خوراكيها
با خواص كرفس بيشتر آشنا شويد30مرداد-93
با خواص كرفس بيشتر آشنا شويد30مرداد-93
اين روزها كرفس در
تمامي دنيا طرفداران زيادي دارد و در مناطق مختلفي كشت ميشود. جدا از خورش كرفس،
براي بهره بردن از خواص گوناگون اين سبزينه خوراكي، در تركيب خوراكيهاي مختلف و
سالادهاي فصل از آن استفاده كنيد.
* سرشار از ويتامين ث
كرفس منبعي فوقالعاده از ويتامين ث است. اين ويتامين به تقويت سيستم ايمني بدن كمك ميكند. مصرف سبزيجات و ميوههاي غني از ويتامين ث ميتواند علايم سرماخوردگي را كاهش دهد يا از شدت اين بيماري بكاهد. بيش از 20 نتيجه تحقيقاتي معتبر نشان ميدهد كه ويتامين ث بهترين ويتامين براي جنگ با سرماخوردگي است و همينطور با تخريب ناشي از راديكالهاي آزاد مقابله ميكند. راديكالهاي آزاد ميتوانند با اكسيداسيون كلسترول احتمال بروز حمله قلبي و سكته مغزي را افزايش دهند. بنابراين مصرف ويتامين ث در سلامت قلب و عروس تاثيرگذار است و شما را از بيماريهاي قلبي، سكته و سرطان دور نگه ميدارد.
* كاهش فشار خون
اگر نگران بالارفتن فشار خونتان هستيد بهتر است بدانيد كه كرفس پتانسيل كاهش فشار خون را هم دارد و در طب سنتي چينيها به عنوان داروي ضدفشار خون تجويز ميشده است. تحقيقات اخير دانشمندان هم اين خاصيت را تاييد ميكند. در واقع كرفس تركيبي را در خود جاي داده كه ميتواند به آرامش ماهيچههاي اطراف سرخرگها كمك كرده و به آنها اجازه ميدهد كمي گشاد شوند. وقتي داخل سرخرگها فضاي بيشتري وجود داشته باشد، خون ميتواند با فشار كمتري به جريان درآيد. اين تركيب موجود در كرفس سبب پايين آمدن سطح هورمون استرس هم ميشود كه استرس يكي از عوامل بالارفتن فشار خون است.
* ضد سرطان
كرفس حداقل هشت تركيب ضدسرطاني را در خودش جاي داده است و از رشد تومورهاي سرطاني پيشگيري ميكند و ميتواند تخريب ناشي از راديكالهاي آزاد را به حداقل برساند.
* تقويتكننده دستگاه گوارش
كرفس تركيباتي دارد كه به تقويت سيستم گوارشي كمك كرده و شما را از ابتلا به سرطانهاي روده و معده دور نگه ميدارد.
* پيشگيري از يبوست
كرفس به طور طبيعي ملين خوبي است و براي درمان يبوست داروي گياهي موثري به شمار ميرود. بنابراين به افراد مبتلا به يبوست توصيه ميشود در اين فصل بيش از هر چيز كرفس بخورند.
* آرامش اعصاب
اگر مدام عصبي هستيد و به قرصهاي آرامش بخش پناه ميبريد، بهتر است كرفس را بيشتر در برنامه غذايي تان بگنجانيد.
* كاهش وزن
اگر اضافه وزن داريد به جاي دنبال كردن رژيمهاي سفت و سخت، در روز چندبار آب كرفس بخوريد. بدين ترتيب اشتهاي شما براي خوردن شيريني جات و غذاهاي چرب و سنگين كم ميشود و به تدريج با مصرف غذاي كمتر، به وزن دلخواهتان ميرسيد.
* خريد و بستهبندي كرفس ها
هنگام خريد كرفسها آنهايي را انتخاب كنيد كه سفت و تردد به نظر ميرسند و برگ هايشان به راحتي شكسته ميشود. ساقه كرفس بايد يكدست و فشرده باشد. به رنگ ساقهها هم دقت كنيد. كرفس تازه رنگش سبز كمرنگ است و آنهايي كه سبز تيره يا لكههاي قهوهاي دارند از مرز تازگي گذشتهاند. براي اينكه از خريدتان مطمئنتر شويد لا به لاي ساقهها را به آرامي باز كنيد تا اثري از لكههاي سياه و قهوهاي به چشم تان نخورد. براي نگهداري از كرفسها به يك ظرف دربسته نياز داريد تا ساقهها را داخل آن قرار دهيد يا اينكه ميتوانيد يك كيسه پلاستيكي دورشان بپيچيد و در يخچال بگذاريد. يك راه ديگر هم هست. كرفسها را در يك پارچه نمدار قرار دهيد تا تازگي شان حفظ شود. يادتان باشد كه براي استفاده از حداكثر مواد مغذي كرفس بهتر است آنها را ظرف يكي دو روز بعد از خريد مصرف كنيد. اگر ساقهها را خرد كرده و شسته ايد بايد بگذاريد آب آنها كاملا خشك شود و بعد در يخچال بگذاريد، در غير اين صورت خيلي زود با ساقههاي فاسد و كم خاصيت رو به رو ميشويد. كرفسها در فريزر هم قابل نگهداري هستند تا در ساير فصول سال هم بتوانيد خورش كرفس نوش جان كنيد.
* يك معجون مقوي
يك راه خيلي خوب براي استفاده بيشتر از مزاياي كرفس اين است كه آب آن را بگيريد و با آب هويج مخلوط كنيد. اين آبميوه بسيار مقوي است و شما را حسابي سرحال ميكند. به ويزه اگر ورزش ميكنيد بهتر است بعد از پايان فعاليت بدني يك ليوان آب كرفس بخوريد چون آب از دست رفته بدن شما را به سرعت احيا ميكند و سرشار از مواد معدني است. از ساقهها و برگهاي كرفس براي تهيه سوپ استفاده كنيد يا آنها را به سالاد اضافه كنيد. ضمن اينكه آب كرفس به تناسب اندام هم كمك ميكند.
* سرشار از ويتامين ث
كرفس منبعي فوقالعاده از ويتامين ث است. اين ويتامين به تقويت سيستم ايمني بدن كمك ميكند. مصرف سبزيجات و ميوههاي غني از ويتامين ث ميتواند علايم سرماخوردگي را كاهش دهد يا از شدت اين بيماري بكاهد. بيش از 20 نتيجه تحقيقاتي معتبر نشان ميدهد كه ويتامين ث بهترين ويتامين براي جنگ با سرماخوردگي است و همينطور با تخريب ناشي از راديكالهاي آزاد مقابله ميكند. راديكالهاي آزاد ميتوانند با اكسيداسيون كلسترول احتمال بروز حمله قلبي و سكته مغزي را افزايش دهند. بنابراين مصرف ويتامين ث در سلامت قلب و عروس تاثيرگذار است و شما را از بيماريهاي قلبي، سكته و سرطان دور نگه ميدارد.
* كاهش فشار خون
اگر نگران بالارفتن فشار خونتان هستيد بهتر است بدانيد كه كرفس پتانسيل كاهش فشار خون را هم دارد و در طب سنتي چينيها به عنوان داروي ضدفشار خون تجويز ميشده است. تحقيقات اخير دانشمندان هم اين خاصيت را تاييد ميكند. در واقع كرفس تركيبي را در خود جاي داده كه ميتواند به آرامش ماهيچههاي اطراف سرخرگها كمك كرده و به آنها اجازه ميدهد كمي گشاد شوند. وقتي داخل سرخرگها فضاي بيشتري وجود داشته باشد، خون ميتواند با فشار كمتري به جريان درآيد. اين تركيب موجود در كرفس سبب پايين آمدن سطح هورمون استرس هم ميشود كه استرس يكي از عوامل بالارفتن فشار خون است.
* ضد سرطان
كرفس حداقل هشت تركيب ضدسرطاني را در خودش جاي داده است و از رشد تومورهاي سرطاني پيشگيري ميكند و ميتواند تخريب ناشي از راديكالهاي آزاد را به حداقل برساند.
* تقويتكننده دستگاه گوارش
كرفس تركيباتي دارد كه به تقويت سيستم گوارشي كمك كرده و شما را از ابتلا به سرطانهاي روده و معده دور نگه ميدارد.
* پيشگيري از يبوست
كرفس به طور طبيعي ملين خوبي است و براي درمان يبوست داروي گياهي موثري به شمار ميرود. بنابراين به افراد مبتلا به يبوست توصيه ميشود در اين فصل بيش از هر چيز كرفس بخورند.
* آرامش اعصاب
اگر مدام عصبي هستيد و به قرصهاي آرامش بخش پناه ميبريد، بهتر است كرفس را بيشتر در برنامه غذايي تان بگنجانيد.
* كاهش وزن
اگر اضافه وزن داريد به جاي دنبال كردن رژيمهاي سفت و سخت، در روز چندبار آب كرفس بخوريد. بدين ترتيب اشتهاي شما براي خوردن شيريني جات و غذاهاي چرب و سنگين كم ميشود و به تدريج با مصرف غذاي كمتر، به وزن دلخواهتان ميرسيد.
* خريد و بستهبندي كرفس ها
هنگام خريد كرفسها آنهايي را انتخاب كنيد كه سفت و تردد به نظر ميرسند و برگ هايشان به راحتي شكسته ميشود. ساقه كرفس بايد يكدست و فشرده باشد. به رنگ ساقهها هم دقت كنيد. كرفس تازه رنگش سبز كمرنگ است و آنهايي كه سبز تيره يا لكههاي قهوهاي دارند از مرز تازگي گذشتهاند. براي اينكه از خريدتان مطمئنتر شويد لا به لاي ساقهها را به آرامي باز كنيد تا اثري از لكههاي سياه و قهوهاي به چشم تان نخورد. براي نگهداري از كرفسها به يك ظرف دربسته نياز داريد تا ساقهها را داخل آن قرار دهيد يا اينكه ميتوانيد يك كيسه پلاستيكي دورشان بپيچيد و در يخچال بگذاريد. يك راه ديگر هم هست. كرفسها را در يك پارچه نمدار قرار دهيد تا تازگي شان حفظ شود. يادتان باشد كه براي استفاده از حداكثر مواد مغذي كرفس بهتر است آنها را ظرف يكي دو روز بعد از خريد مصرف كنيد. اگر ساقهها را خرد كرده و شسته ايد بايد بگذاريد آب آنها كاملا خشك شود و بعد در يخچال بگذاريد، در غير اين صورت خيلي زود با ساقههاي فاسد و كم خاصيت رو به رو ميشويد. كرفسها در فريزر هم قابل نگهداري هستند تا در ساير فصول سال هم بتوانيد خورش كرفس نوش جان كنيد.
* يك معجون مقوي
يك راه خيلي خوب براي استفاده بيشتر از مزاياي كرفس اين است كه آب آن را بگيريد و با آب هويج مخلوط كنيد. اين آبميوه بسيار مقوي است و شما را حسابي سرحال ميكند. به ويزه اگر ورزش ميكنيد بهتر است بعد از پايان فعاليت بدني يك ليوان آب كرفس بخوريد چون آب از دست رفته بدن شما را به سرعت احيا ميكند و سرشار از مواد معدني است. از ساقهها و برگهاي كرفس براي تهيه سوپ استفاده كنيد يا آنها را به سالاد اضافه كنيد. ضمن اينكه آب كرفس به تناسب اندام هم كمك ميكند.