ضعف حس بویایی، خطر مرگ را افزایش می دهد

ضعف حس بویایی، خطر مرگ را افزایش می دهد11 اردیبهشت-98
تهران- ایرنا- محققان دریافتند ضعف حس بویایی موجب افزایش 50 درصدی خطر مرگ می‌شود.
به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبارعلمی ایرنا از پایگاه خبری یونایتدپرس، بر اساس این تحقیقات افراد سالمندی که حس بویایی ضعیفی دارند، 46 درصد بیش از سایرین در معرض خطر مرگ ظرف 10 سال بعدی زندگی خود قرار دارند.
در این تحقیقات، حس بویایی دو هزار و 289 شخص بین 71 تا 82 سال با استفاده از 12 بوی متداول مورد آزمایش قرار گرفت. سپس داوطلبان بر اساس شدت و ضعف حس بویایی در سه گروه خوب، متوسط و ضعیف طبقه‌بندی شدند.
عوامل متعددی از جمله پارکینسون و زوال عقل در تضعیف حس بویایی دخیل هستند. این دو نوع بیماری با افزایش 22 درصدی مرگ همراه هستند. در سال 2017 میلادی تحقیقاتی در سوئد انجام گرفت که ارتباط بین ضعف بویایی و افزایش ریسک مرگ را تایید می‌کرد، اما بر اساس نتایج آن تاثیر زوال عقل بر ضعف حس بویایی کمتر از اثر پارکینسون است.
به گفته محققان، عصب بویایی تنها عصب مغزی است که مستقیما با محیط خارج ارتباط دارد و در برابر اختلالاتی مانند انواع بیماری‌ها، آسیب‌های مغزی و بیماری‌های انحطاطی عصبی که موجب مرگ می‌شوند، آسیب‌پذیر است. این عوامل موجب افزایش تمرکز آن‌ها بر رابطه بین اختلال در حس بویایی، بیماری‌ها و افزایش ریسک مرگ در افراد سالمند شده است.
گزارش کامل این تحقیقا در نشریه Annals of Internal Medicine منتشر شده است.
علمی*