توصيههاي پزشكي
ناهار بخوريد به 7 دليل! 19آبان-93
ناهار بخوريد به 7 دليل! 19آبان-93
البته فقیران و محرومان به یک دلیل نباید بخورند چون
ندارند تا بخورند
براي افزايش سلامت و بهرهوري مغز و قدرت تمركز، ساعت ناهار را فراموش نكنيد. با تغيير سبك زندگي فرصت صرف وعده ناهار نيز به فراموشي سپرده شده است. گفته ميشود كارمنداني كه از پشت ميز كار تكان نميخورند و زماني را براي خوردن ناهار اختصاص نميدهند سلامت جسم، ذهن و روابط اجتماعي شان به خطر ميافتد. ساعت ناهار با تغييرات سريع سبك زندگي تبديل به يك قرباني شده است زيرا اين زمان بر اثر تعيين جلسات كاري هنگام ظهر و استراحت كوتاه وسط روز، دستكاري شده است. خوردن ساندويچ پشت ميز كار يا رايانه هم واجد شرايط لازم براي ناهار سالم نيست. بنابراين با اين وضعيت هيچ جاي شگفتي براي افزايش خلق و خوي افسرده، عصباني و بدخو نزد كارمندان وجود ندارد.
*عادات غذايي سالم
به گفته دكتر "اندرو پيپ" رئيس بخش پيشگيري و توانبخشي دانشگاه اوتاوا؛ نوع مواد غذايي كه مردم در پشت ميز كارانتخاب ميكنند سالم نيست، زيرا اين افراد بيشتر متكي به غذاهاي آماده هستند. در حالي كه انتخاب غذاهاي هدفمند براي ناهار در دفتر كار، يكي از الگوهاي غذايي سالم است.
*احساس درد كمتر
متخصصان بهداشت و تغذيه معتقدند درد گردن و كمر ناشي از ساعتهاي مداوم پشت ميزنشيني است. وضعيت نشستن و قرار گرفتن بد روي صندلي به ستون فقرات و ماهيچههايي كه از آن پشتيباني ميكند، فشار وارد ميكند. ساعت ناهار باعث ميشود كارمندان تغيير موقعيت بدهند و اين تغيير موقعيت باعث احساس بهتر در ماهيچهها ميشود همچنين ترك كردن ميز كار هنگام ناهار با كشش ستون فقرات و ماهيچهها، فشار وارد بر آنها را آزاد كرده و درد و ناراحتي را از بين ميبرد.
*افزايش كارايي و توان كار كردن
هنگامي كه در وقت ناهار پشت ميز كار نشستهايد و صفحات رايانه را شخم ميزنيد، گيرندههاي مغز خاموش شده و نميتواند اطلاعات را بازيابي كند. نتيجه آن در بعد از ظهر كاملاً واضح ميشود تفكر مهآلود، خستگي و كاهش بهرهوري نتيجه ناديده گرفتن وقت ناهار است. خوردن ناهار همچون بنزين به روشن شدن سيلندر مغز كمك ميكند. ناهار عنصر رفع خستگي است و باعث سوختگيري مجدد مغز شده و ذهن را براي چالش در بعد از ظهر آماده ميكند.
*بهبود تمركز و سلامت
براي افزايش سلامت و بهرهوري مغز و قدرت تمركز ساعت ناهار را فراموش نكنيد. محققان دانشگاه بريستول دريافتند هنگامي كه كارگران ناهار ميخورند انگيزه و تواناييشان براي ادامه كار تا 41درصد افزايش پيدا ميكند. شكي نيست كه با افزايش بهرهوري مغز، تمركز سطح فعاليتهاي فيزيكي نيز بهبود مييابد. همچنين قدم زدن بعد از صرف ناهار به مدت 10 تا 15 دقيقه انگيزه افراد را براي شروع مجدد كار بالا ميبرد. در سالهاي گذشته رسانهها اعلام كردند بيش از نيمي از بيماريها با نشستن و نداشتن تحرك مرتبط است به طوريكه يافتههاي محققان دانشگاه بريستول نشان ميدهد نشستن زياد خطر ديابت و بيماريهاي قلبي را افزايش ميدهد و مانع گردش خون شده سوخت و ساز را پايين ميآورد. به همين خاطر اگر بعد از صرف ناهار چند دقيقهاي راه برويد با مصرف انرژي خطر ابتلا به بيماريها كاهش پيدا ميكند.
*گوارش بهتر
نخوردن ناهار سريعترين مسير براي داشتن يك بعدازظهر ناراحتكننده است چون نشانههاي سوء هاضمه و برگشت اسيد به معده معمولاً در بعدازظهر ظاهر ميشود. همچنين افرادي كه در پشت ميز كار به سرعت غذا ميخورند عمل گوارش در بدنشان بدرستي صورت نميگيرد و دچار نفخ ميشوند. خوردن آهسته غذا نه تنها باعث ميشود فرد از مزه غذا احساس لذت كند، بلكه دستگاه گوارش بدرستي مواد غذايي را پردازش ميكند و هواي كمتري به شكم وارد ميشود و بر اثر آن نفخ و شكم درد بروز نميكند. مقالات دانشگاه هاروارد نشان داده افرادي كه آهسته غذا ميخورند سريع احساس سيري ميكنند و از مقدار لازم كمتر غذا ميخورند.
*تمرين مراقبت و استرس كمتر
استراحت در وقت ناهار فرصت مناسبي براي مراقبت از سلامت شخصي است. بسياري از افراد زمان كافي براي انجام كارهايي كه براي سلامتشان مفيد است اختصاص نميدهند. خوردن ناهار و قدم زدن بعد از آن احساس استرس را كمتر و خلق و خو را تنظيم ميكند.
*احساس شادي
گذراندن وقت ناهار با دوستان و همكاران اثرات منفي يك روز كاري خستهكننده را دور ميكند. خنده از طريق تخليه استرس، خلق و خو را بهتر ميكند. معاشرت در وقت ناهار مزاياي رواني مثبتي دارد. تعامل و بگو بخند با همكاران مانند فيلتر ذهن عمل كرده و افكار منفي را از آن پاك ميكند. صحبت كردن در مورد مسائل غير كاري بخصوص خارج از محوطه اتاق كار احساس شادي را تقويت كرده و باعث ميشود فضاي عمومي محل كار لذتبخش شود و كارمند كمتر احساس نااميدي كند.
براي افزايش سلامت و بهرهوري مغز و قدرت تمركز، ساعت ناهار را فراموش نكنيد. با تغيير سبك زندگي فرصت صرف وعده ناهار نيز به فراموشي سپرده شده است. گفته ميشود كارمنداني كه از پشت ميز كار تكان نميخورند و زماني را براي خوردن ناهار اختصاص نميدهند سلامت جسم، ذهن و روابط اجتماعي شان به خطر ميافتد. ساعت ناهار با تغييرات سريع سبك زندگي تبديل به يك قرباني شده است زيرا اين زمان بر اثر تعيين جلسات كاري هنگام ظهر و استراحت كوتاه وسط روز، دستكاري شده است. خوردن ساندويچ پشت ميز كار يا رايانه هم واجد شرايط لازم براي ناهار سالم نيست. بنابراين با اين وضعيت هيچ جاي شگفتي براي افزايش خلق و خوي افسرده، عصباني و بدخو نزد كارمندان وجود ندارد.
*عادات غذايي سالم
به گفته دكتر "اندرو پيپ" رئيس بخش پيشگيري و توانبخشي دانشگاه اوتاوا؛ نوع مواد غذايي كه مردم در پشت ميز كارانتخاب ميكنند سالم نيست، زيرا اين افراد بيشتر متكي به غذاهاي آماده هستند. در حالي كه انتخاب غذاهاي هدفمند براي ناهار در دفتر كار، يكي از الگوهاي غذايي سالم است.
*احساس درد كمتر
متخصصان بهداشت و تغذيه معتقدند درد گردن و كمر ناشي از ساعتهاي مداوم پشت ميزنشيني است. وضعيت نشستن و قرار گرفتن بد روي صندلي به ستون فقرات و ماهيچههايي كه از آن پشتيباني ميكند، فشار وارد ميكند. ساعت ناهار باعث ميشود كارمندان تغيير موقعيت بدهند و اين تغيير موقعيت باعث احساس بهتر در ماهيچهها ميشود همچنين ترك كردن ميز كار هنگام ناهار با كشش ستون فقرات و ماهيچهها، فشار وارد بر آنها را آزاد كرده و درد و ناراحتي را از بين ميبرد.
*افزايش كارايي و توان كار كردن
هنگامي كه در وقت ناهار پشت ميز كار نشستهايد و صفحات رايانه را شخم ميزنيد، گيرندههاي مغز خاموش شده و نميتواند اطلاعات را بازيابي كند. نتيجه آن در بعد از ظهر كاملاً واضح ميشود تفكر مهآلود، خستگي و كاهش بهرهوري نتيجه ناديده گرفتن وقت ناهار است. خوردن ناهار همچون بنزين به روشن شدن سيلندر مغز كمك ميكند. ناهار عنصر رفع خستگي است و باعث سوختگيري مجدد مغز شده و ذهن را براي چالش در بعد از ظهر آماده ميكند.
*بهبود تمركز و سلامت
براي افزايش سلامت و بهرهوري مغز و قدرت تمركز ساعت ناهار را فراموش نكنيد. محققان دانشگاه بريستول دريافتند هنگامي كه كارگران ناهار ميخورند انگيزه و تواناييشان براي ادامه كار تا 41درصد افزايش پيدا ميكند. شكي نيست كه با افزايش بهرهوري مغز، تمركز سطح فعاليتهاي فيزيكي نيز بهبود مييابد. همچنين قدم زدن بعد از صرف ناهار به مدت 10 تا 15 دقيقه انگيزه افراد را براي شروع مجدد كار بالا ميبرد. در سالهاي گذشته رسانهها اعلام كردند بيش از نيمي از بيماريها با نشستن و نداشتن تحرك مرتبط است به طوريكه يافتههاي محققان دانشگاه بريستول نشان ميدهد نشستن زياد خطر ديابت و بيماريهاي قلبي را افزايش ميدهد و مانع گردش خون شده سوخت و ساز را پايين ميآورد. به همين خاطر اگر بعد از صرف ناهار چند دقيقهاي راه برويد با مصرف انرژي خطر ابتلا به بيماريها كاهش پيدا ميكند.
*گوارش بهتر
نخوردن ناهار سريعترين مسير براي داشتن يك بعدازظهر ناراحتكننده است چون نشانههاي سوء هاضمه و برگشت اسيد به معده معمولاً در بعدازظهر ظاهر ميشود. همچنين افرادي كه در پشت ميز كار به سرعت غذا ميخورند عمل گوارش در بدنشان بدرستي صورت نميگيرد و دچار نفخ ميشوند. خوردن آهسته غذا نه تنها باعث ميشود فرد از مزه غذا احساس لذت كند، بلكه دستگاه گوارش بدرستي مواد غذايي را پردازش ميكند و هواي كمتري به شكم وارد ميشود و بر اثر آن نفخ و شكم درد بروز نميكند. مقالات دانشگاه هاروارد نشان داده افرادي كه آهسته غذا ميخورند سريع احساس سيري ميكنند و از مقدار لازم كمتر غذا ميخورند.
*تمرين مراقبت و استرس كمتر
استراحت در وقت ناهار فرصت مناسبي براي مراقبت از سلامت شخصي است. بسياري از افراد زمان كافي براي انجام كارهايي كه براي سلامتشان مفيد است اختصاص نميدهند. خوردن ناهار و قدم زدن بعد از آن احساس استرس را كمتر و خلق و خو را تنظيم ميكند.
*احساس شادي
گذراندن وقت ناهار با دوستان و همكاران اثرات منفي يك روز كاري خستهكننده را دور ميكند. خنده از طريق تخليه استرس، خلق و خو را بهتر ميكند. معاشرت در وقت ناهار مزاياي رواني مثبتي دارد. تعامل و بگو بخند با همكاران مانند فيلتر ذهن عمل كرده و افكار منفي را از آن پاك ميكند. صحبت كردن در مورد مسائل غير كاري بخصوص خارج از محوطه اتاق كار احساس شادي را تقويت كرده و باعث ميشود فضاي عمومي محل كار لذتبخش شود و كارمند كمتر احساس نااميدي كند.