فوايد سيب زميني

خوراكي ها

فوايد سيب زميني 
متخصصان تغذيه دريافته‌اند كه دو نوبت مصرف سيب‌زميني در روز بدون اين كه موجب افزايش وزن شود به اندازه مصرف جوي دو سر در كاهش فشار خون موثر است. جو ونيسون كارشناس تغذيه در دانشگاه اسكرانتون در پنسيلوانيا مي‌گويد: وقتي صحبت از سيب‌زميني مي‌شود اغلب ما شايد بيش از هر سبزيجات ديگري نسبت به آن ديد منفي داشته باشيم و تصور كنيم كه بايد مصرف آن را در رژيم غذايي خود محدود نماييم چون معتقد هستيم كه اين سيب‌زميني مملو از كربوهيدرات چاق‌كننده و عاري از كالري است.اما در واقع اين تصور اشتباه است چون اگر سيب‌زميني را بدون سرخ كردن و بدون كره و مارگارين و سس سرو كنيم هر يك عدد سيب‌زميني فقط 110 كالري انرژي دارد و سرشار از ويتامين‌ها و مواد فيتو شيميايي مفيد براي سلامتي است. در اين مطالعه 18 بيمار مبتلا به فشارخون بالا و داراي اضافه وزن به مدت يك ماه هر روز در دو نوبت 6 تا 8 سيب زميني ارغواني مصرف كردند. در پايان متوسط فشارخون سيستوليك و دياستوليك آن‌ها تا حد مطلوبي كاهش پيدا كرد. هرچند اين متخصصان روي سيب‌زميني ارغواني مطالعه و آزمايش كرده‌اند اما معتقدند كه سيب‌زميني سفيد و پوست قرمز نيز تأثيرات مشابه دارند. متخصصان دانشگاه فلوريداي آمريكا اعلام كردند، مصرف سيب زميني به طور روزانه موجب مي‌شود سيستم دفاعي بدن افزايش يابد و در نتيجه احتمال ابتلا به بيماري كاهش مي‌يابد.بنابراين گزارش، سيب زميني حاوي ويتامين C و ويتامين‌هاي گروه B و همچنين حاوي مقدار زيادي از مواد معدني مانند آهن، كلسيم، منيزيم و منگنز و فسفر است كه وجود اين مواد در بدن به طور فراوان موجب افزايش سيستم دفاعي بدن مي‌شود. گفتني است، تقويت سيستم دفاعي بدن موجب مقاوم شدن بدن مقابل باكتري‌‌هاي عامل بيماري مي‌شود.سيب زميني خواص مفيدي دارد و در عين حال نيز در غذا‌هاي بسيار متنوعي قابل استفاده است. سيب زميني علاوه بر نشاسته كه قسمت عمده آن را تشكيل مي‌دهد، داراي آب فراوان و املاح معدني، اسيد‌هاي آلي، آنزيم‌ها و ويتامين‌‌هاي مختلف است. از اين گياه، نشاسته‌‌هايي موسوم به "فكول" تهيه مي‌كنند كه نسبت به نشاسته گندم، شفاف‌تر و روان‌تر است. سيب زميني با توجه به تركيب غذايي كه دارا است، ماده غذايي مفيد، سالم، نيروبخش و زودهضم بوده و مصرف آن براي مبتلايان به مرض قند نيز زيان بخش نيست.