گزیده ها قسمت سوم


گزیده ها  قسمت سوم6 آذر-97
وال استریت ژورنال
واشنگتن پیش از این به کشورها درباره میزبانی این ساختار هشدار داده است. این فشارها اخیراً باعث شد اتریش و لوکزامبورگ درخواست‌های اتحادیه اروپا برای میزبانی کانال ویژه را نادیده بگیرند.
یک روزنامه آمریکایی روز دوشنبه به نقل از دیپلمات‌های غربی مدعی شده بعد از امتناع لوکرامبوزگ و اتریش برای پذیرش میزبانی کانال ویژه مبادلات مالی با ایران آلمان و فرانسه برای میزبانی این ساختار پا پیش گذاشته‌اند.
به گزارش فارس، بعد از امتناع لوکرامبوزگ و اتریش از پذیرش میزبانی کانال ویژه مبادلات مالی با ایران، فرانسه و آلمان برای میزبانی این ساختار پا پیش گذاشته‌اند.
اتحادیه اروپا از چند ماه پیش اعلام کرده برای مقابله با تحریم‌های آمریکا علیه ایران، قصد دارد یک کانال ویژه پرداخت مالی ایجاد کند که امکان ادامه همکاری اقتصادی با ایران را فراهم می‌کند.
این کانال قرار بود پیش از اجرایی شدن دور دوم تحریم‌های آمریکا در روز ۱۳ آبان اجرایی شود اما امتناع کشورهای اروپایی از میزبانی ساختار جدید باعث شد که این اتفاق رخ ندهد.
روزنامه‌ وال‌استریت‌ژورنال روز دوشنبه از قول دیپلمات‌ها گزارش داده فرانسه و آلمان قرار است میزبان نهادی شوند که وظیفه تسهیل مبادلات مالی با ایران را به عهده خواهد گرفت.
در صورتی که فرانسه میزبانی این ساختار را به عهده بگیرد، یک مقام آلمانی ریاست آن را به عهده خواهد گرفت. ممکن است این همکاری در جهت عکس هم باشد، یعنی آلمان میزبانی ساختار را به عهده بگیرد و یک مقام فرانسوی رئیس آن باشد.
ساز و کار فعالیت کانال ویژه مالی به این صورت خواهد بود که از یک نظام اعتباری برای مبادله کالا میان ایران و کشورهای اروپایی استفاده خواهد کرد. کشورهای اروپایی ادعا می‌کنند از این طریق می‌توانند بدون نیاز به بانک‌های اروپایی یا پرداخت پول به ایران با این کشور تجارت کنند.
واشنگتن پیش از این به کشورها درباره میزبانی این ساختار هشدار داده است. این فشارها اخیراً باعث شد اتریش و لوکزامبورگ درخواست‌های اتحادیه اروپا برای میزبانی کانال ویژه را نادیده بگیرند.
وال‌استریت‌ژورنال نوشته این موضوع باعث شده که اکنون فرانسه و آلمان پا پیش بگذارند. دیپلمات‌ها می‌گویند مقام‌های انگلیسی در حال ارزیابی برای تصمیم‌گیری درباره همراه شدن با فرانسه و آلمان هستند.
مالکیت این ساختار را به طور مستقیم دولت‌های اروپایی مشارکت‌کننده در این طرح به عهده خواهند داشت. هدف از این اقدام این است که دولت آمریکا نتواند آن را به طور مستقیم تحریم کند.
وال‌استریت‌ژورنال نوشته ساختار پیشنهادی اروپا ظاهراً منابع چندانی در اختیار نخواهد داشت؛ حامیانش پذیرفته‌اند تأثیر اقتصادی آن هم محدود خواهد بود، با وجود این، واشنگتن خواستار جلوگیری از تشکیل آن شده است.
«ریچارد گرنل»، سفیر آمریکا در آلمان گفته تلاش‌های کشورهای اروپایی برای دور زدن تحریم‌ها «اقدام هوشمندانه‌ای نیست.»
وی گفت: «آمریکا علیه نهادهایی که در این تاکتیک‌ها مشارکت کنند تحریم در نظر خواهد گرفت.»
دیپلمات‌ها گفته‌اند هنوز هیچ تصمیمی درباره این طرح نهایی نشده و در صورت پیشبرد طرح فعلی، راه‌اندازی آن تا سال جدید میلادی طول خواهد کشید. سران کشورهای اروپایی ممکن است در حاشیه نشست گروه ۲۰ در آرژانتین درباره این طرح بحث و تبادل نظر کنند.
از زمانی که فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ماه سپتامبر اعلام کرد اروپا قصد راه‌اندازی یک کانال پرداخت ویژه با ایران دارد، مقام‌های آمریکایی از تلاش‌های اروپا در این زمینه انتقاد کرده‌اند.
اتحادیه اروپا ابتدا از اتریش و بعد از آن از لوکزامبورگ خواست که میزبانی کانال ویژه مالی با ایران را به عهده بگیرند، اما دیپلمات‌های اروپایی می‌گویند هر دو کشور بعد از فشارهای آمریکا درخواست بروکسل را رد کردند.
مطابق تصمیم تازه دولت امارات، از این پس هر فردی خارجی که معادل ۵ میلیون درهم(۱.۴ میلیون دلار) در بازار املاک این کشور سرمایه‌گذاری کند، می‌تواند درخواست دریافت اقامت ۵ ساله خود را به دولت این کشور ارائه کند. البته تائید این درخواست منوط به ثبت مالکیت بدون اتکاء به دریافت وام خرید مسکن است.
امارات عربی متحده اعلام کرد که از این پس به خارجی‌هایی که حداقل ۱۰ میلیون درهم در این کشور سرمایه گذاری کنند، اقامت ۱۰ ساله قابل تمدید اعطاء خواهد کرد.
به گزارش یورونیوز، امارات عربی متحده با هدف مصون کردن اقتصاد این کشور از تبعات افت قیمت نفت و جلوگیری از رکود بازار مسکن به سرمایه گذاران در املاک و مستغلات، کارآفرینان و دانشمندان اجازه اقامت بلندمدت اعطاء می‌کند.
تا پیش از این، اجازه اقامت اتباع خارجی‌ در امارات تنها برای دوره‌های کوتاه‌مدت صادر می‌شد و محدود به سرپرست خانوار بود. اما بنابر اعلام دولت این کشور، این رویه به زودی تغییر خواهد کرد.
مطابق تصمیم تازه دولت امارات، از این پس هر فردی خارجی که معادل ۵ میلیون درهم(۱.۴ میلیون دلار) در بازار املاک این کشور سرمایه‌گذاری کند، می‌تواند درخواست دریافت اقامت ۵ ساله خود را به دولت این کشور ارائه کند. البته تائید این درخواست منوط به ثبت مالکیت بدون اتکاء به دریافت وام خرید مسکن است.
همچنین اتباع خارجی‌ که معادل ۱۰ میلیون درهم در این کشور سرمایه‌گذاری کنند، می‌تواند اقامت ۱۰ ساله قابل تمدید دریافت کنند. این اجازه اقامت شامل تمام افراد خانواده سرمایه‌گذار می‌شود. البته صدور اجازه اقامت بلندمدت مشروط به این است که سهم املاک و مستغلات در دارایی‌های سرمایه‌گذاری خارجی حداکثر ۴۰ درصد باشد.
در عین حال، سرمایه گذاران خارجی که مالکیت املاکی به ارزش ۵۴۵ هزار دلار را حفظ کنند، پس از بازنشستگی می توانند در امارات به زندگی خود ادامه دهند.
همچنین دولت امارات قصد دارد به دانشمندان تراز اول جهان نیز اجازه اقامت ۱۰ ساله در این کشور ارائه کند. کارآفرینان و دانشجویان نیز می‌توانند، اجازه اقامت کوتاه‌مدت از دولت این کشور دریافت کنند.
دولت امارات امیدوار است تا با اجرایی شدن قانون جدید اقامت اتباع خارجی، روند نزولی و رکود حاکم بر بازار املاک این کشور متوقف شود. با این وجود، کارشناسان اقتصادی تاکید دارند که اصلاح این قانون به تنهایی نمی‌تواند ضامن رشد سرمایه‌گذاری در امارات شود.
به باور آنها، سهولت اخذ اقامت از طریق سرمایه‌گذاری در کشور ترکیه و بسیاری از کشورهای اروپای شرقی یک رقیب جدی برای قانون جدید امارات محسوب می‌شود و بعید است اجرای آن در کوتاه‌مدت نتیجه ملموسی در بر داشته باشد. 
روز گذشته بیشترین قیمتی که ازسوی صرافی‌ها برای فروش دلار درج شده بود، ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان بود و برخی از صرافی‌ها حتی قیمت خود را تا ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومان پایین آورده بودند. در معاملات کف بازار نیز قیمت دلار تا ساعت۴ بعدازظهر تا مرز ۱۲هزار و ۲۰۰ تومان پایین آمده بود.
در دومین روز کاری هفته، دلار ۱۵۰ تومان دیگر افت کرد تا به محدوده ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومانی برسد. روز دوشنبه، براساس گفته‌های حاضران در بازار برخی از صرافی‌ها خرید ارز نداشتند و بیشتر ترجیح می‌دادند موقعیت فروش بگیرند. شماری از فعالان باور داشتند، صرافی‌ها ممکن است به‌دلیل دسترسی به اخباری که بازیگران عادی از آن اطلاعی ندارند، از موقعیت خرید خارج شده باشند. در مقابل گروه دیگری معتقدند صرافی‌ها در شرایطی که احتمال جهش آنی وجود ندارد و روند بازار نیز نزولی بوده است، در خرید ارز احتیاط می‌کنند.
به گزارش دنیای اقتصاد، در دومین روز کاری هفته، بازار ارز و سکه همچنان گرفتار فشار فروش و کمبود تقاضا بود؛ امری که موجب شد هر دو دارایی به سوی کانال‌های پایین‌تر سرازیر شوند. البته میزان کاهش در روز دوشنبه محدودتر از روز ابتدایی هفته بود. روز دوشنبه، دلار ۱۵۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومان رسید. دلار در اولین روز هفته نیز ۲۰۰ تومان افت قیمت را تجربه کرده بود. در بازار موازی، روز دوشنبه سکه با افت جزئی ۲۰ هزار تومانی به قیمت ۳ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان رسید. فلز گرانبهای داخلی روز شنبه ۵۰ هزار تومان کاهش داشت.
به گفته برخی افراد عادی و شماری از فعالان، صرافی‌ها در روز سوم هفته تمایلی به خرید نداشتند؛ به‌عنوان مثال، یکی از حاضران در بازار عنوان می‌کرد که به سه صرافی مراجعه کرده است و هر سه عنوان کرده‌اند که امروز خرید دلار ندارند. از سوی دیگر یکی از فعالان اظهار کرد، ظهر دوشنبه به یکی از صرافی‌های شلوغ خیابان فردوسی مراجعه کرده است؛ ولی این صرافی با اینکه قیمت خرید دلار را حدود ساعت ۱۲ ظهر بر روی تابلوی خود ۱۲ هزار و ۳۸۰ تومان درج کرده بود، به او اعلام کرد که خرید دلار و یورو ندارد.
فعالان دو تحلیل متفاوت از توقف خرید برخی از صرافی‌ها داشتند. گروهی باور داشتند، صرافی‌ها معمولا اخباری از بازار دارند که بازیگران عادی از آن اطلاعی ندارند. از نظر آنها، احتمالا اخباری که صرافی‌ها از آن آگاهی دارند، حکایت از افت بیشتر قیمت‌ها دارد، در نتیجه در شرایط فعلی از خرید دلار استقبال نمی‌کنند. در مقابل این دسته، گروه دیگری باور دارند، صرافی‌ها در شرایط فعلی ارز مورد نیاز خود را در اختیار دارند و بازار نیز شرایطی ندارد که به یکباره با جهش قیمتی مواجه شود. در نتیجه صرافی‌ها نیازی به تهیه دلار ندارند و در نتیجه منابع ریالی خود را به‌راحتی صرف دلار نمی‌کنند. از نظر آنها اگر زمانی قیمت در مسیر صعودی قرار گرفت، صرافی‌ها نیز به احتمال زیاد رفتار خود را تغییر خواهند داد.
در مجموع می‌توان از صحبت‌های این دو گروه چنین نتیجه‌گیری کرد که بازار در شرایط فعلی توان رشد بیشتر قیمت را ندارد. این در حالی است که افزایشی‌های بازار همچنان مصرانه باور دارند قیمت در این مقطع از سال با رشد مواجه خواهد شد، کمااینکه در سال‌های گذشته در ماه نهم با رشد مواجه شده است. یکی دیگر از نکات جالب بازار دیروز آن بود که دلالان نیز حاضر نبودند با نرخی نزدیک به نرخ بازار اقدام به خرید دلار از افراد عادی کنند. اکثر آنها قیمت‌های بسیار پایین‌تری را به‌عنوان نرخ خرید پیشنهاد می‌دادند؛ برخی دلار را در محدوده ۱۱هزار و ۸۰۰ تومان خریداری می‌کردند و برخی دیگر از دلالان قیمت خود را نهایتا تا محدوده ۱۲ هزار و ۲۰۰ تومان بالا می‌آوردند. البته این واسطه‌گران خرد چنین قیمت‌هایی را به افرادی ارائه می‌کردند که حجم ارز فروشی‌شان کمتر از ۲ هزار دلار و بعضا حتی ۱۰۰ دلار بود.
روز گذشته در شرایطی که در معاملات کلان سکه، قیمت حرکت نزولی خود زیر مرز ۴ میلیونی را ادامه داد، صرافی‌ها و فروشندگان بازار سکه و طلا، تمایل چندانی نداشتند که سکه‌های خود را در فروش‌های خرد زیر مرز ۴ میلیونی به فروش برسانند. در این میان، برخی فروشندگان سکه حتی قیمت‌های فروش را از روی تابلوی خود برداشته‌اند و برخی نیز همچنان قیمت‌های پیشین که بالای مرز ۴ میلیونی است را بر تابلوی خود درج کرده‌اند. برخلاف بازار سکه و طلا که تهیه سکه امامی با قیمتی زیر مرز ۴ میلیونی برای مردم عادی دشوار است، در بازار دلار به راحتی افراد عادی می‌توانستند ارز مورد نیاز خود را در کانال ۱۲ هزار تومانی تهیه کنند.
روز گذشته بیشترین قیمتی که ازسوی صرافی‌ها برای فروش دلار درج شده بود، ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان بود و برخی از صرافی‌ها حتی قیمت خود را تا ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومان پایین آورده بودند. در معاملات کف بازار نیز قیمت دلار تا ساعت۴ بعدازظهر تا مرز ۱۲هزار و ۲۰۰ تومان پایین آمده بود. 
علت مرگ این دانشجو توسط پزشکی قانونی در دست بررسی است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تایید مرگ یک دانشجوی پزشکی در خوابگاه دانشجویی این دانشگاه، گفت: علت مرگ این دانشجو توسط پزشکی قانونی در دست بررسی است.
فرهاد حمزه لویی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: صبح (۳ آذرماه) مرگ یک دانشجوی علوم پزشکی ورودی سال ۹۲ در خوابگاه اطلاع داده شد.
وی در خصوص علت مرگ این دانشجو گفت: علت مرگ این دانشجو توسط پزشکی قانونی در دست بررسی است.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در این خصوص توضیح داده است: "حوالی ساعت ۱۰ روز شنبه، سوم آذرماه ۹۷، پس از اطلاع از فوت مرحوم محمدسعید محمدی، دانشجوی رشته پزشکی، ورودی سال ۹۲، توسط مسئول شیفت خوابگاه، مراتب سریعا به اطلاع مرکز فوریت‌های پزشکی ۱۱۵ و همچنین مدیریت حراست دانشگاه و مسئولین معاونت فرهنگی و دانشجویی رسانده شد.
پس از حضور سریع مرکز فوریت‌های پزشکی و تایید فوت توسط اورژانس ۱۱۵، با پلیس ۱۱۰ تماس گرفته شد و با حضور مدیر حراست، معاون فرهنگی دانشجویی، مدیر امور دانشجویی و سایر کادر امور خوابگاه‌ها صورتجلسه توسط پلیس تهیه و جنازه به پزشکی قانونی انتقال داده شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز درگذشت دانشجوی رشته پزشکی این دانشگاه را تسلیت گفت.
متن پیام تسلیت دکتر ایرج نظری رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به شرح زیر است: "خبر ناگوار درگذشت دانشجوی عزیز آقای محمدسعید محمدی دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اهواز ورودی ۹۲ رشته پزشکی موجب اندوه و تأثر گردید.
اینجانب ضمن تسلیت به دانشگاهیان دانشگاه علوم پزشکی اهواز، خانواده محترم ایشان، از درگاه خداوند منان برای آن مرحوم طلب مغفرت و علو درجات و برای بازماندگان صبر و بردباری مسألت دارم.
روحش شاد. یادش گرامی"
این دانشجوی رشته پزشکی صبح ۳ آذرماه در خوابگاه دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اهواز درگذشت.