گزیده ها قسمت سوم

گزیده  ها قسمت  سوم 11 مهر - 96
خواص مفيد «شويد» در پيشگيري از پوكي استخوان و عفونت ميكروبي
مصرف شويد براي محافظت از سلامت استخوان ها و جلوگيري از کاهش تراکم استخواني اهميت دارد. عصاره شويد اثرات آرام بخش و خواب آور خاصي دارد به همين دليل است که مصرف شويد به افراد کمک مي کند تا خواب شبانه خوبي داشته باشند.
    
شويد به خودي خود نوعي اشتها آور محسوب مي شود و کاربردهاي خيلي زيادي در آشپزي دارد. روغن هاي ضروري يا عصاره اي که در شويد وجود دارد، ترشح صفرا و شيره هاي گوارشي را تحريک و فعال مي کنند. روغن ها يا عصاره شويد به حرکت بهتر روده کمک مي کنند، نقش موثري در راحتي فرآيند دفع دارند و يبوست را هم رفع مي کنند. روغن هاي ضروري يا عصاره اي که در گياهان دارويي وجود دارند، داراي خواص منحصر به فرد و قدرتمندي هستند.اين روغن هاي ضروري يا عصاره، خواص آرام بخش و خواب آوري دارند و احساس آرامش مطلوبي ايجاد مي کنند. فلاونوئيدها و ويتامين B موجود در عصاره شويد، ترشح آنزيم ها و هورمون هايي را تحريک مي کنند که اثرات آرام بخش و خواب آور خاصي دارند به همين دليل است که استفاده از شويد به افراد کمک مي کند تا خواب شبانه خوبي داشته باشند. کلسيمي که در شويد وجود دارد، اهميت اين گياه را بيشتر مي کند.در واقع مصرف شويد براي محافظت از سلامت استخوان ها و جلوگيري از کاهش تراکم استخواني اهميت زيادي دارد. شويد مي تواند به کاهش نوسانات ليپيدهاي سرم و سطح انسولين در ديابت تحريک شده به واسطه کورتيکواستروئيد کمک کند. کنار اين ويژگي خاص، شويد به عنوان نوعي ماده ضدنفخ نيز شناخته مي شود. در واقع، شويد مي تواند به پيشگيري از شکل گيري گاز و نفخ بيش از حد کمک کند. نفخ و گاز اضافي فقط باعث آزار فرد در محيط هاي عمومي نمي شود، چون اگر شکل گيري آن ادامه پيدا کند، مي تواند براي اندام هاي ظريف بدن مثل قفسه سينه مضر باشد.خاصيت ضدنفخ شويد، گازها را مجبور مي کند که از طريق دستگاه گوارش به سمت پايين حرکت کنند و اين امکان را فراهم مي کند که گازهاي اضافي راحت تر از بدن خارج شوند. شويد، خاصيت ضدميکروبي هم دارد و از برخي عفونت هاي ميکروبي در بدن جلوگيري مي کند.در واقع، شويد اين توانايي را دارد که هم از شکل گيري عفونت ميکروبي در ارگان هاي مختلف پيشگيري کند و هم از عفونت هاي بالقوه اي که ممکن است در زخم ها يا بريدگي هاي کوچک روي پوست به وجود بيايند.
كثيف تر از توالت!
محققان دانشگاه آريزونا به اين نتيجه رسيدند اگر حوله ها هر دو روز شسته نشوند، به اندازه ميکروب هاي چاه توالت در آن ها آلودگي جمع مي شود!
    
به گزارش تايم، حولههاي کثيف ميتوانند ميزبان انواع مختلفي از ميکروبها باشند که شما نمي توانيد با شست و شو صددرصد آلودگي آن را از بين ببريد.
    
به همين دليل حوله ها دام هاي باکتريايي خوبي هستند، زيرا هر زمان که از آنها استفاده مي ‎کنيد، باکتري هاي پوست و هر ميکروب ديگري که حمل مي کنيد را به سطح آن انتقال مي دهيد. بيشتر اين ميکروب ها هيچ گونه اثرات سلامت منفي ندارند، زيرا از شما ناشي مي شوند و بدن شما براي زندگي در اين محيط به همراه تمامي اين ميکروب ها سازگار شده است.
    
اما در عين حال حوله ها محيطي عالي براي رشد باکتري و ديگر ميکروارگانيسم ها فراهم مي کنند، زيرا آنها اغلب مرطوب، گرم و جاذب هستند و در محيط هاي تاريک آويزان مي شوند.
    
به دليل اينکه دست ها مي توانند ميکروب ها را از هر سطحي که با آن در تماس بوده اند به حوله ها منتقل کنند، حمام به طور خاص يک مکان تهديدآميز براي حوله است. همچنين به گفته چارلز گربا، ميکروبيولوژيست دانشگاه آريزونا، دست ها مي توانند با ارگانيسم هاي مدفوع، مانند باکتري کلي فرم، اشريشيا کلي يا حتي سالمونلا در تماس باشند.
    
خيلي افراد به طور کامل دست هاي خود را شست وشو نمي دهند، از اين رو هنگامي که دست هاي خود را با حوله خشک مي کنند، در حقيقت باکتري را به مکاني منتقل ميکنند که احتمال رشد آنها زياد است. به گفته گربا، پس از دو روز، اگر صورت خود را با يک حوله دستي خشک کنيد، احتمالا نسبت به اينکه دست خود را در يک توالت کرده و سيفون را بکشيد، باکتري اي.کولاي بيشتري روي صورت خود خواهيد داشت.
    
حتي در خارج از خانه، حوله ها نشان داده اند که به گسترش عفونت کمک مي کنند
    
اين حوله ها مي توانند مکاني خوب براي رشد و پرورش MRSA، عفونتي که به واسطه استافيلوکوک اورئوس مقاوم به آنتي بيوتيک شکل مي گيرد، باشند. برخي افراد اين عفونت را روي پوست يا در بيني خود حمل مي کنند، بدون اينکه بيمار شوند. اما مطالعات نشان داده اند که انتقال آن مي تواند ديگران را نيز آلوده کند. تيم هاي ورزشي، افرادي که لوازم خود را با يکديگر به اشتراک مي گذارند و تماس پوستي مکرر دارند، از آسيب پذيرترين افراد محسوب مي شوند. با اين وجود، بعيد است که با لمس يک حوله استفاده شده بيمار شويد. خطر بزرگ تر زماني شکل مي گيرد که يک بريدگي يا خراشيدگي روي پوست خود داشته يا داراي پوستي خشک باشيد که مي تواند به ميکروب ها اجازه ورود به بدن را بدهند.
    
بهترين روش براي محافظت از خود شست وشوي منظم حوله هاي آشپزخانه و حمام است. حوله هاي حمام و دستشويي را بايد پس از دو روز استفاده بشوييد، به ويژه اگر در خانه کودک داريد. براي شست وشوي حوله ها از آب داغ و شويندهاي با اکسيژن فعال شده استفاده کنيد تا حوله به طور کامل پاک شود.
    
اگر در خشک نگه داشتن حوله ها دقت داشته باشيد، مي توانيد مدت زمان بيشتري از آنها استفاده کنيد. اگر حوله بين هر بار استفاده به طور کامل خشک شده باشد، احتمال انتقال باکتري ها از فردي به فرد ديگر تقريبا وجود نخواهد داشت. اما در اين شرايط نيز حداقل هفته اي يک بار بايد حوله ها شسته شوند. اگر حوله ها بو گرفته باشند نيز نبايد به هيچ وجه استفاده شوند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در تذکری خواستار برخورد با سایت ضدانقلاب مدعی دوتابعیتی بودن رئیس مجلس شد.

به گزارش خانه ملت، نادر قاضی پور در نشست علنی امروز (سه شنبه 11 مهر) مجلس شورای اسلامی در تذکری با بیان اینکه متاسفانه سایت معلوم الحالی با مدیریت ضد انقلاب همچون خوره به جان نیروهای انقلابی افتاده و هر روز به بهانه های واهی به دنبال تخریب اعتماد عمومی به نظام است، گفت: این سایت با توسل به اطلاعات جعلی و دروغ به ترور شخصیت ها و مقامات کشوری و لشکری اقدام کرده است. یک روز به تخریب آقای دکتر عارف و امروز به ناحق و دروغ نام دکتر لاریجانی را بر سر زبان ها انداخته است با این ادعا که ایشان تابعیت کشور کانادا دارد و فرزندانش در آن کشور زندگی می کنند.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این ادعای کذب در حالی است که ما نمایندگان می دانیم؛ ایشان دو فرزند پسر دارند که یکی در حوزه علمیه قم مشغول به طلبگی و دیگری دانشجوی دکتری در تهران است و در ایام ماه محرم نیز کنار ما دیده شد و عزاداری می کرد و تا امروز نیز هیچ سفر خارجی نداشته است، لذا از مسئولان خواهان برخورد با این سایت دروغ افکن و شایعه پرداز را داریم. 

وی با بیان اینکه وزیر ارتباطات باید جوابگو باشد، افزود: اگرچه این وزیر می تواند برخوردهای لازم را داشته باشد اما تاکنون اقدامی صورت نگرفته است، این درحالی است که مجلس یکی از ارکان اصلی نظام است و همانطور که امام (ره) و همچنین مقام معظم رهبری فرموده اند مجلس در رأس امور است اما ضد انقلاب ها مجلس و نمایندگان را نشانه می گیرند.

قاضی پور خطاب به علی مطهری که ریاست جلسه علنی را برعهده داشت، گفت: از شما می خواهم که به وزیر ارتباطات بفرمایید که جلوی ضدانقلاب و شایعه پراکنی آنها در فضای مجازی را بگیرند، چرا از حیثیت مجلس به خصوص رئیس آن دفاع نمی کند؟

علی مطهری نیز در پاسخ به تذکر قاضی پور گفت: صحبت های شما نیز خود به نوعی انتشار این مطلب بود؛ چرا که حالا یک سایت در گوشه ای مطلبی را منتشر کرده، البته احساس مسئولیت شما قابل تقدیر است، اما اینگونه مطالب در سایت ها و کانال های تلگرامی زیاد است.

وی ادامه داد: در این مورد اگر مطلب مذکور در سایت های خبری منتشر شده باشد، هیات نظارت بر مطبوعات می تواند وارد شد و به عنوان مدعی العموم پیگیری کند و اگر در کانال های تگلرامی درج شده باشد، کمیته تشخیص مصادیق مجرمانه مستقر در وزارت ارتباطات می تواند به موضوع ورود کرده و اگر شاکی خصوص می تواند از طریق اولی پیگیری خواهد شد.

مطهری تصریح کرد: متاسفانه در مورد مقامات کشور حرف های زیادی زده می شود، اما مردم به این راحتی نمی پذیرند و همانطور که شما فرمودید پسران رئیس مجلس یکی طلبه است و دیگری دانشجوی دانشگاه شریف بوده و اهل تحصیل و تاکنون پای وی به خارج از کشور نرسیده است.
اگر چه نامبرده در سخنان خود به مسائل مختلفی اشاره نموده‌اند، در اینجا صرفا درمورد مطالبی که مربوط به اختیارات مجلس شورای اسلامی است پاسخ داده می شود.

معاون نظارت مجلس به اظهارات محمود احمدی ‌نژاد رئیس دولت دهم پاسخ داد.

به گزارش ایسنا، متن جوابیه حسین مظفر به شرح زیر است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

در پاسخ به سخنان آقای محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق که در سوم مهر ۹۶ در فضای مجازی پخش گردید، مطالب زیر اعلام می گردد:

۱ – اگر چه نامبرده در سخنان خود به مسائل مختلفی اشاره نموده‌اند، در اینجا صرفا درمورد مطالبی که مربوط به اختیارات مجلس شورای اسلامی است پاسخ داده می شود.


۲ – قانون اساسی و قانون آیین نامه داخلی مجلس استفاده از ابزارهای نظارتی مانند: حق تذکر، سؤال، استیضاح و تحقیق و تفحص را از اختیارات نمایندگان دانسته و برای آن سازوکار قانونی مشخص کرده است. اینکه آقای احمدی نژاد گفته است: " مجلس قدیم و ریاست آن در استفاده از ابزارهای نظارتی علیه وزیران و رئیس دولت کم نگذاشت"، هم غیر واقعی است و هم توهین به نمایندگان محترم می باشد.


۳ – وی با استناد به استقلال قوا، ذکر کرده اند که مجلس شورای اسلامی اجازه شکایت و پیگیری اجرای قانون از رئیس جمهور را ندارد این نکته از فردی که مدتی سکان دار امور اجرائی کشور و مسئول اجرای قانون اساسی بوده اند موجب شگفتی است، چرا که مجلس شورای اسلامی بر اساس مفاد مختلف قانون اساسی و آیین نامه داخلی مجلس این حق را دارد و این مسأله اولاً نه تنها منافاتی با استقلال قوا ندارد بلکه حق نظارت مجلس شورای اسلامی را بر قوه مجریه اعمال می نماید و هیچ مقامی نیز نمی تواند از اعمال اختیارات نمایندگان جلوگیری نماید.


ثانیاً سازوکارهای متعددی در مواد ۴۹ و بویژه ۲۳۶ آیین نامه داخلی پیش‌بینی شده که کمیسیون های مجلس یا نمایندگان می توانند از دستگاه ها گزارش عملکرد گرفته، تخلفات یا سوءاستفاده یا نقض و استنکاف مسئولان از اجرای قانون را توسط رئیس جمهور یا وزیران مربوطه بررسی نموده و در صورت تأیید نمایندگان مجلس به قوه قضائیه ارسال نمایند و قوه قضائیه نیز ملزم شده خارج از نوبت و بدون تشریفات اداری رسیدگی نمایند.


۴- طبق قانون اساسی کمیسیون اصل نود مسئولیت شکایت از عملکردقوای سه گانه را بر عهده داشته و طبق تبصره ماده ۵ قانون نحوة اجرای اصل نود قانون اساسی می تواند شکایت و تخلف قوای مختلف را بررسی نموده و پس از احراز تخلف به دادگاه صالح قضایی ارجاع دهد تا خارج از نوبت رسیدگی شود


۵ – اینکه نامبرده شکایات به دستگاه قضائی را ناشی از اعمال نظر رئیس محترم مجلس عنوان کرده است نیز صحت نداشته ،چرا که هیچیک از شکایات ارسالی از مجلس به دستگاه قضائی که ذیلاً می آید مربوط به رئیس مجلس آقای دکتر لاریجانی نمی باشد و هیچ اعمال نظری نیز از سوی ایشان صورت نگرفته است بلکه فقط بخاطر تخلفات رئیس جمهور وقت در اجرای قوانین بوده که توسط کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مورد رسیدگی قرار گرفته و پس از اثبات تخلف به دستگاه قضائی ارجاع شده است که ذیلاً به آنها اشاره می گردد.

پرونده اول

مربوط به تخلف آقای احمدی نژاد در تعیین سرپرست برای وزارت نفت و تصدی سرپرستی وزارتخانه توسط خود ایشان بوده است که این مسأله در تاریخ ۳۰/ ۲/ ۱۳۹۰ مورد اعتراض شورای محترم نگهبان قرار گرفته و سرپرستی نامبرده را بر وزارت نفت مستند بر اصل ۱۳۵ قانون اساسی غیر قانونی اعلام نموده است بدین جهت با درخواست ۱۱ نفر از نمایندگان دوره هشتم مجلس شورای اسلامی موضوع در کمیسیون انرژی مطرح و گزارش کمیسیون مبنی بر عدم وجاهت قانونی سرپرستی رئیس جمهور بر وزارت نفت و دخل و تصرف غیر قانونی نامبرده در اموال دولتی در طول دوران تصدی در مورخ ۱۱/ ۳/ ۱۳۹۰ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و مستند به تبصره ۱ ماده ۲۳۶ آیین نامه داخلی  مجلس به عنوان نقض و استنکاف رئیس جمهور از اجرای قانون طی نامه شماره ۱۶۶۴۳ مورخ ۱۷/ ۳/ ۱۳۹۰ برای رسیدگی به رئیس قوه قضائیه ارسال گردیده است.

پرونده دوم

مربوط به تخلف رئیس جمهور سابق در عدم تشکیل وزارت ورزش و جوانان و معرفی وزیر مربوط می باشد. با توجه به اینکه پیگیری های مکرر مجلس به نتیجه نرسید موضوع درکمیسیون اصل ۹۰ مورد ر سیدگی قرار گرفت و پس از احراز تخلف، طی نامه های شماره ۶۵۰۰/۴۰۸۱۵/۹۰م مورخ ۱۱/ ۲/ ۱۳۹۰ و ۶۵۰۰/۴۰۸۱۶/۹۰م مورخ ۱۱/ ۲/ ۹۰ از سوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به دادستان وقت کل کشور و دادستان عمومی و انقلاب تهران ارجاع گردید. پرونده مذکور از سوی مقامات قضائی به شعبه ۷۶ سابق کیفری تهران ارسال و علی رغم پیگیری های مکررتاکنون منجر به صدور رأی نگردیده است ،وحسب گزارشات واصله موضوع در شعبه ششم کیفری یک تهران در حال رسیدگی می باشد.

پرونده سوم

مربوط به طرح شکایت از سوی شرکت راه آهن شهری تهران و حومه در آبان ماه ۱۳۸۹ به کمیسیون اصل ۹۰ مبنی بر عدم اجرای قانون استفاده از تسهیلات ذخیره  ارزی برای حمل و نقل ریلی و عمومی شهرها از سوی دولت می باشد.
با توجه به  خودداری دولت وقت ازاجرای قانون موضوع شکایت در کمیسیون اصل ۹۰ مورد بررسی قرار گرفته و تخلف دولت در اجرای قانون مزبور محرز و به استناد تبصره ماده ۵ قانون نحوه اجرای اصل ۹۰ قانون اساسی موضوع به قوه قضائیه ارسال و درخواست اعمال ماده ۵۷۶ قانون مجازات اسلامی گردید. که پرونده مذکور به شعبه ۷۶ سابق کیفری تهران ارسال و هم اکنون در شعبه ۶ کیفری یک تهران در دست رسیدگی می باشد.

پرونده چهارم

مربوط به تخلف دولت سابق در عدم تهیه اساسنامه شرکت های تابعه وزارت نفت می باشد. دولت برابر تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۸۴ که در قانون بودجه سنوات ۸۵، ۸۶ و ۸۸ نیز تکرار شده و در بند « ی » ماده ۴ قانون بودجه ۸۹ دولت موظف گردیده تا پایان تیر ماه ۸۹ نسبت به تدوین اساسنامه و تصویب در هیأت وزیران و ارائه به مجلس شورای اسلامی اقدام نماید.

با توجه به اینکه دولت سابق ۵ سال متوالی از اجرای احکام مندرج در قوانین بودجه تخلف کرد و دیوان محاسبات کشور نیز در مورخه ۱۲/ ۱۰/ ۸۷ در گزارش تفریغ بودجه های سالهای ۸۴ تا ۸۶ به تخلف رئیس جمهور اشاره نموده و پرونده را به دادسرای دیوان احاله داد، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در اجرای ماده ۱۰۵ آیین نامه داخلی مجلس موضوع را مورد بررسی قرار داده و در صحن قرائت نمود، در اجرای تبصره ماده ۵ قانون نحوه اجرای اصل ۹۰ قانون اساسی برای اعمال ماده ۵۷۶ قانون مجازات اسلامی به قوه قضائیه ارسال گردید.

پرونده مذکور به شعبه ۷۶ سابق کیفری تهران ارسال و علی‌رغم پیگیری‌های مکرر تا کنون منجر به صدور رأی نشده و هم اکنون نیز در شعبه ۶ کیفری یک تهران در حال پیگیری است.

علی‌ایحال همانگونه که امام راحل فرمودند: مجلس در رأس امور است و طبق قانون اساسی حق دارد از همه امور اجرائی کشور تحقیق و تفحص به عمل آورد و حق دارد هر گونه کاستی، نقض و استنکاف از قوانین توسط هر کس و هر مقامی را مورد بررسی و پیگیری قرار دهد و استقلال قوا که از افتخارات نظام سیاسی جمهوری اسلامی می باشد نمی تواند بهانه‌ای برای تخلف قوه مجریه از قوانین و عدم پاسخگویی به مجلس و نمایندگان باشد ضمن اینکه مروری بر مطالب فوق نشان می‌دهد همه شکایات مطروحه از رئیس جمهور و ارجاع آن به قوه قضائیه مربوط به کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی و اعمال ماده ۲۳۶ قانون آیین نامه داخلی مجلس می باشد.

حسین مظفر
معاون نظارت مجلس»