گزیده ها قسمت پنجم


گزیده ها قسمت   پنجم   13 مرداد - 97
خبر ويژه 
يارانه 500 هزار دلاري دولت به سفارت تاجيكستان!
روزنامه رسالت در مطلبي با انتقاد از مصوبه اخير هيئت وزيران براي اعطاي کمک 50 ميليارد ريالي به سفارت تاجيکستان بنا به پيشنهاد وزارت امور خارجه نوشت : «برخي اعضاي دولت پرداخت يارانه 45 هزار توماني كه طبق قانون بايد به مردم پرداخت شود را عزاي عظماي دولت ناميده اند. برخي از اعضاي دولت به بهانه هاي مختلف ازجمله كمبود اعتبار، هزينه هاي ارائه خدمات درماني و بهداشتي به مردم تحميل نموده اند،..آيا به واقع براي برخي از خدمات ضروري اعتبار نداريم؟ اگر نداريم پس اين همه هزينه هاي غيرضرور، غيرمنطقي و غيرعقلايي و البته غيرقانوني را دولت چگونه بر بودجه و بيت المال تحميل مي كند؟»
    
اين روزنامه در ادامه نوشت:« هيئت وزيران در جلسه 31/4/1397 به پيشنهادات وزارت امور خارجه و تاييد سازمان برنامه و بودجه كشور و به استناد ماده (55) قانون محاسبات عمومي كشور - مصوب 1366 - تصويب كرد: مبلغ پنجاه ميليارد (50/000/000/000) ريال به صورت تملك دارايي سرمايه اي از محل اعتبارات جزء رديف (510000) قانون بودجه سال 1397 كل كشور تحت عنوان «هزينه هاي پيش بيني نشده - سرمايه اي» به منظور احداث ساختمان سفارت جمهوري تاجيكستان در تهران به شرط عمل متقابل در اختيار وزارت امور خارجه قرار مي گيرد تا برابر قوانين و مقررات مربوط هزينه شود... آيا سفارت تاجيكستان در تهران هم يكي از دستگاه هاي اجرايي كشور است؟ هزينه هاي پيش بيني شده و پيش بيني نشده سفارتخانه ها در تهران بايد توسط كشورهاي متبوع خودشان از محل بودجه خودشان تامين شود. دولت اين وسط چه وظيفه قانوني دارد كه 50 ميليارد ريال بودجه براي ساخت وساز سفارت تاجيكستان در تهران هزينه كند؟
    
رسالت در ادامه نوشت: «مبلغ 50 ميليارد ريال موضوع مصوبه معادل ارزي حدود 500 هزار دلار است كه بايد دولت تاجيكستان براي احداث سفارتخانه خود در تهران وارد كشور كند. وزارت امور خارجه با اين مصوبه في الواقع جلوي ورود ارز براي تامين نيازهاي يك سفارتخانه را گرفته است. آيا ممانعت از ورود ارز به كشور جزء ماموريت هاي وزير امور خارجه است كه چنين پيشنهادي را به دولت داده است؟ به موجب كدام قانون و مستند به كدام ماده از قوانين و مقررات موضوعه حاكم بر مصرف اعتبار به سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور چنان اجاز ه اي را مي دهد كه چنين مصوبه اي را تاييد كرده است؟گرفتن و دادن وام يا كمك هاي بلاعوض داخلي و خارجي از طرف دولت بايد به تصويب مجلس شوراي اسلامي برسد. آيا هيئت وزيران ازجمله وزير محترم امور خارجه خود را ملتزم به لفظ بايد مصرح در اصول قانون اساسي نمي داند. اگر مي داند، خروجي اين التزام چيست؟ اگر نمي داند، چرا بايد هزينه هاي ديپلماسي التماس را بر گرده بودجه كل كشور و مردم تحميل نمايند؟

    
خبر ويژه 
مقام ارشد آمريكايي : جنگ با ايران ترامپ را نابود مي كند
پاتريک بوکانان٬ دستيار ارشد سه تن از روساي جمهور پيشين آمريکا طي يادداشتي در دوماهنامه «آمريکن کانزرواتيو» با اشاره به خروج ترامپ از برجام نوشت: «روحاني و متحدانش که آينده (ايران) را روي توافقي شرط بندي کردند که سلاح هسته اي را در ازاي گشايش به سمت غرب رها کنند، اکنون در نظر مردم بي سواد هستند. و مردم حق را به کساني مي دهند که با ايده اعتماد به آمريکا مخالفت کرده بودند» .
    
دستيار پيشين روساي جمهور آمريکا نفت را دلبستگي استراتژيک آمريکا و غرب در خليج فارس دانسته و نتيجه گرفته است : بستن تنگه هرمز مي تواند باعث انفجار بهاي جهاني نفت شود و اگر نيروي دريايي آمريکا وارد عمل شود، جنگ بزرگي برپا خواهد شد که در آن صورت آمريکا تلفات سنگيني را تحمل خواهد کرد، مخصوصا اگر ايران از حزب الله، سوري ها، عراقي ها و ساير متحدانش در منطقه بخواهد که وارد عمل بشوند
    
بوکانان در بخش ديگري از تحليل خود آورده است : از ميان چهار نفري که تصميم نهايي را براي آغاز جنگ مي گيرند؛ ترامپ، پامپئو و جان بولتون درباره لزوم تغيير حکومت ايران صحبت کرده اند. اما، جيمز متيس وزير دفاع اين هدف را تقبيح کرده است. اين مقام ارشد آمريکايي در پايان نتيجه گرفته است که جنگ با ايران علاوه بر تلفات سنگين نيروهاي آمريکايي، مي تواند رياست جمهوري ترامپ را هم نابود کند
خبر ويژه 
خاك بر سري كه ترقي معكوس كرده است!
کاربران شبکه هاي اجتماعي رضا پهلوي را به نوکري شيوخ شن زار هاي حاشيه خليج فارس متهم کردند و گفتند دست کم پدر و پدربزرگ او نوکر غربي ها بودند!
    
روزنامه جوان نوشت: طي ديدار هايي که اخيراً در پايتخت يکي از کشور هاي اروپايي بين برخي مقامات ارشد سعودي با پهلوي صورت گرفته است، او درخواست حمايت مالي از فعاليت هاي خود عليه حکومت ايران را مطرح کرده است که اين درخواست با موافقت عربستان سعودي روبه رو شده است. منابع نزديک به سعودي ها اعلام کرده اند که عربستاني ها حمايت از پهلوي را منوط به اجراي فعاليت هايي همچون برگزاري تجمعات و تظاهرات در شهر هاي بزرگ ايران با حضور اقشار مختلف مردم کرده اند. براساس گفته هاي اين منابع، در چند ماه گذشته جلسات متعددي بين رضا پهلوي و مقامات ارشد عربستان سعودي برگزار شده است. منابع سعودي درخصوص ميزان کمک عربستان به رضا پهلوي سکوت کردند، اما با توجه به اخباري که پيش تر از قول جرج نادر، مشاور دربار امارات متحده و از نزديکان لابي FDD و وزير امور خارجه ايالات متحده آمريکا درخصوص پيشنهاد حمايت ۳۰۰ ميليون دلاري عربستان سعودي از فعاليت هاي ضد حکومت ايران منتشر شد، به نظر مي رسد که رضا پهلوي توانسته اين کمک ها را به خود اختصاص دهد. کاربران شبکه هاي اجتماعي رضا پهلوي را به نوکري شيوخ شن زار هاي حاشيه خليج فارس متهم کردند و گفتند دست کم پدر و پدربزرگ او نوکر غربي ها بودند!
    
گفتني است يکي از کاربران با اشاره به همين نکته - نوکري رضا پهلوي براي سعودي ها - خطاب به رضا پهلوي نوشته است؛ خاکت به سر، ترقي معکوس کرده اي!
خبر ويژه 
دستور كار جديد زنجيره اي ها القاء ما نمي توانيم و بزك ترامپ!
روزنامه زنجيره اي آرمان در مطلبي نوشت: «ما در شرايطي هستيم که هر روز به نقطه هاي تاريک بيشتري از جهت اقتصادي مي رسيم. پيشنهاد به دولت اين است که اصل مذاکره اگر براساس منافع ملي ما باشد بايد آن را بررسي کرد. اگر بر اين اساس، اصل مذاکره را بپذيريم، مي توانيم راجع به چگونگي آن صحبت کنيم. از آنجا که از جهت سياست خارجي و هم از جهت داخلي، زمينه هاي نارضايتي اجتماعي در جامعه کاملاً فراهم است، مي تواند ما را با مشکلاتي مواجه کند. با در نظر گرفتن اينکه سيزدهم مردادماه مرحله اول تحريم هاست و بسياري از سرمايه گذاران خارجي بساط شان را جمع کرده و درحال خروج از ايران هستند، نقطه عطف اينجاست که ما نمي توانيم از يک دريچه به سياست نگاه کنيم. سياست يک امر متغيري است که با هيچ موضع ثابتي قابل قياس نيست
    
طيف مدعي اصلاحات با سياه نمايي وضعيت کشور و دلخوشي به سرابِ مذاکره، در پي آن است تا برجام هاي ديگري را به مردم تحميل کند
    
اين طيف بدون توجه به تجربه پرهزينه و عبرت آموز برجام، همچنان مدعي است که با مذاکره، تمامي مشکلات رفع خواهد شد.
    
مدعيان اصلاحات که اکنون براي مذاکره با ترامپ ذوق زده شده اند، همان جماعتي هستند که در توجيه شکست و ناکامي برجام، با ايجاد دوگانه دروغين «اوباماي خوب-ترامپ بد»، تقصيرها را به گردن ترامپ مي انداختند و او را ديوانه و تافته اي جدا بافته از حاکميت آمريکا معرفي مي کردند و هنگامي که ترامپ از برجام خارج شد، تيتر زدند که «مزاحم رفت»! حالا همين جماعت براي مذاکره با ترامپ، سر از پا نمي شناسد!
    
اما نکته قابل توجه اينجاست که مدعيان اصلاحات اکنون اکثريت مطلق کابينه را در اختيار دارند. اما متاسفانه به دليل بي برنامگي و ناکارآمدي، همچنان به نقطه هاي خيالي چشم دوخته و از توجه به ظرفيت هاي عظيم داخلي غفلت مي کنند.