سیاست خارجی ترامپ؛ یک فرصت طلایی برای رقبا

فارین افرز: چه کسی گفته سیاست خارجی موجب پیروزی در انتخابات نمی‌شود؟
اکثریت قریب به اتفاق دمکرات‌ها از توافق هسته‌ای ایران، معاهده آب و هوایی پاریس و تجارت آزاد، یعنی چیز‌هایی که ترامپ به خاطر آن‌ها سرزنش می‌شود، حمایت می‌کنند. مساله شگفت آورتر اینکه حتی عموم مردم هم، هرچند با اکثریت کم رنگ تر، چنین دیدگاهی دارند.

سیاست خارجی ترامپ؛ یک فرصت طلایی برای رقبا

فرارو- در حالی که گفته می‌شود مردم آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری بیشتر سیاست داخلی یک رییس جمهور را در نظر می‌گیرند، فارین پالیسی در گزارشی به بررسی اهمیت سیاست خارجی ترامپ در انتخابات می‌پردازد. این نشریه آمریکایی با اشاره به آمار‌هایی از عدم رضایت مردم از رویکرد سیاست خارجی می‌گوید در دوره ترامپ در نگرش مردم به سیاست خارجی تغییراتی به وجود آمده است.

به گزارش فرارو به نقل از فارین پالیسی، با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا می‌خواهد سوابق خود در سیاست خارجی را به عنوان یک موفقیت بزرگ، عرضه کند.

ترامپ بر خلاف وعده‌ای که داده بود در مرز مکزیک دیواری احداث نکرد و نتوانست هزینه آن را به مکزیک تحمیل کند، ولی به برخی دیگر از وعده هایش عمل کرد: ترامپ از توافق هسته‌ای با ایران و معاهده آب و هوایی پاریس خارج شد، بیت المقدس را به عنوان پاییتخت اسراییل به رسمیت شناخت، در مورد توافقنامه نفتا مذاکرات جدیدی انجام داد و بر تجارت با چین فشار شدیدی اعمال کرد.

ترامپ بدون توجه به این که سایر آمریکایی‌ها از وعده‌های انتخاباتی اش حمایت می‌کنند یا نه به بسیاری از این وعده‌ها عمل کرده است. بر اساس نظرسنجی‌های عمومی اغلب مردم از این وعده‌ها حمایت نمی‌کنند.

در حالی که ذائقه آمریکایی‌ها نسبت به سیاست خارجی به آرامی تغییر می‌کند، پیمایش‌های انجام شده از زمان روی کار آمدن ترامپ در سال ۲۰۱۶، برخی تغییرات رو به رشد، مخصوصا در میان رای دهندگان دمکرات را نشان می‌دهد. در حالی که در دوره "اول آمریکا"یی که ترامپ مطرح کرده است هستیم، احتمالا دمکرات‌ها بیش از حد معمول از استفاده کردن از متحدین آمریکا و "چندجانبه گرایی" حمایت می‌کنند.

اکثریت قریب به اتفاق دمکرات‌ها از توافق هسته‌ای ایران، معاهده آب و هوایی پاریس و تجارت آزاد، یعنی چیز‌هایی که ترامپ به خاطر آن‌ها سرزنش می‌شود، حمایت می‌کنند. مساله شگفت آورتر اینکه حتی عموم مردم هم، هرچند با اکثریت کم رنگ تر، چنین دیدگاهی دارند.

دمکرات‌ها به وضوح به دنبال رهبری هستند که بتواند متحدین مهمی که در دوره ترامپ از دست رفته اند را دوباره احیا کند.

پیمایش اخیر مرکز پژوهشی پیو نشان داد ۷۰ درصد دمکرات‌ها و کسانی که به حزب دمکرات تمایل دارند "بهبود روابط با متحدین آمریکا" را در صدر اهداف سیاست خارجی آمریکا رتبه بندی می‌کنند.


علاوه بر این، اکثریت عمده دمکرات‌ها می‌گویند روابط ایالات متحده آمریکا با سایر کشور‌ها در حال بدتر شدن است. بر اساس یک پژوهش حزبی منتشر نشده که توسط شورای پیمایش شیکاگو در سال ۲۰۱۸ انجام شده است، ۸۵ درصد دمکرات‌ها چنین اعتقادی دارند. همچنین بر اساس همان نظرسنجی ۷۷ درصد دمکرات‌ها معتقدند آمریکا در حال از دست دادن متحدین خود است.

البته این دیدگاه تنها مختص دمکرات‌ها نیست. پایگاه رای وسیع تری در آمریکا هم احساس مشابهی دارند: ۵۶ درصد آمریکایی‌ها می‌گویند روابط خارجی آمریکا در حال خراب شدن است و ۵۷ درصد می‌گویند ایالات متحده در حال از دست دادن متحدین خود است. با توجه به این داده‌ها به نظر می‌رسد "موفقیت"‌های سیاست خارجی ترامپ بیشتر به او آسیب زده است تا منفعت برساند. از رقبای دمکرات ترامپ انتظار می‌رود از این مساله بهره برداری کنند.