تب کرونا در فارس نمی‌کاهد

تب کرونا در فارس نمی‌کاهد 9آذر-99

تب کرونا در فارس نمی‌کاهد

شیراز - ایرنا- بیش از ۱۰ روز از اجرای مرزبندی‌های کرونایی در شیراز و دیگر شهرستان های استان فارس می‌گذرد ، کرکره‌های بیشتر مغازه ها پایین است و شهروندان نسبتا شیوه نامه های بهداشتی را رعایت می‌کنند اما همچنان تب کرونا در این استان بالا است و از شمار جان باختگان و مبتلایان کم نشده است.

به گفته مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی شیراز شمار مراجعه به مراکز ۱۶ ساعته تشخیص و غربالگری کرونا کاسته شده و شمار ورودی بیماران به بیمارستان‌های مرجع کرونا نسبت به افراد بهبود یافته نیز کمتر شده است، افراد زیادی مبتلای کرونا در خانه بستری می‌شوند و تخت خالی برای پذیرش بیماران به سختی پیدا می‌شود.

شمار درگذشتگان کرونا در استان فارس کاهش یا افزایش نداشته و همچنان بین ۴۰ تا ۴۵ در نوسان است ولی مراجعه به مراکز ۱۶ ساعته آزمایش کرونا شیب کاهشی یافته و به طور محسوس کمتر شده است، همچنان تراکم در بیمارستان‌های مرجع بالا است.

پایبندی شهروندان به شیوه نامه‌های بهداشتی نسبتاً مناسب است و نسبت به هفته‌های قبل بهبود هم یافته است، تقریباً فرد بدون ماسک در خیابان‌های شیراز دیده نمی‌شود یا شمار آن چشمگیر نیست، کاهش رفت و آمد در جاده‌ها نیز محسوس است هر چند باز هم برخی قانون را دور می‌زنند و در ورودی‌ها اصرار بر آمدن یا رفتن دارند و چانه زنی با پلیس تقریباً هر روز دیده می‌شود.

برخورد با متخلفان و افرادی که محدودیت‌های کرونا را رعایت نمی‌کنند در شیراز و دیگر شهرها هم بخوبی انجام می‌شود، همکاری اصناف به ویژه در شیراز فوق العاده خوب است، هر چند شماری از فروشندگان نیز پنهانی مشتری می‌پذیرند و کرکره‌ها را نیمه باز می‌گذارند اما در کل همکاری اصناف و فروشندگان به ویژه در مراکز فروش پاساژ و بازار بسیار مناسب است و برخی هم به فروش اینترنتی روی آورده اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز روز یکشنبه در دویست و چهاردمین نشست روزانه ستاد دانشگاهی مدیریت بیماری کووید ۱۹، بر تلاش همگانی برای کنترل کروناویروس در استان تاکید کرد.

مهرزاد لطفی افزود: برای مدیریت و کنترل بیماری کووید ۱۹ و مقابله با این ویروس خطرناک، نیاز به تلاش همگانی از سوی مسؤولان و مردم است.

وی با اشاره به اجرای محدودیت‌های کرونایی در کشور و استان برای مقابله با بیماری کووید ۱۹، بر استفاده عمومی مردم از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی، دوری از تجمعات و دوررهمی ها، پرهیز از ترددهای غیر ضروری برای پیشگیری از ابتلاء به کروناویروس تاکید کرد.

همچنین رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این نشست با اشاره به تعطیلی مترو و اتوبوس‌های شهری، از همکاری مجموعه شهرداری شیراز در خصوص اجرای این مهم در راستای پیشگیری از گسترش شیوع کروناویروس تشکر کرد.

وی ضمن تشکر از همراهی مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی به ویژه در ایام محدودیت‌های کرونایی، افزود: امیدواریم با همراهی و همکاری مردم بتوانیم هر چه زودتر شاهد کنترل این بیماری، روند کاهشی ابتلاء و بستری در استان باشیم.

دکتر لطفی با بررسی وضعیت موارد ابتلاء به کروناویروس در شهرستان‌های لار، گراش، فسا و جهرم، ظرفیت تخت‌های ویژه در همه شهرستان‌های استان را نیز مورد ارزیابی قرار داد.

او ادامه داد: با توجه به روند افزایشی مبتلایان به کروناویروس در فارس و ضرورت ارائه خدمات با کیفیت بیمارستانی، تخت‌های عادی و ویژه بیمارستان‌ها افزایش یافت.

رئیس دانشگاه فعالیت مراکز منتخب درمان سرپایی کروناویروس، آزمایشگاه‌های تشخیصی کووید ۱۹، تعداد تخت‌های عادی و ویژه بیمارستانی، اقدامات کارگروه‌های مختلف ستاد دانشگاهی را مورد بررسی قرار داد.

دکتر لطفی در این نشست ضمن بررسی وضعیت اقدامات شهرستان‌های استان در مقابله با کووید ۱۹، دستورات لازم را برای انجام اقدامات پیشگیرانه و ارائه خدمات مناسب به بیماران صادر کرد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز شمار قربانیان کرونا در فارس از ابتدای شیوع تاکنون را دو هزار و ۴۶۸ نفر اعلام کرد.

علی اکبری افزود: متأسفانه ۴۱ نفر در روز گذشته به دلیل ابتلاء به کروناویروس جان خود را از دست دادند که با این موارد جدید، تاکنون آمار موارد فوتی به دلیل ابتلاء به کرونا ویروس در فارس به دو هزار و ۴۶۸ نفر رسیده است.

وی اظهار کرد: در استان فارس از ابتدای شیوع کروناویروس تا کنون، ۴۹۲ هزار و ۳۵۷ نمونه آزمایشگاهی از افراد بیمار و علامت دار تهیه شده است که از این تعداد، ۱۴۵ هزار و ۶۴۰ مورد مثبت شناسایی شده است.

دکتر اکبری همچنین آمار بهبودیافتگان بیمارستانی و ایزوله خانگی استان را ۱۳۲ هزار و ۵۲۹ نفر اعلام کرد.

این مقام مسؤول در دانشگاه ادامه داد: هم اکنون هزار و ۹۸۳ بیمار مشکوک و علامت دار در بیمارستان‌های استان بستری هستند، همچنین از این تعداد، ۳۴۸ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ نیز به دلیل وخامت وضعیت جسمی در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های سطح استان بستری هستند.

معاون درمان دانشگاه با اشاره به روند رو به کاهش موارد بستری مبتلایان به کروناویروس در بیمارستان‌های استان، ابراز امیدواری کرد تا با اجرای محدودیت‌های کرونایی و مشارکت مردم نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی مانند استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و پرهیز از ترددهای غیرضرور، این بیماری را در استان کنترل کنیم.

از دیروز تا امروز ۹ آذر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۲ هزار و ۹۵۰ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شدند و مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۹۴۸ هزار و ۷۴۹ نفر رسیده است، متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۸۹ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۴۷ هزار و ۸۷۴ نفر رسید.