گزیده خبرهای 21 اردیبهشت – قسمت- 4
زلزلهای به بزرگی 4.7 درجه ریشتر گیلان را لرزاند.به گزارش فارس، زلزلهای به بزرگی 4.7 درجه ریشتر در ساعت 02:38:58 ثانیه امروز هشت کیلومتری جیرانده، 15 کیلومتری برهسر و 22 کیلومتری دیلمان را لرزاند و لرزش این زمین لرزه در شهر کلاچای شرق گیلان نیز احساس شد.در ساعت 02:57:36 ثانیه نیز بار دیگر زلزله با قدرت 2.0 درجه 10 کیلومتری دیلمان، 14 کیلومتری برهسر و 15 کیلومتری جیرانده را لرزاند.در ساعت 03:19:24 ثانیه زلزله خفیف 1.9 درجهای بار دیگر هشت کیلومتری برهسر، 10 کیلومتری جیرانده و 12 کیلومتری دیلمان را به لرزه انداخت.در ساعت 03:42:09 ثانیه نیز برای بار چهارم زلزلهای خفیف به بزرگی 2.3 درجه ریشتر در هشت کیلومتری جیرانده، 9 کیلومتری برهسر و 15 کیلومتری دیلمان احساس شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت: شهر رشت با توجه به غذاها و پیش غذاهایی که دارد، میتواند در قالب شهرهای خلاق دنیا به عنوان شهر خوراک در ایران شناخته شود و یک فرصت گردشگری با محوریت ثبت جهانی در آن صورت بگیرد.رضا علیزاده گفتوگو با ایسنا، درباره ثبت شهر رشت به عنوان "شهر نوآور خوراک" در یونسکو بیان کرد: مسوولیت اجرای این پروژه را شهرداری رشت بر عهده دارد و دستگاههایی هم در انجام این پروژه از جمله سازمان میراث فرهنگی مشارکت میکنند.او گفت: چون تنوع غذایی استان گیلان بسیار زیاد است، خود این موضوع جاذبهای برای گردشگری ایجاد کرده، بنابراین احساس میشد شهر رشت با توجه به غذاها و پیش غذاهایی که دارد، میتواند در قالب شهرهای خلاق دنیا که به روی آن تمرکز کردهاند، به عنوان شهر خوراک در ایران شناخته شود و یک فرصت گردشگری با محوریت ثبت جهانی در آن صورت بگیرد.مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه پرونده مربوط به این موضوع را شهرداری دنبال میکند، اظهار کرد: شهرداری گیلان در جریان جزئیات بیشتر این پرونده است.علیزاده درباره اینکه چه برنامههایی برای جذب بیشتر گردشگر در فصلهای مختلف با استفاده از این موضوع به این استان دارد، بیان میکند: یکی از موضوعاتی که در گردشگری مطرح است بحث بِرندهای غذایی است. چند کشور از جمله چین در دنیا به روی بِرندهای غذایی متمرکز شدهاند؛ ایران هم یکی از کشورهایی است که در بِرند غذایی شهرت بسیاری دارد و به واسطه تنوع غذایی انگیزهی سفر با این موضوع در حوزهی منطقهای گیلان مطرح است.او ادامه داد: ما در این باره به رستورانها و سفرهخانههای سنتی تاکید داریم که سفرهی گیلانی را با همان غذاهای بومی عرضه کنند تا به ذائقه گردشگرانی که وارد استان گیلان میشوند، بنشیند و لذت سفر آنها را دو چندان کند ضمن اینکه جشنوارههای غذاهای بومی محلی هم در دستور کار ماست و میتواند یک فرصت دیگر برای جذب گردشگران شناخته شود.مدیر کل میراث فرهنگی گیلان از برگزاری جشنواره بینالمللی غذا در سال جاری خبر داد و افزود: درصدد هستیم هرساله این جشنواره را برگزار کنیم تا در تقویم زمانی جشنوارههای استانی گیلان این موضوع هم جای بگیرد، البته ممکن است این جشنواره در سال اول در سطح منطقهای برگزار شود و بعد از آن به شکل گستردهتر انجام شود.علیزاده همچنین درباره آمار رستورانهایی که غذای محلی را در گیلان سرو می کنند، گفت: فکر میکنم حدود 166 واحد پذیرایی بین راهی در استان گیلان وجود دارد که عمدتا غذاهای محلی سرو میکنند اما در کل رستورانهای گیلان در کنار غذاهای غیر متعارف حداقل سه نوع غذای محلی بومی گیلان را سرو میکنند.
وزیرخارجه عربستان با اعلام اینکه پادشاه این کشور در مذاکرات کمپ دیوید شرکت نمیکند، اعلام کرد: محمد بن نایف، ولیعهد عربستان به جای پادشاه، ریاست هیات ریاض در این نشست را بر عهده دارد.به گزارش ایسنا به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان دلیل این اقدام پادشاه را همزمانی نشست کمپ دیوید با آتشبس پنج روزه در یمن اعلام کرده و گفت: از آنجایی که امدادرسانی به یمن برای پادشاه بسیار اهمیت دارد، او شخصاً این عملیات را رهبری میکند و راهی واشنگتن نمیشود.علاوه بر ولیعهد محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد و وزیر دفاع عربستان نیز در نشست کمپ دیوید شرکت میکند.باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا چندی پیش از رهبران شورای همکاری خلیج فارس خواست تا برای بررسی مذاکرات با ایران درخصوص پرونده هستهای و برخی مسائل دیگر به آمریکا بروند و مذاکراتی را در این باره داشته باشند.به احتمال زیاد کسالت و یا عدم توانایی ملک سلمان که از بیماریهای مختلفی رنج میبرد، عامل اصلی عدم حضور وی در نشست با اوباماست و ریاض ترجیح داده تا محمد بن نایف و پسر ملک سلمان را که جوانتر هستند در این نشست شرکت کنند.در همین حال یک مقام به شرط فاش نشدن نامش به نیویورک تایمز گفت که برداشت او این است که پادشاه عربستان احتمالا برای نشان دادن نارضایتیاش از دولت آمریکا سفرش را لغو کرده است.رئیس جمهور آمریکا ماه گذشته پس از امضای تفاهم نامه لوزان میان ایران و قدرتها، سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را به استراحتگاه ریاست جمهوری در مریلند (کمپدیوید) دعوت کرد. گفته میشود که کشورهای عربی با بدبینی به این تفاهم نامه مینگرند.از دیگر سو خبرگزاری رویترز پیش از این به نقل از مقامهای آمریکایی که نامشان ذکر نشده بود گزارش داد که هدف از اجلاس کمپ دیوید، ایجاد یک سیستم دفاعی منطقهای برای مقابله با "خطر ایران" خواهد بود.به گفته آنها آمریکا ممکن است تعهدات امنیتی بیشتری به کشورهای عربی بدهد و تسلیحات تازه در اختیار آنها بگذارد و همراه با این کشورها مانورهای نظامی برگزار کند.رسانههای آمریکایی گزارش میدهند که مقامهای کشورهای عرب خلیج فارس برای امضای یک پیمان دفاعی به آمریکا فشار میآوردند تا در صورت حمله خارجی مورد حمایت آمریکا قرار گیرند. اما گفته میشود امضای چنین پیمانی برای آمریکا دشوار خواهد بود.همزمان گفته میشود که دولت اوباما هم خواستههای خود را در نشست کمپ دیوید خواهد داشت. اوباما گفته است که کشورهای عربی باید به مشکلات داخلی خود هم رسیدگی کنند.او اخیرا در مصاحبهای با نیویورک تایمز تلویحا گفت که بزرگترین خطری که امنیت کشورهای عربی را تهدید میکند، نه خارجی، بلکه خشم فزاینده شهروندانی است که از مشکل بیکاری و فقدان آزادی سیاسی رنج میبرند.
حسن روحانی در گفتوگوی تلفنی با «نورسلطان نظربایف» رئیس جمهوری قزاقستان در خصوص مذاکرات هستهای، گفت: در بسیاری از زمینهها به درک مشترک رسیدهایم و اگر اراده لازم در طرف مقابل وجود داشته باشد، توافق نهایی در دسترس خواهد بود.به گزارش فارس، حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در گفتوگوی تلفنی با «نورسلطان نظربایف» رئیس جمهوری قزاقستان با تبریک پیروزی مجدد وی در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، گفت: ایران و قزاقستان تفاهمنامههای بسیار مثبت و سازندهای با یکدیگر منعقد کردهاند که با اجرای آنها، روابط دو کشور در حوزههای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی بیش از پیش گسترش مییابد.روحانی با بیان اینکه ایران همواره به کشور قزاقستان در همه مسایل منطقهای و بینالمللی به عنوان یک دوست قابل احترام، اعتماد دارد، افزود: امیدوارم برگزاری چهاردهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی تهران – آستانه تحرکی جدید در گسترش بیشتر روابط دو طرف ایجاد کند.رئیس جمهور کشورمان در خصوص مذاکرات هستهای، اظهار داشت: در بسیاری از زمینهها به درک مشترک رسیدهایم و اگر اراده لازم در طرف مقابل وجود داشته باشد، توافق نهایی در دسترس خواهد بود.«نورسلطان نظربایف» رئیس جمهور قزاقستان نیز در این گفتگو با بیان اینکه باید روابط دو کشور را در تمام زمینهها توسعه و تعمیق بخشیم، تصریح کرد: امیدوارم مذاکرات هستهای ایران و 1+5 در بستر مناسبی به پیش رفته و به نتیجه برسد.
یک کارشناس محیط زیست معتقد است: بیش از 800 میلیارد تومان یارانه به سموم مخاطره انگیز برای سلامت جامعه پرداخت میشود.
محمد میرحسینی، دکترای علوم زیست محیطی در گفتوگو با ایسنا، منطقه خلیج فارس، اظهار کرد: بیش از 800 میلیارد تومان یارانه از سوی دولت بابت کود و سموم دفع آفات پرداخت می شود و این در حالی است که قانون مصوب سال 78 برای پرداخت یارانه به کودهای آلی که ضرری برای انسان و محیط زیست ندارد هنوز اجرایی نشده است.
بسیاری از مردم در معرض ابتلا به بیماریهای خطرناک قرار دارند وی تصریح کرد: در شرایطی که آلودگی هوا بیش از پیش شده و متخصصان تغذیه نیز بیشتر به مصرف انواع میوه و سبزی برای حفظ سلامت و در امان ماندن از آثار منفی آلایندههای موجود در هوا تاکید میکنند، به نظر میرسد به دلیل استفاده بیش از اندازه و غیرمجاز از سموم کشاورزی در میوهها و سبزیجات در سایه نظارت کم مسؤولان در وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی، بسیاری از مردم در معرض بیماریهای خطرناک جامعه مدرن خصوصا انواع سرطان قرار دارند. میرحسینی اظهار کرد: امروزه وجود باقیمانده سموم محصولات کشاورزی به حدی جدی شده که میتواند موجب سرطان، نازایی، نارسایی جنین و بیماریهای ریوی شود. وی اضافه کرد: سمپاشی گیاهان، استفاده از دارو و هورمون در مرغداریها، نشان دهنده وجود این سم در میوهها و گوشت حیوانات است. بیش از ۹۰ درصد ماده مؤثره سمومی که در بخش کشاورزی استفاده میشوند وارداتی است، به ویژه در سالهای اخیر که این مواد هندی و چینی نیز شده و دیگر کارایی لازم را ندارد و کشاورز ناچارا چندین بار از آنها استفاده میکند، از سوی دیگر کشاورزان دانش و تخصص لازم را ندارند تا هر سمی را در زمان خاص خودش استفاده کنند. میرحسینی ادامه داد: هر سمی دوره کارنس (زمان لازم از سمپاشی تا برداشت) دارد که باید از سوی کشاورزان رعایت شود، در غیر اینصورت در هر سمپاشی مقداری از این سموم در داخل میوهها انباشته خواهد شد یا در صورت رعایت نشدن زمان لازم شاهد باقیماندن داروها و هورمونها در مرغداریها و دامداریها خواهیم بود. اینها همه عواملی است که باعث انباشته شدن مقدار زیادی سم در داخل میوهها و گوشت مرغ، شیر و گوشت قرمز میشود.
آزمایشگاه کافی برای تشخیص میوه سالم از ناسالم در کشور وجود ندارد وی با با بیان اینکه آزمایشگاه کافی برای تشخیص میوه سالم از ناسالم در کشور وجود ندارد، افزود: طبق آمار، شاید تعداد این آزمایشگاهها به تعداد انگشتان دست هم نمیرسد و مفهوم آن این است که تمام میوههایی که در میادین تره بار به فروش میرسد دارای باقیمانده سمومی هستند که فعلا امکانات لازم برای تشخیص آنها وجود ندارد. هیچ مسؤولی نیست که این مسؤولیت را به عهده بگیرد. ظاهرا وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و مؤسسه استاندارد، نهادهایی هستند که به نوعی باید پاسخگوی این مسأله باشند اما هنوز متولی خاصی در این زمینه وجود ندارد. هر کدام به نوعی از پذیرش این مسؤولیت شانه خالی میکنند و از هر کدام سوال میکنید دیگری را مقصر میداند یا موضوع وجود باقیمانده سم در محصولات زراعی و میوه را از اساس قبول ندارند و میوه ایرانی را سالمترین میوه دنیا میدانند.
وی مدعی شد: از بدو شروع کِشت، برخیها معتقدند باید از سموم استفاده کنند و گرنه آفات نباتی راندمان کِشت آنها را پایین میآورد اما متاسفانه بنابر گزارشات واصله، برخیها روزی 2 بار محصولات خود را سم پاشی میکنند. البته سموم مجوز دارند ولی میزان استفاده از سموم باید رعایت شود.
بخش زیادی از سموم به منابع آبی راه مییابند این دکترای علوم زیست محیطی افزود: بخش زیادی از سموم و کودهای مصرفی به دلیل زمان نامناسب استفاده و یا مصرف بیش از مقدار مورد نیاز، در خاک باقیمانده و توسط زهکش و یا بارندگیهای فصلی به منابع آبی راه پیدا می کنند و از این طریق نیز موجب به خطر افتادن سلامت جامعه میشوند. وی خاطرنشان کرد: برخی کارشناسان معتقدند فلزات سنگین مثل سرب، نیترات، جیوه و مس که از طریق فاضلابهای شهری، وارد چرخه حیات و پس از آن داخل گیاه میشود بر اثر مرور زمان در قسمتهای مختلف بدن رسوب میکند و موجب بروز برخی انواع سرطان به ویژه سرطان دستگاه گوارشی میشود. میرحسینی اظهار کرد: سرب در دستگاه عصبی، مس در چشم و دستگاه بینایی و نیترات در کل سلولهای بدن و بهویژه در دستگاه گوارش رسوب میکند. نیترات تجمع یافته در محصول کشاورزی پس از مصرف در محیط دستگاه گوارش به دلیل حاکم بودن شرایط بیهوازی به یون نیتریت و سپس نیتروز آمین که ترکیب اصلی ایجاد کننده سرطان در دستگاه گوارش است تبدیل میشود. بیماری که متاسفانه به راحتی علاج پذیر نیست و علاوه بر ضایعات انسانی و احساسی ناشی از آن، سالانه میلیونها دلار هزینه درمان بر دولت و البته خانوادهها تحمیل میکنند.
در ترویج کشت ارگانیک و مبارزه بیولوژیک موفق عمل نشده است وی یادآور شد: محصولات کشاورزی در کشورهای اتریش، ایتالیا و آلمان با وجود وسعت کم بالغ بر 800 هزار هکتار، ارگانیک تولید میشود، حال باید از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی پرسید که چرا در ترویج کشت ارگانیک و مبارزه بیولوژیک موفق عمل نکردهاند. این دکترای علوم زیست محیطی بیان کرد: الگوی فعلی و رایج مصرف انواع کودهای شیمیایی در ایران، نظام حاکم بر ساختار سلامت و بهداشت ما را که بخش عمدهای از آن بر بنیان خود درمانی و مراجعه مستقیم به داروخانهها بنا شده است را به یاد میآورد در حالیکه در دنیای پیشرفته چنین شیوهای دهههاست که ممنوع و منسوخ شده است. وی خاطرنشان کرد: پاسخگویی مسؤولان مرتبط با حوزه سلامت، بهداشت و تغذیه در این موضوع مانند سایر حوزه ها نیازمند عزم رسانهها و مردم است، در این صورت شاید فشار افکار عمومی به آنان که به وظایفشان درست عمل نمی کنند، تلنگری بزند و نگرانی جامعه را با اقدام عملی فرونشاند.
محمد میرحسینی، دکترای علوم زیست محیطی در گفتوگو با ایسنا، منطقه خلیج فارس، اظهار کرد: بیش از 800 میلیارد تومان یارانه از سوی دولت بابت کود و سموم دفع آفات پرداخت می شود و این در حالی است که قانون مصوب سال 78 برای پرداخت یارانه به کودهای آلی که ضرری برای انسان و محیط زیست ندارد هنوز اجرایی نشده است.
بسیاری از مردم در معرض ابتلا به بیماریهای خطرناک قرار دارند وی تصریح کرد: در شرایطی که آلودگی هوا بیش از پیش شده و متخصصان تغذیه نیز بیشتر به مصرف انواع میوه و سبزی برای حفظ سلامت و در امان ماندن از آثار منفی آلایندههای موجود در هوا تاکید میکنند، به نظر میرسد به دلیل استفاده بیش از اندازه و غیرمجاز از سموم کشاورزی در میوهها و سبزیجات در سایه نظارت کم مسؤولان در وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی، بسیاری از مردم در معرض بیماریهای خطرناک جامعه مدرن خصوصا انواع سرطان قرار دارند. میرحسینی اظهار کرد: امروزه وجود باقیمانده سموم محصولات کشاورزی به حدی جدی شده که میتواند موجب سرطان، نازایی، نارسایی جنین و بیماریهای ریوی شود. وی اضافه کرد: سمپاشی گیاهان، استفاده از دارو و هورمون در مرغداریها، نشان دهنده وجود این سم در میوهها و گوشت حیوانات است. بیش از ۹۰ درصد ماده مؤثره سمومی که در بخش کشاورزی استفاده میشوند وارداتی است، به ویژه در سالهای اخیر که این مواد هندی و چینی نیز شده و دیگر کارایی لازم را ندارد و کشاورز ناچارا چندین بار از آنها استفاده میکند، از سوی دیگر کشاورزان دانش و تخصص لازم را ندارند تا هر سمی را در زمان خاص خودش استفاده کنند. میرحسینی ادامه داد: هر سمی دوره کارنس (زمان لازم از سمپاشی تا برداشت) دارد که باید از سوی کشاورزان رعایت شود، در غیر اینصورت در هر سمپاشی مقداری از این سموم در داخل میوهها انباشته خواهد شد یا در صورت رعایت نشدن زمان لازم شاهد باقیماندن داروها و هورمونها در مرغداریها و دامداریها خواهیم بود. اینها همه عواملی است که باعث انباشته شدن مقدار زیادی سم در داخل میوهها و گوشت مرغ، شیر و گوشت قرمز میشود.
آزمایشگاه کافی برای تشخیص میوه سالم از ناسالم در کشور وجود ندارد وی با با بیان اینکه آزمایشگاه کافی برای تشخیص میوه سالم از ناسالم در کشور وجود ندارد، افزود: طبق آمار، شاید تعداد این آزمایشگاهها به تعداد انگشتان دست هم نمیرسد و مفهوم آن این است که تمام میوههایی که در میادین تره بار به فروش میرسد دارای باقیمانده سمومی هستند که فعلا امکانات لازم برای تشخیص آنها وجود ندارد. هیچ مسؤولی نیست که این مسؤولیت را به عهده بگیرد. ظاهرا وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و مؤسسه استاندارد، نهادهایی هستند که به نوعی باید پاسخگوی این مسأله باشند اما هنوز متولی خاصی در این زمینه وجود ندارد. هر کدام به نوعی از پذیرش این مسؤولیت شانه خالی میکنند و از هر کدام سوال میکنید دیگری را مقصر میداند یا موضوع وجود باقیمانده سم در محصولات زراعی و میوه را از اساس قبول ندارند و میوه ایرانی را سالمترین میوه دنیا میدانند.
وی مدعی شد: از بدو شروع کِشت، برخیها معتقدند باید از سموم استفاده کنند و گرنه آفات نباتی راندمان کِشت آنها را پایین میآورد اما متاسفانه بنابر گزارشات واصله، برخیها روزی 2 بار محصولات خود را سم پاشی میکنند. البته سموم مجوز دارند ولی میزان استفاده از سموم باید رعایت شود.
بخش زیادی از سموم به منابع آبی راه مییابند این دکترای علوم زیست محیطی افزود: بخش زیادی از سموم و کودهای مصرفی به دلیل زمان نامناسب استفاده و یا مصرف بیش از مقدار مورد نیاز، در خاک باقیمانده و توسط زهکش و یا بارندگیهای فصلی به منابع آبی راه پیدا می کنند و از این طریق نیز موجب به خطر افتادن سلامت جامعه میشوند. وی خاطرنشان کرد: برخی کارشناسان معتقدند فلزات سنگین مثل سرب، نیترات، جیوه و مس که از طریق فاضلابهای شهری، وارد چرخه حیات و پس از آن داخل گیاه میشود بر اثر مرور زمان در قسمتهای مختلف بدن رسوب میکند و موجب بروز برخی انواع سرطان به ویژه سرطان دستگاه گوارشی میشود. میرحسینی اظهار کرد: سرب در دستگاه عصبی، مس در چشم و دستگاه بینایی و نیترات در کل سلولهای بدن و بهویژه در دستگاه گوارش رسوب میکند. نیترات تجمع یافته در محصول کشاورزی پس از مصرف در محیط دستگاه گوارش به دلیل حاکم بودن شرایط بیهوازی به یون نیتریت و سپس نیتروز آمین که ترکیب اصلی ایجاد کننده سرطان در دستگاه گوارش است تبدیل میشود. بیماری که متاسفانه به راحتی علاج پذیر نیست و علاوه بر ضایعات انسانی و احساسی ناشی از آن، سالانه میلیونها دلار هزینه درمان بر دولت و البته خانوادهها تحمیل میکنند.
در ترویج کشت ارگانیک و مبارزه بیولوژیک موفق عمل نشده است وی یادآور شد: محصولات کشاورزی در کشورهای اتریش، ایتالیا و آلمان با وجود وسعت کم بالغ بر 800 هزار هکتار، ارگانیک تولید میشود، حال باید از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی پرسید که چرا در ترویج کشت ارگانیک و مبارزه بیولوژیک موفق عمل نکردهاند. این دکترای علوم زیست محیطی بیان کرد: الگوی فعلی و رایج مصرف انواع کودهای شیمیایی در ایران، نظام حاکم بر ساختار سلامت و بهداشت ما را که بخش عمدهای از آن بر بنیان خود درمانی و مراجعه مستقیم به داروخانهها بنا شده است را به یاد میآورد در حالیکه در دنیای پیشرفته چنین شیوهای دهههاست که ممنوع و منسوخ شده است. وی خاطرنشان کرد: پاسخگویی مسؤولان مرتبط با حوزه سلامت، بهداشت و تغذیه در این موضوع مانند سایر حوزه ها نیازمند عزم رسانهها و مردم است، در این صورت شاید فشار افکار عمومی به آنان که به وظایفشان درست عمل نمی کنند، تلنگری بزند و نگرانی جامعه را با اقدام عملی فرونشاند.
فرارو- شاید شما هم شبها موقع خواب کف پایتان گزگز کند و بسوزد. شاید هم سردردهای سنگین گاهوبیگاه به سراغتان میآید. خوابآلودگی، سرگیجه، وزوز گوش و... را هم به این لیست اضافه کنید. ممکن است شما مبتلا به چربی خون باشید. بهتر است جدی بگیرید و با شناخت بیشتر این بیماری خود را پیش از حاد شدن آن درمان کنید.
چربی خون چیست؟
به گزارش فرارو، چربیهای موجود در خون به دو دسته عمده تری گلیسیرید و کلسترول تقسیم میشوند. این دو در تمام سلولهای بدن وجود دارد و بدن خود آن را میسازد. ممکن است این چربی به دلایلی در خود افزایش پیدا کند و از مقدار طبیعی بالاتر برود، که در این صورت شما مبتلا به چربی خون شدهاید.کنترل چربی خون آنقدرها پیچیده نیست، اما بیتوجهی به آن نیز میتواند شما را با خطراتی مانند سکته مغزی، دردِ قفسه سینه و گرفتگی عروق روبرو سازد. پزشکان توصیه میکنند که همه افراد باید از 20 سالگی به میزان چربی موجود در خونشان اهمیت دهند و پس از این سن، هر پنجسال یکبار آن را آزمایش کنند.ابتلا به چربی خون میتواند عوامل و دلایل مختلفی داشته باشد. کمبود غذاهای فیبردار مانند سبزیجات، مصرف زیاد غذاهای چرب وآماده، افزایش سهم استفاده از "سرخکردن" مواد در خوراک روزانه، فعالیت کم بدنی، استرس و وارد شدن مواد ِمضر برای کبد به بدن از عوامل اصلی بالارفتن چربی خون در افراد هستند.بهتر است ابتدا علائم این بیماری را در خود شناسایی کنید. این علائم میتوانند نشانههایی از داشتن چربی خون باشند: احساس سنگینی، خستگی یا کوفتگی در بدن، خوابآلودگی، سوزش و احساس افزایش حرارت نقاط مختلف بدن به خصوص کف پا معمولاً در شب تشدید می شود. دردهای نسبتاً مقاوم به درمان در ناحیه ساق و کف پا(و گاهی هم در سایر نواحی بدن.)، سردردهایی که معمولاً به صورت سنگینی سر خودنمایی می کند، خشکی و یا تلخی دهان، سرگیجه و گاهی وزوزگوش، سردرد، سرگیجه، سنگینی، خواب آلودگی، طپش قلب و علایمی از این دست، پس از مصرف غذاهای چرب؛ و تسکین این علایم با مصرف موادی مثل آبغوره، آبلیمو یا سرکه، افزایش تعریق بدن، ورم و پف کردن صورت.
برای کنترل چربی خون و جلوگیری از افزایش کلسترول رژیمهای غذایی و برخی اقدامات میتوانند بسیار به شما کمک کنید.
- چند عامل مهم برای کاهش چربی خون ترکِ سیگار، نگه داشتن وزن در حد مطلوب، نداشتن استرس و ورزش کردن به اندازه کافی است. این 4 عامل توصیههایی عمومی هستند.
- کاهش 2.5 تا 5 کیلوگرم اضافه وزن میتواند به کاهش سطوح کلسترول کمک کند. با نگاهی صادقانه به عادات غذایی و برنامه غذایی روتین روزانه خود شروع کنید و عادات غلط غذایی را از برنامه روزانه خود حذف کنید .
- تخم مرغ نخورید! یا اگر میخورید، هفتهای یکبار، تخممرغ عسلی و محلی باشد.
- مصرف میوه و سبزیجات را تا حد ممکن افزایش دهید.
- رفع یبوست میتواند در کاهش کنترل چربی خون افراد موثر واقع شود. چربی خون در بسیاری از بیماران، تنها با همین اقدام کنترل میشود.
- ماهیها کلسترول کمتری دارند. این گوشت را جایگزین سایر گوشتها کنید. هفته دو تا سه بار ماهی بخورید.
- برخی مواد غذایی کلسترول را کنترل میکنند. بهتر است این مواد را بخورید: کنگر، جو، سیر، سبو جو.
- چربیهای اشباعنشده را جایگزین چربیهای اشباع شده بکنید. گوشت، کره، پنیر و روغن جامد را کاهش دهید و تا آنجا که ممکن است آنها را با غذاهایی مانند پرندگان، محصولات کمچربى شیر و روغنهاى غیراشباع نظیر ذرت و سویا عوض کنید.
- از روغن زیتون غافل نشوید. این ماده خوراکی میتوان بهشدت به کاهش کلسترول خون افراد کمک کند.
- هویج، کاهو و پیاز به دلیل داشتن مادهای میتوانند کلسترول خون را پایین بیاورند. با خوردن دو هویج در روز مىتوان کلسترول را ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش داد.
- خوردن این 9 میوه برای پایین آوردن کلسترول خون پیشنهاد میشوند: سیب، شاهبلوط، کلم بروکلی، کدو حلوایی، تخم کدو، شلغم، دانه کاج، گلابی و انجیر.
- براساس تحقیقات علمی، گوجهفرنگی در کاهش کلسترول خون موثر است. این ماده غذایی به دلیل داشتن لیکوپن، کلسترول بد خود را پایین میآورد.
- مصرف نوشیدنیهای شیرین و شیرینیجات را کاهش دهید تا کلسترول خونتان تا حد قابل توجهی پایین بیاید.
- مصرف نان و غلات سبوسدار، حبوبات و انواع لوبیا، عدس، لپه و... را افزایش دهید.