خوراكيها
گردو از قديم به عنوان ماده غذايي مفيد مورد علاقه ايرانيان بوده است
و امروز مشخص شده كه گردو به دليل خواص زياد، كاهنده كلسترول خون، پيشگيري از
بيماريهاي قلبي و درمان يبوست بسيار موثر است. "مريم مهرآزي"
متخصص تغذيه در مورد خواص گردو خاطرنشان كرد: گردو از جمله مغز دانههايي است كه
خواص بسياري دارد و به راحتي روزانه با مصرف يك مشت گردو ميتوان نياز بدن به ويتامينهاي B، E و املاحي چون منگنز، مس،
آهن، فسفر، كلسيم، سلنيوم و پتاسيم را تأمين كرد. وي به اين نكته اشاره كرد كه افرادي كه مشكل
پرخوري دارند و نميتوانند جلوي خود را در خوردن بگيرند با مصرف گردو تا حدي اشتها
را ميتوانند كنترل كنند چرا كه فيبر موجود در گردو از زماني كه وارد دستگاه گوارش
ميشود آب را به خود جذب كرده و مسير طولاني را براي هضم سپري ميكند و فرد تا
ساعتها احساس گرسنگي نميكند. وي افزود: همچنين افرادي كه از يبوست رنج ميبرند با فيبر
موجود در گردو مشكلشان برطرف ميشود. اين متخصص تغذيه در پاسخ به اينكه چربي موجود در گردو آيا
براي افراد ممكن است مضر باشد، گفت: گردو سرشار از استرولهاي گياهي است و براي
همين ميتواند ميزان كلسترول بد خون را كاهش دهد. استرولهاي گياهي داراي يك بافت
شيميايي هستند كه به كلسترول نزديك است. براي همين ميتوانند در رودهها كلسترول
بد را به خود جذب كنند و ميزان آن را كاهش دهند كه در عين حال خطر ابتلا به بيماريهاي
قلبي عروقي مانند مشكلات عروق كرونري را نيز كم ميكند. وي به اين نكته اشاره
كرد كه منيزيم موجود در گردو، تنظيمكننده ضربان قلب است و از رگهاي خوني محافظت
ميكند. وي گردو را ماده غذايي حاوي آنتي اكسيدان عنوان كرد و افزود: آنتي
اكسيدان سموم بدن را دفع كرده و در عين حال پوست را جوان نگه ميدارند. در عين حال
ويتامين E موجود در گردو از چروك
زودرس پوست پيشگيري ميكند .