انفجار در کمین ۳۳ سینای اطهر مشهد

انفجار در کمین ۳۳ سینای اطهر مشهد  17-تیر-99
مدیرعامل آتش‌نشانی مشهد عنوان کرد انفجار در کمین ۳۳ سینای اطهر مشهد  مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد به تعداد بیمارستان‌های فعال شهر اشاره می‌کند و می‌گوید: از مجموعه ۳۳ بیمارستان فعال مشهد، تنها ۲ بیمارستان مجوز یک ساله گرفته بودند که تأییدیه‌های ایمنی آن‌ها هم در اواخر سال گذشته به پایان رسیده و منقضی شده و باید دوباره نسبت به اخذ مجوز‌های لازم اقدام کنند.
هیچ بیمارستانی در مشهد برای دریافت تأییدیه ایمنی به آتش‌نشانی مراجعه نکرده است! ۱۵ ساختمان بلندمرتبه در این کلانشهر پرجمعیت نیز فاقد نقشه آتش‌نشانی است و این بدان معناست که این مراکز درمانی می‌توانند به سرنوشت پلاسکوی تهران دچار شوند.
روزنامه ایران در ادامه می‌نویسد: آیا مرگ ۱۹ نفر از کادر پزشکی در کلینیک سینای اطهر تهران می‌تواند صاحبان این بیمارستان‌ها را به سمت آتش‌نشانی‌ها روانه کند یا باز هم باید منتظر فاجعه‌ای انسانی این بار در مشهد بود؟! آتشپاد دوم «امیر عزیزی»، مدیرعامل آتش‌نشانی مشهد نیز می‌گوید: «امسال هیچ بیمارستانی برای دریافت تأییدیه ایمنی به آتش‌نشانی مراجعه نکرده است. علاوه بر آن، ۳۳ بیمارستان مشهد هنوز نسبت به اخذ تأییدیه ایمنی خود اقدام نکرده‌اند. ۱۵ ساختمان بلندمرتبه این شهر نیز فاقد نقشه آتش‌نشانی هستند.»
به گفته عزیزی، براساس مصوبات کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر و شهرداری مشهد طی سال‌های ۹۸-۹۷ و چند ماه گذشته، امسال، مجموعه معاونت آموزش و پیشگیری آتش‌نشانی مشهد، مکاتبات مختلفی را با نهاد‌های ذیربط انجام و هشدار‌های لازم دراین خصوص را نیز داده است. درهمین مدت سازمان آتش‌نشانی از برخی بیمارستان‌های پرتراکم و مهم شهر بازدید‌های ایمنی داشته و به مسئولان این اماکن چندین باردرخصوص نا ایمن بودن مجموعه‌های درمانی هشدار‌های لازم را داده است.
مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد به تعداد بیمارستان‌های فعال شهر اشاره می‌کند و می‌افزاید: از مجموعه ۳۳ بیمارستان فعال مشهد، تنها ۲ بیمارستان مجوز یک ساله گرفته بودند که تأییدیه‌های ایمنی آن‌ها هم در اواخر سال گذشته به پایان رسیده و منقضی شده و باید دوباره نسبت به اخذ مجوز‌های لازم اقدام کنند.
وی با توجه به اهمیت موضوع ایمنی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، خاطرنشان می‌کند: کارگروهی متشکل از نمایندگان فرمانداری مشهد، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، سازمان آتش‌نشانی، نظام مهندسی استان، نماینده دستگاه قضایی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد تشکیل شده است. مقرر شده این کارگروه با قید فوریت، طی هفته‌های پیش رو، بازدید‌هایی را از مراکز درمانی شامل کلینیک‌ها و بیمارستان‌ها چه خصوصی و چه دولتی، انجام دهد و موارد خطرآفرین و ناایمن مراکز درمانی را مجدداً به مسئولان آن اعلام کنند، تا با قید فوریت نسبت به برطرف کردن نواقص احتمالی اقدام عاجل از سوی متولیان این مراکز انجام شود.
مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد با بیان اینکه به موازات تشکیل این کارگروه، مکاتبه مجددی هم با رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده، یادآور می‌شود: دراین مکاتبه خواسته‌ایم تا آخرین وضعیت بیمارستان‌های درحال بهره برداری و توسعه‌هایی که در آن اماکن انجام شده را به اطلاع آتش‌نشانی مشهد برسانند.
همچنین از سوی سازمان آتش‌نشانی مکاتبه‌ای فوری با شهرداران مناطق ۱۳ گانه شهرداری مشهد انجام شده که حداکثر تا پایان این هفته لیست کامل مراکز درمانی و کلینیک‌های خصوصی و دولتی سطح شهر مشهد تهیه و در اختیار مجموعه سازمان آتش‌نشانی مشهد قرار گیرد تا در یک فضای تعاملی بتوانیم همه بیمارستان‌هایی که در حال بهره‌برداری یا در حال ساخت هستند را مورد ارزیابی و رصد ایمنی مجدد قرار دهیم.
مدیرعامل آتش‌نشانی مشهد می‌گوید: در صورتی که مراکز درمانی و بیمارستان‌های دولتی یا بخش خصوصی نتوانند مجوز‌ها و تأییدیه‌های ایمنی لازم را از سازمان آتش‌نشانی کسب کنند، اسامی مراکز درمانی نا ایمن به دستگاه قضایی و مردم اعلام خواهد شد.