گزیده ها قسمت چهارم

گزیده ها قسمت چهارم   12 اردیبهشت - 96
رئیس ستاد انتخاباتی سید مصطفی میرسلیم، نقل قول مبنی بر قول مصطفی میرسلیم برای کناره گیری را تکذیب کرد.

به گزارش ایلنا، در حالیکه پیش از این روستا آزاد رییس کمیته اقشار جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی گفته بود که در جلسه ایثارگران با نیروهای جبهه مردمی انقلاب میرسلیم قول داده است پس از مناظره‌ها کنار برود و این مساله در محضر آیت‌الله موحدی کرمانی مطرح شده است، حالا محمدعلی امانی این موضوع را تکذیب کرد و  گفت: آقای میرسلیم  دیداری با آیت الله  موحدی کرمانی نداشته است که بخواهد چنین قولی برای کناره‌گیری از دور رقابت‌های انتخاباتی بدهد.

رئیس ستاد انتخاباتی سید مصطفی میرسلیم افزود: آقای میرسلیم تا آخر رقابت‌ها حضور خواهد داشت.

بررسی فعالیت‌های تبلیغاتی رییسی و قالیباف در جمنا
دوازدهمین جلسه شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی با بررسی فعالیت‌های انتخاباتی سیدابراهیم رییسی و محمدباقر قالیباف برگزار شد.

در دوازدهمین نشست شورای مرکزی جبهه مردمی، تحلیلی از وضعیت عمومی رقابت‌ها و انتخابات ارائه و درباره مسائلی که در مناظره مطرح بود، صحبت شد و همچنین گزارش‌های مختلفی از رفتار صداوسیما که نشان‌دهنده عدم رعایت بی‌طرفی و سوگیری نسبت به برخی از کاندیداها است، مطرح شد.

در این جلسه همچنین درخصوص فعالیتهای تبلیغاتی که باید توسط ستاد این دو نامزد (آقایان قالیباف و رییسی) تا زمان انتخابات صورت گیرد و اقدامات جبهه مردمی در این زمینه بحث و بررسی صورت بگیرد.

در این نشست، تحلیلی از افکار عمومی و پیمایش‌های اجتماعی در خصوص آرا و نظرات مردم در باره کاندیداهای مختلف مطرح شد و درباره شیوه‌ای که جبهه برای تعیین کاندیدای نهایی در نظر گرفته، تأکید شد و این شیوه مجدداً مورد پذیرش اعضا قرار گرفت.

بر این اساس تا قبل از رأی‌گیری پیمایش‌ها ادامه خواهد داشت و طبق نظر اعضای شورای مرکزی در فرصت کوتاه نمی‌توان به جمع‌بندی رسید، لذا پس از مناظره‌ها و تبلیغات و رسیدن به اطلاعات واقعی از سطح جامعه، این اطلاعات جمع‌بندی خواهد شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در واکنش به اظهارات برخی مبنی بر افزایش دو یا سه برابری یارانه ها گفت: در شرایط فعلی اقتصادی کشور، دولت توان افزایش 2 یا سه برابری یارانه ها را ندارد.

به گزارش ایرنا، علی لاریجانی، روز دوشنبه در نشستی با جمعی از فرهنگیان استان قم در سالن اجتماعات خانه معلم شماره یک قم به مناسبت بزرگداشت هفته معلم، شرایط فعلی اقتصادی کشور را بسیار پیچیده عنوان کرد و گفت: سالانه یک میلیون و 500 هزار میلیارد ریال یارانه در کشور داده می شود که با توجه به درآمدها و هزینه های دولت افزایش آن امکان پذیر نیست چرا که دولت پولی برای پرداخت آن ندارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به گشایش های اقتصادی ناشی از برجام و افزایش درآمدهای نفتی کشور افزود: با وجود اینکه پس از برجام فضای اقتصادی کشور بهتر شده و درآمد کشور افزایش یافته ولی این علاج کار نیست و علاج کار افزایش کارآفرینی و تولید در کشور است.

لاریجانی ادامه داد: حقیقت این است که تا زمانی که اقتصاد کشور شکوفا نشود و ثروت ایجاد نشود امکان افزایش وام های ازدواج، یارانه، وام مسکن و سایر خدمات وجود ندارد چرا که دولت پولی برای پرداخت ندارد.

وی تربیت افراد مبتکر، خلاق و کارآفرین را از جمله رسالت های مهم آموزش و پرورش دانست و گفت: آینده کشور به دوش کارآفرینان و صاحبان حرفه است و مدارک دانشگاهی بدون حرفه آموزی به تنهایی مشکلی از کشور را رفع نمی کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را سندی بسیار خوب برای ایجاد تحول در آموزش و پرورش توصیف کرد و ابراز کرد: هدف سند تحول بنیادین ، تربیت افراد متدین و انقلابی در مدارس است که این امر موجب و تسریع در پیشرفت و آبادی کشور خواهد شد.

لاریجانی تاکید کرد:اشکال آموزش عالی این است که رشته هایی که زمینه کار در کشور در آن زمینه ها وجود ندارد آموزش می دهد.

وی اتکا به دولت برای تولید را کار نادرستی دانست و ادامه داد: باید دولت کوچک و چابک شود تا هزینه ها کاهش یابد و در این راستا باید انتظارها از دولت را کاهش داد چرا که دولت باید نقش نظارتی داشته باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت باید بسترساز فعالیت مردم و بخش خصوصی در حوزه تولید و نه رقیب مردم باشد و چنین دولتی نمی گذارد استعدادها در کشور شکوفا شود.

لاریجانی گفت: مزیت های استان باید اولویت بندی شود تا حرفه اهای متناسب با این اولویت ها آموزش داده شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی بر لزوم همبستگی ملی در کشور تاکید کرد و گفت: افزایش همبستگی ملی موجب ناکارآمد کردن توطئه دشمنان علیه کشور می شود.

وی در ادامه با تجلیل از مقام معلم، استاد شهید مطهری را تئوری پرداز انقلاب اسلامی دانست و گفت: شهید مطهری در زمینه عدالت، نظریه ای مبسوطی دارد که بخشی از آن به حوزه آموزش مربوط می شود که تاکنون کار منسجم و دقیقی در خصوص عملی کردن این نظریه در کشور صورت نگرفته است.

وی یکی از مشکل های مهم کشور را نبود نظام منسجم در زمینه آموزشی، اقتصادی و اجتماعی دانست و گفت: باید با درس گرفتن از خطاهای گذشته به دنبال تدوین و ارائه نظام منسجم آموزشی، اقتصاد و اجتماعی در کشور باشیم که متاسفانه تاکنون چنین نظام منسجمی در کشور وجود نداشته است.

لاریجانی توجه به روستاها را بسیار مهم دانست و اظهار کرد: باید روستاها از حاشیه درآمده و به مراکز فعال تولید در کشور تبدیل شوند.

وی با بیان اینکه مشکل امروز روستاها چرخه اقتصادی است افزود: مشکل اصلی در روستاها مشکل زیرساختی نیست چرا که بسیاری از روستا ها دارای زیرساخت های آب و برق و حتی گاز هستند ولی همچنان مهاجرت از این روستاها ادامه دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: مشکل اصلی در روستا ها چرخه اقتصادی روستاهاست و تا زمانی که درآمد برای روستاها وجود نداشته باشد شاهد ادامه مهاجرت از روستاها به شهرها هستیم.

وی تاکید رهبر معظم انقلاب بر ایجاد تولید و اشتغال در کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: بخش زیادی از حاشیه نشینی در شهرها به عنوان یک آسیب اجتماعی مهم ناشی از مهاجرت از روستاها به شهرها است و حل این موضوع رونق دادن اشتغال درروستاها و بازگشت روستاها به حوزه تولید است.

لاریجانی افزود: بر اساس سرشماری سال 1395 نفوس و مسکن در کشور، تنها 25 درصد جمعیت کشور ساکن در روستاها هستند که این موضوع نشانه خوبی نیست و این آمار نشان می دهد که مشکل اقتصادی در روستاها جدی است.

وی با انتقاد از فرهنگ غلط اشتغال درکشور ادامه داد: فرهنگی درکشور به وجود آمده که تنها افراد شاغل در دستگاه های دولتی را شاغل می دانند که این فرهنگ غلطی است و نیاز به اصلاح دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی، حجم دولت را بسیار زیاد دانست و گفت: به دلیل اینکه حجم دولت بسیار زیاد شده است، امروز تمام درآمد دولت صرف پرداخت حقوق به کارمندان خود می شود که این موضوع با سیاست های کوچک سازی دولت در تضاد است.

لاریجانی، با تاکید بر برجسته شدن نقش مردم و بخش خصوصی در تولید خاطر نشان کرد: دولت باید بستر ساز فضا کسب و کار و تولید در کشور باشد و تولید به تولید گران و بخش خصوصی واگذار شود.

وی نشنیدن حرف معلمان، کارگران و کارگزاران کشور توسط مسئولان را یکی از آفت های مهم نشست ها و همایش ها در کشور دانست و افزود: یکی از مشکل های کشور این است که درجلسات، همایش ها و نشست ها، تنها مسئولان نظر خود را بیان می کنند و این در حالی است که باید دیگران حرف بزنند تا مسئولان گوش کرده و کارگرازان و کسانی که قوانین وضع شده را اجرا می کنند، مشکل های قانون گذاری را که در عمل خود را نشان داده، بیان کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه منشاء تحول ها درسطح کشور مربوط به کارگران است ادامه داد: باید حرف کارگزاران در شهرها و روستاها توسط مسئولان شنیده شود تا مشکل قانون در عمل بیان شود و این موضوع در کشور ضروری است.

وی در ادامه کلنگ زنی های گسترده در کشور را مورد انتقاد قرار داد و گفت: اینکه کلنگ می زنند و می روند و سال ها پروژه غیرفعال و نیمه تمام باقی می ماند امر مناسبی نیست بلکه باید کلنگ زمانی زده شود که پول ساخت آن فراهم شده باشد.

لاریجانی با بیان اینکه پنج میلیون و 500 هزار میلیارد ریال پروژه نیمه تمام و کلنگ زنی شده در کشو.ر وجود دارد، ادامه داد: توصیه ما این است که در کشور دیگر کلنگ زده نشود و تنها بعد از فراهم شدن پول و اعتبار لازم برای ساخت و اتمام پروژه کلنگ زنی صورت گیرد.

وی استفاده صحیح از درآمدهای کشور را ضروری دانست و گفت: 200 میلیارد دلار پول برای ساخت آپارتمان هایی در کشور هزینه شده که خالی از سکنه هستند و منابع کشور جایی هزینه شده که کارکرد ندارد.

همزمان با این مراسم 2 پروژه عمرانی آموزش و پرورش قم شامل سالن اجتماعات «فرهنگ و آموزش» در خانه معلم شماره یک آموزش و پرورش قم در مساحت 350 مترمربع و گنجایش 200 صندلی و همچنین مهمانپذیر ویژه فرهنگیان قم در مشهد مقدس با 1800 مترمربع زیربنا به بهره برداری رسید.

شهادت استاد شهید مرتضی مطهری در 12 اردیبهشت 1358 هجری شمسی به دست گروهک فرقان به نام روز معلم در ایران نامگذاری شده است.
خبر ويژه 
آقاي معاون! اين وعده ها مصداق كلاهبرداري نيست؟!
معاون پارلماني رئيس جمهور گفت: کسب راي مردم با اميدوار کردن غيرواقعي آنها کلاهبرداري است.
    
حسينعلي اميري در گفت وگو با خبر آنلاين اظهار داشت: اگر کسي مردم را به امور غيرواقعي اميدوار و از اين طريق مال يا چيزي را تحصيل کند از مصاديق کلاهبرداري محسوب مي شود.
    
معاون پارلماني رئيس جمهور اظهار کرد: آنچه که بدون مصوبه و پشتوانه قانوني و حقوقي گفته مي شود قابل تامل است؛ چون امکان دارد مجلس شوراي اسلامي با اجرايي شدن اين وعده ها موافقت نکند. بنابراين بيان وعده هاي اين چنيني اشکال دارد؛ ضمن آنکه از جهت قانون جزا اگر کسي مردم را به امور غيرواقعي اميدوار کند و از اين طريق مال يا چيزي را تحصيل کند از مصاديق کلاهبرداري محسوب مي شود.
    
وي با اشاره به وعده هاي نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري ادامه داد: خريد راي چه به شکل کهنه و قديمي و چه به شکل مدرن که اميدوار کردن مردم به امور غيرواقعي است از جهت قانوني اشکال دارد و کلاهبرداري محسوب مي شود.
    
با عنايت به اظهارات آقاي اميري بايد پرسيد آيا وعده هايي از اين قبيل، مصداق کلاهبرداري و اميدوار کردن غيرواقعي مردم هست يا خير؟
    -
در صد روز اول اقتصاد را متحول مي کنيم.
    -
چنان رونقي به اقتصاد بدهيم و آن چنان مردم را از درآمد سرشار کنيم که نيازي به پول يارانه نداشته باشند.
    -
اولين تدبير ما کاهش بيکاري بود.
    -
همه تحريم ها حتي تحريم هاي مالي و بانکي و نظامي و موشکي در روز اجراي توافق برداشته خواهد شد.
    -
در ماه هاي ابتداي آغاز به کار دولت تدبير و اميد، موانع از سر راه توليد برداشته مي شود.
    -
براي اقشار کم درآمد بسته هاي حمايتي در نظر گرفته ايم. 
    - 3
درصد از درآمد نفت را به خوزستان اختصاص مي دهيم.
    -
در کنار يارانه هاي نقدي، يارانه هاي کالايي نيز در دولت من پرداخت خواهد شد.
    -
رونق را به اقتصاد برمي گردانيم و به مشکل کارگران توجه داريم. مسئله مسکن هم، اولويت دوم جوانان است که به آن توجه ويژه اي دارم.
    -
و...
خبر ويژه 
دستكاري دولت در آمار/ركود بدتر شده است
رئيس اسبق اتاق بازرگاني در اظهاراتي هشدارآميز گفت: دولت، آمار تورم را دستکاري مي کند.
    
علينقي خاموشي در گفت وگو با روزنامه جهان صنعت اظهار داشت: بزرگترين ضعف دولت روحاني، تيم اقتصادي اوست به اين معنا که وزراي تشکيل دهنده دولت روحاني، هماهنگي و انسجام لازم را در تصميم گيري ها ندارند. به عنوان مثال در صحبتي که با يکي از وزراي دولت يازدهم داشتم، وي اعلام کرد در حال حاضر هيچ جلسه اي در هيئت دولت براي طرح مشکلات کشور تشکيل نمي شود و رئيس جمهور اجازه نمي دهد به صورت تخصصي در اين خصوص صحبت کنيم. البته معمولاً در جلسات هيئت دولت موضوعات کلان اقتصاد مطرح مي شود و در کميته هاي تخصصي، جزئيات مسايل اقتصادي مورد بررسي قرار مي گيرد، اما اينکه جلسه اي تخصصي براي بيان و حل مشکلات اقتصادي در هيئت دولت تشکيل شود تاکنون نبوده و همين به پايداري مشکلات دامن مي زند. به نظر من اين مهمترين نقطه ضعف دولت است چرا که اين شيوه مديريت باعث شد اوضاع معيشتي مردم نسبت به قبل بدتر شود.
    
وي مي افزايد: واقعيت اين است که اولين باري نبود که تحريم ها، کشور را با مشکل مواجه مي کرد. قبل از اين هم ايران تحريم هاي ديگري داشت با اين تفاوت که اين تحريم طولاني تر و زمانبرتر بود. بنابراين ما سال هاست تجربه کار در شرايط تحريم و حتي بدتر از آن را هم داشته ايم اما در مورد اينکه آيا اين رفت وآمدها و برجام مي تواند مشکلات اقتصادي ايران را حل کند، بايد بگويم به نظر من در حال حاضر به هيئتي قوي تر از تيم مذاکره کننده فعلي احتياج داريم تا جزئيات اين توافقنامه را به صورت دقيق و همه جانبه تر بررسي کنند. همچنين درباره اين خبر که گفته مي شود طلسم خريد هواپيماهايي مانند ايرباس و بوئينگ شکسته شده و در حال حاضر چند فرونداز آن هم وارد کشور شده، به نظر من بازي جديدي است که معلوم نيست به سرانجام برسد يا نه، اما به طور کلي برجام منجر به از بين رفتن مشکلات بانکي نشده و فعالان اقتصادي با مشکلات فراواني در اين زمينه مواجه اند.
    
خاموشي تصريح کرد: رکود، معضلي است که در دولت قبل هم وجود داشت اما اين وضعيت در سه سال اخير اوج گرفت. اين در حالي است که به عقيده من، براي پرداختن به اين موضوع بايد سيستم پايه محاسبه نرخ تورم و رکود مورد بررسي قرار گيرد. در بانک مرکزي ليستي از کالاها موجود است که قيمت کالاها در آن مشخص است و هدف گيري هاي بعدي براي قيمت نهايي آنها نيز در آن وجود دارد که در نهايت نقش اين کالاها را در سبد خانوار تعيين مي کند. بنابراين قيمت گذاري برخي از کالاها و تصميماتي که براي برخي از حوزه ها گرفته مي شود در برخي مواقع شوک غيرقابل جبراني به بازار وارد مي کند. يکي از نمونه هاي مشهود فعلي، واگذاري و تغيير مقطعي بخش ساختمان است که به پايين آمدن قيمت مسکن منجر شد به طوري که اثرات رواني آن ممکن است تا مدت ها در بازار خودنمايي کند. نبايد به آمار و ارقامي که در مورد نرخ تورم اعلام مي کنند کاري داشته باشيم چرا که اين ارقام واقعي نيستند و اعدادي که اعلام مي شود دستکاري آماري است.
    
خاموشي مي گويد: آنچه به وضوح وضعيت اقتصادي را نشان مي دهد، گشت وگذار در بازار است. بنابراين خريداران در جريان خريد کالاهاي اساسي، گوشت، مرغ و... بهتر مي توانند در مورد ميزان نوسان قيمت ها و نرخ تورم نظر بدهند. بنده به عنوان يک اقتصاددان معتقدم هيچ کس به اندازه مردم و مصرف کننده نمي تواند در مورد کاهش يا افزايش نرخ تورم نظر دهد.