ین
نامه ی کیهان 2 شنبه 17 اردیبهشت ماه سال 1397
يادداشت ميهمان اوین نامه ی کیهان " رجزخواني پاول
دورف و پاسخ دكتر روحاني"
مهمان قلم بردست
یادداشت روز نویس اوین نامه کیهان
برای اینکه دفاع از فیلترکردن تلگرام کرده وجواب مخالفان فیلترشدنش راداده
باشد گریز به 1400 سال پیش زده است تا به
قول خودش توانسته باشد رجز خوانی تبلیغاتی
کند. در این رابطه ازموضع موچ گیری وتناقض گویی کارگزاران رژیم ولایت ففقیه در
مورد تلگرام گفئه است:
س دو
هفته قبل مسئولين نظام اسلامي اعلام کردند که تصميم نظام براي کنار گذاشتن تلگرام
قطعي است و به جهت ضررهاي فراوان امنيتي، اخلاقي و اقتصادي تلگرام قطعا اين شبکه
اجتماعي در ايران فيلتر خواهد شد. اگر به درصد بالاي سهم ايران از بازار تلگرام
دقت کنيم اين تصميم تهديدي جدي و مستقيم براي پاول دورف محسوب مي شود. پاول دورف
در پاسخ اين تهديد تنها به يک جمله بسنده کرد. گفت فيلم مورد علاقه من «300» است.
به راستي اين رجزخواني چه مناسبتي با تهديدات مسئولين جمهوري اسلامي دارد؟ آيا
صرفا اين تحليل که بگوييم او خواسته بگويد ايرانيان را انسانهايي خشن و وحشي مي
دانم تحليل مناسبي است؟
رجزخواني نقش مهمي در جنگ ايفا مي کند. نه اينکه اين امر مخصوص جنگهاي صدر اسلام باشد و يا رسمي صرفا عربي باشد. همين امروز هم سران کشورهاي دنيا براي هم رجز مي خوانند و اتفاقا همين رجزها نقش مهمي در رقم زدن جنگ ايفا مي کند. به عنوان نمونه در همين حمله چند روز پيش ايالات متحده به سوريه رجزخواني هاي صريح و تند ترامپ و پوتين را شنيديم. وقتي ترامپ اعلام کرد قصد حمله به سوريه را دارد پوتين به عنوان متحد سوريه در مبارزه با داعش، آمريکا را تهديد کرد و نتيجه اين رجزخواني ها آن شد که حمله ترامپ به سوريه آن قدر ضعيف انجام شد که حتي صداي سران گروههاي معارض مسلح سوري را هم در آورد.
در روزهاي گذشته هم شاهد يک رجزخواني خيلي تند از جانب پاول دورف براي مردم ايران بوديم که متاسفانه اصلا آن طور که شايسته است مورد توجه قرار نگرفت. اساسا يک نکته مهم در رجزخواني ها آن است که بايد رجز ها به هم مرتبط باشند. به عنوان نمونه در جنگ احد وقتي مسلمانان شکست سختي خوردند ابوسفيان در حالي که بت هاي بزرگ را روي دست گرفته و غرق سرور و شادي بود، از اين فرصت مناسب استفاده کرده و فرياد مي کشيد: «اعل هبل، اعل هبل؛ سرفراز باد بت ما، هبل»؛ يعني اين پيروزي ما به بت پرستي مربوط است. پيامبر(ص) به محض آنکه متوجه شد فوراً به علي (ع) و ساير مسلمانان دستور داد، پاسخ اين منادي شرک را چنين بگويند: «الله اعلي و اجلّ، الله اعلي و اجلّ؛ خدا بزرگ و توانا است. ابوسفيان باز دست از تبليغ افکار مسموم خود نکشيد و گفت: «نحن لنا العزّي و لا عزّي لکم؛ ما بت عزّي داريم و شما چنين بتي نداريد». پيامبر، فرصت را از دشمن گرفت و دستور داد که مسلمانان همگي فرياد بزنند «الله مولانا و لا مولي لکم؛ يعني اگر شما به يک بت که قطعه سنگ و يا چوبي بيش نيست، متکي هستيد، تکيه گاه ما خداوند بزرگ و توانا است. با دقت در اين موارد تاريخي و امروزي اين گونه رجزخواني ها روشن مي شود اصل رجزخواني خودش بخش مهمي از جنگ رواني و تعيين کننده مناسبات دو طرف نزاع است.
دو هفته قبل مسئولين نظام اسلامي اعلام کردند که تصميم نظام براي کنار گذاشتن تلگرام قطعي است و به جهت ضررهاي فراوان امنيتي، اخلاقي و اقتصادي تلگرام قطعا اين شبکه اجتماعي در ايران فيلتر خواهد شد. اگر به درصد بالاي سهم ايران از بازار تلگرام دقت کنيم اين تصميم تهديدي جدي و مستقيم براي پاول دورف محسوب مي شود. پاول دورف در پاسخ اين تهديد تنها به يک جمله بسنده کرد. گفت فيلم مورد علاقه من «300» است. به راستي اين رجزخواني چه مناسبتي با تهديدات مسئولين جمهوري اسلامي دارد؟ آيا صرفا اين تحليل که بگوييم او خواسته بگويد ايرانيان را انسانهايي خشن و وحشي مي دانم تحليل مناسبي است؟
پاسخ با اندکي دقت در مضمون فيلم سيصد روشن مي شود.
فيلم «300» ماجراي حمله سپاه چند صد هزار نفري ايرانيان به فرماندهي خشايارشا به يونان را روايت مي کند. در اين فيلم لئونيداس پادشاه يونان که نماد شجاعت، دليري و حمايت از آزادي غرب در برابر هجوم وحشيانه ايرانيان است، موافق نبرد با ايرانيان است و الهه جنگ که بايد اجازه جنگ را صادر کند مخالف اين نبرد است. از آنجا که لئونيداس نمي تواند موافقت وي را بگيرد با سپاه سيصد نفري خود به استقبال سپاه ايران مي رود. در ابتداي نبرد، سربازان اسپارتي هزاران نفر از سربازان ايراني را قلع و قمع مي کنند. روز دوم گارد جاويدان که سربازان زبده سپاه ايران هستند به جنگ اسپارتها مي روند که آنها هم شکست مي خورند سپاه ايران غول هاي خونخواري دارد که اتفاقا لئونيداس سر يکي از همين غولها را جدا مي کند و آنها هم کاري از پيش نمي برند درمرحله بعد فيلهاي ايراني وارد ميدان مي شوند که آنها هم شکست مي خورند و ته دره مي افتند. نکته جالب توجه در اين فيلم آن است که خشايارشا براي مذاکره نزد لئونيداس مي رود ولي لئونيداس مي گويد ما براي دموکراسي و آزادي غرب حاضريم کشته شويم. در روز سوم هم کرگدنها و جادوگرهاي ايراني حريف اسپارتها نمي شوند. در روز بعد با خيانت يک يوناني، سپاه ايران موفق مي شود سپاه اسپارتها را دور بزند و آنها را شکست بدهد اما در اثناي همين نبرد در داخل يونان هم اتفاقاتي مي افتد و سپاه پر تعداد يونان در مقابل لشکر به شدت ضعيف شده ايران صف آرايي مي کند.
از منظر پاول دورف آنچه در اين فيلم مي تواند پاسخ رجزخواني هاي مسئولين کشورمان باشد همان مقاومت قهرمانانه سپاه 300 نفري اسپارتها در برابر لشکر چند صد هزار نفري تا بن دندان مسلح خشايارشا است. دورف مي خواهد بگويد اگر همه 80 ميليون نفر شما هم در برابر من و تيمم صف آرايي کنيد و تمامي امکانات سخت افزاري و نرم افزاري تان را به ميدان بياوريد مقابل همه شما مي ايستيم. مي خواهد بگويد ما از نسل اسپارتها هستيم که براي آزادي و دموکراسي حاضريم هر اقدامي را انجام دهيم. اين تهديد يعني به سخره گرفتن تمام مواضع مسئولين کشورمان در برابر تلگرام و تهديد به بي اثر بودن آنها. يعني اگر کانال رئيس جمهور و معاون اول او و... در تلگرام تعطيل شود و به پيام رسانهاي ايراني منتقل شود و اگر تلگرام فيلتر شود و اگر... باز هم مقابل شما مي ايستم و ميدان را خالي نمي کنم.
بعد از اين تهديد صريحِ پاول دورف منتظر بوديم مسئولين کشورمان رجزي بخوانند مناسب با اين تهديد. شايسته نبود رئيس جمهور محترم دوباره در سخنراني خود و يا در پستي که در توئيتر به اشتراک گذاشت يک دو قطبي درست کند و چنين القا کند که مخالفين ادامه فعاليت تلگرام در واقع زندگي مردم را مختل مي کنند يا اينکه فيلتر تلگرام باعث از بين رفتن رقم قابل توجهي از اشتغال مردم خواهد شد. يا اينکه فيلتر تلگرام به معناي نامحرم بودن مردم است. ايشان به عنوان نماينده ملت غيور ايران بايد قبل از آنکه به فکر تسويه حساب با جناح هاي سياسي داخلي باشد به فکر پاسخي دندان شکن به اين تهديد آشکار دورف مي بود. مثلا کاش با همان ادبيات دورف به وي مي گفت من هم از انيميشن نبرد خليج فارس 2 خوشم مي آيد. تا هم نسبت او با آمريکا را يادآوري کند و هم عزم جدي مردم ايران در مقابله با استکبار را. البته هنوز هم براي يک رجزِ درخور دير نيست. ماهي را هر وقت از آب بگيريد تازه است. واقعا اگر مردم را محرم مي دانند قراردادي که دولت محترم با مالک تلگرام امضاء کرده اند را در معرض عموم قرار دهند.
نکته ديگر آن است که وقتي کسي رجزخواني مي کند يعني پذيرفته است که در يک نزاع و نبرد وارد شده است. پاول دورف خودش را در جبهه مقابل ملت و دولت ايران تصوير مي کند (هر چند اين امر مطلب تازه اي نيست و قبلا هم نشانه هاي فراواني از اين امر ارائه شد اما رجزخواني اخير، اين صف آرايي را بسيار روشن فرياد مي زند). شايسته است مسئولين بلند مرتبه ما در دولت و مجلس و... ابعاد اين نبرد را براي مردم توضيح دهند. اگر محرمانه نداريم مسئولين به جاي شانه خالي کردن از زير بار فيلتر تلگرام و به دوش يکديگر انداختن مسئوليت آن، بيايند و عرصه هاي مختلف رويارويي تلگرام با ملت ايران را توضيح دهند. آمار و اطلاعاتي که از جرائم سازمان يافته در تلگرام و عدم کنترل و نظارت دولت بر اين فضا را براي مردم روشن کنند. مردم ايران اسلامي بارها نشان داده اند آن قدر با عظمت هستند که در برابر هيچ رجزي ميدان را خالي نمي کنند و از هيچ معرکه اي شکست خورده بيرون نمي روند. کافي است مسئولين اندکي با مردم همراه شوند و واقعيتهاي تلگرام را با مردم در ميان بگذارند. همان واقعيتها و آمار و ارقامي که کشورهاي اروپايي و روسيه را وادار کرده تصميم جدي اي براي مقابله با اين به ظاهر پيام رسان بگيرند. نويسنده: حميد وحيديان