اوین
نامه ی کیهان 28 اردیبهشت - 94
مشاورخامنه ای در امور بين الملل
تصريح كرد: خطوط قرمز هسته اي هيچ تغييري نكرده است
به نظر می رسد که حالات روحی و روانی خامنه ای بستگی دارد به نوع
تریاکی که وی استفاده می کند. برای اینکه ثابت شده که تریاک مصرفی همیشه خالص وناب نیست .چون گاهی تریاک مصرفی زیادی مواد قاطی
دارد برای اینکه موجب می شود حالت خامنه ای شیش وبش بشود و هذیان گویی و روضه خوانی ومخ زنی های تناقض گویی آشکار کند .چون گاهی که نشئه و
توپ توپ است اذعان می کند که تیم مذاکره کنندگان دولت روحانی فرزندان انقلاب هستند
پس وی از مذاکره پشتیبانی می کند .ولی زمانیکه جنس مواد دار توی رگ می زند جای نشئگی خمار می شود . به خصوص که فشار پاسداران در مخالفت با مذاکره هسته ای بالاست . پس فرصت داده می شود تا مثل ولایتی مشاور امور بین المللی خامنه ای وارد صحنه شود تا ادعا کند خطوط قرمز هسته ای هیچ
تغییری نکرده است.
مشاور امور بين الملل رهبر معظم انقلاب با اشاره به خطوط قرمز
جمهوري اسلامي ايران در مذاکرات هسته اي، اين خطوط را غيرقابل تغيير دانست و تاکيد
کرد هيچ راهي جز رعايت آنها وجود ندارد. علي اکبر ولايتي، در گفت و گو با پايگاه اطلاع رساني دفتر حفظ و
نشر آثار حضرت آيت الله العظمي خامنه اي درباره تهديدهاي آمريکا عليه جمهوري
اسلامي گفت: در حقيقت آمريکا به يک «دُن کيشوت» تبديل شده که فقط در «توهم
ابرقدرتي» است و با تکيه به گذشته اش، ديگران را تهديد مي کند. وي با بيان اينکه در مورد ايران قطعاً اين تهديدها پشتوانه عملي
ندارند، تاکيد کرد؛ اگر قرار است اين مذاکرات درست پيش برود، بايد متوازن و در
فضايي تعاملي باشد. مذاکرات بايد براساس همان قرارهاي اوليه پيش برود. آمريکايي ها
نبايد همين طور به روش خودشان ادامه بدهند، تهديد کنند و با «دورويي هاي سياسي»
سعي کنند به اهداف خودشان برسند. از يک طرف رئيس جمهور آمريکا مي گويد اگر کنگره
بخواهد کاري کند، ما وتو مي کنيم و از طرف ديگر، با اين موضوع که مصوبه اي برخلاف
روند توافق در کنگره تصويب شود، موافقت مي کند. اين يک نوع تناقض در گفتار و رفتار
است. اگر به اين تناقضات، آن تهديدها هم اضافه شود، يکي از نتايجش اين است که «اصل
مذاکرات» به خطر مي افتد. لذا به آن ها توصيه مي کنيم که دست از اين تهديدها
بردارند، براي اينکه هيچ توجيهي ندارند.
تناقض گويي آمريکا
ولايتي با اشاره به تناقض گويي هاي آمريکا در خلوت و آشکار، تاکيد کرد: اين بيش از آنکه به نفع آمريکايي ها باشد، به ضرر آن هاست و فضاي متوازن بين دو گروه ايران و ۱+۵ را به خطر مي اندازد و از جانب ايران به نوعي زياده خواهي تعبير مي شود. به همين علت، رهبر معظم انقلاب بيان فرمودند که مذاکرات زير شبح تهديد معنايي ندارد. بنابراين اگر بخواهند به اين کارشان ادامه دهند، ادامه مذاکرات به خطر مي افتد.
برخي از موانع توافق
مشاور امور بين الملل رهبر معظم انقلاب درباره امکان رسيدن به يک «توافق خوب» گفت: فقط بحث تهديد نيست. بعضي ادعاهاي ديگري هم آمريکايي ها دارند که امکان رسيدن به توافق را دچار ترديد مي کند. براي مثال رهبر معظم انقلاب و رئيس محترم جمهور در يک روز، يک نظر واحد را اعلام کردند مبني بر اينکه بايد موضوع محدود کردن فعاليت هاي هسته اي صلح آميز ايران و برداشتن تحريم ها، همزمان با هم آغاز شود. در حالي که آن ها مي گويند ايران اقداماتي که تعهد خواهد کرد، انجام بدهد (يعني محدود کردن سانتريفيوژها و مقدار مواد غني شده اي که مي تواند نگه دارد) و بعد آژانس آن را تاييد کند تا ما هم به تعهدات خودمان عمل کنيم. اين عملاً غيرمنطقي است؛ آن هم با سابقه اي که از آژانس مي شناسيم. ما اساساً ترديد داريم در اينکه آژانس تحت تاثير بعضي از اعضاي ۱+۵ نباشد و منصفانه قضاوت کند. اين موضوع با آنچه رهبر انقلاب اسلامي فرمودند و رئيس محترم جمهور اعلام کردند مغايرت دارد. بنابراين برداشتن تحريم ها و محدودکردن فعاليت هاي صلح آميز هسته اي ايران، بايد توامان و همزمان با هم باشد. حرف هاي آمريکايي ها مغايرت جدي با تصميم نظام جمهوري اسلامي ايران دارد.
محدوديت 10 تا 25 ساله مورد تاييد نيست
ولايتي درباره طول زمان محدوديت ها و بحث بازرسي ها گفت: موضوع ديگر، مدت زماني است که از زبان دولتمردان آمريکايي شنيده مي شود. کسي مي گويد دوره محدوديت ها ۱۰ سال است، ديگري مي گويد ۱۵ سال و شخصي ديگر از ۲۵ سال حرف مي زند. اين زمان ها مورد تاييد ايران نيست. نکته سوم اينکه آن ها گفته اند از بعضي مراکز مي خواهند بازديد کنند که شامل بعضي از مراکز نظامي هم مي شود. رهبر معظم انقلاب در صحبت هايشان فرموده اند که مسئولين نظامي ماذون نيستند براي بازرسي سيستم دفاعي جمهوري اسلامي ايران، به فردي اجازه بدهند. اين مسائل جزء امنيت جمهوري اسلامي ايران است و چنين اذني از سوي فرماندهي کل قوا و رهبري داده نشده است. اما آن ها مرتب اين موضوع را تکرار مي کنند که بايد اين مراکز را ببينيم.
خطوط قرمز قطعي است
وي با تاکيد بر عدم تغيير خطوط قرمز هسته اي کشورمان تاکيد کرد: اين موارد جزء خط قرمزها است و آن ها اصرار دارند که خط قرمزها را بشکنند و از اين حدود عبور کنند. اين خودش تبديل به يک مانع مي شود. رهبر معظم انقلاب هم تاکيد کردند که خط قرمزها بايد رعايت شود. البته تيم مذاکره کننده ما پايبند به اين خط قرمزها هستند و بايد آن ها را رعايت کنند. همچنين وظيفه همه کساني که در اين زمينه کاري مي کنند يا نظري مي دهند اين است که خط قرمزها را رعايت کنند. بر اين موضوع تاکيد مي کنم که خط قرمز هاي اعلام شده «قطعي» هستند و به هيچ وجه اين خطوط نبايد از طرف مذاکره کنندگان ناديده گرفته شود.
نياز مبرم آمريکا به مذاکره
ولايتي درباره نياز کاخ سفيد به مذاکره با ايران گفت: نبايد اين تصور را داشته باشيم که آمريکايي ها مي خواهند نسبت به جمهوري اسلامي ايران اغماض کنند و به همين دليل با ما وارد مذاکره شده اند. قطعاً اين گونه نيست. به همين دليل قبل از اينکه مذاکرات شروع شود و چنين سازوکاري پيدا کند، مرتب از راه هاي مختلف و به خصوص از طريق برخي حکومت هاي منطقه که دوست ايران هستند، پيغام مي فرستادند که ما مي خواهيم با شما مذاکره کنيم و «قول مي دهيم» که حقوق هسته اي ايران را به رسميت بشناسيم.
دبه کردن عادت آمريکاست!
مشاور امور بين الملل رهبر معظم انقلاب با اشاره به عهدشکني هاي واشنگتن افزود: بعد از اينکه مذاکرات شروع مي شود، قدم به قدم از آن قول اوليه عقب مي نشينند. نکته مهم اين است که هر بار مذاکره مي کنند، بعدش دبّه درمي آورند و همان حرف هايي که قبلاً به نوعي درباره آن ها تفاهم حاصل شده است، دومرتبه تکرار مي کنند و بعد ادعاهاي جديدي مطرح مي نمايند. اين معنايش همان خوي زياده خواهي آمريکاست که فکر مي کنند مي توانند با يک کار رواني و تبليغاتي و با کش دادن قضايا، ايران را وادار کنند بيشترين امتياز را بدهد و کمترين نتيجه را بگيرد.
به فکت شيت خودشان هم پايبند نيستند
وي درباره مصاديق اين عهدشکني ها گفت: مثلاً درباره فردو بعد از تلاش هاي زيادي که تيم مذاکره کننده ما انجام داد، قراري را قبول کردند، ولي در نوبت بعدي که سر ميز مذاکرات آمدند، حرف هاي ديگري زدند که با حرف هاي قبلي متفاوت بود؛ يعني حتي به تعهد خودشان هم پايبند نبودند. نکته جالب تر آنکه آمريکايي ها حتي به آنچه در «فکت شيت» خودشان در مورد فردو آورده بودند هم عمل نکردند و در دفعه بعدي که سر ميز مذاکرات حاضر شدند، خلاف «فکت شيت» خودشان حرف زدند! بگذريم از اينکه اساساً آن فکت شيت، برداشت يک طرفه آن ها از تفاهم اوليه بود و ما آن را قبول نداشته و نداريم. با اين حال حرف هايي زدند که با همان فکت شيت منتشر شده خودشان هم مغايرت داشت.
ادامه کار ذيل فصل هفت منشور قابل قبول نيست
ولايتي درباره قطعنامه احتمالي سازمان ملل نيز تاکيد کرد: قرار بر اين شده بود که قطعنامه اي در شوراي امنيت به تصويب برسد که قطعنامه هاي قبلي عليه ايران را ملغي کند. بنابراين ديگر معنا ندارد ايران در فصل هفتم منشور سازمان ملل باقي بماند، درحالي که آن ها مي گويند ايران بايد براي مدت طولاني در فصل هفتم باقي بماند. چنين چيزي مورد قبول نيست. در واقع آن ها هر دفعه چيزي را مطرح مي کنند که با مطالب قبلي شان متفاوت است.
راهي جز رعايت خطوط قرمز نيست
وي درباره لزوم رعايت خطوط قرمز در مذاکرات و عدم تغيير آنها تاکيد کرد: با شناختي که من از تيم مذاکره کننده دارم، آن ها مقيد به اين هستند که خطوط قرمز را نصب العين کار خودشان قرار دهند. از سويي ديگر، استواري رهبر معظم انقلاب در ديدگاه هايي که اعلام مي کنند، در طول سال هاي رهبري و حتي در زمان رياست جمهوري ايشان، بر همه اثبات شده است. اگر ايشان مطلبي را اعلام کنند و به موضعي برسند و آن تشخيص را اعلام و اعمال کنند، قطعاً با استواري، به نيابت از مردم، آن موضع را دنبال و مطالبه خواهند کرد. ايشان همت شان بر اين است که حقوق مردم تضييع نشود. اين حقوق متعلق به يک فرد نيست که بتواند براي خواست آمريکايي ها، بگويد امروز از انرژي هسته اي مي گذريم. اين مهم متعلق به همه مردم ايران است. بنابراين کساني که مذاکره مي کنند و در متن جريان مذاکرات هسته اي هستند، جز اينکه خطوط قرمز را رعايت کنند، چاره ديگري ندارند. اگر روزي خداي نکرده از اين خطوط گذر کنند، همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، ما در مسائل اساسي، محرمانه و غيرمحرمانه با مردم نداريم و واقعيات را به مردم خواهند گفت.
خواب شيطاني تجزيه عراق تعبير نمي شود
مشاور امور بين الملل رهبر معظم انقلاب در بخش ديگري از اين مصاحبه درباره مسائل منطقه اي و برنامه اخير برخي آمريکايي ها براي تجزيه همسايه غربي ايران گفت: در کنگره آمريکا حرفي زده شده است و تصميمي که مي خواهند بگيرند و از پيش اعلام کرده اند، تجزيه عراق است. اين مسئله، ماهيت آمريکايي ها و ديدگاهشان نسبت به کشورهاي اسلامي و به خصوص کشورهاي منطقه را نشان مي دهد. موقعي که نتوانستند به حکومت منتخب مردم که حکومت آقاي دکتر عبادي باشد، حرف هاي خودشان را تحميل کنند، يک مرتبه اين موضوع را مطرح کردند که مي خواهند عراق را تجزيه کنند. همين خواب را براي سوريه و يمن هم ديده اند. اما آمريکايي ها بايد بدانند که اين يک «خواب شيطاني» است و هرگز تعبير نخواهد شد. جمهوري اسلامي ايران به عنوان همسايه و متحد استراتژيک عراق، اجازه نخواهد داد اين خواب هاي شيطاني آمريکا تعبير شوند. همان طور که طوايف و گروه هاي مختلف سياسي در عراق قوياً با اين طرح شيطاني مخالفت کرده اند، جمهوري اسلامي ايران هم از حق قانوني عراق براي داشتن حکومت مستقل، حمايت مي کند. همان طور که جمهوري اسلامي ايران به خواست دولت عراق در مبارزه با داعش کمک کرد، به سهم خودش اجازه نخواهد داد اين کشور تجزيه شود.
اجازه نمي دهيم برنامه هاي منطقه اي آمريکا محقق شود
ولايتي در پايان تاکيد کرد: جمهوري اسلامي ايران نمي تواند تحمل کند که کشور مهمي مثل عراق در همسايگي کشور ما که ۱۲۰۰ کيلومتر با ما مرز مشترک دارد و متحد استراتژيک ما محسوب مي شود، با توطئه آمريکايي ها تجزيه شود که بعداً هر يک از بخش هاي تجزيه شده، پايگاه بخشي از مزدوران آمريکايي يا صهيونيست ها شوند. اين جمله اي که عرض مي کنم جمله صريحي است: نه در سوريه، نه در يمن و نه در عراق، جمهوري اسلامي ايران به سهم خودش، به عنوان يک کشور اسلامي و دوست و متحد اين کشورها اجازه نخواهد داد اين خواب شيطاني آمريکايي ها تعبير شود و ان شاءالله عراق، سوريه، يمن و بقيه کشورهاي اسلامي با همديگر متحد خواهند ماند.
تناقض گويي آمريکا
ولايتي با اشاره به تناقض گويي هاي آمريکا در خلوت و آشکار، تاکيد کرد: اين بيش از آنکه به نفع آمريکايي ها باشد، به ضرر آن هاست و فضاي متوازن بين دو گروه ايران و ۱+۵ را به خطر مي اندازد و از جانب ايران به نوعي زياده خواهي تعبير مي شود. به همين علت، رهبر معظم انقلاب بيان فرمودند که مذاکرات زير شبح تهديد معنايي ندارد. بنابراين اگر بخواهند به اين کارشان ادامه دهند، ادامه مذاکرات به خطر مي افتد.
برخي از موانع توافق
مشاور امور بين الملل رهبر معظم انقلاب درباره امکان رسيدن به يک «توافق خوب» گفت: فقط بحث تهديد نيست. بعضي ادعاهاي ديگري هم آمريکايي ها دارند که امکان رسيدن به توافق را دچار ترديد مي کند. براي مثال رهبر معظم انقلاب و رئيس محترم جمهور در يک روز، يک نظر واحد را اعلام کردند مبني بر اينکه بايد موضوع محدود کردن فعاليت هاي هسته اي صلح آميز ايران و برداشتن تحريم ها، همزمان با هم آغاز شود. در حالي که آن ها مي گويند ايران اقداماتي که تعهد خواهد کرد، انجام بدهد (يعني محدود کردن سانتريفيوژها و مقدار مواد غني شده اي که مي تواند نگه دارد) و بعد آژانس آن را تاييد کند تا ما هم به تعهدات خودمان عمل کنيم. اين عملاً غيرمنطقي است؛ آن هم با سابقه اي که از آژانس مي شناسيم. ما اساساً ترديد داريم در اينکه آژانس تحت تاثير بعضي از اعضاي ۱+۵ نباشد و منصفانه قضاوت کند. اين موضوع با آنچه رهبر انقلاب اسلامي فرمودند و رئيس محترم جمهور اعلام کردند مغايرت دارد. بنابراين برداشتن تحريم ها و محدودکردن فعاليت هاي صلح آميز هسته اي ايران، بايد توامان و همزمان با هم باشد. حرف هاي آمريکايي ها مغايرت جدي با تصميم نظام جمهوري اسلامي ايران دارد.
محدوديت 10 تا 25 ساله مورد تاييد نيست
ولايتي درباره طول زمان محدوديت ها و بحث بازرسي ها گفت: موضوع ديگر، مدت زماني است که از زبان دولتمردان آمريکايي شنيده مي شود. کسي مي گويد دوره محدوديت ها ۱۰ سال است، ديگري مي گويد ۱۵ سال و شخصي ديگر از ۲۵ سال حرف مي زند. اين زمان ها مورد تاييد ايران نيست. نکته سوم اينکه آن ها گفته اند از بعضي مراکز مي خواهند بازديد کنند که شامل بعضي از مراکز نظامي هم مي شود. رهبر معظم انقلاب در صحبت هايشان فرموده اند که مسئولين نظامي ماذون نيستند براي بازرسي سيستم دفاعي جمهوري اسلامي ايران، به فردي اجازه بدهند. اين مسائل جزء امنيت جمهوري اسلامي ايران است و چنين اذني از سوي فرماندهي کل قوا و رهبري داده نشده است. اما آن ها مرتب اين موضوع را تکرار مي کنند که بايد اين مراکز را ببينيم.
خطوط قرمز قطعي است
وي با تاکيد بر عدم تغيير خطوط قرمز هسته اي کشورمان تاکيد کرد: اين موارد جزء خط قرمزها است و آن ها اصرار دارند که خط قرمزها را بشکنند و از اين حدود عبور کنند. اين خودش تبديل به يک مانع مي شود. رهبر معظم انقلاب هم تاکيد کردند که خط قرمزها بايد رعايت شود. البته تيم مذاکره کننده ما پايبند به اين خط قرمزها هستند و بايد آن ها را رعايت کنند. همچنين وظيفه همه کساني که در اين زمينه کاري مي کنند يا نظري مي دهند اين است که خط قرمزها را رعايت کنند. بر اين موضوع تاکيد مي کنم که خط قرمز هاي اعلام شده «قطعي» هستند و به هيچ وجه اين خطوط نبايد از طرف مذاکره کنندگان ناديده گرفته شود.
نياز مبرم آمريکا به مذاکره
ولايتي درباره نياز کاخ سفيد به مذاکره با ايران گفت: نبايد اين تصور را داشته باشيم که آمريکايي ها مي خواهند نسبت به جمهوري اسلامي ايران اغماض کنند و به همين دليل با ما وارد مذاکره شده اند. قطعاً اين گونه نيست. به همين دليل قبل از اينکه مذاکرات شروع شود و چنين سازوکاري پيدا کند، مرتب از راه هاي مختلف و به خصوص از طريق برخي حکومت هاي منطقه که دوست ايران هستند، پيغام مي فرستادند که ما مي خواهيم با شما مذاکره کنيم و «قول مي دهيم» که حقوق هسته اي ايران را به رسميت بشناسيم.
دبه کردن عادت آمريکاست!
مشاور امور بين الملل رهبر معظم انقلاب با اشاره به عهدشکني هاي واشنگتن افزود: بعد از اينکه مذاکرات شروع مي شود، قدم به قدم از آن قول اوليه عقب مي نشينند. نکته مهم اين است که هر بار مذاکره مي کنند، بعدش دبّه درمي آورند و همان حرف هايي که قبلاً به نوعي درباره آن ها تفاهم حاصل شده است، دومرتبه تکرار مي کنند و بعد ادعاهاي جديدي مطرح مي نمايند. اين معنايش همان خوي زياده خواهي آمريکاست که فکر مي کنند مي توانند با يک کار رواني و تبليغاتي و با کش دادن قضايا، ايران را وادار کنند بيشترين امتياز را بدهد و کمترين نتيجه را بگيرد.
به فکت شيت خودشان هم پايبند نيستند
وي درباره مصاديق اين عهدشکني ها گفت: مثلاً درباره فردو بعد از تلاش هاي زيادي که تيم مذاکره کننده ما انجام داد، قراري را قبول کردند، ولي در نوبت بعدي که سر ميز مذاکرات آمدند، حرف هاي ديگري زدند که با حرف هاي قبلي متفاوت بود؛ يعني حتي به تعهد خودشان هم پايبند نبودند. نکته جالب تر آنکه آمريکايي ها حتي به آنچه در «فکت شيت» خودشان در مورد فردو آورده بودند هم عمل نکردند و در دفعه بعدي که سر ميز مذاکرات حاضر شدند، خلاف «فکت شيت» خودشان حرف زدند! بگذريم از اينکه اساساً آن فکت شيت، برداشت يک طرفه آن ها از تفاهم اوليه بود و ما آن را قبول نداشته و نداريم. با اين حال حرف هايي زدند که با همان فکت شيت منتشر شده خودشان هم مغايرت داشت.
ادامه کار ذيل فصل هفت منشور قابل قبول نيست
ولايتي درباره قطعنامه احتمالي سازمان ملل نيز تاکيد کرد: قرار بر اين شده بود که قطعنامه اي در شوراي امنيت به تصويب برسد که قطعنامه هاي قبلي عليه ايران را ملغي کند. بنابراين ديگر معنا ندارد ايران در فصل هفتم منشور سازمان ملل باقي بماند، درحالي که آن ها مي گويند ايران بايد براي مدت طولاني در فصل هفتم باقي بماند. چنين چيزي مورد قبول نيست. در واقع آن ها هر دفعه چيزي را مطرح مي کنند که با مطالب قبلي شان متفاوت است.
راهي جز رعايت خطوط قرمز نيست
وي درباره لزوم رعايت خطوط قرمز در مذاکرات و عدم تغيير آنها تاکيد کرد: با شناختي که من از تيم مذاکره کننده دارم، آن ها مقيد به اين هستند که خطوط قرمز را نصب العين کار خودشان قرار دهند. از سويي ديگر، استواري رهبر معظم انقلاب در ديدگاه هايي که اعلام مي کنند، در طول سال هاي رهبري و حتي در زمان رياست جمهوري ايشان، بر همه اثبات شده است. اگر ايشان مطلبي را اعلام کنند و به موضعي برسند و آن تشخيص را اعلام و اعمال کنند، قطعاً با استواري، به نيابت از مردم، آن موضع را دنبال و مطالبه خواهند کرد. ايشان همت شان بر اين است که حقوق مردم تضييع نشود. اين حقوق متعلق به يک فرد نيست که بتواند براي خواست آمريکايي ها، بگويد امروز از انرژي هسته اي مي گذريم. اين مهم متعلق به همه مردم ايران است. بنابراين کساني که مذاکره مي کنند و در متن جريان مذاکرات هسته اي هستند، جز اينکه خطوط قرمز را رعايت کنند، چاره ديگري ندارند. اگر روزي خداي نکرده از اين خطوط گذر کنند، همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، ما در مسائل اساسي، محرمانه و غيرمحرمانه با مردم نداريم و واقعيات را به مردم خواهند گفت.
خواب شيطاني تجزيه عراق تعبير نمي شود
مشاور امور بين الملل رهبر معظم انقلاب در بخش ديگري از اين مصاحبه درباره مسائل منطقه اي و برنامه اخير برخي آمريکايي ها براي تجزيه همسايه غربي ايران گفت: در کنگره آمريکا حرفي زده شده است و تصميمي که مي خواهند بگيرند و از پيش اعلام کرده اند، تجزيه عراق است. اين مسئله، ماهيت آمريکايي ها و ديدگاهشان نسبت به کشورهاي اسلامي و به خصوص کشورهاي منطقه را نشان مي دهد. موقعي که نتوانستند به حکومت منتخب مردم که حکومت آقاي دکتر عبادي باشد، حرف هاي خودشان را تحميل کنند، يک مرتبه اين موضوع را مطرح کردند که مي خواهند عراق را تجزيه کنند. همين خواب را براي سوريه و يمن هم ديده اند. اما آمريکايي ها بايد بدانند که اين يک «خواب شيطاني» است و هرگز تعبير نخواهد شد. جمهوري اسلامي ايران به عنوان همسايه و متحد استراتژيک عراق، اجازه نخواهد داد اين خواب هاي شيطاني آمريکا تعبير شوند. همان طور که طوايف و گروه هاي مختلف سياسي در عراق قوياً با اين طرح شيطاني مخالفت کرده اند، جمهوري اسلامي ايران هم از حق قانوني عراق براي داشتن حکومت مستقل، حمايت مي کند. همان طور که جمهوري اسلامي ايران به خواست دولت عراق در مبارزه با داعش کمک کرد، به سهم خودش اجازه نخواهد داد اين کشور تجزيه شود.
اجازه نمي دهيم برنامه هاي منطقه اي آمريکا محقق شود
ولايتي در پايان تاکيد کرد: جمهوري اسلامي ايران نمي تواند تحمل کند که کشور مهمي مثل عراق در همسايگي کشور ما که ۱۲۰۰ کيلومتر با ما مرز مشترک دارد و متحد استراتژيک ما محسوب مي شود، با توطئه آمريکايي ها تجزيه شود که بعداً هر يک از بخش هاي تجزيه شده، پايگاه بخشي از مزدوران آمريکايي يا صهيونيست ها شوند. اين جمله اي که عرض مي کنم جمله صريحي است: نه در سوريه، نه در يمن و نه در عراق، جمهوري اسلامي ايران به سهم خودش، به عنوان يک کشور اسلامي و دوست و متحد اين کشورها اجازه نخواهد داد اين خواب شيطاني آمريکايي ها تعبير شود و ان شاءالله عراق، سوريه، يمن و بقيه کشورهاي اسلامي با همديگر متحد خواهند ماند.