گزیده ها 6 آذر- 98

گزیده ها  6 آذر- 98
عضو کارگزاران: روحانی از مردم عذرخواهی کند
یک عضو مرکزیت حزب کارگزاران خواستار عذرخواهی روحانی از مردم شد و گفت: در تصمیم مهمی مانند بنزین، او مردم را به هیچ انگاشته است.
به گزارش جهان‌نیوز، یداله طاهرنژاد با اشاره به بی‌تدبیری بنزینی دولت گفت: به دولت پیشنهاد می‌کنم که از این به بعد با احتیاط وعده دهد و با قدرت به وعده خود عمل کند تا بتواند این سال‌های باقی‌مانده از دوره ریاست جمهوری خود را هم به سلامت سپری کند. من هیچ‌وقت دوست ندارم جای آقای روحانی باشم، چون اصلا دوست ندارم کارهایی که آقای روحانی انجام می‌دهد از من سر بزند.
وی می‌افزاید: یک کار پرهزینه که می‌توانست هزینه‌ای نداشته باشد خسارت سنگینی به کشور وارد کرد و عوارض سنگینی هم به‌جای خواهد گذاشت.
به نظر من کاری که آقای روحانی می‌تواند انجام دهد این است که به ترمیم اعتماد عمومی نسبت به خود و دولت بپردازد و جامعه را به نقطه‌ای برساند که او را به‌صورت نسبی باور کند وگرنه با این بی‌اعتمادی‌ای که نسبت به دولت شکل گرفته، مطمئناً آقای روحانی هر کاری کند نمی‌تواند با اقبال عمومی مواجه شود.
عضو کارگزاران گفت: یکی از راه‌هایی که رئيس‌جمهوری می‌تواند به‌وسیله آن دوباره اعتماد مردم را به دست بیاورد، عذرخواهی از آنهاست. به‌دلیل اینکه آنها را در گرفتن چنین تصمیم مهمی که در زندگی‌شان تأثیر مستقیم دارد به هیچ انگاشته است. در مرحله بعد، دست‌کم الان اقدام به جلب رضایت مردم کند. برای مردم توضیح دهد که ضرورت‌های این تصمیم چه بوده و مردم را به این باور برساند که دولت چاره‌ای جز گرفتن این تصمیم نداشته است. دولت در اجرا می‌توانست تدابیر مناسبی بیندیشد که این همه خسارت ایجاد نکند.
در جنوب یمن اتفاق افتاد
انقلابیون یمن در یک عملیات بزرگ در بندر المخا (غرب یمن) که تحت‌اشغال امارات قرار دارد با 9 فروند موشک بالستیک و بیش از 20 پهپاد مواضع متجاوزان را به شدت در هم کوبید. 350 کشته و زخمی، آماری است که درباره تلفات این عملیات اعلام می‌شود.
سرویس خارجی-
انصارالله در مدت 1700 روز جنگ، آنچنان معادلات نبرد در یمن را تغییر داده که عبور دادن موشک‌هایش از پیشرفته‌ترین سامانه‌های دفاعی عربستان و امارات دیگر کار چندان دشواری برایش نیست. چندضربه محکمی که انصارالله به عربستان وارد کرده باعث شده تا آل‌سعود قدم به قدم در حال عقب‌نشینی از جنگ یمن باشد و بحث مذاکرات برای نجات از باتلاق یمن را به طور جدی پیگیری کند. بزرگترین عامل این عقب‌نشینی نیز عملیات بزرگ در قلب صنعت نفتی عربستان بود. یگان پهپادی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن صبح روز شنبه ۲۳ شهریور ماه در عملیاتی بی‌سابقه، تاسیسات نفتی عربستان را با ۱۰ فروند پهپاد هدف قرار‌داد. این عملیات که در نوع خود بزرگترین حمله پهپادی علیه زیربنا‌های حیاتی نفتی عربستان به شمار می‌آید، سبب خسارت‌های سنگین به بخش نفت و گاز سعودی و همچنین هیمنه و حیثیت سیاسی و نظامی ریاض شد. این حمله منحصر به فرد تولید نفت سعودی را به نصف کاهش داد و این، بزرگترین صادرکننده نفت جهان را به وارد‌کننده نفت تبدیل کرد. حالا گویا نوبت به امارات، دیگر متحد عربستان رسیده تا طعم قدرت انصارالله را بچشد.
«
یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن روز دوشنبه از انجام یک عملیات جدید در غرب این کشور با عنوان «اِنْ عُدْتُمْ عُدْنَا» (چنانچه باز به عصیان وگناه باز گردید، ما هم به عقوبت و مجازات شما بر می‌گردیم) پرده برداشت. وی با بیان اینکه این عملیات در غرب یمن و مشخصا در منطقه «المخا» استان تعز (غرب) صورت گرفته، افزود:«در این عملیات از 9 موشک بالستیک و بیش از 20پهپاد استفاده شده و در آن اماکن و پادگان‌های نظامی دشمن در المخا هدف قرار گرفته شده است».
سامانه پاتریوت هم هدف قرار گرفت
سخنگوی نیروهای مسلح یمن درباره گستردگی تلفات انسانی ناشی از این حملات نیز این گونه موضع گرفت: «در این عملیات بیش از 350 نفر از متجاوزان تبعه سعودی، اماراتی و سودانی کشته و زخمی شدند.» یحیی سریع درباره خسارت مالی و نظامی وارده به متجاوزان نیز گفت پنج انبار سلاح و همچنین تعدادی از خودروهای زرهی و نظامی آنها در این عملیات منهدم شدند...شماری از رادارهای ائتلاف متجاوز و سکوی پرتاپ سامانه دفاعی موشکی پاتریوت هم در حملات هوایی و موشکی به المخا از بین رفتند».
سخنگوی نیروهای مسلح یمن هدف از این عملیات را پاسخ به تجاوزات ائتلاف سعودی در الحدیده و سواحل غربی یمن برشمرد و تاکید کرد که ارتش یمن در برابر این تجاوزات دست بسته نیست و به شدت به آن پاسخ خواهد داد. یحیی سریع در 28 سپتامبر سال جاری میلادی (6 مهر 1398) نیز از عملیات نظامی بزرگ «نصر من الله» در محور نجران واقع در جنوب عربستان پرده برداشت که در آن دو هزار مزدور سعودی به اسارت درآمده و سه تیپ ائتلاف سعودی متلاشی شد.
مسعود درخشان:
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی اصلاحات شوک درمانی در اقتصاد را ثمره‌ اندیشه لیبرالیسم اقتصادی دانست.
به گزارش فارس، مسعود درخشان در نشست «نقد و بررسی طرح افزایش قیمت حامل‌های انرژی» که در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد گفت: متاسفانه هر دولتی که خیزی برای اصلاح قیمت حامل‌های انرژی برداشته است موفق نشد. در زمان آقای آقازاده وزیر نفت اسبق، بحث ما درباره حامل‌های انرژی افزایش قیمت‌ها نبود بلکه اصلاح قیمت‌های نسبی بود. یعنی چرا یک نفر که بنز یک میلیاردی سوار می‌شود بنزین را لیتری ۱۰۰۰ تومان می‌خرد و یک نفر که با پراید خرج زندگی‌ یک خانواده درمی‌‌آورد هم بنزین را باید لیتری ۱۰۰۰ تومان بخرد. این قضیه اصلا عادلانه نیست.
درخشان افزود: ما متاسفانه حسابداری صنعتی در پالایشگاه‌ها و فرآورده‌ها نداریم. دولت نفت را مجانی به پالایشگاه‌ها می‌دهد، پالایشگاه هم نفت را به فرآورده تبدیل می‌کند و با یک قیمت تعیین شده می‌فروشد. این سیستم غلط است و اقتصاد این صنعت را از بین برده است. متاسفانه مسئولین برای حل مشکل قیمت‌گذاری حامل‌های انرژی دنبال راه‌های ساده هستند درحالی‌که حل این مشکلات پیچیده راه‌حل ساده ندارد و باید همه جوانب مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: اینکه یکباره اعلام شد قیمت بنزین ۳ برابر شده است نشان می‌دهد که برخی مسئولین کشور تحت تاثیر ‌اندیشه‌های صندوق بین‌المللی پول قرار دارند زیرا طبق این‌اندیشه‌ها باید برای انجام اصلاحات شوک درمانی صورت گیرد. ایده شوک درمانی مربوط به تفکرات صندوق بین‌المللی پول است در واقع شوک درمانی ثمره‌ اندیشه لیبرالیسم اقتصادی است که نباید انجام می‌گرفت.
وی با تاکید بر اینکه اصل ایده افزایش قیمت بنزین پسندیده بود اما نحوه اجرا کاملا ایراد داشت و این وظیفه ما اقتصاددانان است که دولت را راهنمایی کنیم، اضافه کرد: در بین اقتصاددانان جمله معروفی وجود دارد که می‌گوید، وظیفه اصلی اقتصاددانان طرح سؤالات درست است و اگر سؤال درست پرسیده شد آنگاه هر احمقی می‌تواند درست جواب دهد. آن احمق‌ها سیاستمداران هستند.
اندیشکده «فارن پالیسی این فوکوس»:
یک اندیشکده آمریکایی نوشت که پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای «ان.پی.تی» در کنار تحریم‌ها، ابزاری برای مهار قدرت دفاع از خویش کشورها به‌ویژه در برابر رژیم صهیونیستی و حامی همیشگی آن یعنی آمریکاست که هر دو نیز به تسلیحات هسته‌ای مجهز هستند.
اندیشکده «فارن پالیسی این فوکوس» که یکی از پروژه‌های «مؤسسه مطالعات سیاست‌گذاری» در واشنگتن است، با ‌اشاره به آزمایش هسته‌ای که رژیم صهیونیستی در دهه 1970 میلادی در سایتی در آفریقای جنوبی انجام داد و تمام متحدانش از آن زمان تاکنون تلاش کردند تا اطلاعات مربوط به این آزمایش هسته‌ای را مخفی نگه دارند، تأکید می‌کند که مقامات رژیم صهیونیستی هنوز هم سعی دارند تا با مطرح کردن اتهاماتی بی‌اساس در زمینه موضوعات هسته‌ای علیه دیگر کشورها به ویژه ایران، اذهان را از افتضاحی که خود سال‌ها پیش به بار آورده بودند، منحرف کنند.
زمانی که نتانیاهو اتهاماتی را علیه ایران مطرح می‌کند و هر از چند گاهی به شیوه‌ای جدید به این اتهامات دامن می‌زند، در حقیقت در حال مخفی کردن یکی از بزرگ‌ترین پنهانکاری‌ها در تاریخ هسته‌ای جهان است؛ اتفاقی که این رژیم حدود 5 دهه پیش رقم زد و آمریکا در تمام این سال‌ها سعی کرده تا مانع از افشای این حقیقت شود.
بر اساس این گزارش، در ماه سپتامبر سال 1979 میلادی یکی از ماهواره‌های آمریکا که با هدف شناسایی انفجارهای هسته‌ای، درست بعد از امضای پیمان منع آزمایش تسلیحات هسته‌ای سال 1963 (PTBT) به فضا پرتاب شده بود، نشانه‌هایی از انجام یک آزمایش هسته‌ای در جزایر پرنس ادوارد در جنوب اقیانوس اطلس را به ثبت می‌رساند. جای هیچ تردیدی وجود نداشت که عامل اصلی این آزمایش هسته‌ای چه کسی بوده است. دولت وقت آفریقای جنوبی در آن زمان در حال انجام تحقیقات تسلیحات هسته‌ای بود، اما هنوز موفق نشده بود سلاحی تولید کند. از سوی دیگر، روابط بسیار نزدیکش با اسرائیل در آن سال‌ها نیز بر هیچ کس پوشیده نبود، رژیمی که تسلیحات هسته‌ای نیز در اختیار داشت و دو طرف روابط بسیار نزدیک نظامی داشتند.
زمان افشای اخبار مربوط به این انفجار هسته‌ای برای آمریکا که متحد اصلی اسرائیل بود و جیمی کارتر، رئیس‌جمهور وقت آمریکا که رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری را سپری می‌کرد و امید داشت تا دور دوم نیز در کاخ سفید ابقا شود، چندان مناسب نبود. کارتر تیمی حرفه‌ای را مأمور کرد تا در ظاهر شواهد مربوط به این انفجار را دنبال کنند، اما مأموریت اصلی آنها مخفی کردن عوامل اصلی پشت این انفجار هسته‌ای بود.
رژیم اسرائیل در آن زمان چندین بمب شکافت هسته‌ای درست از همان نوعی که در هیروشیما منفجر شد، در اختیار داشت، اما به‌دنبال ساخت بمب هیدروژنی بود که برعکس بمب‌های شکافت هسته‌ای نیازمند آزمایش بود. از زمان کارتر تاکنون تمام رؤسای جمهور آمریکا تلاش کردند تا بر این اقدام اسرائیل که نقض پیمان منع آزمایش تسلیحات هسته‌ای سال 1963 و همچنین نقض پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای سال 1968 (NPT) بوده، سرپوش بگذارند و همین مسئله به نتانیاهو جرأت داد تا برای سرپوش گذاشتن بر اقدامات ضدبشری خود و رژیم متبوعش،‌ حالا ایران را به تلاش برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای متهم کند.
این مقاله در ادامه تأکید می‌کند که نه تنها اسرائیل، بلکه تمام قدرت‌های هسته‌ای جهان تعهدات خود ذیل پیمان «ان.پی.تی» را زیرپا گذاشته‌اند. کشورهایی که به سلاح هسته‌ای مجهز نیستند صرفاً این پیمان را امضا کرده‌اند تا خود را در یک سیستم «آپارتاید هسته‌ای» زندانی کنند که ضمن آن موافقت می‌کنند هیچ تلاشی برای دستیابی به این تسلیحات صورت ندهند در حالی‌که چین، روسیه، انگلیس،‌ فرانسه و آمریکا همچنان تسلیحات هسته‌ای خود را حفظ کرده و حتی برای ارتقاء و توسعه آنها نیز تلاش می‌کنند.
در این میان، اوضاع آمریکا از این هم بدتر است چرا که پیمان‌های تسلیحاتی دیگری را نیز با روسیه به امضا رسانده اما هیچ یک به اجرای آن پایبند نیستند و از آن بدتر اینکه اسرائیل،‌ کره شمالی، پاکستان و هند هیچ یک حاضر به امضای ان.پی.تی نشده‌اند و آمریکا فقط کره‌شمالی، پاکستان و هند را تحریم کرده است.
به گزارش تسنیم، این اندیشکده آمریکایی تاکید کرد: پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای «ان.پی.تی» در کنار تحریم‌ها، ابزاری برای مهار قدرت دفاع از خویش کشورها به‌ویژه در برابر رژیم صهیونیستی و حامی همیشگی آن یعنی آمریکاست که هر دو نیز به تسلیحات هسته‌ای مجهز هستند.