رییس گروه سلامت هوا وزارت بهداشت در گفتوگو با ایرنا:
تهران - ایرنا - رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، آلودگی هوا باعث افزایش موارد ابتلا و مرگ به علت کرونا میشود و در نتیجه امسال باید اقدامات مناسبتر و دقیقتری در زمینه آلودگی هوا انجام شود.
عباس شاهسونی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره مشکلات ناشی از آلودگی هوا در شرایط شیوع ویروس کرونا افزود: با توجه به مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، ۵۰ درصد کارمندان سر کار نمیروند، مدارس تعطیل است، کلاسهای دانشجویان نیز به صورت آنلاین برگزار میشود و همچنین برخی واحدهای صنفی تعطیل هستند. با این حال، مشکل آلودگی هوا در کلانشهرها از جمله تهران وجود دارد.
وی ادامه داد: بخشی از این مشکل به دلیل شرایط ناوگان حمل و نقل عمومی و مترو است، زیرا بسیاری از افراد به دلیل شلوغی ناوگان حمل و نقل عمومی، در شرایط شیوع ویروس کرونا ترجیح میدهند از وسیله نقلیه شخصی استفاده کنند. البته این یکی از دلایل است و دلایل دیگری نیز وجود دارد.
شاهسونی گفت: مشکل دیگری که امسال اضافه شده، شیوع ویروس کرونا است. بر اساس مطالعات انجام شده، به ازای افزایش هر میکروگرم غلظت ذرات معلق، تا هشت درصد موارد مرگ و میر ناشی از کرونا افزایش پیدا میکند. بنابراین رابطه مستقیمی بین افزایش غلظت ذرات معلق و موارد مرگ و میر به علت کووید ۱۹ وجود دارد.
پیشنهاد تعطیلی دو روزه تهران داده شده است
وی بیان کرد: بر اساس جمع بندی انجام شده در کمیته اضطرار آلودگی هوا، پیشنهاد تعطیلی دو روز در تهران به دولت داده شده است. پیشنهاد وزارت بهداشت این است که علاوه بر تعطیلی این دو روز، باید منابع اصلی آلودگی هوا کاهش پیدا کند و کنترل شود تا آلودگی هوا به این شرایط ناسالم برای همه نرسد.
شاهسونی ادامه داد: ویروس کرونا شاید فقط عدهای را درگیر کند، اما آلودگی هوا همه را درگیر کرده و همه مردم تنفس میکنند. در نتیجه همه سازمانها و وزارتخانههای مربوطه باید دست به دست هم بدهند تا این شرایط اتفاق نیفتد.
آلودگی هوا چهارمین علت مرگ زودرس در دنیا
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت اظهار کرد: آلودگی هوا چهارمین علت مرگ زودرس در دنیا محسوب میشود. بعد از فشار خون بالا، مصرف دخانیات و سوء تغذیه، آلودگی هوا چهارمین علت مرگ زودرس است. آلودگی هوا روی مرگ به علت سرطان ریه، سکتههای مغزی، سکتههای قلبی، عفونتهای حاد دستگاه تنفسی موثر است.
به گزارش ایرنا، علی رضا زالی فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران نیز امروز(شنبه) در همین رابطه گفت: اکنون به سمت کاهش شدت موج سوم شیوع ویروس کرونا می رویم، اما این وضعیت در تهران به خاطر چگالی جمعیت با کندی پیش می رود و آلودگی هوا نیز مزید علت است. آلودگی هوا به بخشی از سیستم تنفسی آسیب می زند و این شرایط فرد را در برابر ویروس کرونا ضعیفتر می کند.
زالی اظهار کرد: مهمترین مساله در بحث آلودگی هوا، تضعیف مکانیزیم تنفسی و آسیب به این سیستم است. بیماری کرونا سیستم تنفسی افراد را درگیر می کند و در این شرایط که آلودگی هوا منجر به تضعیف این سیستم می شود، احتمال درگیری و ابتلا به این ویروس افزایش می یابد.