دو گزیده

دو گزیده 17 مهر -94
دیوان عالی برزیل منابع بودجه سال ۲۰۱۴ دولت «دیلما روسف» را غیرقانونی دانست، این حکم می‌تواند به قیمت برکناری وی از سمت ریاست جمهوری برزیل تمام شود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آلمان، حکم دیوان عالی برزیل فرصتی عالی برای نیروهای مخالف دیلما روسف در پارلمان کشور بود. روبنز بنو از PPS (حزب سوسیالیست مردمی) گفت: «کار دولت روسف تمام است
قضات دیوان عالی به اتفاق آرا به این نتیجه رسیده‌اند که دولت فعلی برزیل در سال گذشته میلادی در بودجه خود دست برده است تا در دوره مبارزات انتخاباتی کسری بودجه را پنهان کند و به همین دلیل بودجه غیرقانونی بوده است. قضات دیوان عالی می‌گویند در بودجه بی‌نظمی‌های بسیاری وارد شده است.
اگرچه این حکم هنوز به معنای برکناری دیلما روسف نیست. اما مخالفان رئیس جمهوری برزیل می‌توانند با استناد به این حکم تقاضای استیضاح او را در مجلس بکنند.
وزیر دادگستری برزیل، لوئیز ایناسیو، گفته است علیه حکم دیوان عالی درخواست تجدیدنظر شده است. روشن نیست که آیا اپوزیسیون در پارلمان برزیل به آرای کافی برای استیضاح خانم رئیس جمهور برسد. اما نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که دوسوم جمعیت کشور ترجیح می‌دهند او کناره‌گیری کند.
این وضعیت در حالی است که محبوبیت روسف به زیر ۱۰ درصد رسیده است. تازه اوایل این هفته بود که او ۸ تن از وزیران کابینه ۳۹ نفری خود را کنار گذاشت. این تلاشی بود برای کوچک‌تر کردن کابینه دولت و قرار گرفتن در موقعیتی بهتر. اما این تلاش موفقیتی به همراه نداشت.
رسوایی برای مبارز سابق
منتقدان روسف این سیاستمدار چپ‌گرا را به بزرگ‌ترین رسوایی مالی در تاریخ کشور متهم می‌کنند و مسئولیت یک بحران اقتصادی عمیق را به گردن او می‌اندازند. روز سه‌شنبه ۶ اکتبر دادگاه عالی انتخابات تصمیم گرفت درباره اتهام سوایی مالی در جریان انتخابات سال گذشته تحقیق کند.
قرار است تحقیق شود شرکت پتروبراز در تأمین هزینه‌های مالی کارزار انتخاباتی دیلما روسف در سال ۲۰۱۴ چه نقشی داشته است. طبق یک گزارش، هزینه‌های مالی کارزار انتخاباتی دیلما روسف در سال ۲۰۱۰ را نیز همین شرکت تأمین کرده بود. روسف تاکنون داشتن هر گونه ارتباط با این رسوایی مالی را تکذیب کرده است.
اسفندماه گذشته یک مدیر پیشین شرکت نفتی یادشده گفته بود حزب کارگر به رهبری دیلما روسف تا سقف ۲۰۰ میلیون دلار رشوه از پتروبراس دریافت کرده است.
فساد مالی شرکت نفتی پتروبراس در سال‌های گذشته به زلزله‌ای در صحنه سیاست برزیل تشبیه شده است. تاکنون دادگستری برزیل معتقد بود که دلیل کافی برای تحقیق درباره ارتباط روسف با این رسوایی مالی در دست نیست. حالا اما دادگاه عالی انتخابات راه تحقیق در این باره را باز کرده است.
در کنار دیلما روسف از حزب کارگر، اتهام فساد مالی به احزاب و سیاستمداران دیگری هم شامل می‌شود، اما از آن‌جا که دیلما روسف از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۰ مدیریت کمپانی عظیم نفتی را بر عهده داشته، بیشترین وزن اتهامات روی دوش او سنگینی می‌کند.

گفته می‌شود که حزب کارگر حدود ۱۷۷ میلیون یورو از شرکت نفتی پتروبراز رشوه دریافت کرده و این در حالی است که حجم کل رسوایی مالی بالغ بر سه و نیم میلیارد یورو (حدود ۴ میلیون دلار) است.
رئیس بنیاد امید ایرانیان با بیان اینکه کشور در مسیری در چند سال گذشته پیش می رفت که بسیاری از دلسوزان نظام را نگران کرده بود،گفت: جریانی از بعد از خرداد 92 با هر اقدامی که توسط دولت انجام می شود مخالفت می کند بخصوص دربخش‌هایی از مجلس دیده می شود که به جای همکاری با دولت برای پیشبرد اهداف مورد نظر دولت مانع تراشی می‌کنند به همین دلیل اصرار داریم در انتخابات مجلس بگونه‌ای عمل کنیم که ترکیب مجلس تغییر کند.
 به گزارش ایسنا، محمدرضا عارف در دیدار جمعی از اعضای کمسیون فرهنگی و اجتماعی شورای عالی استانها با اشاره به اهمیت شورای شهر و روستا به عنوان مرجع قابل اعتماد برای مردم و حاکمیت، گفت: از آنجا که انقلاب اسلامی ایران یکی از مردمی ترین انقلاب‌ها محسوب می‌شود باید تصدی گری امور حتی الامکان به مردم و نهادهای مردمی ازجمله شورا ها که در قانون اساسی جایگاه ویژه ای دارد سپرده شود .خوشبختانه در دولت اصلاحات یکی از مترقی ترین اصول قانون اساسی یعنی تشکیل شوراها عملیاتی شد.
 وی شوراهای شهر و روستا را میراث ماندگار دولت اصلاحات دانست و خاطرنشان کرد: انتظار بود با تشکیل شوراها جایگاه مجلس شورای اسلامی ارتقاء پیدا کند و از درگیر شدن به مسائل روزمره و محلی دوری کند و به مسائل کلان کشور بپردازد اما عملا این اتفاق نیافتاد و بخصوص در شهرستان‌ها مشاهده می شود وظایفی که بر عهده شوراها است از سوی کاندیدای نمانیندگی مجلس به عنوان وعده انتخاباتی مطرح می‌شود.
 عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر ضرورت تعامل مثبت شورای عالی استان‌ها با مجلس شورای اسلامی تاکید کرد و گفت: بعد از گذشت چند سال از فعالیت شوراها به نظر می رسد باید در قانون شوراها بازنگری صورت بگیرد البته منظور از بازنگری در قانون شوراها به منزله محدود کردن اختیارات شوراها نیست، بلکه باید ساز و کار روشن و شفافی درخصوص وظایف شوراها تهیه شود به طوری که حتی الامکان امور اداره شهرها و مسئولیت خدمات شهری به شوراها محول شود.
 وی با اشاره به بعد نظارتی شوراها بر عملکرد شهرداری، خاطرنشان کرد: اگر در کشور ما نظارت را با مچ گیری اشتباه نمی‌گرفتند مطمئنا بسیاری از فسادها رخ نمی داد برخی نهادها به جای آنکه از وقوع فساد جلوگیری کنند تنها به دنبال مچ گیری هستند مطمئنا تا زمانیکه نگاه پیشگیرانه در نهادهای نظارتی وجود نداشته باشد نمی توان انتظار داشت فسادی رخ ندهد.البته باید زمینه شکل گیری فساد را با ساز و کارهای قانونی محدود کرد.
 عارف در بخش دیگری از سخنان خود به انتخابات مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: کشور در مسیری در چند سال گذشته پیش می رفت که بسیاری از دلسوزان نظام را نگران کرده بود ولی با الطاف الهی و همت مردم روند گذشته در خرداد 92 اصلاح شد و بعد از این انتخابات در مردم حس امیدواری شکل گرفت که مسئولان باید تلاش کنند امید مردم به آنها حفظ و تقویت شود.
 وی با اشاره به تلاش جریانی برای القاء حس ناامیدی در کشور ،خاطرنشان کرد: جریانی از بعد از خرداد 92 با هر اقدامی که توسط دولت انجام می شود مخالفت می کند بخصوص دربخشهایی از مجلس دیده می شود که به جای همکاری با دولت برای پیشبرد اهداف مورد نظر دولت مانع تراشی می کنند به همین دلیل اصرار داریم در انتخابات مجلس بگونه‌ای عمل کنیم که ترکیب مجلس تغییر کند.
 رئیس بنیاد امید ایرانیان تاکید کرد: اصلاح طلبان باید بگونه‌ای در انتخابات مجلس عمل کنند که با تقویت همکاری دولت و مجلس شرایط مناسب تری برای پاسخگویی به مطالبات مردم در بخش های مختلف خصوصا در زمینه معیشت ,اشتغال،مسکن فراهم شود.
 عارف در پایان با بیان اینکه تمام تلاش جریان اصلاحات و اعتدال باید ارائه یک لیست در انتخابات مجلس باشد ،گفت: جریان اصلاحات و اعتدال باید تلاش کنند مسیری که در انتخابات 92 آغاز شد پایدار شود تا زمینه بازگشت به گذشته فراهم نشود به همین دلیل باید در انتخابات مجلس با هماهنگی و وحدت به دنبال کسب اکثریت کرسی های مجلس بود.