گزیده ها قسمت هشتم

گزیده ها  قسمت هشتم 11 مرداد - 96
    يك كارشناس اقتصاد: بازار كشور جولانگاه كالاي وارداتي شده است
يک کارشناس اقتصاد اظهار کرد: بازارهاي کشور محلي براي جولان محصولات وارداتي از جمله قانوني و قاچاق است.
    
به گزارش خبرگزاري تسنيم، داود چراغي درباره ورود کالاهاي ارزان قيمت و درنتيجه اخلال در فضاي رقابتي در کشور گفت: کشورها از تمام قدرت و توان خود براي حضور هرچه بيشتر در بازارهاي جهاني استفاده مي نمايند و براي اين منظور دولتمردان در جهت افزايش منافع ملت و کشور، برنامه ريزي و سياست گذاري مناسب را اتخاذ مي کنند.
    
استاد پژوهشکده بازرگاني وزارت صنعت اظهار کرد: لازم است دولت مانند ساير کشورها به صورت پويا از توليد کالاهاي داخلي در مقابل موج واردات ارزان قيمت که هر اقدامي را براي نفوذ در بازار کشورهاي ديگر انجام مي دهند، حمايت کند.
    
چراغي افزود: امروز برخي کشورهاي توسعه يافته براي حضور در بازارهاي کشورهاي ديگر، اقدام به عرضه کالاهاي صادراتي، به قيمت پايين تر از قيمت توليدکننده در کشور مقصد مي نمايند. اين فعاليت که تحت عنوان «دامپينگ» شناخته مي شود تجارت متقلبانه اي است که در بيشتر کشورها ممنوع است و اگر ثابت شود که کالاي صادرشده براي خارج کردن ساير رقبا تحت شرايط دامپينگ عرضه شده، جرايم سنگيني دارد.
    
وي درباره مقررات حمايتي براي مقابله با اين وضعيت هم گفت: متاسفانه در کشورهاي در حال توسعه از يک طرف قوانين و مقررات ضد دامپينگ در مراحل ابتداي شکل گيري است و از سوي ديگر حجم گسترده اي از کالاهاي وارداتي به صورت قاچاق وارد کشور مي شوند.
    
اين کارشناس اقتصادي تصريح کرد: براي بهبود اقتصاد کشور ضرورت دارد دولت به صورت پويا اقدام به اتخاذ سياست هاي مناسب در جهت حمايت بيشتر از توليد کالاها و خدمات البته همراه با حمايت از مصرف کنندگان همچون بسياري از کشورها را نمايد.
    
چراغي افزود: اين سياست هاي حمايتي اقداماتي همچون مقابله با واردات گسترده کالاهاي بي کيفيت و بنجل که به صورت قانوني و قاچاق بازارهاي ايران را هدف قرار داده اند، کالاهايي که براي نفوذ به بازار ايران با بهره گيري از روش ها و شيوه هاي مختلفي همچون عرضه کالاهاي زير قيمت تمام شده و حتي مذاکره با توليدکنندگان ايراني براي ارائه کالاهاي توليدي آنها با توجه به استانداردهاي مرسوم برند ايراني و مهم تر از همه حتي الصاق علامت استاندارد ايران بر اين کالاها را شامل مي شود.
    
وي تاکيد کرد: با اين شرايط بايد همانند برخي ديگر از کشورها، دولت اقدام به اتخاذ روش هاي مقابله با اين گونه اقدامات کند، چرا که هرچه اين امر ديرتر انجام شود ضربات بيشتري بر اقتصاد بيمار ايران وارد خواهد شد.
    
استاد پژوهشکده بازرگاني وزارت صنعت پيشنهاد کرد: دولت با انجام اقدامات مناسب به خصوص با مطالعه و برنامه ريزي، زمينه اتخاذ سياست مطلوب را براي تبديل شرايط فعلي که بازارهاي کشور محلي براي جولان محصولات وارداتي (قانوني و قاچاق) است به سمت حمايت بيشتر و اصولي از افزايش توليد و به تبع آن صادرات محصولات ايراني، فراهم کند.
    
چراغي ادامه داد: اين امر با اتخاذ سياست مناسب در رشد نقدينگي و کاهش تورم، اصلاح نظام بانکي، اصلاح رويه شروع کسب و کارهاي کوچک و بزرگ، افزايش نرخ خريد تضميني کالاهاي اساسي، عقلايي نمودن نرخ تعرفه، تک نرخي شدن نرخ ارز، حمايت از سرمايه گذاري در توليد کالاها و خدمات در کشور از طرق مختلف به خصوص کمک فني، اطلاعاتي، بازاريابي و...، همچون بانک هاي تخصصي، البته همراه با کنترل، نظارت و بازرسي مطلوب، اصلاح نظام بازرگاني داخلي و... انجام گيرد.
    يك مقام مسئول كارگري: قرارداد موقت تهديدي براي امنيت شغلي كارگران است
رئيس اتحاديه کارگران قراردادي و پيماني گفت: جامعه کارگري، قراردادهاي موقت را تهديدي براي از بين رفتن امنيت شغلي کارگران به شمار مي آورد.
    فتح اله بيات در گفت وگو با ايسنا، به برگزاري سميناري در نيمه دوم مردادماه با موضوع ساماندهي قراردادهاي موقت کار اشاره کرد و افزود: جامعه کارگري حفظ امنيت شغلي را يکي از مهم ترين و اساسي ترين دغدغه هاي خود مي داند و قراردادهاي موقت کار را تهديدي براي از بين رفتن امنيت شغلي کارگران به شمار مي آورد و ما به عنوان اتحاديه کارگران قراردادي و پيماني جزو اولين گروه هايي بوديم که از سال 1381 تاکنون و از مجلس ششم به بعد موضوع قراردادهاي موقت کار را پيگيري کرديم و همچنان با جديت دنبال مي کنيم.

    وي ادامه داد: با توجه به تشکيل جلسه اول که با حضور شرکاي اجتماعي در وزارت کار برگزار شد، انتظار مي رود به نتايج مثبتي دست پيدا کنيم.

    رئيس اتحاديه کارگران قراردادي و پيماني اضافه کرد: در اين جلسه مقرر شد که در نيمه دوم مردادماه سميناري با دعوت از همه اساتيد، صاحبنظران، کارشناسان و نمايندگان تشکل هاي کارگري، کارفرمايي و دولت و مديران و معاونان وزارتخانه برگزار و مجموعه مقالات گردآوري شده درباره قراردادهاي کار در دنيا ارائه شود تا مورد بررسي کارشناسي قرار گيرد.

    بيات تصريح کرد: موضوع قراردادهاي موقت کار با دستور شخص وزير کار پيگيري مي شود و هدف از آن نظارت بر قراردادهاي کار و تدوين آئين نامه تبصره دو ماده 7 قانون کار است.

    به گفته اين مقام مسئول کارگري از سال 1369 تاکنون تبصره هاي ماده 7 قانون کار بلاتکليف مانده و اصلاح نشده است و با رويکرد معاونت روابط کار اين اميد به وجود آمده که به شکل سه جانبه و با دريافت نظرات همه گروه ها به يک نتيجه مطلوب برسد.
جزییات مسمومیت ١٠ معلول تشریح شد
دو معلول آسایشگاهی در شبستر به علت مسمومیت جان باختند. این حادثه به دنبال بروز علایم مسومیت در بین تعدادی از مددجویان این مرکز تازه‌‌تأسیس رخ داد. در این حادثه، یک نوجوان ١٦ساله و یک جوان ٢٩ساله به دلیل شدت علایم مسمومیت و تشنج، جانشان را از دست دادند.

به گزارش شهروند، ٨ مصدوم دیگر این حادثه هم در بیمارستان سینای تبریز بستری شدند. علت اصلی این مسمومیت هنوز مشخص نیست. با این وجود مسئولان بهداشتی و درمانی آذربایجان شرقی مسمومیت غذایی را علت بروز این حادثه در این مرکز شبانه‌روزی نگهداری اعلام کرده‌اند.

ماجرا یکشنبه بعدازظهر با مراجعه سه‌نفر از مددجویان آسایشگاه خیریه «فاطمه قشقایی کافی الملک» شبستر با علایم مسمومیت به بیمارستان این شهرستان آغاز شد. این سه‌نفر پس از دریافت خدمات‌درمانی به صورت سرپایی از بیمارستان شبستر ترخیص و به آسایشگاه بازگشتند، اما صبح دوشنبه تعداد دیگری از مددجویان این مرکز به علایمی مشابه دچار شده که بلافاصله توسط اورژانس و عوامل این آسایشگاه به بیمارستان انتقال یافتند. در این میان، دونفر از مصدومان همان روز به علت شدت مسمومیت فوت کردند.

با توجه به حساسیت موضوع، هشت مددجوی دیگر برای انجام خدمات‌درمانی به بیمارستان سینای تبریز منتقل شدند. با گذشت دو روز از این حادثه، هنوز منشأ این مسمومیت مشخص نشده است. با این وجود شایعاتی در خصوص شیوع یک بیماری مسری در این مرکز مطرح شده است، شایعاتی که مسئولان بهداشت و درمان استان آذربایجانی قویا آن را رد کرده‌اند.

اعلام منشأ مسمومیت تا ٧٢ ساعت آینده
برای تشخیص علت این حادثه، باید تا اعلام نظر قطعی پزشکی قانونی صبر کرد. نمونه برداری‌های لازم از قربانی این حادثه انجام شده و نتیجه قطعی علت مرگ این دو معلول و مسمومیت سایر مددجویان این مرکز تا ٧٢ساعت آینده اعلام می‌شود.

این‌ها را محسن ارشد مدیرکل بهزیستی استان آذربایجان‌شرقی می‌گوید.

او با اشاره به جان‌باختن دو مددجوی این مرکز، درباره جزییات این حادثه می‌گوید: «این دو معلول همراه با ٨نفر دیگر با علایم مسمومیت در روز دوشنبه به بیمارستانی در شبستر منتقل می‌شوند، اما این دونفر با توجه به سابقه تشنج غیرکنترلی تلاش‌های پزشکی برای احیای آنها نتیجه نمی‌دهد و متاسفانه فوت می‌کنند. با توجه به مساعدبودن حال ٨ مصدوم دیگر این حادثه، تشنج می‌تواند از دلایل اصلی فوت این دو معلول باشد.

البته روز یکشنبه هم سه‌نفر دیگر از مددجویان این مرکز با علایم مسمومیت به بیمارستان منتقل شده‌اند که مشکل حادی نداشتند و پس از دریافت خدمات‌درمانی سرپایی از بیمارستان مرخص شدند.»

او ادامه می دهد: «شایعات در خصوص شیوع بیماری مسری در این مرکز صحت ندارد و فقط به دلیل کنترل و ادامه روند درمانی تا مشخص‌شدن علت این مسمومیت معلولان این مرکز در قرنطیه هستند. به همین دلیل از خانواده‌های معلولان این مرکز خواستیم که فرزندانشان در قرنطینه باشند تا نتیجه نهایی علت مسمومیت مشخص شود.»

به گفته مدیرکل بهزیستی استان آذربایجان‌شرقی کمیته‌ای در این سازمان با حضور مدیرکل استان، معاون امور توانبخشی، عوامل حراست، بازرسی و دو کارشناس ارشد توانبخشی به منظور بررسی این حادثه تشکیل شده است: «علاوه بر تشکیل این کمیته، پیگیری یک تیم قضائی هم بررسی موضوع را در دستور کار قرار داده و نتیجه این بررسی‌ها به زودی اعلام خواهد شد.»

او همچنین درباره پیشینه آسایشگاه خیریه «فاطمه قشقایی کافی‌الملک» شبستر توضیح داد: «این مرکز با کمک خیرین حدود یک‌سال‌ونیم پیش به بهره‌برداری رسید. در این مرکز شبانه‌روزی معلولان ذهنی و جسمی مرد بالای ١٤سال نگهداری می‌شوند و تاکنون هیچ سابقه یا گزارشی مبنی بر تخلف یا رعایت‌نکردن مسائل بهداشتی و ایمنی از این مرکز وجود نداشته است.»

مسمومیت غذایی قطعی است 
درهمین حال، محمدتقی صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با رد هرگونه  شائبه‌ای در خصوص شیوع بیماری مسری و ارتباط آن با مرگ دو معلول آسایشگاه معلولان «فاطمه قشقایی» قشقایی شبستر؛ علت این حادثه را مسمومیت غذایی اعلام کرد و در این‌باره توضیح داد: «نظر قطعی دانشگاه علوم پزشکی درباره علت مرگ دو مددجوی آسایشگاه شبستر مسمومیت غذایی است اما برای اظهارنظر درباره این که منشأ مسمومیت چه بوده، باید منتظر نتایج نهایی آزمایش‌ها باشیم. فعلا مشخص نیست که عامل مسمومیت مثلا در غذای روزانه بوده یا در میوه یا غذاهای مانده از روزهای قبل وجود داشته اما با بروز این مشکل، تمام غذاها، میوه‌جات، خوراکی‌ها و سبزیجات آسایشگاه دور ریخته شده تا گرفتاری تازه‌ای ایجاد نشود. وقتی فقط چند نفر درگیر یک بیماری می‌شوند، گمانه‌زنی‌‌هایی مبنی بر فراگیری بیماری‌هایی واگیردار حدس درستی نیست. اگر فرضا عامل این مسمومیت، قابل انتقال به افراد دیگر هم بوده، محدود به ساکنان همان آسایشگاه است و نباید شهروندان شبستری و دیگر مناطق استان نگرانی داشته باشند.»

او درباره علت مرگ دونفر از معلولان این آسایشگاه هم گفت:«دو فوت‌شده این حادثه افرادی با مشکلات جسمانی بوده‌اند. احتمال می‌دهیم وجود بیماریِ زمینه‌ای باعث شده، مسمومیت آنها را از پای درآورد.»

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و رئیس مرکز بهداشت استان آذربایجان‌شرقی با اشاره به قطعیت مسمومیت غذایی به عنوان علت مرگ دو معلول ذهنی مرکز قشقایی گفت: «بررسی‌های ما نشان می‌دهد غیر از مسمومیت غذایی، هیچ عامل دیگری نمی‌تواند عامل مرگ دو مددجوی آسایشگاه شبستر باشد. نتایج آزمایش‌های انجام‌شده مشکوک نیست و همین امر باعث می‌شود با قطعیت و با اطمینان خاطر بگوییم که مشکلی از حیث بیماری‌های واگیر نداریم.»

پلیس وارد نمی‌شود 
درهمین حال، علی اسماعیل‌پور معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه قتلی در کار نبوده و ارجاعی از سوی سیستم قضائی نشده است، از واردنشدن پلیس به این حادثه خبر داد و در این‌باره گفت: «مطابق اعلام مسئولان بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی، عامل مرگ معلولان آسایشگاه شبستر مسمومیت غذایی بوده و تاکنون شواهدی که بر تعمدی‌بودن مسمومیت احتمالی مواد غذایی دلالت کند، گزارش نشده و لذا پلیس وارد حادثه نمی‌شود و اساسا ورود پلیس به این حادثه موضوعیت ندارد.»

او ادامه داد: «ورود پلیس آگاهی در مواقعی است که جنایتی رخ داده باشد و این درحالیست که تاکنون دادستان مرکز شهرستان به عنوان مدعی‌العموم، مراتب را به فرماندهی انتظامی شبستر ابلاغ  نکرده است.

سخنگوی ارشد نیروهای مسلح در پاسخ به اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا گفت: توهین مقامات آمریکایی ناشی از ناتوانی آنها در برابر پیشرفت‌های جبهه مقاومت است.

به گزارش تسنیم، سردار سیدمسعود جزایری سخنگوی ارشد نیروهای مسلح در واکنش به توهین تیلرسون وزیر امور خارجه دولت ترامپ درباره حمایت ایران از محور مقاومت، گفت: مقامات دولت آمریکا ناتوانی خود در برابر پیشرفت‌های مقاومت منظقه را با توهیین و ناسزا پاسخ می‌دهند.

وی افزود: واقعیت امروز جنگ‌افروزی آمریکایی‌ها در منطقه و کشتار و تخریب در عراق و سوریه، شکست‌های پی در پی این کشور می‌باشد و لذا دولت آمریکا از گروه‌های مقاومت و مدافعین حرم‌های شریف آل‌الله که ناکامی‌های آمریکا و اذنابش را رقم زده‌اند، به شدت و به طور دیوانه‌وار عصبانی است.

معاون ستادکل نیروهای مسلح همچنین اظهارداشت: آمریکا پاسخ توهین‌هایش را دریافت خواهد کرد.

سردار جزایری با تجلیل از حضور شاداب رزمندگان اسلام و تأکید بر تداوم مبارزه قاطع با سربازان اجاره‌ای آمریکا، خاطرنشان کرد: آمریکا راهی جز خروج از منطقه غرب آسیا در پیش رویش نیست.