چرا گوشت قرمز بيماري‌زا است؟

چرا گوشت قرمز بيماري‌زا است؟


كارشناسان تغذيه و سلامت در آزمايشي جديد ماده‌اي را در گوشت قرمز شناسايي كرده‌اند كه مي‌تواند خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را تشديد كند. پزشكان آمريكايي در آزمايشي كه شرح آن در مجله نيچرمديسين به چاپ رسيده، خاطرنشان كردند: ماده‌اي به نام "كارنيتين" كه در گوشت قرمز وجود دارد به قلب انسان آسيب مي‌رساند. به گزارش بي‌بي سي، گوشت قرمز در روده انسان توسط نوعي باكتري تجزيه شده و همين فرآيند، آغاز سلسله مراتبي است كه به افزايش ميزان كلسترول و احتمال بيشتر ابتلا به بيماري قلبي مي‌انجامد. متخصصان تغذيه همچنين هشدار مي‌دهند: افرادي كه از مكمل‌هاي حاوي كارنيتين استفاده مي‌كنند نيز در معرض اين خطر قرار دارند. دكتر استنلي هيزن، از متخصصان اين مطالعه مي‌گويد: كلسترول و چربي اشباء شده در گوشت‌هاي كم چرب قرمز كمتر وجود دارند، بنابراين بايد عامل ديگري باشد كه در بالا بردن ميزان بيماري‌هاي قلبي نقش داشته باشد. آزمايش‌ها روي انسان و موش‌ها نشان داده است كه نوعي باكتري كه در روده وجود دارد، مي‌تواند كارنيتين را ببلعد. بعد از آن كارنيتين تبديل به گازي مي‌شود كه آن نيز در كبد به ماده‌اي به نام "تي‌ام‌اي او" (TMAO) مبدل مي‌شود. اين آزمايشات نشان داد كه ماده "تي‌ام‌اي او"در انباشته شدن چربي در رگ‌ها كه به بيماري قلبي و مرگ مي‌انجامد، نقش چشمگيري دارد.