين همه چيز درباره اين نهاد نظارتي نيست. در اين سالها مدام بدنه نهاد شوراي نگهبان متورم شده است. به لحاظ فيزيكي و نيروي انساني توسعهيافته است.
به گزارش شرق، پژوهشكده شوراي نگهبان به آن اضافه شده است. در استانها دفتر نظارتي تأسيس كرده است و همه اينها يعني اضافهشدن ساختمان، كارمند، هزينههاي جاري و... با اين حال اطلاعات دقيقي از جزئيات اداري، منابع انساني و هزينههاي جاري اين نهاد نظارتي در دست نيست. ديروز سيامك رهپيك معاون اجرائي و امور انتخابات شوراي نگهبان گفته است: «در سالي که انتخابات نيست، اين بودجه صرف جلات آموزشي و نگهداري شبکه چندصدهزارنفري ميشود».
به گزارش اعتمادآنلاين او از هزينههاي آمادگي براي انتخابات در سالهاي غيرانتخاباتي خبر داده و گفته است: «از جمله بحث نگهداري شبکه، دفاتر هيئت نظارت، آموزش و توجيه که بين انتخاباتها وجود دارد. مانند هر دستگاهي که براي آن برنامه مينويسند، در شوراي نگهبان هم چند برنامه هست که مقصود از نظارت همين بحث برنامه آموزش و توجيه و نگهداري شبکه چندصدهزارنفري است».
رهپيك اما جزئياتي درباره نحوه نگهداري اين شبكه چندهزارنفري شوراي نگهبان نداده است. درباره تعداد دفاتر استاني، كارمندان و هزينههايش چيزي نگفته است. آيا منظورش از شبكه همان دفاتر و كارمندانش هستند يا اعضاي هيئتهاي نظارت در استان و شهر و روستا را هم دربر ميگيرد؟ در اين صورت مگر اعضاي شبكه افرادي ثابت هستند كه هر ماه بايد آموزش ببينند و مگر آموزش آنها نياز به بودجه و هزينه دارد؟
رهپيك توضيح شفافتري درباره منظور خود از «نگهداري» اين شبكه نداده و همچنين نگفته است كه اين آموزشها چگونه است؟ آيا آنها هر هفته آموزش ميبينند؟ هر ماه؟ چند روز؟ و هزينههاي آموزشي آنها چقدر است؟ و اصلا چه نيازي به نگهداري يك شبكه است؟ براساس يك رويه يا عرف معمولا اعضاي هيئتهاي نظارت و اجرائي انتخابات از رأس تا سر صندوقها معمولا همان ماههاي پاياني انتخابات انتخاب ميشوند و يكسري كلاسهاي آموزشي براي آنها گذاشته ميشود.
سالهاي پيش چگونه بود
مروري بر اخبار انتخابات هم همين را نشان ميدهد. مثلا مهر ٩٤ و آستانه انتخابات مجلس كه اسفندماه همان سال قرار بود برگزار شود، از سوي آيتالله جنتي اعضاي هيئت نظارت بر انتخابات پنجمين دوره مجلس خبرگان رهبري و دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي در شهرستانهاي تالش، رضوانشهر و ماسال منصوب شدند. يا مثلا اعضاي هيئت نظارت بر دهمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي و پنجمين دوره خبرگان رهبري در حوزه انتخاباتي استان فارس، مرداد ٩٤ از سوي شوراي نگهبان معرفي شدند. يا مثلا اعضاي هيئت نظارت بر انتخابات آذربايجان شرقي در دوازدهمين دوره انتخابات رياستجمهوري و نخستين مياندورهاي دهمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي در بهمن ٩٥ انتخاب شدند. يعني سه ماه پيش از انتخابات. جسته و گريخته هم اگر اخباري مرتبط با آموزش اعضاي هيئتهاي نظارت بر انتخابات به گوش برسد، معمولا مربوط به همان ماههاي انتخابات است.
مروري بر اخبار انتخابات هم همين را نشان ميدهد. مثلا مهر ٩٤ و آستانه انتخابات مجلس كه اسفندماه همان سال قرار بود برگزار شود، از سوي آيتالله جنتي اعضاي هيئت نظارت بر انتخابات پنجمين دوره مجلس خبرگان رهبري و دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي در شهرستانهاي تالش، رضوانشهر و ماسال منصوب شدند. يا مثلا اعضاي هيئت نظارت بر دهمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي و پنجمين دوره خبرگان رهبري در حوزه انتخاباتي استان فارس، مرداد ٩٤ از سوي شوراي نگهبان معرفي شدند. يا مثلا اعضاي هيئت نظارت بر انتخابات آذربايجان شرقي در دوازدهمين دوره انتخابات رياستجمهوري و نخستين مياندورهاي دهمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي در بهمن ٩٥ انتخاب شدند. يعني سه ماه پيش از انتخابات. جسته و گريخته هم اگر اخباري مرتبط با آموزش اعضاي هيئتهاي نظارت بر انتخابات به گوش برسد، معمولا مربوط به همان ماههاي انتخابات است.
مثلا رئيس دفتر هيئت نظارت بر انتخابات شوراي نگهبان در گلستان، ارديبهشت امسال يعني تنها چند روز پيش از انتخابات رياستجمهوري از همايشي با حضور ٦٠ نفر از اعضاي هيئتهاي نظارت استان، شهرستانها و بخشهاي مختلف براي آشنايي با آخرين تدابير، مهارتها و تصميمات نظارتي شوراي نگهبان براي نظارت بر انتخابات دوازدهمين دوره رياستجمهوري خبر داده بود.
آمارها حكايت از اين دارد كه بودجه شوراي نگهبان در ١٠ سال اخير چهارونيم برابر شده است. از ٢٣ميلياردو ٨١٢٦ ميليون در لايحه بودجه سال ٨٧ به ١٠٥ميلياردو ٧٩٠٠ ميليون تومان در لايحه بودجه سال ٩٧ رسيده است.
شوراي نگهبان يک رديف بودجه مشخص و ثابت در لوايح بودجه سنواتي دارد؛ رديف ١٠١٦٠٠. بررسي يک دهه اخير اين رديف بودجه نشان ميدهد تا سال ٩٠ تنها يک رديف بودجه به شوراي نگهبان تخصيص داده شده بود، اما از سال ٩١ رديف تازهاي با نام «کمک به اشخاص حقيقي و حقوقي» هم به اين بودجه اضافه شده است. رقمي که تاکنون توضيحي در باره محل مصرف آن داده نشده است.
خبرآنلاين در گزارشي سه روز پيش نوشته بود: «قابل توجه اين است که تا سال ٩٠ بودجه شوراي نگهبان در رديف ١٠١٦٠٠ به طور ميانگين رشدي سه الي چهار درصدي داشته است اما از سال ٩٠ به بعد اين رشد دورقمي ميشود و حتي سال ٩٤ بودجه اين نهاد افزايش ٩٩درصدي را تجربه ميکند که البته توجيه آن، برگزاري دو انتخابات همزمان مجلس شوراي اسلامي و مجلس خبرگان رهبري در آن سال بوده است. اما نکته تأملبرانگيز اين است که سال بعد يعني ٩٥ در شرايطي که انتخاباتي در کار نبوده و اصولا بايد بودجه شوراي نگهبان نسبت به سال ٩٤ کاهش پيدا ميکرده، باز با رشدي ٢١درصدي مواجه ميشود و اين مسئله در سال ٩٦ و ٩٧ نيز تکرار ميشود. به اين معنا که بودجه سال ٩٦ شوراي نگهبان که انتخابات رياستجمهوري را پيشرو داشت، پنج درصد رشد ميکند و اين افزايش بودجه با ميزاني کمتر (٠,٥درصدي) در لايحه ٩٧ نيز تکرار ميشود.
جلال ميرزايي نماينده اصلاحطلب مجلس ششم پيش از اين درباره حواشي بودجه شوراي نگهبان به ايلنا گفته بود: «اين مباحث در مجلس ششم هم مطرح شد. آن زمان دولت خاتمي مخالف تخصيص بودجه به اين شورا در سالهاي غيرانتخاباتي بود و درنهايت دعواي مجلس و شوراي نگهبان به مجمع تشخيص مصلحت نظام رفت ولي مجمع تشخيص نظر به اين داد که دفاتر استاني در شوراي نگهبان تشکيل شود که اين اتفاق افتاد. شايد بودجه صدميلياردتوماني در سال انتخابات توجيهپذير باشد اما در سالي كه قرار نيست انتخاباتي برگزار شود و تنها فعاليت شوراي نگهبان، بررسي مصوبات مجلس و تطبيق آن با شرع و قانون آن هم صرفا توسط ١٢ عضو اصلي آن است، چه توجيهي دارد؟ عباسعلي كدخدايي اخيرا در واكنش به انتقادهايي كه نسبت به بودجه شوراي نگهبان شده، گفته بود: «بودجه شوراي نگهبان خيلي کمتر از پول توجيبي برخي مسئولان است». روزنامه جمهوري اسلامي هم از او خواسته بود مسئولاني را كه صد ميليارد تومان پول توجيبي ميگيرند، معرفي كند.
زنی که بعد از برقراری رابطه پنهانی با همکارش در قتل شوهرش مشارکت کرده بود، به همراه همدستانش دستگیر شد.
به گزارش شرق، زنی جوان روز ٢٣ دیماه با مراجعه به کلانتری انقلاب به مأموران گفت: «همسرم به نام مهدی (٤٠ساله) صبح امروز برای رفتن به محل کارش در جاده مخصوص کرج، از خانه خارج شد و پس از آن پاسخگوی تماسهای تلفنی من نبوده است».
با آغاز رسیدگی به پرونده و در شرایطی که این زن به نام «لیلا» (٣٦ساله) در اظهاراتش مدعی بود از علت مفقودشدن همسرش هیچگونه اطلاعی ندارد، کارآگاهان در تحقیقات پلیسی از محل کار لیلا واقع در یک شرکت خصوصی اطلاع پیدا کردند وی با یکی از همکارانش به نام «خلیل» (٣٨ساله) طرح دوستی ریخته است.
به همین دلیل تحقیقات درباره ارتباط این دو نفر در دستور کار کارآگاهان اداره یازدهم پلیس آگاهی قرار گرفت و پس از یک سلسله اقدامات پلیسی، کارآگاهان اطلاع پیدا کردند خلیل همزمان با طرح شکایت لیلا در محدوده محل زندگی مهدی حضور داشته است.
در ادامه، مشخصات خودروی سواری متعلق به مهدی که بنا بر اظهارات همسر و دیگر اعضای خانوادهاش از آن برای رفتن به محل کارش استفاده میکرد، در سیستم جامع پلیس ثبت و پس از گذشت مدت کوتاهی مشخص شد خودرو به صورت پارکشده در یک پارکینگ عمومی در شهرستان کیانشهر شناسایی شده است. کارآگاهان همزمان با کشف خودرو با بررسی سوابق پروندههای افراد مفقودشده در سیستم جامع پلیس اطلاع پیدا کردند جسد سوختهای در بیابانهای نطنز در شهرستان بادرود به وسیله تعدادی از اهالی محل پیدا شده و درحالحاضر پرونده آن تحت عنوان «کشف جسد ناشناس» در پلیس آگاهی شهرستان مربوطه در حال رسیدگی است.
با اعزام کارآگاهان به شهرستان بادرود و بررسی جسد کشفشده، هویت مهدی شناسایی و با توجه به شواهد و دلایل بهدستآمده درخصوص ارتکاب جنایت پرونده با موضوع «قتل عمـد» تشکیل شد و برای ادامه رسیدگی در اختیار اداره دهم ویژه قتل پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت. با انجام سلسله اقدامات پلیسی و جمعبندی اطلاعات بهدستآمده درباره مشارکت احتمالی خلیل در ارتکاب جنایت، وی دستگیر و به اداره دهم پلیس آگاهی تهران بزرگ منتقل شد.
در شرایطی که خلیل در تحقیقات اولیه منکر هرگونه اطلاع از جنایت و همچنین ارتباط با همسر مقتول شده بود، کارآگاهان با بررسی تصاویر بهدستآمده از دوربینهای مداربسته محل کشف خودروی مقتول موفق به شناسایی او شدند. در ادامه با ارائه مستندات جدید، خلیل که چارهای جز اعتراف و بیان حقیقت نداشت، صراحتا به داشتن ارتباط با همسر مقتول و مشارکت در جنایت اعتراف کرد.
خلیل در اعترافاتش به کارآگاهان گفت: «لیلا از من خواسته بود برای چندین ماه همسرش را در محل ناشناس حبس و نگهداری کنم تا او بتواند پس از گرفتن امضا و اثر انگشت از همسرش نسبت به انتقال اموال وی اقدام کند. روز حادثه به درِ منزل مقتول در خیابان جمالزاده شمالی رفتم. لیلا طبق هماهنگی قبلی درِ خانه را باز گذاشته بود. وارد خانه شدم. لیلا قبل از آمدن من، همسرش را با داروی خوابآور بیهوش کرده بود. زمانی که بالای سر مقتول رسیدم، به نظر فوت شده بود. او را بستهبندی کردم و داخل ماشین گذاشتم. داخل ماشین بود که اطمینان پیدا کردم مهدی جان باخته است. جسد را به بیابانهای نطنز بردم و پس از انتقال جسد به داخل یک گودال، آن را آتش زدم. قصد فروش ماشین مقتول را داشتم؛ ماشین را به کیانشهر بردم و پس از آن به تهران آمدم».
با اعتراف صریح خلیل به مشارکت در جنایت، لیلا نیز دستگیر و به اداره دهم ویژه قتل منتقل شد. این زن در اعترافاتش عنوان کرد: «به هیچعنوان جنایت به دست من انجام نشده است. زمانیکه خلیل وارد خانه شد، من را به داخل اتاقی هدایت کرد. پس از آن به همراه یکی از دوستانش، همسرم را از خانه خارج کردند». با توجه به اظهارات جدید لیلا، تحقیقات از «خلیل» درباره حضور افرادی دیگر در محل جنایت در دستور کار قرار گرفت و او بهناچار به همراهی یکی از دوستانش به نام «سهیل» در انتقال مقتول به خارج از خانه و محل کشف جسد اعتراف کرد.
با شناسایی «سهیل» بهعنوان سومین متهم پرونده، او نیز در شهرستان کرج شناسایی، دستگیر و به اداره دهم منتقل شد. «سهیل» در اعترافاتش ضمن اقرار صریح به همراهی در انتقال مقتول، در اظهاراتی متفاوت به کارآگاهان گفت: «قرار شد تا در ازای مبلغی مناسب، همراه خلیل شوم. خلیل ابتدا وارد آپارتمان شد و پس از مدت کوتاهی من نیز به دنبال وی وارد خانه شدم. زمانیکه داخل آپارتمان رفتم، مقتول به حالت نیمهبیهوش روی زمین افتاده بود اما هنوز زنده بود؛ پس از بستن دستوپای مقتول، دو نفری او را به داخل ماشین شخصیاش منتقل کردیم و پس از آن به راه افتادیم».
سهیل در ادامه اعترافاتش به کارآگاهان گفت: «در طول مسیر، هر نیم ساعت، خلیل سرنگی را به مقتول تزریق میکرد؛ خلیل مدعی بود که داروی بیهوشی است». سهیل در اعترافاتش با معرفی یکی از دوستانش به نام فرشاد عنوان کرد: «از آنجایی که ماشین ندارم، به همراه یکی از دوستانم به نام فرشاد که پژو ٢٠٦ داشت به تهران آمدم؛ پس از آن، در زمان انتقال مقتول به خارج از تهران، فرشاد از ما جدا شد و من به همراه خلیل به راه افتادیم». با توجه به حضور فرشاد در محل سکونت مقتول، او نیز دستگیر شد و برای تحقیقات در اختیار اداره دهم ویژه قتل پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت. سرهنگ کارآگاه حمید مکرم، معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ، با تأیید این خبر گفت: تحقیقات در این پرونده در مراحل مقدماتی قرار دارد و متهمان با قرار بازداشت موقت و برای بررسی صحت اظهاراتشان در اختیار اداره دهم ویژه قتل پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار داده شدهاند».
معاون امور فرودگاهی شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) گفت: در چند روز اخیر شرکتهای هواپیمایی داخلی به مسافران خود در فرودگاه هیچ خدماتی ندادند اما مجموعه فرودگاه امام و سپاه پاسداران، کمکاری شرکتها را جبران کردند و به مسافران آنها غذا، آذوقه و محل اسکان دادند.
به گزارش فارس، بازدید اصحاب رسانه از سطوح پروازی و باند فرودگاه امام خمینی (ره) بعدازظهر روز گذشته انجام شد تا رسانهها از نزدیک در جریان برقراری پروازها و نشست و برخاست هواپیماها و اعزام مسافران قرار گیرند.
مشاهدات خبرنگار فارس حاکی از برقراری تدریجی پروازها و انجام روند نشست و برخاست هواپیماها بود.
انجام 9 پرواز در روز یکشنبه هشتم بهمن
در حاشیه این بازدید معاون امور فرودگاهی شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در نشستی خبری اظهار داشت: پس از بارشهای اخیر برف بلافاصله برفروبی از سطوح پروازی توسط تجهیزات فرودگاهی آغاز شد و 42 ساعت ممتد، سطوح پروازی توسط عوامل برفروبی شد.
علی رستمی ادامه داد: شنبهشب پس از بارشهای برف، بلافاصله برفروبی از باند و سطوح پروازی آغاز شد که تا صبح ادامه داشت و صبح روز یکشنبه باند باز شد اما به دلیل کاهش دید افقی به 200 متر، پروازی انجام نشد، ولی بعدازظهر روز یکشنبه با افزایش دید هفت پرواز ورودی و دو پروازی خروجی در فرودگاه امام انجام شد و مجدداً به دلیل کاهش دید تا 200 متر، انجام پروازها متوقف شد.
معاون امور فرودگاهی شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) با بیان اینکه بابت انجام پرواز ایمن دید افقی باید حداقل 800 متر باشد، ادامه داد: در یکشنبهشب نیز به دلیل کاهش دید افقی پروازی انجام نشد اما از روز دوشنبه حدود ساعت 11 مجدداً پروازهای ورودی و خروجی فرودگاه امام برقرار شد.
رستمی گفت: حتی به دلیل بارش برف، شیفتهای کاری فرودگاه که باید هر 12 ساعت عوض میشد تا 24 ساعت هم عوض نمیشد چون به دلیل برف و کولاک و انسداد آزادراهها، امکان تردد وجود نداشت.
انجام 322 نشست و برخاست هواپیما از آغاز بارش برف تا ساعت 18 دیروز
عضو هیأت مدیره شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) بیان کرد: از زمانی که بارش برف آغاز شد تا ساعت 18 روز 12 بهمنماه 166 پرواز ورودی و 156 پرواز خروجی در فرودگاه امام خمینی (ره) انجام شد همچنین از اولین دقایق بامداد روز 12 بهمن تا ساعت 18، تعداد 67 پرواز خروجی و 65 پرواز ورودی در فرودگاه انجام شد.
رستمی ادامه داد: روز اول که برف و کولاک هر دو آزادراه تهران - ساوه و تهران - قم را در بر گرفته بود و تاکسیهای فرودگاه امکان تردد نداشتند با پیگیری مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)، 75 دستگاه اتوبوس VIP بابت جابهجایی مسافران اختصاص یافت.
وی با بیان اینکه تجهیزات شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) ایدهآل نیست، اما مناسب است، گفت: این تجهیزات به اندازهای است که بلافاصله پس از بارش برف، ما باز بودن باند فرودگاه را اعلام کردیم امروز (روز 12 بهمن) پروازها به روال عادی خود برگشته است و 132 پرواز انجام دادهایم.
معاون امور فرودگاهی شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) با بیان اینکه روزانه به صورت متوسط 150 پرواز در فرودگاه امام انجام میشود، اضافه کرد: این رقم در برخی از روزهای ایام نوروز به 250 پرواز در روز هم رسیده است و نشان از ظرفیت بالای فرودگاه امام خمینی (ره) دارد.
عضو هیأت مدیره شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) ادامه داد: یک سوم پروازهای فرودگاه امام خمینی (ره) در روز و دو سوم پروازها در ساعات مختلف شب انجام میشود.
کمکاری ایرلاینها در مدیریت مسافران/ عدم استقرار نماینده پاسخگو و پیامک تأخیرات
وی با تأکید براینکه از روز یکشنبه هیچ مشکلی در سطوح پروازی نداشتیم، ادامه داد: متأسفانه ایرلاینها آمادگی مواجهه با این برف و کولاک را نداشتند اغلب پروازهای آنها به خاطر نبود هواپیما کنسل شده بود ولی هیچ پیامکی بابت لغو پرواز به مسافر ارسال نکرده بودند و ایرلاینها در اطلاعرسانی مشکل داشتند.
رستمی از عدم همکاری برخی از شرکتها در روزهای اخیر با فرودگاه گله کرد و گفت: ما زمانی که روز اول باند را باز کردیم به شرکتهای هواپیمایی اعلام کردیم هر کسی که پرواز دارد، اعلام کند تا زودتر مقابل هواپیمای آنها را باز کنیم، در این راستا ایرلاینی به ما اعلام کرد که پرواز دارد ما مقابل هواپیمای آن شرکت را پاکسازی کردیم اما وقتی که از تأخیر زیاد پرواز آن شرکت جویا شدیم در ابتدای اعلام کرد کرو پروازی پشت عوارضی آزادراه تهران - قم مانده است و پس از ساعتی نیز مجدداً اعلام کرد کترینگ پرواز چون از تهران تأمین میشود امکان انتقال به فرودگاه امام به دلیل بارش برف در جادهها را ندارد.
معاون امور فرودگاهی شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) با اشاره به پاکسازی سطوح پروازی و امکان ایرلاینها در نزدیکی سطوح، بیان کرد: غیر از تجهیزاتی که فرودگاهها باید بابت پاکسازی سطوح پروازی داشته باشند، ایرلاینها نیز خود طبق قانون باید تجهیزاتی برای پاکسازی بخشهای مربوط به خود داشته باشند؛ طبق قانون هوانوردی هر ایرلاین مؤظف است سطح اجرایی خود را پاکسازی کند و باید دستگاههایی داشته باشد تا حداقل اطراف تجهیزات خود را پاکسازی کند.
وی افزود: عدهای از بین همین شرکتها مطرح کردند که باند یخ زده است در حالی که اگر باند یخ زده بود همان روز اول چطور هفت پرواز نشست و دو پرواز خارج شد.
معاون امور فرودگاهی شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) از کمکاری ایرلاینهای داخلی و عدم وجود نماینده پاسخگو به مسافران گله کرد و گفت: متأسفانه برخی شرکتها از ارسال یک پیامک بابت لغو یا تأخیر پرواز به مسافر دریغ کردند و مدیریت صحیحی در این ایام نداشتند در حالی که شرکتهای خارجی مسافران خود را با احترام مدیریت کردند و در این مدت هیچ اعتراضی از مسافران ایرلاینهای خارجی نداشتیم در حالی که اغلب اعتراض از سوی مسافران شرکتهای داخلی بود؛ شب گذشته (11 بهمن) رئیس سازمان هواپیمایی کشوری و بسیاری از مسئولان اینجا بودند، آقای عابدزاده ایرلاینها را مؤظف کرد که همه نماینده پاسخگو در فرودگاه داشته باشند اما باز برخی از شرکت امتناع ورزیدند.
عضو هیأت مدیره شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) گفت: در نبود پاسخگویی ایرلاینها، مدیر ترمینال ما که وظیفه نظارت بر راهبری پذیرش مسافر را دارد از مسافر کتک میخورد در حالی که باید ایرلاین نماینده مستقر و پاسخگو داشته باشد.
پذیرایی از مسافران توسط فرودگاه امام و سپاه فرودگاه در اهمال ایرلاینها
معاون امور فرودگاهی شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) افزود: پس از آنکه مسافران شرکتهای هواپیمایی به فرودگاه آمدند متأسفانه در پروازهای تأخیری و یا ابطالشده، هیچ پذیرایی از آنها نشد اما فرودگاه امام خمینی و مجموعه سپاه از مسافران ایرلاینها پذیرایی کردند.
رستمی گفت: ما روزانه 1200 پرس غذا، سه هزار بطری آبمعدنی، 1200 تخته پتو و فلاسک چایی بین مسافرین توزیع کردیم که این از وظایف ما نبود اما تلاش کردیم از مسافران پذیرایی کنیم؛ فرودگاه وظیفه تغذیه، اسکان و پذیرایی از مسافران را نداشت اما به مسافران غذا دادیم، توزیع پتو و اسکان انجام شد.
عضو هیأت مدیره شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) اضافه کرد: همچنین سپاه فرودگاه که وظیفه پذیرایی از مسافران شرکتهای هواپیمایی را نداشت در کمکاری شرکتها، 2 هزار پرس غذا به مسافران داد و از آنها پذیرایی کرد و اسکان مسافران را برعهده گرفت همه پای کار آمدند تا کمکاری شرکتها را جبران کنند.
گزارش مکتوب تخلفات اخیر ایرلاینها به سازمان هواپیمایی
وی از گزارش مشکلات و تخلفات ایرلاینها به سازمان هواپیمایی در این چند روز خبر داد و گفت: یکی از وظایف فرودگاهها گزارش تخلفات شرکتها به سازمان هواپیمایی به عنوان نهاد بالاسری ایرلاین و حاکمیت صنعت است همین امشب (روز 12 بهمن) ماهان یکی از پروازهای خود را به دلیل واهی کنسل کرد که ما گزارش آن را به سازمان هواپیمایی کشوری ارسال میکنیم.
معاون امور فرودگاهی شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) گفت: گزارش تخلفات شرکتها به صورت مکتوب به سازمان هواپیمایی ارسال میشود و پروازهایی که کنسل میشود یا تأخیر دارند از سوی شرکت به سازمان هواپیمایی اطلاعرسانی میشود؛ همچنین برخورد نامناسب شرکت هواپیمایی با مسافر، کمکاری در پذیرش مسافر، مشکلات امور جامهدان و غیره از مواردی است که به سازمان هواپیمایی گزارش میشود.
وی همچنین از رسانه ملی بایت عدم همکاری در اطلاعرسانی و تسهیل عبور و مرور مسافران انتقاد کرد و گفت: در این مدت رسانه ملی فقط شماره تلفنهای اطلاعات پرواز فرودگاه را زیرنویس کرد.
معاون امور فرودگاهی شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) تأکید کرد: این رسانهها هستند که با اخبار خود یا به مردم آرامش میدهند و یا آرامش را از آنها میگیرند و ما در این بحران از رسانه ملی انتظار کمک داشتیم.
عضو هیأت مدیره شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) اظهار داشت: حال در این شرایط برخی از مسئولان به فرودگاه آمدند و کمک کردهاند عدهای هم آمدند و خود را مقابل رسانهها ناجی فرودگاه معرفی کردند و این برای ما که سه روز مداوم و 24 ساعته در حال فعالیت هستیم چندان جالب نبود.