گزیده ها

گزیده ها 3 آذر -94
سرپرست سابق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دیوان محاسبات اواخر دولت دهم از وزیر وقت علوم درباره بورسیه های غیرقانونی توضیح خواسته بود که وی از پاسخ امتناع کرده بود.
به گزارش ایرنا، محمد علی نجفی روز دوشنبه در همایش بورسیه های علمی در دولت مهرورزی افزود: دیوان محاسبات در آذر 93 طی نامه ای محرمانه به وزیر علوم دولت تدبیر و امید اعلام می کند که پرداخت هر گونه وجهی به بورسیه های مورد نظر تخلف محسوب می شود و افرادی هم که در دولت قبل این کار را انجام داده بودند از قانون تخلف کرده بودند.
نجفی ادامه داد: تمام تلاش ما این بود که پرونده بورسیه های غیرمجاز بر اساس معیارهای علمی و قانونی و به صورت غیرسیاسی بررسی شود ولی عده ای عامدانه این پرونده را سیاسی خواندند.
وی اضافه کرد: وقتی من سرپرست وزارتخانه شدم با بررسی بیشتر متوجه عمق ماجرا شده و بیانیه ای را در سایت وزارتخانه در این باره منتشر کردم که آقای لاریجانی رئیس مجلس در صحن علنی از اقدام ما تقدیر کرد.
مشاور رئیس جمهوری با اشاره به اینکه به خاطر حفظ آبروی افراد، هیچ لیستی از بورسیه های غیرمجاز منتشر نکردیم افزود: در موارد متعددی از این بورسیه ها برخلاف مصوبه سال 64 مجلس که اعطای بورس را صرفا از طریق آزمون مجاز دانسته رفتار شده و بدون برگزاری آزمون بورسیه داده شده بود.
مشاور رئیس جمهور با اشاره به اینکه به خاطر حفظ آبروی افراد هیچ لیستی از بورسیه های غیرمجاز منتشر نکردیم افزود: در موارد متعددی از این بورسیه ها برخلاف مصوبه سال 64 مجلس که اعطای بورس را صرفا از طریق آزمون مجاز دانسته رفتار شده و بدون برگزاری آزمون بورسیه داده شده بود.
عضو شورای عالی میراث فرهنگی افزود: این موارد از سال 85 و در زمان وزارت آقای زاهدی شروع شد و طی آن بندی به دستورالعمل بورسیه ها اضافه شد که طی آن افرادی که دارای رتبه های اول مقاطع کارشناسی و ارشد و المپیادهای علمی هستند نیز از طریق فراخوان بورس شوند که این مساله هر چند از نظر منطق علمی تا حدی قابل توجیه بود ولی باز هم خلاف مصوبه مجلس بود.
نجفی با بیان اینکه چند سال بعد هم توسط وزارت علوم دولت نهم بندی اضافه شد مبنی بر اینکه دانشجویانی که دارای صلاحیت باشند و معدل کارشناسی شان از 14 و کارشناسی ارشدشان از 16 پایین تر نباشد می توانند بورس شوند افزود: در حالی که در همان زمان میانگین معدل دانشجویان لیسانس 16 و نیم و کارشناس ارشد 17 بود یعنی معدل این افراد از میانگین معدل دانشجویان کمتر بود.
نجفی افزود: طبق قانون بورسیه های مصوب مجلس، دانشجویان متقاضی بورس باید اولا سوابق علمی خوبی داشته و در آزمون بورسیه قبول شوند. در ثانی حد نصاب زبان در کشور مقصد را به دست بیاورند. ثالثا در یکی از دانشگاههای مورد تائید وزات علوم پذیرش بگیرند و در موارد استثنا اگر رشته مورد نظر در کشور وجود داشته باشد بورس آنها تبدیل به بورسیه داخلی می شود.
وی تصریح کرد: در سال 87 این قانون دور زده شد. یعنی افراد بدون آنکه آزمون بورسیه داده باشند، امتحان زبان داده باشند و از یک دانشگاه معتبر خارجی پذیرش گرفته باشند یک مرتبه بورسشان تبدیل به بورس داخلی شده بود و در دانشگاههای داخلی بورس شده بودند.
وی ادامه داد: تخلف دیگر این بود که 60 درصد افرادی که بورس شده بودند از رشته های علوم انسانی بودند حال اینکه تا قبل از آن این رقم زیر 5 درصد بود یعنی در رشته های مثل ادبیات فارسی و فقه اسلامی بورسیه گرفته بودیم.
مشکلات در زندگی افراد به شکل‌های مختلفی نمود پیدا می‌کند. بیماری شاید از سخت‌ترین آنها باشد چراکه هیچ کسی حاضر نیست درد کشیدن عزیز خود را ببیند، به خصوص اگر کمک به او در توانش نباشد. در روستایی در املش، بیماری یکی از دختران روستا باعث شده تا اهالی دست به دست هم دهند و برای کمک به او اقدام کنند؛ هرچند که این کمک‌ها تاکنون برای درمان زهرا کافی نبوده است.
زهرا مستحق زندگی خوب است
«زهرا داداش پور» دختر 22 ساله املشی، ناشنواست. او در 8 ماهگی به دلیل سرماخوردگی و تشنج، دچار ناشنوایی و 5 درصد معلولیت خفیف شده است. او و خانواده‌اش ساکن روستای گرکرود املش هستند.
به منزل زهرا می‌رویم و ساعاتی با مادر و پدر این بیمار به گفت و گو می‌نشینیم. «مریم عیسی زاده» مادر زهرا گفت: دخترم در پایه دوم دبیرستان، در مدرسه استثنایی لاهیجان کامپیوتر می‌خواند. زهرا دختری خونگرم و مهربان است و تمامی اهالی روستای گرکرود املش او را همانند فرزند خود دوست دارند.
زهرا در 5 سالگی پدر خود را از دست داده است و با مادر و ناپدری‌اش زندگی می‌کند. مادر زهرا با گلایه از نهادهای مسئول استان می‌گوید: بهزیستی املش ماهیانه فقط 4 هزار تومان برای کرایه رفت و آمد زهرا پرداخت می‌کند. این درحالی‌ است که هر روز صبح به لاهیجان می‌رود تا درس بخواند. او آرزو دارد در نیروی انتظامی و به عنوان پلیس خدمت کند.
 
او مانند همه‌مان مستحق خوب زندگی کردن است، اما مشکلات مالی درمان او را با مشکل مواجه ساخته است.
پدر ناتنی زهرا به همشهری گفت: 6 ماه است شغل خود را رها کرده‌ام تا برای درمان زهرا مبلغی را آماده کنم، اما با تمامی پیگیری‌ها، از حمایت‌های دولتی بی‌بهره‌ایم.
وی به لزوم کاشت پروتز حلزونی در گوش زهرا اشاره کرد و افزود: دخترم تحت پوشش بهزیستی شهرستان املش است، اما سازمان بهزیستی فقط تا 5 سالگی هزینه‌های درمان این بیماری را پوشش می‌دهد.

پدر زهرا از هزینه 28 میلیونی عمل جراحی زهرا خبر داد و گفت: با همت و دلسوزی مردم روستا تاکنون 14 میلیون تومان جمع آوری شده‌ است. تاکنون از افراد زیادی تقاضای کمک کرده ایم؛ نمایندگان مجلس، کمیته امداد، بهزیستی و... که هیچ کدام نتیجه بخش نبوده است.
فعالیت در چارچوب قانون
رئیس بهزیستی شهرستان املش در گفت و گو با همشهری درباره مشکلات زهرا گفت: بر اساس دستورالعمل سازمان بهزیستی کشور افراد زیر 6 سال در اولویت حمایت مالی و درمانی کاشت حلزون گوش قرار دارند. از آنجایی که زمان طلایی یاد گرفتن زبان تا 5 سالگی است، این گروه سنی در اولویت قرار دارند.
«
هاجر بایرامی» افزود: حمایت‌های سازمان بهزیستی برای یک گروه سنی مشخص است و فعالیت‌هایی فراتر از چارچوب قانونی، از مسئولیت سازمان خارج است.
روند کار به این صورت است که نام تمامی افراد واجدشرایط در شهرستان‌ها در اوایل سال در بانک اطلاعاتی سازمان بهزیستی، برای برخورداری از امکانات، ثبت می‌شود.
بایرامی تصریح کرد: متاسفانه اعتبارات سازمان کمی محدود است اگرنه آرزوی قلبی همه مسئولان و کارکنان بهزیستی است که هیچ نیازمندی در جامعه نباشد و تمامی هموطنان در آسایش زندگی کنند.
جراحی درتهران
در ادامه با مسئول پیگیری پرونده زهرا گفت و گو کردیم. «فرنگیس پابوس» با بیان این‌که زهرا داداش‌پور از زمان کودکی دچار مشکل ناشنوایی شده است، گفت: این خانواده برای عمل کاشت پروتز حلزونی اقدام کردند. این کار هزینه بالایی دارد و بیمارستان‌های دولتی این کار را انجام نمی‌دهند.
 
فقط بیمارستان‌های خاتم‌الانبیا و بقیه‌الله تهران می‌توانند این عمل جراحی را انجام دهند. پزشک مورد نظر، تجربه موفق این عمل جراحی را برای بیمار 32 ساله هم دارد. پابوس بیان کرد: تاکنون موفق به جذب همکاری مسئولان استانی نشده‌ایم. همه صحبت‌ها فقط در حد نامه، توصیه یا وعده‌هایی است که هیچ‌کدام به سرانجام نرسیده‌اند.
حتی بهزیستی به خاطر قانونی که دارند نتوانست از زهرا حمایت کند. کمیته امداد هم اعلام کرده برای کمک به زهرا می‌تواند وامی 10 میلیون تومانی را پرداخت کند که اقساط ماهانه آن 180 هزار تومان است. با توجه به وضعیت مالی خانواده، پرداخت این هزینه برای آنها مشکل است.
وی می‌گوید: حتی به رئیس هیات امنای ارزی که مسئول تهیه پروتز حلزون هستند هم مراجعه شد، اما آنها نیز نتوانستند کاری از پیش ببرند.
هزینه این کار 28 میلیون تومان است که 20 میلیون تومان هزینه پروتز و 8 میلیون هم هزینه عمل جراحی آن است. 14 میلیون تومان پول در حال حاضر آماده است و همه تلاش ما برای تهیه مابقی هزینه درمان است.
منبع: روزنامه همشهری گیلان
شماره دفتر روزنامه همشهری گیلان برای کسب اطلاعات بیشتر و کمک های احتمالی هموطنان:   33230073 -013

رئیس جمهوری روسیه در تشریح استراتژی ملی انرژی کشورش گفت: روسیه سرمایه گذاری زیادی در زمینه اکتشاف، پالایش و حمل و نقل این انرژی انجام داده و سهم به سزایی در امنیت ارایه آن دارد و می خواهد تولید خود را به 855 میلیارد متر مکعب افزایش دهد.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین عصر دوشنبه در سومین مجمع کشورهای صادر کننده گاز که در سالن اجلاس سران تهران در حال برگزاری است، افزود: همکاری تنگاتنگ بین تولید کنندگان و مصرف کنندگان گاز یکی از فاکتورها و عوامل اصلی توسعه پایدار است.
پوتین ادامه داد: در مدت 14 سال کشورهای صادر کننده گاز توانستند مجموعه خود را به یک سازمان معتبر بین المللی تبدیل کنند و به کشورهای تولید کننده گاز که منافع خود را در بازارهای بین المللی دارند، کمک می کنند.
وی تصریح کرد: کشورهای عضو این مجمع 79 درصد گاز کلی جهان را تولید می کنند و نیمی از تجارت این نوع انرژی به کشورهای عضو این مجمع مربوط می شود.
رئیس جمهوری روسیه خاطر نشان کرد: در اجلاس سرانی که در مسکو برگزار شد توافقاتی صورت گرفت تا به کشورهای عضو کمک کند که به اهداف استراتژیک و راهبردی برسند و بتوانند بستر مناسبی را برای تشریک مساعی بین مصرف کنندگان و تولید کنندگان مهیا کنند.
گاز یکی از فاکتورهای اصلی توسعه پایدار است
پوتین اظهار داشت: مطمئن هستم این اجلاس هم بسیار مهم خواهد بود و تصمیمات آن و توافقات آن در سند نهایی گنجانده خواهد شد و کار مشترک ما را موثرتر خواهد ساخت.
وی ادامه داد: در این راستا موضوعات مبرمی وجود دارد؛ یکی این است که گاز یکی از فاکتورهای اصلی توسعه پایدار است که ایرانی ها پیشنهاد کردند؛ از انواع انرژی مقرون به صرفه می باشد و انرژی پاک است و مصرف آن سال به سال افزایش می یابد.
رئیس جمهوری روسیه اضافه کرد: تا سال 2040 حدود 32 درصد شاهد افزایش تقاضا خواهیم بود و این به معنای 5 تریلیون متر مکعب است؛در سال 2014 نیز رقمی حدود 3.6 تیلیارد بوده است و این مساله باعث می شود فعالیت گسترده ای را در زمینه گاز طبیعی داشته باشیم.
پوتین تصریح کرد: البته چالش های بسیاری را هم پیش رو خواهیم داشت، برای اینکه ما باید خیلی سریع حوزه های گازی را به بهره برداری برسانیم و همچنین زیر ساخت های انتقال گاز طبیعی را مهیا کنیم ؛ باید بتوانیم مسیرهای امنی را برای صادرات گاز فشرده و ال.ان. جی مهیا کنیم و همچنین این مسئله احتیاج به سرمایه گذاری های کلانی در دهه های آینده دارد.
وی افزود: سرمایه گذاران هم احتیاج به ضمانت های مطمئنی در این خصوص دارند؛ در کنار این مسئله باید ریسک سرمایه گذاری را کاهش داد و باید گفت برای تامین امنیت ارائه گاز طبیعی همه باید اعم از مصرف کننده و تولید کننده هزینه کرده و سهم خود را ایفا کنند.
پوتین گفت: ما به خوبی درک می کنیم که تکنولوژی های جدید ساختارهای بازار گاز را تغییر می دهد و متدهای جدیدی برای فروش و تجارت این کالا به وجود آمده است.
وی افزود: ما در سال گذشته در سنت پترزبورگ بورسی گازی را افتتاح کردیم که به خرید و فروش گاز می پردازیم و در صدد هستیم تا سالانه 35 میلیارد متر مکعب گاز یعنی هشت درصد کل فروش گازمان را از این بورس به فروش برسانیم.
رئیس جمهوری روسیه اضافه کرد: لازم است به این مساله اشاره کنم که در راستای جلب سرمایه گذاری به هیچ وجه نباید از تجربه ای که در گذشته داشتیم، صرف نظر کنیم. درقراردادهای درازمدت خرید فروش که بین کشورها وجود داشته است و این مساله باعث شده هم بستگی بین کشورها به وجود بیاید.
پوتین با اشاره به تدوین پروژه استراتژی ملی انرژی روسیه برای سال 2025، گفت : در این استراتژی افزایش چشمگیری برای تولید گاز در نظر گرفتیم و ما برای 2035، 855 میلیارد متر مکعب گاز تولید خواهیم کرد.
وی همچنین افزود: با همکاران و شرکایمان در اتحادیه اروپا در نظر داریم کارهای زیرساختی زیادی انجام دهیم، با ترکیه هم در حال بررسی مسیر جنوب هستیم و همچنین درصدد هستیم به سمت شرق هم صادرات داشته باشیم.
رییس جمهوری روسیه ادامه داد: کاربسیار مثبتی را با شرکای آسیایی، چین و سایر شرکا داریم و در نظر داریم که فروشمان به آسیا را تا 128 میلیارد متر مکعب افزایش دهیم.
پوتین همچنین از برنامه روسیه برای فروش گاز فشرده یا ال.ان. جی تا 60 میلون تن خبر داد و افزود: این یعنی تا 13 درصد حجم کل بازار این محصول؛ علاوه در صدد هستیم این کار را به سمت شرق و غرب هم انجام دهیم.
وی تصریح کرد: مطمئن هستیم روسیه می تواند با همکاری با شرکایمان در این مجمع کشورهای صادر کننده گاز و یا سایر کشورهایی که علاقمند به همکاری در این زمینه هستند برای تامین تقاضای گاز طبیعی در بازارهای بین المللی مشکلات را پشت سربگذارد.