چهارمحال و بختیاری به یک کویر مرتفع تبدیل می‌شود

 چهارمحال و بختیاری به یک کویر مرتفع تبدیل می‌شود/ حفر تونل‌های ویرانگر جای مدیریت بهینه آب را گرفته۱۱-مهر-۱۴۰۰

درهر پروژه وموضوع ومکانی و... حضور پاسداران جنایتکار داشته اند منجر به تخریب وویرانی وغارتگری و.... شده است .برای همین گزارش شده چهارمحال وبختیاری به یک کویر مرتفع تبدیل می شود.

عضو کمیته صیانت از آب چهارمحال و بختیاری گفت: با روند کنونی کاهش منابع آبی تا چند سال دیگر بخش عمده استان غیرقابل سکونت و به یک کویر مرتفع تبدیل خواهد شد.چهارمحال و بختیاری به یک کویر مرتفع تبدیل می‌شود/ حفر تونل‌های ویرانگر جای مدیریت بهینه آب را گرفته

سید هاشم فاطمی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد گفت: با روند کنونی کاهش منابع آبی تا چند سال  دیگر بخش عمده چهارمحال و بختیاری غیرقابل سکونت و به یک کویر مرتفع تبدیل خواهد شد.

عضو کمیته صیانت از آب چهارمحال و بختیاری ادامه داد: با اجرای پروژه بهشت‌آباد چهارمحال و بختیاری خشک و به یک کویر مرتفع تبدیل خواهد شد، با روند کنونی و افت مستمر سطح ایستای در دشت‌های استان قسمت اعظم منطقه ما قابل سکونت نخواهد بود و ای کاش مسئولان کشوری و استانی بیشتر به این موضوع توجه کنند.

وی افزود: تاکنون نزدیک به یک میلیارد مترمکعب آب به استان همجوار انتقال داده شده است مگر این استان چقدر آب شرب لازم دارد در صورتی که اقدامات برای انتقال 250 میلیون مترمکعب  آب از خلیج‌فارس هم در دست انجام است.

فاطمی اضافه کرد: تقریبا مقصد 25 درصد طرح‌های انتقال آب کشور استان همجوار است مگر این استان چقدر جمعیت دارد؟ چرا مسئولان به جای انتقال این میزان آب به فکر مدیریت مصرف درست نیستند؟

وی عنوان کرد: 75 درصد آب شرب پساب است، باید روی آن هم برنامه‌ریزی و استفاده بهینه کنند.

عضو کمیته صیانت از آب چهارمحال و بختیاری توضیح داد: در حوضه بهشت‌آباد آبی باقی نمانده است که بخواهند آن را انتقال دهند و این حوضه شدیدا درگیر بحران آب است.

بحران آب شرب در شهرهای بزرگ استان

وی گفت: سد سورک در حوضه بهشت‌آباد قرار دارد و از زمان بهره‌برداری تاکنون به اندازه یک بار ظرفیت کامل آبگیری نشده است و تمامی  دشت‌های واقع در این حوضه ممنوعه و ممنوعه بحرانی  است. 

فاطمی ادامه داد: سرانه تجدیدپذیر آب در این حوضه کمتر از 800 مترمکعب است و این یعنی زیر خط بحران، حال اینکه چرا برخی اصرار دارند از این  حوضه تا این حد بحرانی صحبت از طرح انتقال آب جدید بکنند جای تعجب است.

وی با بیان اینکه هم اکنون در شهرهای شهرکرد، بروجن، فرادنبه، سفیددشت، شهرکیان، و... کمبود  شدید آب شرب داریم و صنایع به شدت با کم‌آبی مواجه هستند، عنوان کرد: چندین سال است که در عمده اراضی دشت‌های شهرکرد. بروجن - فرادنبه، سفیددشت به دلیل  کم آبی زراعتی انجام نمی‌شود.

مجتمع‌های دامداری ما با مشکل شدید کمبود آب روبه‌رو هستند/ آب مصرفی  در برخی مناطق کیفیت لازم را ندارد

عضو کمیته صیانت از آب چهارمحال و بختیاری افزود: مجتمع‌های دامداری ما با مشکل شدید کمبود آب روبه‌رو هستند، آب شرب موجود هم در برخی مناطق به دلیل نیترات بالا دارای کیفیت لازم نیست، حال با این وضعیت آب را می‌خواهند کجا ببرند؟

فاطمی تأکید کرد: با روند فعلی اگر به فکر مناطق پرجمعیت استان نباشیم در آینده نه کشاورزی داریم و نه صنعت و بحران آب شرب تشدید می‌شود و سلامت مردم به مخاطره خواهد افتاد.

وی خاطر نشان کرد: هم اکنون در شهرستان‌های استان کمبود آب شرب داریم و این موضوع در شهرستان‌های بروجن، شهرکرد، لردگان شدیدتر است. 

حل مشکلات آب استان نگاه عدالت‌محور  مسئولان کشوری را می‌طلبد

عضو کمیته صیانت از آب چهارمحال و بختیاری گفت: حل مشکلات آب استان نگاه عدالت‌محور  مسئولان کشوری را می‌طلبد.

وی ادامه داد: باید در میزان تخصیص‌های انتقال آب بازنگری شود چرا که منابع آب ما مانند 30 سال گذشته نیست. 

مصرف بهینه چاره کار است نه حفر تونل‌ها ویرانگر

فاطمی تأکید کرد: با توجه به روند کنونی و کاهش منابع آبی ابتدا نیاز به  عملی ساختن شعار زیبای سازگاری با کم آبی هستیم و باید با تغییر الگوی مصرف گرایش به سمت مصرف بهینه آب در همه بخش‌های شرب، کشاورزی و صنعت داشته باشیم.

وی گفت: تغییر الگوی کشت، اجرای شیوه‌های نوین آبیاری بدون افزایش سطح زیر کشت، کاهش فضای سبز چمنی، جلوگیری از تخلفات، استفاده از پساب‌ها، جلوگیری از هدر رفت آب در شبکه‌های شرب. و... چاره کار است نه حفر تونل‌های ویرانگر و انتقال بین حوضه‌ای آب. 

دیگر زمانه یکسونگری و منطقه‌ای فکر کردن به پایان رسیده

عضو کمیته صیانت از آب چهارمحال و بختیاری افزود: دیگر زمانه یکسو نگری و منطقه‌ای فکر کردن گذشته و چاره کار تعامل و هم‌اندیشی نخبگان و کارشناسان استان‌های ذینفع است و با این روند کنونی ضمن افزایش تنش‌ها و مشکلات اجتماعی در نهایت همه زیان خواهند دید.