خوراکیها
خواص دارویی کدو حلوایی 4 مهر -94
خواص دارویی کدو حلوایی 4 مهر -94
کدو حلوایی، میوه یک گیاه علفی است که دارای ساقههای
بلند و خزنده و برگهای پهن است.
گلهای این گیاه زرد و میوه آن شبیه خربزه و یا خیلی بزرگتر از آن است. قسمتهای مورد استفاده کدو حلوایی عبارتند از: پوست، تخم میوه، گل کدو حلوایی را به صورت پخته، ترشی، مربا، تهیه روغن، مورد استفاده قرار میدهند.
*خواص کدو حلوایی:
یرقان (زردی) را برطرف میکند.
انواع کدو، ادرار آور و تب بر است.
تخم کدو به خصوص پوست سبز رنگ آن ضد کرم است. لذا مصرف مقدار 75 تا 100 گرم تخم کدو در مورد افراد بزرگسال و 37 تا 50 گرم آن در مورد اطفال تجویز شده است.
کدو حلوایی، سینه را نرم و اخلاط و سرفه را آسان میکند.
اگر کدو حلوایی را پخته به صورت کرم به صورت بمالید و نیم ساعت صبر کنید، رنگ چهره و رخسار باز شده و صورت را براق و زیبا مینماید. خوردن کدو، موجب برطرف شدن غم و اندوه است.
خوردن کدو با عدس رقت و نرمی قلب میآورد. کدو برای درمان قولنج مفید است.
خوردن کدو مغز را تقویت میکند. روغن تخم کدو برای تسکین درد بواسیر بسیار مفید است.
جوشانده گل کدو برای سینه بسیار مفید است.خوردن کدو باعث تجدید قوای جسمی و روحی بدن و موجب استحکام بافتهای بدن میشود. خوردن کدو، خوابی راحت به دنبال دارد و کسانی که دچار کم خوابی هستند، کدو برای درمان کم خوابی آنها موثر است.
کدو طبیعتی سرد دارد. کدو صفرا را تسکین میدهد.
شیره تخم کدو یبوست را برطرف میکند لذا باید صبح ناشتا یک فنجان از آن میل شود.
ابن سینا پزشک شهر اسلامی، کدو را برای رفع سر درد و رفع بیخوابی و درمان خستگی اعصاب تجویز میکرد.
کمپوت کدو مخلوط با سیب، غذای ملین خوبی است و برای دفع یبوست تاثیر زیادی دارد.
چون کدو به آسانی پخته میشود غذایی فوقالعاده مفید برای معدههای ضعیف است. کدوی پخته را به بچهها، پیرمردان و به کسانی که دچار بیماری عفونت شدهاند و دوره نقاهت را میگذرانند، بدهید.
کدوی پخته با عدس، غذایی مناسب برای گرفتگی سینه است.
کمپوت کدو برای مبتلایان به سنگینی معده و اسهال مفید است؛ برای این منظور میتوان 100 گرم گوشت کدو را تکه تکه کنید و در یک لیتر آنقدر بجوشانید تا نصف آب بخار شود و پس از صاف کردن آب آن را بگیرید و با مقداری شکر آن را شیرین کرده و هر وقت مایل بودید آن را مصرف کنید. آب کدویی که به ترتیب بالا به دست میآید برای تسکین درد بواسیر موثر است. لذا نوشیدن سه بار در روز از آب کدو تجویز شده است.
بر اساس نتایج پژوهشهای متعدد، کدو سلولهای مغز را فعال میکند و به شکل چشمگیری حافظه را تقویت میکند. پزشکان میگویندکه کدو کار هضم غذا را آسانتر میکند.
اگر پوست کدوی خام را به صورت مرهم بر روی زخمهای سطحی پوست یا سوختگیهای شدید قرار دهید، یوست را نرم میکند.
کمپوت کدو مخلوط با سیب از غذاهای مفید برای بیماران مبتلا به ورم پروستات است.آب کدوی پخته، ادرار آور خوبی است و برای رفع اختلالات کلیه و مثانه است.
ضما (مرهم) کوبیده کدو برای درد سر و درد شقیقه بسیار سودمند است.
آب کدو که شیره آن کشیده شده برای بیماران مبتلا به یرقان (زردی) مفید است.
اگر سه روز صبح ناشتا، هر دفعه 5 مثقال تخم کدو را بکوبید و شیره آن را بگیرید برای رفع کرم کدو داروی بینظیری است.
مربای کدو تقویتکننده بدن و اعصاب است. ترشی کدو، اشتها آور و هضمکننده غذا است.
کدو حلوایی را پخته و به صورت مرهم برای رفع ورم و التهاب در محل مورد نظر قرار میدهند.
غرغره با آب کدوی پخته برای درمان گلو درد مفید است. سوخته شده پوست کدو، برای بند آوردن خون اثر معجزه آسا و بسیار سریع دارد، به طوری که فوراً خونریزی را بند میآورد و دو لبه زخم را به هم میچسباند و سوزش و ناراحتی زخم را خیلی زود تسکین میدهد.
سوخته پوست کدو حلوایی برای درمان سوختگیها مفید است بدین منظور باید پوست سوخته شده کدو را در روغن زیتون یا خوراکی مخلوط کرده و در محل سوختگی بمالید.
سوخته پوست کدو، پیسی و لکههای سفید پوست را درمان میکند، بدین منظور باید پوست کدو حلوایی را خشک کرده و بسوزانید سپس این پوست سوخته را در سرکه مخلوط کرده هر روز لااقل یک مرتبه در محل بمالید تا بهبودی حاصل شود.
پوست سوخته شده کدو حلوایی به ترتیبی که گفته شد برای درمان خونریزی احشاء و بواسیر مفید است.
خوردن روغن کدو برای معالجه افسردگی، غم و غصه، خمودگی اعصاب، مالیخولیا و تشنج بسیار مفید است.
خوردن مغز خام تخم کدو به مقدار 35 گرم در روز برای درمان سوزش ادرار، زخم معده، خش خش سینه، اخلاط خونی، خونریزی ریه و تسکین صرفه مفید است.
روغن تخم کدو برای بیخوابی بسیار مفید است و مقدار استعمال این روغن در هر مرتبه حداکثر 35 گرم است.
مغز تخم کدو برای درمان سل، تبهای حاره، تشنگی و زخم روده مفید است.
انواع کدو دارای ویتامینهای زیادی است و برای امراض قلبی بسیار مفید است.
مرهم کدو حلوایی برای درمان دمل مفید است. ضمادها و مرهمهایی که با برگهای تازه یا گوشت تازه درست میکنند سوختگی سوداهای متورم، کوفتگی و خراشهای جزئی روی پوست را تشکیل میدهد.
کدو تنبل سرشار از ویتامین (آ) است و اگر شیره کدو را بکوبند و در شیر یا آب بپزند، خنک است و برای رفع عطش ناشی از تب مصرف میشود.
ـ بر اساس نتایج پژوهشی جدید، کدو حلوایی علاوه بر خواص متعدد از پیری پوست جلوگیری میکند. کدو حلوایی سرشار از آنتی اکسیدان است.
خوردن 150 گرم از آن در روز نیاز بدن به الیاف را تامین میکند. کدو حلوایی به سبب داشتن کلسیم، فسفر، منیزیم و آهن بسیار مغذی است.
گلهای این گیاه زرد و میوه آن شبیه خربزه و یا خیلی بزرگتر از آن است. قسمتهای مورد استفاده کدو حلوایی عبارتند از: پوست، تخم میوه، گل کدو حلوایی را به صورت پخته، ترشی، مربا، تهیه روغن، مورد استفاده قرار میدهند.
*خواص کدو حلوایی:
یرقان (زردی) را برطرف میکند.
انواع کدو، ادرار آور و تب بر است.
تخم کدو به خصوص پوست سبز رنگ آن ضد کرم است. لذا مصرف مقدار 75 تا 100 گرم تخم کدو در مورد افراد بزرگسال و 37 تا 50 گرم آن در مورد اطفال تجویز شده است.
کدو حلوایی، سینه را نرم و اخلاط و سرفه را آسان میکند.
اگر کدو حلوایی را پخته به صورت کرم به صورت بمالید و نیم ساعت صبر کنید، رنگ چهره و رخسار باز شده و صورت را براق و زیبا مینماید. خوردن کدو، موجب برطرف شدن غم و اندوه است.
خوردن کدو با عدس رقت و نرمی قلب میآورد. کدو برای درمان قولنج مفید است.
خوردن کدو مغز را تقویت میکند. روغن تخم کدو برای تسکین درد بواسیر بسیار مفید است.
جوشانده گل کدو برای سینه بسیار مفید است.خوردن کدو باعث تجدید قوای جسمی و روحی بدن و موجب استحکام بافتهای بدن میشود. خوردن کدو، خوابی راحت به دنبال دارد و کسانی که دچار کم خوابی هستند، کدو برای درمان کم خوابی آنها موثر است.
کدو طبیعتی سرد دارد. کدو صفرا را تسکین میدهد.
شیره تخم کدو یبوست را برطرف میکند لذا باید صبح ناشتا یک فنجان از آن میل شود.
ابن سینا پزشک شهر اسلامی، کدو را برای رفع سر درد و رفع بیخوابی و درمان خستگی اعصاب تجویز میکرد.
کمپوت کدو مخلوط با سیب، غذای ملین خوبی است و برای دفع یبوست تاثیر زیادی دارد.
چون کدو به آسانی پخته میشود غذایی فوقالعاده مفید برای معدههای ضعیف است. کدوی پخته را به بچهها، پیرمردان و به کسانی که دچار بیماری عفونت شدهاند و دوره نقاهت را میگذرانند، بدهید.
کدوی پخته با عدس، غذایی مناسب برای گرفتگی سینه است.
کمپوت کدو برای مبتلایان به سنگینی معده و اسهال مفید است؛ برای این منظور میتوان 100 گرم گوشت کدو را تکه تکه کنید و در یک لیتر آنقدر بجوشانید تا نصف آب بخار شود و پس از صاف کردن آب آن را بگیرید و با مقداری شکر آن را شیرین کرده و هر وقت مایل بودید آن را مصرف کنید. آب کدویی که به ترتیب بالا به دست میآید برای تسکین درد بواسیر موثر است. لذا نوشیدن سه بار در روز از آب کدو تجویز شده است.
بر اساس نتایج پژوهشهای متعدد، کدو سلولهای مغز را فعال میکند و به شکل چشمگیری حافظه را تقویت میکند. پزشکان میگویندکه کدو کار هضم غذا را آسانتر میکند.
اگر پوست کدوی خام را به صورت مرهم بر روی زخمهای سطحی پوست یا سوختگیهای شدید قرار دهید، یوست را نرم میکند.
کمپوت کدو مخلوط با سیب از غذاهای مفید برای بیماران مبتلا به ورم پروستات است.آب کدوی پخته، ادرار آور خوبی است و برای رفع اختلالات کلیه و مثانه است.
ضما (مرهم) کوبیده کدو برای درد سر و درد شقیقه بسیار سودمند است.
آب کدو که شیره آن کشیده شده برای بیماران مبتلا به یرقان (زردی) مفید است.
اگر سه روز صبح ناشتا، هر دفعه 5 مثقال تخم کدو را بکوبید و شیره آن را بگیرید برای رفع کرم کدو داروی بینظیری است.
مربای کدو تقویتکننده بدن و اعصاب است. ترشی کدو، اشتها آور و هضمکننده غذا است.
کدو حلوایی را پخته و به صورت مرهم برای رفع ورم و التهاب در محل مورد نظر قرار میدهند.
غرغره با آب کدوی پخته برای درمان گلو درد مفید است. سوخته شده پوست کدو، برای بند آوردن خون اثر معجزه آسا و بسیار سریع دارد، به طوری که فوراً خونریزی را بند میآورد و دو لبه زخم را به هم میچسباند و سوزش و ناراحتی زخم را خیلی زود تسکین میدهد.
سوخته پوست کدو حلوایی برای درمان سوختگیها مفید است بدین منظور باید پوست سوخته شده کدو را در روغن زیتون یا خوراکی مخلوط کرده و در محل سوختگی بمالید.
سوخته پوست کدو، پیسی و لکههای سفید پوست را درمان میکند، بدین منظور باید پوست کدو حلوایی را خشک کرده و بسوزانید سپس این پوست سوخته را در سرکه مخلوط کرده هر روز لااقل یک مرتبه در محل بمالید تا بهبودی حاصل شود.
پوست سوخته شده کدو حلوایی به ترتیبی که گفته شد برای درمان خونریزی احشاء و بواسیر مفید است.
خوردن روغن کدو برای معالجه افسردگی، غم و غصه، خمودگی اعصاب، مالیخولیا و تشنج بسیار مفید است.
خوردن مغز خام تخم کدو به مقدار 35 گرم در روز برای درمان سوزش ادرار، زخم معده، خش خش سینه، اخلاط خونی، خونریزی ریه و تسکین صرفه مفید است.
روغن تخم کدو برای بیخوابی بسیار مفید است و مقدار استعمال این روغن در هر مرتبه حداکثر 35 گرم است.
مغز تخم کدو برای درمان سل، تبهای حاره، تشنگی و زخم روده مفید است.
انواع کدو دارای ویتامینهای زیادی است و برای امراض قلبی بسیار مفید است.
مرهم کدو حلوایی برای درمان دمل مفید است. ضمادها و مرهمهایی که با برگهای تازه یا گوشت تازه درست میکنند سوختگی سوداهای متورم، کوفتگی و خراشهای جزئی روی پوست را تشکیل میدهد.
کدو تنبل سرشار از ویتامین (آ) است و اگر شیره کدو را بکوبند و در شیر یا آب بپزند، خنک است و برای رفع عطش ناشی از تب مصرف میشود.
ـ بر اساس نتایج پژوهشی جدید، کدو حلوایی علاوه بر خواص متعدد از پیری پوست جلوگیری میکند. کدو حلوایی سرشار از آنتی اکسیدان است.
خوردن 150 گرم از آن در روز نیاز بدن به الیاف را تامین میکند. کدو حلوایی به سبب داشتن کلسیم، فسفر، منیزیم و آهن بسیار مغذی است.