گزیده ها 11تیر-95

گزیده ها 11تیر-95
آکادمی علوم و هنرهای سینما یا همان آکادمی اسکار در اقدامی بی‌سابقه 683 نفر را برای عضویت در آکادمی دعوت کرد. 46 درصد این افراد زن و 41 درصد آن‌ها افراد رنگین‌پوست هستند.
به گزارش خبرآنلاین، در این فهرست عباس کیارستمی کارگردان برنده نخل طلای جشنواره کن در کنار دیگر کارگردانان نام‌آشنای سینما چون لنی آبراهامسون، کن لوچ و آدام مک‌کی برای عضویت در آکادمی انتخاب شده‌اند.
در میان اعضای جدید نام‌های آشنایی چون جان بویگا ستاره «جنگ ستارگان»، ادریس البا و بری لارسون برنده اسکار بهترین بازیگر نقش اول زن اسکار به چشم می‌خورند. کیت بکینسل، رایان کوگلر، مایکل بی‌.جوردن و اما واتسون از دیگر دعوت‌شدگان برای عضویت در آکادمی هستند.
با در نظر گرفتن ترکیب افراد حاضر در این فهرست میزان اعضای زن آکادمی به 27 درصد و میزان اعضای رنگین‌پوست به 11 درصد افزایش می‌یابد. پیش از این تنها 25 درصد اعضای آکادمی زن و تنها 8 درصد اعضای آن رنگین‌پوست بودند.
یکی از محرک‌های اصلی اقدام آکادمی برای افزایش تنوع میان اعضا ماجرای جنجالی عدم حضور رنگین‌پوستان در میان نامزدهای جوایز اسکار بازیگری بود که با هشتگ «اسکارخیلی‌سفید‌است» خیلی زود در شبکه‌های اجتماعی فراگیر شد. این اعتراض توجه همگان را به ساختار اعضای آکادمی جلب کرد، ساختاری که در آن اغلب اعضا مرد و سفیدپوست هستند.
شریل بون‌آیزاکس رئیس آکادمی اسکار در بیانیه‌ای در همین رابطه گفت: «افتخار داریم که ورود اعضای جدید به آکادمی را خوش‌آمد بگوییم، می‌دانیم که آن‌ها به این رویداد نه به شکل یک دعوت یا عضویت ساده بلکه به صورت یک فرصت و ماموریت می‌بینند

تا کنون سابقه نداشته است که آکادمی علوم و هنرهای سینما چنین تعداد زیادی را برای عضویت دعوت کند. مارک رایلنس و آلیسیا ویکاندر دیگر برندگان اسکار هستند که نامشان در این فهرست به چشم می‌خورد.
در میان اعضای جدید 283 چهره بین‌المللی از 59 کشور مختلف دیده می‌شود. سال گذشته نیز آکادمی فهرست بلندی از 322 عضو جدید منتشر کرد. در سال‌های پیش از آن معمولا تعداد اعضای جدید دعوت شده بسیار کمتر از این میزان بود. برای نمونه 271 نفر در سال 2014، 276 نفر در سال 2013 و 176 نفر در سال 2012 برای عضویت در آکادمی دعوت شده بودند.
در چند وقت اخیر ترکیب 90 درصد سفیدپوست و 75 درصد مرد آکادمی حساسیت‌های بسیاری را برانگیخته است. در تندترین برخورد با این وضعیت مراسم اسکار سال گذشته از سوی چهره‌های مطرحی چون اسپایک لی و ویل اسمیت تحریم شد. در پاسخ به این واکنش‌های منفی آکادمی علوم و هنرهای سینما یکسری تغییرات در قوانین ایجاد کرد تا تنوع در ترکیب اعضا را بیشتر کند. آکادمی علوم و هنرهای سینما اعلام کرده است که تا سال 2020 تنوع اعضا را به دو برابر وضعیت کنونی افزایش خواهد داد. آکادمی علوم و هنرهای سینما برای رسیدن به این هدف باید در طول پنج سال آینده بیش از 500 عضو غیرسفیدپوست و بیش از 1500 عضو زن را به اعضای آکادمی اضافه کند.
یکی از مشخصات گروه تازۀ دعوت‌شدگان برای عضویت در آکادمی جوان‌تر بودن آن‌ها نسبت به میانگین سنی اعضای پیشین آکادمی است. موضوع سن بالای اعضای آکادمی نیز یکی دیگر از انتقادات وارد شده به این تشکیلات بود. در فهرست تازه جان بویگا با 24 سال سن جوان‌ترین فرد است. با در نظر گرفتن این موضوع آکادمی علوم و هنرهای سینما اعلام کرد که اکنون اعضای آن بین 24 تا 91 سال دارند.
در حالی که اعلام اسامی جدید تنها اندکی به ایجاد تنوع در ترکیب اعضای آکادمی کمک کرده است، اما این حرکت در یک سال گذشته گامی به جلو و نشانی از تصمیم برای بهبود شرایط است. برای مقایسه بد نیست بدانیم که در فهرست دعوت‌شدگان برای عضویت در آکادمی تا پیش از این به صورت میانگین تنها بین 20 تا 30 درصد زن سهم زنان بود و اعضای رنگین‌پوست نیز معمولا سهمی بیشتر از 15 درصد در این فهرست نداشتند

منبع: ورایتی / 29 ژوئن
محسن رضا زاده در سایت تابناک وابسته به محسن رضایی در تحلیلی درباره تغییر رییس ستاد کل نیروهای مسلح نوشت: نگارنده هیچ ادعایی در مورد باخبر بودن از پشت پرده مسائل سری مملکتی نداشته و هم چنین هرگونه انتصاب یافته های ذهنی خود به منابع مطلع را در همین ابتدای امر منکر می گردد.
انتصاب سرلشکر پاسدار باقری به ریاست کل ستاد نیروهای مسلح کشور، آنهم در لیالی قدر ماه مبارک رمضان را می توان واجد نوعی فوریت در کار دانست. هرچند این انتصاب و قبل از آن برکناری آقای فیروز آبادی قطعا ابعاد مختلفی داشته و دارد اما نگارنده می خواهد این مساله را مولفه ای بنام قاطعیت رهبری بسنجد.
آقای فیروزآبادی یکی از فرماندهای نظامی مورد اعتماد رهبری در طول سالهای گذشته بوده است. وی سالهای سال در این کسوت ایفای وظیفه نموه و به فراخور استعداد و توانایی خود در مقاطع حساس تاریخی مواضعی اتخاذ  نموده است. دو نمونه از این مواضع را می توان نسبت به قضایای 88 و بعد از آن جریان انحرافی در دولت احمدی نژاد دانست.
اخیرترین موضع وی در خصوص برجام بود. ایشان سال 94 قبل از اینکه معاهده برجام قطعی شده و توسط طرفین به امضا رسیده باشد ابتدا در روزنامه جوان یک مقاله به نفع برجام و مذاکرات هسته ای نگاشت و بعد از آن در همان ابتدای امر برجام ، آن را به مثابه یک پیروزی ملی نگریسته و به مقام معظم رهبری پیام تبریک فرستاد.
رهبر انقلاب بلافصله بدون اینکه شخص خاصی را خطاب قرار دهند، به تقبیح تبریک گوئی ها پرداختند. به نظر می رسد مطالبه رهبری از مجموعه هایی مانند حوزه های علمیه، شورای امنیت ملی، مجموعه های نظامی و.. بسیار بالاتر از سایر نهاد هاست. نگاه رهبری باقی ماندن این نهادها برمشی انقلابیگری است. و علی ایحال به زعم نگارنده موضع خوشحالی برای برجام منطبق با روحیه انقلابیگری نبوده است.
هرچند این نوع نگاه به مساله جابجائی در ریاست کل ستاد نیروهای مسلح  شاید آمیخته با اشتباه در اساس تحلیل و یا مصداق یابی باشد، اما گذر زمان یقینا گوشه های مختلفی از راز این تغییر را آشکار خواهد نمود.
کمتر از دو ماه از اعطای پست ریاست حزب حاکم کارگر به رهبر جوان کره شمالی توسط پارلمان این کشور، نمایندگان این نهاد سیاسی در نشست اخیر خود مقام جدیدی به وی اعطا کردند.
پارلمان کره شمالی که در حال اعطای تمامی مقام ها و عنوان های بلندپایه «کیم جونگ ایل» پدر وی و رهبر فقید این کشور به «کیم جونگ اون» جوان است، در آخرین اقدام خود ریاست یک ارگان تازه تاسیس به نام «کمیسیون امور دولتی» را به وی واگذار کرد.
اجلاس پارلمان کره شمالی در شرایطی شب گذشته به کار خود پایان داد که «کیم» در جریان نشست بزرگ حزب حاکم در ماه می (اردیبهشت ماه جاری) امسال به عنوان رییس حزب کارگر نیز انتخاب شده بود.
تلویزیون کره شمالی تصاویری از برگزاری نشست پارلمانی پخش کرده است که در جریان آن «کیم جونگ اون» و شماری دیگر از مسئولان ارشد حضور یافته اند.
خبرگزاری یونهاپ از کره جنوبی هم گزارش کرده که رهبر کره شمالی با گرفتن القاب و عناوین جدید در حال تحکیم پایه های قدرت خود در این کشور است.
این اتفاقات پس از آن می افتد که در سال 2011 میلادی «کیم جونگ ایل» پدر به دلیل بیماری دچار مرگ ناگهانی شد و پسر جوانش قدرت را در اختیار گرفت.
تصاویر منتشر شده نشان می دهد که رهبر کره شمالی و برخی از مسئولان دیگر در اجلاس اخیر پارلمان با لباس های نظامی حضور یافته اند.
یونهاپ می افزاید که «کمیسیون امور دولتی» احتمالا از این به بعد نقش مهمتری در روابط دو کره و برگزاری اجلاس ها و نشست های کاری دو طرف ایفا خواهد کرد.
اصولا نشست های پارلمانی در ماه آوریل (اردیبهشت) برگزار می شود اما امسال دو نشست قبل و بعد از کنگره بزرگ حزب حاکم برگزار شده است.
در جریان این نشست همچنین شماری از مسئولان ارشد نظامی، دولتی و حزبی نیز منصوب شدند که از آن جمله می توان به انتخاب «هوانگ پیونگ یو» به عنوان مدیر کل جدید اداره امور سیاسی نیروهای مسلح و «چو ریونگ هائه» به عنوان معاون کمیته مرکزی حزب کمونیست کره شمالی اشاره کرد.
کره شمالی اعلام کرده است که در برنامه پنج سال آینده همزمان با توسعه تسلیحات هسته ای به دنبال رشد اقتصادی خواهد بود و می کوشد تا استانداردهای زندگی مردم را ارتقاء دهد.
این کشور پس از انجام چهارمین آزمایش هسته ای خود در بهمن ماه سال گذشته دچار شدیدترین تحریم های شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفته است.

اکبر  هاشمی رفسنجانی عصر امروز (چهارشنبه) در دیدار با جمعی از شعرا، نویسندگان، هنرمندان عرصه‌های مختلف سینما، تئاتر، موسیقی و عکاسی، مدیران عامل خبرگزاری‌ها، سایت‌های اینترنتی، مدیران مسئول روزنامه‌ها و خبرنگاران گفت: باید کمی صبر کنیم تا نتیجه انتخاب مردم را در مجلس شورای اسلامی ببینیم.
به گزارش ایسنا، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به تفسیر مردم مناطق دوردست کشور از انتخابات و حتی انتخاب اعضای هیأت رئیسه در مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری اشاره کرد و گفت: مردم بهتر از خیلی‌ها می‌فهمند.
به گزارش روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، ارباب رسانه را توصیه کردند که با ادبیات ویژه‌ی مردم مسائل و انتظارات عمومی را به شکل معقول مطرح کنند و در بیان نتایج حضور مردم در دو انتخابات سال‌های ۹۲ و ۹۴ به این مسأله اشاره کنند که مردم برای خیلی‌ها در داخل و حتی برای خارجی‌ها شناخته شدند.
ایشان آگاهی مردم را بزرگ‌ترین دستاورد خواند و گفت: مطمئن باشید دیگر به آسانی نمی‌توانند با ظاهرسازی‌ها به این دستاورد مهم مردم دستبرد بزنند.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در خصوص گلایه یکی از حاضران برای ترکیب کمیسیون‌های مجلس، به این مسأله اشاره کردند که بعضی‌ها از سال‌ها قبل در مجلس بودند و از جزییات کارها و لابی‌ها خبر دارند، به مردم اطمینان داد و گفت: مطمئن باشید اوضاع به تدریج درست می‌شود و اگر می‌خواهید میزان موفقیت منتخبین خود را در مجلس بسنجید، فضای امروز را با گذشته مقایسه کنید که چگونه هر روز با سخنان بی‌پایه‌ی خود بمبی در آرامش روحی مردم منفجر می‌کردند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان این که «کسانی که رأی نیاورده‌اند، خوب می‌دانند که علت چیست»، افزود: وقتی به رأی مردم فکر می‌کنند در دل خاضع می‌شوند، حتی اگر بر زبان نیاورند و اگر به قدرت رأی مردم ایمان بیاورند، یکی از دستاوردهای این انتخابات است.
وی افزود: مگر مردم چه می‌خواهند؟ می‌خواهند هر کس که قدرت دارد و امکانات کشور در دستش است بداند که مردم پایه‌ی اصلی نظام هستند.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با ارائه تحلیلی از نقش مردم در مقاطع مختلف مبارزه، پیروزی انقلاب، شورش‌ها، تجزیه‌طلبی‌ها و به خصوص جنگ هشت ساله، گفت: مطمئن باشید که اگر مردم وفادار به نظام نبودند، ایران با آن تجزیه‌طلبی‌های خونین، ناآرام‌تر از افغانستان می‌شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به بندهای مترقی قانون اساسی، تصریح کرد: همین قانون اساسی رأی مردم را تضمین می‌کند و قطعاً بدانید تخلفات قانونی از هر کس باشد، نتایج معکوس دارد.
وی با اشاره به امکانات، منابع و ظرفیت‌های تاریخی، جغرافیایی و انسانی ایران، گفت: می‌توانیم روزگار خوبی را برای ایران در آینده تصور کنیم، چون جوانانی باسواد و خانواده‌هایی آگاه داریم.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، گسترش فضای مجازی در همه‌ی کشور را بسیار خوب توصیف کرد و گفت: اطلاع‌رسانی تا روستاهای کوچک رفته و دیگر کسی نمی‌تواند واقعیت‌ها را از مردم پنهان کند و یا به آنان دروغ بگوید.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، خطاب به اصحاب فرهنگ و رسانه، گفت: باید به اخلاق انسانی و اسلامی برگردیم که عصاره‌ی آن در توصیه‌های امام موسی کاظم(ع) به شاگردشان هشام بن حکم، آمده است.
وی با اشاره به بندهای از توصیه‌های امام کاظم(ع)، گفت: لشکریان عقل و جهل به عنوان فضیلت‌ها و رذیلت‌های اخلاقی در مقابل هم صف‌آرایی کردند و باید به عنوان صاحبان قلم، تریبون و روزنامه برای اشاعه‌ی فضیلت‌های اخلاقی در جامعه بکوشید.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با بیان این که فرهنگ چند رکن دارد، آن را به کلام، عقاید، احکام و اخلاق تقسیم کرد و گفت: مهم اخلاق است که جامعه را می‌سازد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به گلایه‌ی یکی از حاضران از اوضاع فرهنگی کشور، گفت: درست است که اوضاع فرهنگی کشور مطلوب نیست اما باید توجه کنید که بیشترین امکانات فرهنگی مانند صداوسیما، ائمه جمعه، سازمان‌های متعدد مدعی فرهنگ در تمام سال‌های پس از پیروزی انقلاب در دست کدام جریان بود.
وی با بیان این که همه‌ی دولت‌های پس از پیروزی انقلاب به جز دولت نهم و دهم برای مسائل فرهنگی تلاش می‌کردند، گفت: حقیقتاً دولت دهم به اخلاق آسیب زد و خدا آنها را هدایت کند که این کارها را در کشور امام زمان (عج) تکرار نکنند که دعای فرجش را هر روز می‌خواندند.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنان خود به شهادت مولی الموحدین و مظلومیت او در تاریخ اسلام اشاره کرد و گفت: خوارج آن روز که داعش روزگار ما هستند، چنان شخصیت حضرت علی(ع) را در جامعه مورد هجمه قرار داده بودند که وقتی خبر شهادت آن مظلوم در نماز صبح آن هم در مسجد کوفه پخش شد، مردم به همدیگر می‌گفتند: مگر علی نماز می‌خواند!؟ او در مسجد چکار می‌کرد!؟
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به حادثه‌ی هفت تیر و شهادت ۷۲ تن از یاران انقلاب اشاره کرد و با ارائه تحلیلی از اهداف منافقان که در جنایت خوارج روزگار هستند، گفت: با خون آن شهدا، انقلاب بالنده شد، مردم آگاه‌تر شدند
وی با بیان این که «منافقین الان کجا هستند؟»، به دریوزگی آنان در طول سال‌های پس از پیروزی انقلاب اشاره کرد و گفت: روزگاری مزدور صدام بودند و امروز مزدور صهیونیست‌ها هستند.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در بخش پایانی سخنانش به روز قدس و اهمیت برگزاری راه‌پیمایی آن اشاره کرد و گفت: مردم فلسطین مظلوم‌ترین مردم دنیا هستند و باید از آنان حمایت کرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: مردمی که می‌بایست یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون مسلمان را پشتیبان خود داشته باشند، الان غریب افتادند و متأسفانه برخی از کشورهای اسلامی با رژیم جعلی قرارداد همکاری می‌بندند.
ایشان در پایان خطاب به حاضران گفت: از چند روز و چند شب باقی‌مانده رمضان برای پاک کردن دل‌ها استفاده کنید که ائمه ما فرمودند، اگر رمضان بگذرد و نتوانیم رحمت خدا را به دست آوریم، ضرر بزرگی می‌کنیم.
در آغاز این دیدار، امید زندگانی به نمایندگی از هنرمندان سینما، جعفر محمدی به نمایندگی از سایت‌های خبری، سمیه عظیمی به نمایندگی از خبرگزاری‌ها، عبدالجبار کاکایی به نمایندگی از شعرا و ادبا، وکیلی به نمایندگی از روزنامه نگاران و نماینده مجلس شورای اسلامی و ملایری به نمایندگی از انجمن موسیقی نابینایان و کم بینایان به بیان دیدگاه‌های خود درباره مسایل مختلف و مسئولیت‌های خود پرداختند.
همچنین علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در سخنان کوتاهی به موفقیت‌های دولت در عرصه‌های مختلف فرهنگی اشاره کرد و گفت: اگر چه اقتصاد سینما در سال‌های اخیر شکوفا شده اما مشکلاتی هم وجود دارد که امیدواریم به تدریج حل شود.