گزیده خبرهای پزشکی .
3 آبان -93
یک متخصص مغز و اعصاب گفت: نیمی از
موارد صرع با افزایش سن افراد خود به خود برطرف میشود.دکتر آرش بستانی در گفتوگو با ایسنا
درباره تفاوت بیماری صرع با تشنجهای دیگر، اظهار کرد: تشنجهای بیماری صرع منشا
ژنتیکی داشته و در طول زندگی فرد تکرار میشوند.وی با بیان اینکه صرع خود را در دوران
کودکی یا نوجوانی نشان میدهد، گفت: بیشتر تشنجهایی که درسنین بالاتر ایجاد میشوند،
عمدتا صرع نبوده و عوامل محیطی در ایجاد آن دخیل است.این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه
تعداد تشنجهای صرع از یکبار تشنج طی چند سال تا چند بار تشنج طی یک روز متغیر
است، گفت: برخی عوامل از جمله بیخوابی، استرس و نیز مصرف برخی داروها میتواند
تعداد دفعات تشنجهای صرعی را افزایش دهد.بستانی شکل بروز این تشنجها را نیز
متفاوت دانست و اظهار کرد: برخی تشنجهای صرعی با کاهش هوشیاری به همراه قفل شدن
دهان، خروج کف از دهان، حرکات دست و پا و کبودی صورت همراه است.
وی تصریح کرد: در برخی موارد نیز تشنج به شکل ناقص بروز پیدا میکند به صورتی که یک طرف بدن فرد بدون کاهش هوشیاری دچار حرکات اضافی شده یا حواس فرد برای دقایقی پرت میشود.وی طول مدت تشنجهای صرع در زمانی که کاهش هوشیاری در فرد بروز پیدا میکند را چند دقیقه عنوان کرد و افزود: در خصوص تشنجهای ناشی از عوامل محیطی تا زمان بر طرف شدن عامل تشنج امکان ادامه آن وجود دارد.این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه نیمی از موارد صرع با افزایش سن افراد خود به خود بهبود مییابد، اظهار کرد: این بیماری در نیمی دیگر از بیماران تا آخر عمر باقی میماند و این افراد میتوانند با مصرف دارو تنها بیماری خود را کنترل کنند.وی تصریح کرد: صرع درمان ریشهای نداشته و با مصرف دارو میتوان از ایجاد تشنجهای آن پیشگیری کرده و آنها را کنترل کرد.
وی تصریح کرد: در برخی موارد نیز تشنج به شکل ناقص بروز پیدا میکند به صورتی که یک طرف بدن فرد بدون کاهش هوشیاری دچار حرکات اضافی شده یا حواس فرد برای دقایقی پرت میشود.وی طول مدت تشنجهای صرع در زمانی که کاهش هوشیاری در فرد بروز پیدا میکند را چند دقیقه عنوان کرد و افزود: در خصوص تشنجهای ناشی از عوامل محیطی تا زمان بر طرف شدن عامل تشنج امکان ادامه آن وجود دارد.این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه نیمی از موارد صرع با افزایش سن افراد خود به خود بهبود مییابد، اظهار کرد: این بیماری در نیمی دیگر از بیماران تا آخر عمر باقی میماند و این افراد میتوانند با مصرف دارو تنها بیماری خود را کنترل کنند.وی تصریح کرد: صرع درمان ریشهای نداشته و با مصرف دارو میتوان از ایجاد تشنجهای آن پیشگیری کرده و آنها را کنترل کرد.
فصل سرما و کاهش دمای هوا به معنای آغاز
و شیوع بیماریهایی مانند سرماخوردگی، آلرژی فصلی و افسردگی است اما با مصرف 5
خوراکی ساده میتوان از تمام بیماریهای فصل پاییز و زمستان در امان ماند. به گزارش
مهر، تغییر هر فصل به معنای تغییر شیوه زندگی و ورود بیماری های جدید است. اما با
کمی دقت در عادات تغذیه ای و رفتاری می توان از ابتلا به بیماری های مختلف در امان
ماند و فصلی بدون ابتلا به بیماری را گذارند.
مصرف خوراکیهای سم زدا
خوراکی هایی با القاب سم زدا وجود دارند که می توانند وضعیت سلامتی را بهبود بخشند. برای مثال چکاندن چندین قطره لیمو ترش در آب و مصرف صبحگاه آن می تواند به سم زدایی بدن پرداخته یا مصرف شب هنگام آب آناناس نیز می تواند همین خاصیت را داشته باشد.
از مصرف غذاهای چرب بپرهیزید
اگر در منطقه سیبری و هوای فوق العاده سرد زندگی می کنید تنها به مصرف غذاهای پر چرب روی ببرید اما در غیر این صورت از مصرف غذاهای خیلی چرب در زمستان بپرهیزید زیرا مصرف غذاهای چرب هیچ تاثیری در گرم شدن بیشتر شما ندارد نه غذاهای چرب و نه غذاهای شیرین. علاوه بر این، مصرف غذاهای چرب می تواند تاثیر منفی بر کبد داشته باشد و به بیماری های کبدی منجر شود.
منیزیم علیه افسردگی و خستگی
اگر احساس خستگی و افسردگی مفرط می کنید به مصرف منیزیم بپردازید زیرا خوراکی های حاوی منیزیم می توانند علیه افسردگی و خستگی بتازند. بهترین مواد غذایی که سرشار از منیزیم هستند عبارتند از سبزی هایی مانند اسفناج، گوجه فرنگی، مغز بادام، فندق، تخمه کدو، موز، انجیر خشک، غلات سبوس دار و البته مکمل های دارویی نیز می توانند مفید باشند.
مصرف پروتئین را افزایش دهید
مصرف پروتئین می تواند شما را از حالت افسردگی و خواب آلودگی در فصل زمستان دور نگه دارد پس در وعده صبحانه خود خوراکی هایی که دارای مقادیر قابل توجهی از پروتئین هستند را بگنجانید. از میان خوراکی های حاوی پروتئین می توان به مواردی مانند آجیل ها، دانه های روغنی، تخم مرغ و پنیر اشاره کرد.
مصرف آب روزانه را افزایش دهید
در زمستان باید آب بیشتری به نسبت تابستان در اختیار بدن قرار بگیرد گرچه کمتر این نیاز را در فصل زمستان احساس می کنیم. نوشیدن حداقل 1.5 لیتر آب در زمستان توصیه می شود.
مصرف خوراکیهای سم زدا
خوراکی هایی با القاب سم زدا وجود دارند که می توانند وضعیت سلامتی را بهبود بخشند. برای مثال چکاندن چندین قطره لیمو ترش در آب و مصرف صبحگاه آن می تواند به سم زدایی بدن پرداخته یا مصرف شب هنگام آب آناناس نیز می تواند همین خاصیت را داشته باشد.
از مصرف غذاهای چرب بپرهیزید
اگر در منطقه سیبری و هوای فوق العاده سرد زندگی می کنید تنها به مصرف غذاهای پر چرب روی ببرید اما در غیر این صورت از مصرف غذاهای خیلی چرب در زمستان بپرهیزید زیرا مصرف غذاهای چرب هیچ تاثیری در گرم شدن بیشتر شما ندارد نه غذاهای چرب و نه غذاهای شیرین. علاوه بر این، مصرف غذاهای چرب می تواند تاثیر منفی بر کبد داشته باشد و به بیماری های کبدی منجر شود.
منیزیم علیه افسردگی و خستگی
اگر احساس خستگی و افسردگی مفرط می کنید به مصرف منیزیم بپردازید زیرا خوراکی های حاوی منیزیم می توانند علیه افسردگی و خستگی بتازند. بهترین مواد غذایی که سرشار از منیزیم هستند عبارتند از سبزی هایی مانند اسفناج، گوجه فرنگی، مغز بادام، فندق، تخمه کدو، موز، انجیر خشک، غلات سبوس دار و البته مکمل های دارویی نیز می توانند مفید باشند.
مصرف پروتئین را افزایش دهید
مصرف پروتئین می تواند شما را از حالت افسردگی و خواب آلودگی در فصل زمستان دور نگه دارد پس در وعده صبحانه خود خوراکی هایی که دارای مقادیر قابل توجهی از پروتئین هستند را بگنجانید. از میان خوراکی های حاوی پروتئین می توان به مواردی مانند آجیل ها، دانه های روغنی، تخم مرغ و پنیر اشاره کرد.
مصرف آب روزانه را افزایش دهید
در زمستان باید آب بیشتری به نسبت تابستان در اختیار بدن قرار بگیرد گرچه کمتر این نیاز را در فصل زمستان احساس می کنیم. نوشیدن حداقل 1.5 لیتر آب در زمستان توصیه می شود.
یک فوق تخصص غدد، شکستگی استخوانها را
مهمترین علامت ابتلا به پوکی استخوان دانست.دکتر اکبر سلطانی در گفتوگو با ایسنا،
با تاکید بر اینکه ابتلا به پوکی استخوان منجر به کاهش توده و شکننده شدن استخوانها
می شود، گفت: ابتلا به پوکی استخوان میتواند منجر به افزایش بیرویه تخریب
استخوانهای بدن شود، بنابراین امکان تغییر کمیت بافتهای استخوانی وجود دارد.این فوق
تخصص غدد اظهار کرد: احتمال ابتلای افرادی که داروهای گلوکوکورتیکوئیدی مصرف میکنند
یا مبتلا به آرتروز التهابی هستند به این بیماری بیشتر است.وی
با تاکید به اینکه استئوپروز شایعترین بیماری متابولیک استخوان است، تصریح کرد:
سازمان بهداشت جهانی، پوکی استخوان، سرطان، سکته قلبی و مغزی را به عنوان مهمترین
عوامل تهدید جامعه بشری معرفی کرده است.این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران
خاطرنشان کرد: شکستگی استخوانها مهمترین علامت ابتلا به پوکی استخوان است.سلطانی با
اشاره به اینکه احتمال کاهش توده استخوانی در افرادی که در دهه چهارم از عمر هستند
وجود دارد، گفت: یک سوم تودههای استخوانی زنان در زمان 5 تا 10 سال پس از یائسگی
تخریب میشوند.این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: عوامل
ارثی، نژاد آسیایی، کمبود کلسیم، استخوانبندی ظریف، مصرف سیگار و الکل میتواند
در ابتلا به پوکی استخوان موثر باشد.سلطانی با اشاره به اینکه احتمال ابتلای
افرادی که دارای استخوانهای محکم هستند کمتر است، اظهار کرد: با انتخاب شیوه سالم
زندگی میتوان از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری کرد یا موجب کاهش سرعت ابتلا به
آن شد.وی تصریح کرد: ورزش موجب حفظ استحکام تودههای استخوانی میشود.
بنابراین استفاده از وزنههای ورزشی میتواند منجر به تقویت استخوانهای افراد
بالغ یا حفظ تودههای استخوانی میانسالان شود.وی با اشاره به اینکه مصرف 1500 میلیگرم
کلسیم روزانه برای نوجوانان و زنان باردار الزامی است، گفت: دریافت کافی کلسیم
برای زنان زیر 35 سال بسیار حائز اهمیت است اما اغلب زنان دچار کمبود کلسیم هستند.این فوق
تخصص غدد در پایان گفت: رژیم غذایی سرشار از کلسیم، دریافت ویتامین D،
تمرینات منظم ورزشی، ترک سیگار و تنظیم وزن بدن میتواند موجب پیشگیری از
استئوپروز و عوارض آن شود.
یک متخصص تغذیه ضمن توصیه به ترک سیگار
از سوی افراد سیگاری در عین حال گفت: میوههایی مانند پرتقال و انگور بواسطه داشتن
ویتامین C میتوانند عوارض سیگار را در بدن افراد سیگاری کاهش دهند. دکتر یحیی
پاسدار در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه میل به کشیدن سیگار در افراد سیگاری با
مصرف هر نوع غذای دلچسب افزایش مییابد، اظهار کرد: به طور مشخص نمیتوان گفت که
کدام مواد غذایی میل افراد سیگاری برای کشیدن سیگار را افزایش میدهد، زیرا افراد
سیگاری بعد از مصرف هر ماده غذایی دلچسب از جمله چای میل به کشیدن سیگار دارند. وی با بیان
اینکه سیگار حالت اکسیداتیو داشته و ریسک ابتلا به سرطانها و بیماریهای قلبی -
عروقی را افزایش میدهد، توصیه کرد: سیگاریها بیشتر از میوه و سبزیجاتی که حاوی
منابع ویتامین C است در برنامه غذایی خود استفاده کنند. پاسدار
در همین راستا میوههایی مانند پرتقال، سیب، انگور، گلابی، توت فرنگی و کیوی را
پیشنهاد کرد و افزود: این میوهها به دلیل داشتن ویتامین C که نوعی آنتی اکسیدان
محسوب میشود، میتوانند نقش موثری در کاهش عوارض سیگار داشته باشند. این متخصص
تغذیه در خصوص مصرف چربی در افراد سیگاری هشدار داد و اظهار کرد: چربی در کنار
سیگار ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را تا حد زیادی افزایش میدهد. وی افزود:
در این راستا ابتدا توصیه به ترک سیگار است و پس از آن نیز افراد سیگاری باید حتیالمقدور
از مصرف غذاهای سرخ شده و نیز غذاهای چرب که حاوی اسید چرب ترانس بالا هستند،
خودداری کنند. سیگاریها بهتر است بیشتر غذاهای خود را به شکل کباب پز، بخارپز یا
آب پز استفاده کنند.