گزیده ها قسمت پنجم

گزیده ها قسمت  پنجم   16 اردیبهشت -97
يك كارشناس حوزه كار: شكاف بين طبقات مرفه و ضعيف افزايش يافته است
يک کارشناس حوزه کار گفت: افزايش شکاف ميان قشر مرفه و ضعيف جامعه موجب کاهش قدرت خريد مردم و روي آوردن آنان به خريد کالاهاي بي کيفيت و ارزان مي شود.
    علي اکبر لبافي در گفت وگو با ايسنا، اظهار کرد: در حال حاضر ميان مرفه ترين و ضعيف ترين طبقات جامعه شکاف به وجود آمده و اين امر در توليد داخلي و بازار کار تاثير گذاشته است و موجب شده که افراد ضعيف و متوسط جامعه به خريد کالاهاي بنجول و بي کيفيت که قيمت نازلي دارند، روي آورده و بخش مرفه جامعه که درآمد بسيار خوبي دارد به سمت خريد کالاهاي گران قيمت رفته و بهترين نوع خارجي را مصرف مي کنند.

    وي ادامه داد: در چنين معادله نابرابري بايد دولتمردان و مسئولان امر اهتمام خود را به کار گيرند و از کمک در قالب تبصره و مصوبه و شعار بپرهيزند و به شکل عملي حمايت خود را نشان دهند.

    اين کارشناس حوزه کار با بيان اينکه سيستم بنگاه هاي اقتصادي به تسهيلات ارزان قيمت نياز دارد، خاطرنشان کرد: دولت بايد براي دوام و بقاي بنگاه ها، معافيت هاي مالياتي و بيمه اي وضع کند و دستگاه هاي اجرايي از واحدهاي توليدي زيرمجموعه خود حمايت کنند.به گفته لبافي، متولي اقتصاد کشور بخش خصوصي، تعاوني و اصناف است و اقدامات اجرايي با بخش هاي اقتصادي است و دولت صرفا نقش تسهيل کننده و هدايت گرانه دارد.وي اجراي کامل قانون بهبود فضاي کسب و کار را خواستار شد و با تاکيد بر لزوم رفع موانع توليد، اظهار کرد: دولت بايد با اعمال بخشودگي مالياتي و تخفيف در بيمه و عوارض و تامين مواد اوليه از توليدکننده داخلي حمايت و در کنار آن فضا براي سرمايه گذاران خارجي را که در کشور به توليد مي پردازند، مهيا کند.گفتني است، يکي از مولفه هاي مهم تحقق اقتصاد مقاومتي، ارتقاي توليد و رفع موانع کسب و کار به شمار مي رود. قانون بهبود مستمر محيط کسب وکار، در ۱۶ بهمن ۱۳۹۰ به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد. مهم ترين اهداف اين قانون که با رويکرد رفع موانع توليد و سرمايه گذاري تدوين شده، عبارت از تسهيل شروع کسب وکار به ويژه از طريق تسريع در صدور مجوزها، شفاف سازي اطلاعات و آمار مورد نياز فعالان اقتصادي، ايجاد دسترسي به بازار براي توليدکنندگان کوچک و هدايت ظرفيت هاي سياست خارجي در جهت افزايش صادرات غيرنفتي و جذب سرمايه خارجي است.
بيكاري ۲۶۰ هزار كارگر ايراني با قاچاق پوشاك
محاسبات نشان مي دهد
درحالي ستاد مبارزه با قاچاق کالا حجم قاچاق پوشاک را سالانه 2/6 ميليارد دلار برآورد مي کند که اين حجم از قاچاق معادل بيکاري ۲۶۰ هزار کارگر ايراني است.
    به گزارش خبرگزاري تسنيم، برنامه ريزي هاي توليدي و بازرگاني در داخل کشور با پديده قاچاق کالا مرتبط است. تاثيرات مخرب قاچاق همچون بي ثباتي اقتصادي و اختلال در برنامه ريزي هاي اقتصادي است و قاچاق کالا به کاهش توليدات صنعتي منجر مي شود و فرصت هاي سرمايه گذاري را براي ايجاد اشتغال مولد و موثر در رشد توليد ناخالص داخلي از بين مي برد.

    برخي کارشناسان معتقدند که قاچاق کالا سياست هاي تجاري را خنثي مي کند. دولت براساس وضعيت ارزي کشور سياست هايي را در مورد حجم واردات و صادرات وضع مي کند، ولي قاچاق کالا اهداف دولت را در ايجاد توازن تجاري و سياست هاي بازرگاني اتخاذ شده کم اثر مي سازد. قاچاق کالا به داخل بر اقتصاد ملي هزينه ارزي تحميل مي کند و قاچاق کالاهاي صادراتي نيز باعث مي شود که اهداف اقتصادي دولت از بعد نظارت بر خروج ارز تامين نشود.

    در کشور ما براي مقابله با بحران بيکاري و تبديل آن به فرصتي اقتصادي بايد ساليانه حدود يک ميليون فرصت شغلي پايدار ايجاد شود و اين در حالي است که اين رقم در بهترين شرايط حتي به پانصد هزار هم نرسيده است.

    با توجه به آمار و ارقام بين المللي هر 10 هزار دلار کالاي قاچاق که به کشور وارد شود يک فرصت شغلي را از بين مي برد. به عبارت بهتر اگر هر دلار 4 هزار و 200 تومان در نظر گرفته شود هر 42 ميليون تومان کالاي قاچاق يک فرصت شغلي را از بين خواهد برد.

     يکي از زمينه هاي ايجاد اشتغال حجم چشم گير اشتغال در صنعت پوشاک است. طبق محاسبه کارشناسان اقتصادي در شرايطي که حجم قاچاق پوشاک حدود 2/6 ميليارد دلار برآورد مي شود، اين مبلغ با دلار 4 هزار و 200 توماني رقمي حدود 10 هزار و 920 ميليارد تومان است. يعني ميزان حجم قاچاق پوشاک حدود 10 هزار و 920 ميليارد تومان است. با محاسبه اينکه هر 42 ميليون تومان يک فرصت شغلي از بين مي رود، با اين احتساب بالغ بر 260 هزار فرصت شغلي از بين مي رود.
علت حادثه كشتي سانچي اعلام شد
سازمان بنادر و دريانوردي پس از چند ماه بررسي علت اصلي حادثه به وجود آمده براي کشتي سانچي را تغيير مسير کشتي فله بر چيني اعلام کرد.
    به گزارش ايسنا، مديرکل امور دريايي سازمان بنادر و دريانوردي در نشست خبري در تشريح گزارش نهايي سانحه سانچي اعلام کرد که پس از بررسي هاي طولاني مدت، سرانجام کشورهايي که در بررسي اين حادثه حضور دارند، در نهايت براي ارائه علت نهايي حادثه به دو گروه تقسيم شده اند.

    به گفته نادر پسنده، ايران به همراه پاناما و بنگلادش به اين نظريه رسيده اند که علت اصلي اين حادثه تغيير مسير کشتي فله بر چيني کريستال ۱۵ دقيقه قبل از حادثه بوده است.

    وي همچنين اعلام کرد که کشورهاي چين و هنگ کنگ به عنوان ديگر کشورهاي حاضر در بررسي اين حادثه معتقدند که کشتي سانچي در اين اتفاق به عنوان کشتي راه دهنده حضور داشته که بايد پيش از برخورد با کشتي چيني تغيير مسير مي داده و در اين زمينه کشتي کريستال مقصر نيست.

    بر اساس گزارش سازمان بنادر دو طرف روي اين موضوع نيز تاکيد دارند که هر دو کشتي سانچي و کريستال نتوانسته اند به چند بند از قانون کنوانسيون جلوگيري از تصادف دريايي پايبند باشند و مواردي همچون الزام ديده باني کامل از سوي دو طرف و ارزيابي دقيق از شرايط حادثه مسائلي بوده که هيچ يک از دو کشتي حاضر در اين سانحه نتوانسته اند آن را اجرايي کنند.

    نفتکش سانچي و 30 سرنشين ايراني اش دي ماه سال گذشته در حادثه اي دلخراش، در آب هاي درياي چين دچار سانحه و آتش سوزي شد و علي رغم همه تلاش ها براي امداد و نجات، در قلب دريا آرام گرفت.
زلزله به 5 هزار خانه در ياسوج و سي سخت آسيب زد
معاون عمراني استاندار کهگيلويه و بويراحمد گفت: پنج هزار واحد مسکوني خسارت ديده از زلزله هفته گذشته در شهرهاي ياسوج و سي سخت شناسايي شده است که براساس برآوردها بين 10 تا30 درصد خسارت ديده اند.
    عزيز فيلي در گفت و گو با ايرنا افزود: شش کارگروه متشکل از 20 کارشناس بنياد مسکن کهگيلويه و بويراحمد روزهاي پنجشنبه و جمعه کار شناسايي واحدهاي مسکوني آسيب ديده از زلزله را انجام دادند که پس از برآورد خسارت براي حمايت دولت از ساکنان اين واحدهاي مسکوني اقدام هاي لازم انجام خواهد شد

    معاون عمراني استاندار کهگيلويه و بويراحمد تصريح کرد: با تلاش کارکنان آبفاي شهري، آب مادوان و مهريان که بر اثر آسيب ديدگي شبکه آب قطع بود روز جمعه وصل شد و تلاش براي وصل آب مناطق روستايي ادامه دارد و هم اکنون در مراحل پاياني است

    وي گفت: آب مناطق روستايي که بر اثر زلزله روز چهارشنبه قطع شده بود تا عصر ديروز به شبکه متصل شد

    پيشتر مديرعامل شرکت آب و فاضلاب روستايي کهگيلويه و بويراحمد گفته بود: براثر زمين لرزه روز چهارشنبه 12 ارديبهشت ماه آب روستاهاي ده برآفتاب و گنجه اي قطع شد و به همين دليل 900 خانوار در اين روستاها به شبکه آب بهداشتي دسترسي ندارند

    فيض الله پاسره اظهار داشت: براساس برآوردهاي اين شرکت، زلزله 5.2 ريشتري روز چهارشنبه 600 ميليارد ريال به تاسيسات آبرساني روستايي شهرستان هاي بويراحمد و دنا خسارت وارد کرده است

    وي عنوان کرد: بيشترين خسارت وارده مربوط به مجتمع هاي آبرساني روستاهاي گنجه اي و ده برآفتاب بوده است

    صبح چهارشنبه زلزله اي به بزرگي 2/5 ريشتر شهر سي سخت در استان کهگيلويه و بوير احمد و شهرهاي اطراف از جمله ياسوج را لرزاند که 139 نفر بر اثر آن زخمي شدند.

    
    * 132 
مصدوم زلزله ياسوج ترخيص شدند 
    رئيس مرکز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشکي کهگيلويه و بويراحمد گفت: 132 نفر از مصدومان زلزله روز چهارشنبه در شهرهاي ياسوج و سي سخت از بيمارستان ترخيص شدند

    جلال پوران فرد اظهار کرد: آمار کل مصدومان امدادرساني شده 139 نفر بود که 127 نفر از آنان به بيمارستان ها منتقل شدند.

    وي بيان کرد: اکنون هفت نفر از اين افراد در بيمارستان بستري هستند که چهار نفر تحت عمل جراحي قرار گرفتند.

    وي اضافه کرد: روز چهارشنبه دو پرواز توسط بالگردها به منظور انتقال زخمي هاي مناطق زلزله زده انجام شد.

    پوران فرد گفت: 15 دستگاه آمبولانس، يک فروند بالگرد و يک دستگاه اتوبوس آمبولانس براي انتقال مصدومان به محل حادثه اعزام شد.

    
    
خسارت 780 ميليارد ريالي زلزله به ياسوج 
    معاون عمراني استاندار کهگيلويه و بويراحمد گفت: بر پايه برآوردهاي نخستين، زمين لرزه 5/2 ريشتري روز چهارشنبه 780 ميليارد ريال به شهرهاي ياسوج و سي سخت اين استان آسيب رساند

    عزيز فيلي افزود: 500 ميليارد ريال از اين ميزان مربوط به ساختمان هاي مسکوني شهري و روستايي است

    وي عنوان کرد: 280 ميليارد ريال نيز خسارت وارد شده به زيرساخت ها از جمله شامل شبکه هاي برق، آب، مخابرات، گاز و ساختمان هاي دولتي مانند بيمارستان ها بوده است

    فيلي بيان کرد: تعدادي مسکن شهري و روستايي در اثر زمين لرزه بين 10 تا 30 درصد دچار آسيب شده است

    وي ادامه داد: بنياد مسکن استان مامور ارزيابي و بهسازي ساختمان هاي آسيب ديده شده است

    مدير امور آب و فاضلاب شهري ياسوج هم گفت: براثر زمين لرزه چهارشنبه هشت چاه آب آشاميدني شهر ياسوج آسيب ديد که سبب گل آلود شدن آب بخش هايي از اين شهر شده و به تاسيسات و خطوط انتقال آب آشاميدني برخي انتقال آب آشاميدني برخي از مناطق شهر ياسوج خسارت وارد کرد و خط انتقال 16 اينچ آبشار و خط اصلي بلوار عدل در اثر وقوع زلزله دچار شکستگي شدند.

    قاسم قلندري با بيان اينکه هشت حلقه از چاه هاي آب آشاميدني شهر ياسوج در اثر وقوع زلزله گل آلود شده اند، تصريح کرد: به همين دليل آبفاي ياسوج کار آبرساني به شهروندان را از طريق دو دستگاه تانکر انجام داد