کودکان فقیر مقدار زیادی سرب در خون خود دارند

 کودکان فقیر مقدار زیادی سرب در خون خود دارند۹-مهر-۱۴۰۰

نتایج یک مطالعه نشان می دهد، کودکانی که در فقر زندگی می کنند نسبت به کودکانی که در وضعیت اقتصادی اجتماعی بالاتری به سر می برند، مقدار بیشتری سرب در خون خود دارند.                                                   کودکان فقیر مقدار زیادی سرب در خون خود دارند

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، داده های این مطالعه نشان داد: کودکان ۶ ساله و کم سن و سال تر که در جوامعی زندگی می کنند که شمار زیادی از افراد در خط فقر یا در زیر خط فقر هستند، تقریبا دو برابر کودکان ساکن مناطق با وضعیت اقتصادی بالاتر، سطح قابل تشخیص سرب در خون خود دارند.

به گفته محققان، خطر افزایش سطح سرب در خون کودکان فقیر نیز دو برابر بیشتر بود.


تبلیغات

محققان بیمارستان اطفال بوستون در آمریکا در این مطالعه نوشتند: "کودکانی که در خط فقر و زیر خط فقر و در خانه های کهنه و قدیمی یا در جوامعی با تمرکز زیاد فقر زندگی می کنند با بیشترین خطر ناشی از مسمومیت سرب روبرو هستند.

مسمومیت سرب هنگامی رخ می‌دهد که مقدار سرب در خون بالا می‌ رود. حل شدن سرب لوله‌های سربی لوله‌کشی‌ ها در آب از راه‌ها ی ورود این عنصر به آب آشامیدنی شهرها است. سرب در بدن ممکن است داخل ترکیب استخوان و جایگزین کلسیم شود.

کم‌اشتهایی، کم‌خونی، درد شکمی و عضلانی، فلج تدریجی بدن، خط آبی در محل اتصال دندان‌ها به لثه از علایم مسمومیت سرب است.

کودکان کمتر از ۶ سال به ویژه در معرض مسمومیت با سرب هستند. مسمومیت سرب در کودکان می تواند به شدت بر رشد ذهنی و جسمی آن ها تأثیر بگذارد. مسمومیت سرب در مقادیر بسیار بالا، می تواند کشنده باشد.

رنگ های حاوی سرب، گرد و غبار آلوده به سرب و ساختمان های قدیمی رایج ترین منابع مسمومیت سرب در کودکان است.

مسمومیت با سرب قابل درمان است، اما هر گونه خسارت ناشی از آن قابل برگشت نیست.