گزیده ها قسمت چهارم

گزیده ها قسمت  چهارم 6 خرداد - 97
«شبستان» به نقل از «ترکی پرس» با انتشار این خبر نوشت: مسوول این مسجد واقع در شرق لندن، می‌گوید با توجه به اینکه این مسجد از نظر مالی قوی نیست، این اقدام، کمک‌های مردمی به آن را افزایش خواهد داد.
در اقدامی بی‌سابقه، یک مسجد ترکی در انگلیس به نام «رمضان»، امسال زکات را در قالب بیت کوین دریافت می‌کند.
به گزارش شبستان به نقل از «ترکی پرس» با انتشار این خبر نوشت: مسوول این مسجد واقع در شرق لندن، می‌گوید با توجه به اینکه این مسجد از نظر مالی قوی نیست، این اقدام، کمک‌های مردمی به آن را افزایش خواهد داد.
این مسجد تاکنون از این طریق توانسته است مبلغ ۱۰ هزار لیره استرلینگ جمع‌آوری کند.
پیش‌بینی می‌شود این اموال برای اصلاحات اساسی مسجد رمضان، کمک به هزینه‌های تدفین و پناهگاه نیازمندان اختصاص یابد.
بیت‌کوین، یک ارز رمزی و نظام پرداخت جهانی با کارکردهای مشابه پول بی‌پشتوانه است اما از نظر حقوقی هیچ کشوری آن را به عنوان پول قانونی به رسمیت نشناخته است.
از نظر فنی، بیت‌کوین نخستین پول دیجیتال نامتمرکز است چرا که سیستم آن بدون بانک مرکزی یا مسئول مرکزی کار می‌کند.
این شبکه همتابه‌همتا است و تراکنش‌ها مستقیماً و بدون واسطه بین کاربران انجام می‌شود.
علی اعطا افزود: این کمیسیون سه عضو دارد که عبارتند از قاضی دادگستری، نماینده وزارت کشور و یک عضو از شورای شهر تهران.
سخنگوی شورای شهر تهران در توییتی از ارسال تخلفات پروژه ایران مال از سوی شهرداری به کمیسیون ماده ۱۰۰خبر داد.
 به گزارش دانشجو، علی اعطا افزود: این کمیسیون سه عضو دارد که عبارتند از قاضی دادگستری، نماینده وزارت کشور و یک عضو از شورای شهر تهران.
محمد جواد شیرازی، رییس سازمان بازرسی شهرداری تهران نیز در این باره گفته است: یک روز قبل از افتتاح مجتمع «ایران مال» هشدار لازم در خصوص تخلف آشکار ده‌ها هزار متری این مجتمع را در جمع خبرنگاران صدا و سیما دادم ولی از پخش آن از رسانه ملی ممانعت بعمل آمد، بلکه به پخش آگهی تبلیغاتی این مجموعه پرداخته شد.
در ادامه این مطلب متذکر شد: چگونه در یک سیستمی یک «مالی» ساخته شده است و ده‌ها هزار متر آن تخلف دارد و متاسفم که بگویم با کمال وقاحت دعوت نامه می‌زنند و مدیران عالی شهرداری تهران و شورای محترم شهر تهران را به جلسه افتتاحیه آن دعوت می‌کنند و روزنامه همشهری و ایران اطلاعیه آن «مال» را چاپ می‌کنند.
شیرازی خاطرنشان کرد: من در همایش سراسری مدیران سازمان بازرسی مورخ دهم اردیبهشت سال جاری که یک روز قبل از افتتاحیه «ایران مال» بود هشدار لازم را در خصوص تخلفات گسترده شهرسازی و معماری این مجتمع در مقابل دوربین‌های صدا و سیما دادم و با وجود اینکه این تخلفات وارد رسیدگی به کمیسیون ماده ۱۰۰ شده و باید از ادامه ساخت و افتتاح آن جلوگیری می‌شد، صدا و سیما بجز پخش خبر ناقص در خبر ۳۰ :۱۸شبکه تهران، در بخش‌های دیگر خبری مانند خبر ۳۰ :۲۰ شبکه ۲ و دیگر بخش‌های خبری از پخش آن امتناع نمود و حق مسلم مردم در خصوص آگاهی از تخلفات بزرگ این پروژه‌ها را نادیده گرفت، صدا و سیما باید پاسخگوی مردم دراین باره باشد.
وی ابراز داشت: من از رییس محترم شورای اسلامی شهرتهران درخواست می‌کنم مصوبه‌ای را در شورای اسلامی شهر تهران به تصویب برسانند تا سازمان بازرسی به استناد آن بتواند جلوی سفارشات این وکیل و آن مسئول و این شخص و آن شخص بایستد و آفت سفارشات در شهرداری تهران را ریشه کن نماید.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد که اگر قرا باشد لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT ) در این کمیسیون و یا صحن مجلس تصویب شود، حتما مشروط به شرایطی خواهد بود کما اینکه در همین باره نیز بین حقوقدانان اختلاف نظر وجود دارد.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد که اگر قرا باشد لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT ) در این کمیسیون و یا صحن مجلس تصویب شود، حتما مشروط به شرایطی خواهد بود کما اینکه در همین باره نیز بین حقوقدانان اختلاف نظر وجود دارد.
به گزارش ایسنا، علاءالدین بروجردی بعد از نشست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم گفت: کمیسیون امنیت ملی در جلسه‌ای در حدود سه ساعت با حضور ارگان‌های مربوطه این لایحه را بررسی کرد. با توجه به حساسیت و چالشی بودن موضوع، بحث‌های مفصلی انجام گرفت.
به گفته وی، کلیه نمایندگان حاضر در نشست امروز کیمسیون و نمایندگان وزارتخانه‌های مختلف دغدغه حفظ منافع ملی را دارند اما ما با جهانی مبتنی بر ساختار تعریف شده‌ای مواجه هستیم که 188 کشور به این کنوانسیون پیوسته‌اند.
رییس کیمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به تصویب لایحه مقابله با تامین مالی تروریسم در دو سال گذشته در مجلس، گفت: تصویب این لایحه قبل از جدی شدن بحث پیوستن به این کنوانسیون بود. امروز به دلیل شرایط ویژه حاکم و مجموعه تعامل ما با بانک‌های دنیا این موضوع مترتب است. در ساختار FATF در یک تعلیق محدود هستیم که زمان زیادی از آن هم باقی نمانده است.
بروجردی خاطرنشان کرد: آمریکا، رژیم صهیونیستی، عربستان و بسیاری از کشورهای دنیا به دنبال این هستند که محدودیت‌هایی را از این طریق برای ما به وجود آورند، البته ما کشوری هستیم که بر اساس قانون اساسی از نهضت‌های آزادی‌بخش دنیا حمایت می‌کنیم، معتقدیم که حتما تفاوت ماهوی میان گروه‌های تروریستی همچون داعش که آمریکا آن را به وجود آورده و از حمایت‌های مالی گسترده آمریکا و هم‌پیمانانش برخوردار است، با تشکل‌های سیاسی که از تمامیت ارضی خود دفاع می‌کنند، وجود دارد.
وی با بیان اینکه این اختلاف نظرها در قالب شرایط کشوری که به این کنوانسیون می‌پیوندد، تعریف می‌شود، گفت: اگر قرار باشد این لایحه در کمیسیون و یا صحن مجلس رای آورد، حتما مشروط به شرایطی است البته برخی معتقدند که این شرایط قابل اعمال نیست. علیرغم اختلاف نظر حقوقدان‌ها، نظر قالب این است که این شرایط می‌تواند تکلیف ما را نسبت به نکاتی که درباره آن حساس هستیم، مشخص کند.
دادستان عمومی و انقلاب زاهدان گفت: دادستانی به عنوان مدعی العموم دستور داد فرد منتشر کننده مطلبی با عنوان «خوردن گوشت گربه و کلاغ مرده به دلیل فقر و نداری در روستاهای سیستان» تحت پیگیرد قضایی قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام علی موحدی راد اظهار داشت: جرم این فرد نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی است که قانون برای آنها جرم تعیین کرده است.
وی ادامه داد: مردم سیستان از این اقدام فرد مورد نظر بسیار گلایه مند بودند به طوری که با مراجعات مکرر خواستار برخورد با وی شدند.
وی افزود: دادستانی با توجه به مراجعات مردمی و ملاحظات انجام شده پرونده ای در این رابطه تشکیل داده تا فرد خاطی تحت پیگیرد قانونی قرار گیرد.
وی اضافه کرد: با وجود عذرخواهی این فرد پیگیری قضایی در این زمینه در دستور کار قرار دارد.
فردی که خود را خبرنگار نامیده در روز‌های اخیر با انتشار تصویری در صفحه اینستاگرام خود مدعی شد مردم بخش هایی از سیستان به دلیل فقر و نداری با گوشت گربه و کلاغ مرده روزه خود را افطار و شکم شان را سیر می‌ کنند.
انتشار این مطلب موجب رنجش خاطر مردم سیستان بلوچستان شده و واکنش‌های زیادی را از جانب کاربران فضای مجازی استان در پی داشته است.
سیستان با پنج شهرستان زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز در شمال سیستان و بلوچستان واقع شده است.