فلفل تا 30 درصد به كاهش پاركينسون كمك مي‌كند

خوراكي‌ها
خوردن فلفل تا 30 درصد به كاهش پاركينسون كمك مي‌كند

نتايج يك تحقيق جديد نشان مي‌دهد كه خوردن فلفل دوبار در هفته مي‌تواند توسعه بيماري پاركينسون را تا يك سوم كاهش دهد.به گزارش خبرگزاري مهر، دانشمندان به اين نتيجه رسيده‌اند افرادي كه غذاهايي مي‌خوردند كه حاوي شكل خوردني نيكوتين است تاحدي در مقابل پاركينسون حمايت مي‌شوند.گوجه فرنگي، سيب زميني و بادمجان از جمله غذاهاي حاوي نيكوتين به شمار مي‌رود.اين تحقيق همچنين مهر تأييد بر شواهد قبلي بود كه خطر پاركينسون را به استعمال دخانيات نسبت داده بود.اين درحالي است كه كارشناسان هشدار دادند كه ممكن است ساير مواد متشكله در اين نوع خوردني‌ها در نتايج اين تحقيق تأثيرگذار بوده اند، اما مسئله اصلي اينجاست كه بيماري پاركينسون افرادي را مبتلا مي‌كند كه يا سيگار مي‌كشند و يا غذاهاي خاصي مصرف مي‌كنند.دكتر سوزان سيرلز نيلسن از دانشگاه واشنگتن در سياتل گفت: تحقيقات ما در مرحله اول نيكوتين غذايي و خطر پيشرفت بيماري پاركينسون را بررسي كرد.درست مثل تحقيقات بسياري كه نشان مي‌دهند استفاده از تنباكو خطر پاركينسون را كاهش مي‌دهد، اين تحقيق نشان مي‌دهد كه نيكوتين يا شايد يك ماده شيميايي ديگر در فلفل و تنباكو در مقابل پاركينسون خاصيت حفاظتي دارد.اين تحقيق كه نتايج آن در مجله سالنامه عصب شناسي منتشر شده از 490 بيماري كه پزشكان به تازگي بيماري پاركينسون آنها تشخيص داده شده درباره عادات تغذيه‌اي آنها و استفاده از تنباكو پرسشهايي پرسيد.همچنين در اين تحقيقات 644 نفري كه از هيچ شرايط عصب شناختي رنج نمي‌بردند نيز شركت كرده بودند.مصرف سبزيجات به طور كلي بر خطر پاركينسون تأثيرگذار نيست. احتمال ابتلاي افرادي كه سبزيجاتي از خانواده بادنجانيان مصرف مي‌كنند كم است، اين نوع خوردني‌ها شامل ميزان اندكي نيكوتين است، همان ماده شيميايي اعتيادآوري كه در سيگار استفاده مي‌شود. خانواده بادنجانيان شامل بادنجان، سيب‌زميني، فلفل دلمه‌اي و گوجه فرنگي مي‌شود.اين روند براي خانواده‌هاي فلفل ها از سايرين بيشتر بود. افرادي كه به هيچ نوع از تنباكو استفاده نمي‌كردند دست كم دوبار در هفته فلفل مي‌خوردند تا 30 درصد كمتر به پاركينسون مبتلا مي‌شود.اگرچه شواهد نشان مي‌دهد كه نيكوتين ماده فعال اين تحقيق باشد، اما اين تيم تاكنون تكذيب نكرده است كه شايد يك ماده شيميايي باشد كه همان تأثيرات تنباكو را دارد و چنين تأثيري را در بيماران ايجاد مي‌كند. يكي از اين احتمالات آناتابين بود كه داراي خاصيتهاي ضدالتهابي است.نكته‌اي كه بايد مورد توجه قرار گيرد اين است كه افرادي كه سيگار مي‌كشند كمتر دچار اين بيماري مي‌شوند، حتي افرادي كه دود سيگار استنشاق مي‌كنند نيز در مقابل اين بيماري به نوعي محافظت شده هستند.اين درحالي است كه كريل بيل از بنياد خيريه پاركينسون بريتانيا اظهار داشت كه اين تحقيق هنوز براي اتخاد نتيجه‌هاي انضمامي بسيار كوچك است.ميزان نيكوتين در سبزيجات مي‌تواند بسته به شرايط رشد، انبار، درو و شيوه‌هاي پخت و پز متغير باشد.پاركينسون همان لرزش در وضعيت استراحت است كه شيوع آن بيشتر در سنين پيري است اما در جوانان هم ديده مي‌شود شيوع آن در تمام مناطق دنيا يكسان است يعني درصد شيوع بيماري با تغيير در منطقه چندان فرق نمي‌كند.بطور كلي اين بيماري بر اثر از بين رفتن سلول‌هاي ترشح‌كننده ماده‌اي به نام دوپامين (كه يك انتقال دهنده عصبي است) رخ مي‌دهد. اين اما گفته مي‌شود كه نقش كاردرماني و فيزيوتراپي در اين زمينه بسيار زياد است زيرا مانع پيشرفت بيماري و محدوديت عملكرد مي‌‌شود.