گزیده ها 16 اردیبهشت - 95

گزیده ها 16 اردیبهشت - 95
یادگار امام گفت: تلاش انسان‌ها برای کمک به یکدیگر و عدم بی‌تفاوتی در شدائد و مصیبت‌ها یکی از پژواک‌های پیام بزرگ انبیاء است.
به گزارش جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در دیدار جمعی از اعضای هلال احمر که به مناسبت هفته هلال احمر در حرم مطهر امام خمینی (س) حضور یافته بودند، با اشاره به این‌که «تربیت جامعه انسانی هدف بعثت انبیاء بوده است»، اظهار کرد: پیامبران آمده‌اند تا انسان‌ها بهتر شوند و دردهای جامعه بشری کمتر شود.
وی افزود: در افق بعثت آنچه مدنظر است این است که انسان یک گام به خدا و خوبی ها نزدیک تر شود و بر این اساس می‌توان گفت هلال احمر یک قطاع مستتر در هدف متعالی بعثت پیامبران است. تلاش انسان‌ها برای کمک به یکدیگر و عدم بی‌تفاوتی در شدائد و مصیبت‌ها یکی از پژواک‌های پیام بزرگ انبیاء است.
وی با بیان این‌که «توجه به برادران و خواهران دستور وجدان‌ انسان و امر مستقیم اولیاء دین و پیامبر عظیم الشان اسلام است»، تصریح کرد: اگر هدف بعثت را اخلاق تعریف کنیم و بزرگترین نقطه اخلاق را توجه به این واقعیت قرار دهیم که فراتر از وجود خودمان به پیرامونمان توجه داشته باشیم و دردهای جامعه را درد وجود خودمان بدانیم، تلاش شما در هلال احمر اخلاق عملی و توجه به یک نقطه پررنگ در حوزه اخلاق و تلاش در راستای هدف بعثت پیامبر (ص) است.

سید حسن خمینی افزود: همه باید تلاش کنیم در حوزه نفوذ سخن و عمل خود به مسوولیت بزرگمان عمل کرده و به دردهای پیرامون خود بیشتر توجه کنیم و هرکس از این که رفتارش چه دردهایی بر جامعه عارض می کند به خدا پناه ببرد.
پیش از سخنان یادگار امام، امیرمحسن ضیائی رییس جمعیت هلال احمر نیز در سخنانی توجه به مردم، اعتماد به جوانان، توجه به محرومان و مستضعفین و ... را از ویژگی های شخصیت امام خواند که در توجه به این محورها دستور کار سازمان هلال احمر است.
همچنین حجت الاسلام والمسلمین معزی، نماینده ولی فقیه در هلال احمر، در سخنانی عرفان امام را بلندترین فضیلت ایشان خواند و گفت: عشق امام این بود که اسلام در جهان امروز به همان صورتی که پیامبر(ص) می خواستند پیاده شود و انسان ها تعالی یابند.
وی در پایان بر توجه امام به محرومان و مستضعفان تاکید کرد.
در این مراسم همچنین بیانیه جمعیت هلال احمر در تجدید میثاق با آرمان های امام و رهبری قرائت شد.
کارشناس مسئول برنامه سرطان مرکز بهداشت استان کرمانشاه، تغییر شکل و رنگ خال‌ها را یکی از نشانه‌های بارز سرطان پوست عنوان کرد.
سحر یزدان‌پناه در گفت‌وگو با ایسنا، سرطان پوست را یکی از سرطان‌های شایع عنوان کرد و درباره چرایی شیوع بالای این سرطان، گفت: مشاغلی مانند کشاورزی و قرار گرفتن طولانی مدت در برابر نور آفتاب در افزایش آمار سرطان پوست موثر است.
یزدان پناه اظهار کرد: پوست بزرگ‌ترین اندام بدن است که از بدن در برابر عفونت‌ها، گرما و سرما، انواع میکروب‌ها و نور خورشید محافظت کرده و به ذخیره چربی و ویتامین D کمک می‌کند.
وی با اشاره به وجود سه نوع سرطان پوست، گفت: سرطان سلول‌های پایه‌ای پوست شایع‌ترین نوع سرطان پوست است که بصورت برجستگی‌های قرمزرنگ و براق بر روی پوست، خود را نشان می‌دهد.
یزدان پناه افزود: این برجستگی‌های قرمز رنگ دیر خوب شده، رشد آنها کند است و بیشتر در نواحی صورت و گردن که در معرض نور خورشید است، دیده می‌شوند و به ندرت دیگر اعضای بدن را درگیر می‌کنند. این نوع سرطان پوست در صورت تشخیص زودهنگام، به راحتی قابل درمان است.
یزدان پناه سرطان سلول‌های سنگفرشی را نوع دیگر سرطان پوست عنوان کرد و افزود: این نوع سرطان بیشتر در ناحیه لب و گوش‌ها دیده می‌شود. این نوع سرطان پوست می‌تواند ریشه بدواند و اعضای دیگر بدن را هم درگیر کند، لذا تشخیص زودهنگام نقش موثری در درمان آن دارد. یکی از راه‌های تشخیص این نوع سرطان، خارج شدن پوست از حالت عادی و تغییر شکل خال‌های پوستی است.
وی، ملانوم بدخیم را بدترین نوع سرطان پوست عنوان کرد و افزود: این نوع سرطان پوست در هر قسمتی از پوست بدن می‌تواند خود را نشان دهد و به سرعت هم گسترش پیدا می‌کند. برای تشخیص این نوع سرطان باید به تغییر شکل و رنگ خال‌ها دقت شده و باید به دقت خال‌های جدید بوجود آمده را بررسی کرد. در همین راستا هر فردی باید خال‌های خود را به طور مرتب بررسی کند و تغییرات آنها را مدنظر قرار دهد و درصورت مشاهده مورد مشکوک حتما به پزشک مراجعه کند.

کارشناس مسئول برنامه سرطان مرکز بهداشت استان کرمانشاه در ادامه، اشعه ماوراءبنفش را یکی از عوامل اصلی زمینه‌ساز ابتلا به سرطان پوست عنوان کرد و افزود: این اشعه می‌تواند از طریق نور خورشید، استفاده از دستگاه برنزه کننده پوست یا لامپ‌های خورشیدی به پوست برسد. اشعه ماوراءبنفش تنها مختص روزهای آفتابی نبوده، بلکه در روزهای سرد و ابری نیز این اشعه در محیط وجود دارد و باید در مقابل آن از پوست محافظت کرد. در همین راستا توصیه می‌شود افراد حتما از وسایل محافظتی در برابر نورخورشید مانند کلاه، عینک آفتابی و کرم ضد آفتاب استفاده کنند.
وی با بیان اینکه SPF کرم‌های ضد آفتاب برروی جلد آنها مشخص شده است، گفت: ترجیحا افراد باید از کرم ضد آفتابی استفاده کنند که SPF آن بیشتر از 30 باشد. برخی مواد آرایشی دارای SPF هستند و البته این مواد نمی‌توانند جایگزین ضد آفتاب شوند. همچنین افراد جهت محافظت از پوست در برابر اشعه ماوراءبنفش باید از برنزه کردن پوست خودداری کنند.
یزدان پناه اظهار کرد: راهکارهای دیگر پیشگیری از ابتلا به سرطان، مراقبت و درمان مطلوب محل زخم‌های قدیمی و سوختگی‌های پوست است، زیرا این زخم‌ها می‌توانند زمینه‌ساز ابتلا به سرطان شوند. همچنین تماس طولانی مدت با "آرسنیک" هم در بروز سرطان پوست نقش موثری دارد و افراد باید از تماس با اینگونه مواد اجتناب کنند.
کارشناس مسئول برنامه سرطان مرکز بهداشت استان کرمانشاه، ضعف سیستم ایمنی بدن را نیز یکی از عوامل زمینه ساز ابتلا به سرطان پوست عنوان کرد و افزود: بیماران مبتلا بهHIV و نیز بیماران پیوندی که به دلیل پیوند عضو مجبور به استفاده از داروهای ضعیف کننده سیستم ایمنی مانند کورتون‌ها هستند، بیش از افراد عادی در معرض ابتلا به سرطان پوست قرار دارند.
وی با بیان اینکه خال‌ها معمولا گرد یا بیضی شکل با حاشیه صاف هستند، گفت: هرگونه تغییر شکل غیرعادی خال‌ها و نیز بی‌نظمی حاشیه آنها می‌تواند علامتی برای سرطان پوست باشد. اندازه خال‌های معمولی کمتر از شش میلی‌متر است و در صورت بزرگ شدن بیش از اندازه خال‌ها باید حتما به پزشک مراجعه کرد.
یزدان‌پناه، بهترین زمان بررسی پوست را بعد از دوش گرفتن و مرطوب بودن بدن عنوان کرد و افزود: در این زمان تغییرات پوست و خال‌های بدن به خوبی خود را نشان می‌دهد. علاوه بر خال‌ها افراد باید به زخم‌هایی هم که دیر خوب می‌شوند و بیش از یک ماه برروی پوست باقی می‌مانند، دقت داشته و به آنها مشکوک شوند.
آیت الله مصباح گفت: بعثت پیامبر(ص) رشد ارزش‌های انسانی در جامعه را به همراه داشت، عدالت، آزادی، شرافت و کرامت انسان از آثار بعثت پیغمبر اکرم و تعالیم ایشان است که هنوز هم پایدار می‌باشد.
به گزارش خبرگزاری مهر، متن زیر گفتاری از آیت الله مصباح یزدی در خصوص مبعث پیامبر اکرم(ص) است که از نظر می گذرد.
بعثت پیغمبر اکرم(ص) در برهه‌ای از تاریخ اتفاق افتاد که تقریبا جامعه عرب در نهایت سقوط بود و از هیچ مزیتی در جهت علمی، فرهنگی، اقتصادی و انسانی، برخوردار نبود، ولی بعثت آن حضرت تمدنی را در جامعه عرب پایه گذاشت که منشأ ترقی و توسعه در کل جهان شد.
بعثت پیامبر(ص) رشد ارزش‌های انسانی در جامعه را به همراه داشت، عدالت، آزادی، شرافت و کرامت انسان از آثار بعثت پیغمبر اکرم و تعالیم ایشان است که هنوز هم پایدار می‌باشد.
ویژگی پیغمبر اسلام در مقام تشریع این است که در میان ۱۲۴ هزار پیغمبر، تنها پیغمبری بود که فرمود: دستورات اسلام تا روز قیامت کافی است و اگر این‌ها را درست عمل کنند به سعادت دنیا و آخرت خواهند رسید.
اگر ما این را باور را داشته باشیم که سعادت دنیا و آخرت ما در گرو عمل به شریعت اسلام است ــ که قطعا چنین می‌باشد ــ باید رفتار و عملکرد ما بهتر از این باشد.
قبل از این‌که انبیا مبعوث بشوند هم عقل بود، و انبیاء برای کمک کردن به عقل مبعوث شدند، «وَ یثِیرُوا لَهُمْ دَفَائِنَ الْعُقُول»، زیرا عقل‌ غبار می‌گیرد و زیر پرده‌هایی از هوا و هوس‌ها مدفون می شود، و به همین دلیل کسانی که ادعای عقل دارند ولی دین را زیر پا می‌گذارند چه فسادهایی به بار می‌آورند، چه حرف‌های بی‌مبنایی می‌زنند و چه رفتارهای نامعقولی دارند، و این همان جاهلیت است که الان با شکل و لعابی دیگر رخ نموده است.
اراده الهی بر این تعلق گرفته بود که بعد از رحلت پیغمبر اکرم تا حدود دویست و پنجاه سال دوازده معصوم که در تفسیرشان اشتباه نکنند در میان مردم حضور داشته باشند تا میراث پیغمبر را تفسیر کنند و چراغ هدایت جامعه اسلامی قرار گیرند تا قرآن در جامعه بتواند نقش خودش را ایفا کند.
سؤال: آیا بعد از غیبت امام عصر(عج)، مردم احتیاجی به شناختن معارف قرآن و تفسیر مجملاتش ندارند؟ چنین باید پاسخ داد که خدای متعال راهی را در بین امت قرار داد که‌ کسانی بتوانند این نقش امام را ادامه دهند، و فرمایشات پیغمبر و ائمه اطهار را بیاموزند و به دیگران تعلیم بدهند، زیرا «العلماء ورثة الانبیاء«.
این کار از راه وحی و الهام خاص نیست، بلکه راهش این است که کسانی بروند درس بخوانند و آن نقشی را که امام باید در جامعه ایفا کند، در یک مرتبه نازلی ایفا کنند: «فَلَوْلاَ نَفَرَ مِن كُلِّ فِرْقَةٍ مِّنْهُمْ طَآئِفَةٌ لِّیتَفَقَّهُواْ فِی الدِّینِ وَلِینذِرُواْ قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُواْ إِلَیهِمْ «.
از زمان غیبت تا کنون هیچ گاه زمین خالی از علمایی نبوده که بتوانند راه صحیح اهل‌بیت را به مردم نشان بدهند، و در نتیجه همان طور که ما برای مبعث به عنوان بزرگ‌ترین نعمت الهی برای سعادت ابدی احترام قائلیم، باید در مرتبه نازل‌تری برای وجود علمای بزرگ هم این احترام را قائل باشیم چون این‌ها هستند که هدف بعثت را ادامه می‌دهند و نقش امام معصوم را در این زمان ایفا می‌کنند.
بی‌جا نیست که ما در میان علمای بزرگ‌مان برای حضرت امام (ره) و جانشین‌ شایسته شان لقب امام را انتخاب کرده‌ایم، برای این‌که این بزرگواران هرچند مقامی غیبی و خارق‌العاده ندارند، ولی مرتبه‌ای از وظایف امامت را عهده‌دار هستند و تأثیرشان در جامعه مثل تأثیر پیغمبر و امام در جامعه است.
شركت «هواوی» بزرگترین سازنده تلفن های هوشمند در چین در مظان اتهامات جاسوسی قرار گرفته كه آمریكا و كانادا به این شركت نسبت داده اند.
به گزارش ایرنا، «هواوی» سومین سازنده بزرگ این تلفن ها در جهان و رقیب بزرگ شركت «اپل» به حساب می آید و در چین و بسیاری از كشورهای دیگر مشتریان فراوانی دارد.
این در شرایطی است كه شركت چینی به دلیل اینكه دست اندركار امور مخابراتی و ساخت تلفن های همراه می باشد از ابتدای كار از سوی آمریكا به دلیل اقدامات جاسوسی كه البته هرگز به طور دقیق ثابت نشده، مورد اتهام قرار گرفته است.
تازه ترین مورد اتهامی به این شركت نیز از سوی كانادا مطرح شده و كنسولگری این كشور در هنگ كنگ حاضر به دادن روادید به دو نفر از كارمندان این شركت نشده است.
كنسولگری پس از 2 سال بررسی، به این دو نفر اعلام كرده است كه آنها جزو فهرستی قرار گرفته اند كه مربوط به برخی از مهاجرانی است كه در فعالیت های تروریستی و جاسوسی دست داشته اند.
نمایندگی دیپلماتیك كانادا صریحا این افراد را جاسوس قلمداد نكرده اما در فهرستی قرار داده است كه بی ارتباط با فعالیت های جاسوسی نیست.
روزنامه «ساوت چاینا» از هنگ كنگ می نویسد كه شركت هواوی تاكید كرده است كه كاركنانش هرگز در فعالیت های جاسوسی مشاركت نداشته اند.
هواوی از سوی آمریكا بارها زیر سئوال رفته مبنی بر اینكه كشور چین توسط آن جاسوسی می كند اما سابقه نداشته است یك دولت خارجی دیگر، كاركنان این شركت را بر اساس چنین دلایلی مورد پذیرش قرار ندهد.
كمیته جاسوسی سنای آمریكا در سال 2012 میلادی شركت مخابراتی و سازنده زیرساخت های تلفن های همراه هواوی را یك خطر و تهدید جدی برای امنیت ملی این كشور قلمداد كرد.
از آن پس این شركت هرگز نتوانسته است در طرح های مخابراتی بزرگ كشورهای آمریكا و استرالیا شركت كند اما در كانادا نفوذ زیادی دارد و فعالیت هایش گسترده است.
از آنجا كه این شركت در زمینه مخابرات، فن آوری اطلاع رسانی، ساخت تلفن های همراه و زیرساخت های شبكه ای فعالیت دارد شمار كاركنانش در سراسر جهان به 170 هزار نفر می رسد.