گزیده ها قسمت سوم

گزیده ها قسمت سوم 14 شهریور - 96
رئيس قوه قضائيه: دادستان كل كشور به موضوع حوادث جاده اي ورود كند
رئيس قوه قضائيه با بيان اينکه چرا بايد عده اي دانش آموز براثر بي تدبيري و سهل انگاري يا خواب آلودگي يک راننده از بين بروند، گفت: بايد بحث امنيت حمل ونقل در جاده هاي کشور به شکل جدي و آسيب شناسانه اي مورد بررسي و توجه قرار گيرد.
    
به گزارش روابط عمومي قوه قضائيه، آيت الله صادق آملي لاريجاني در جلسه مسئولان عالي قضايي با اشاره به برگزاري مناسک حج، بر لزوم توجه هرچه بيشتر به وحدت جهان اسلام و مبارزه با فتنه انگيزي هاي دشمن تاکيد کرد و گفت: دشمنان جهان اسلام انواع فتنه گري ها را براي ايجاد شکاف در بين مسلمانان صورت مي دهند که در راس آنها اقدامات خصمانه و خباثت بار آمريکاست. دولت آمريکا به ظاهر در مقابل تروريست ها قرار دارد اما رسماً و در باطن براي ايجاد شکاف در جامعه مسلمين از تروريست ها حمايت مي کند و آنها را مقابل جهان اسلام قرار مي دهد.
    
آملي لاريجاني با اشاره به انواع جنايات در يمن، فلسطين ، ميانمار، سوريه، عراق و افغانستان با حمايت هاي تسليحاتي و سياسي آمريکا، افزود: واقعاً دستگاه هاي عريض و طويل حقوق بشري بايد به دليل سکوتشان در برابر اين جنايات به چالش کشيده شوند.
    
وي تاکيد کرد: امروز، روز همگرايي مسلمين است و بايد نداي وحدت در برابر فتنه انگيزي هاي دشمن بلند شود. بايد کساني را که به راه دشمن مي روند از خودمان جدا کنيم و با همفکري همه علماي جهان اسلام، راهکارهاي اساسي براي برون رفت از چالش هاي موجود بيابيم.
    
رئيس قوه قضائيه در بخش ديگري از سخنان خود با ابراز تاسف از حادثه واژگوني اتوبوس حامل دانش آموزان دختر هرمزگاني در شهرستان داراب، اين حادثه دلخراش را به خانواده هاي داغديده تسليت گفت و تاکيد کرد: با وجود تلاش همه دستگاه ها از جمله نيروي انتظامي براي کاهش تلفات جاده اي، ميزان اين تلفات زياد است و بايد موارد مربوط به خطاي انساني در وقوع اين حوادث به طور جدي کاهش يابد؛ گرچه طبيعي است که ميزان تصادفات را نمي توان به صفر رساند. بر همين اساس از آنجا که موضوع، مربوط به حقوق عامه است از دادستان کل کشور مي خواهم که با همراهي وزراي مربوطه به اين موضوع ورود کند تا علاوه بر رسيدگي هاي احتمالي قضايي، با چاره انديشي و همفکري نقاط آسيب براي پيشگيري از حوادث مشابه و کاهش تلفات جاده اي شناسايي شود.
    
آملي لاريجاني افزود: جهات انساني اين حوادث بايد مورد توجه قرار گيرد. چرا بايد عده اي دانش آموز در يک اردوي دانش آموزي که برنامه ضروري و واجبي هم نبوده است براثر بي تدبيري و سهل انگاري يا خواب آلودگي يک راننده از بين بروند. گرچه رئيس جمهور محترم دستورات لازم را براي پيگيري اين موضوع صادر کردند و ظاهراً وزير محترم آموزش و پرورش نيز فعلاً دستور به لغو اردوها داده اند اما به هر حال پاک کردن صورت مسئله چاره کار نيست بلکه بايد بحث امنيت حمل ونقل در جاده هاي کشور به شکل جدي و آسيب شناسانه اي مورد بررسي و توجه قرار گيرد تا از موارد مشابه جلوگيري شود. در کنار اين موارد اگر کوتاهي هايي نيز محرز شد قطعاً دستگاه قضايي در چارچوب قانون با آن برخورد قضايي مناسب خواهد کرد.
    
وي همچنين با اشاره به 14 شهريور سالروز شهادت شهيد قدوسي اظهار داشت: شهيد قدوسي هم در دستگاه قضايي خدمات ارزنده اي داشتند و هم در حوزه با ايجاد مدارس نوين و ايجاد برنامه هاي جديد، اقدامات بسيار مثبتي را انجام دادند. ايشان فردي متقي و اهل فکر بودند و علاوه بر مجاهدت ها و تلاش هايي که در دوران انقلاب داشتند، زماني در دستگاه قضايي قبول مسئوليت کردند که مشکلات فراواني وجود داشت و اقدامات قابل تقدير فراواني را انجام دادند.
    
رئيس قوه قضائيه با اشاره به اقداماتي نظير راه اندازي امضاي الکترونيک و ابلاغ الکترونيکي که موجب کاهش بسياري از مفاسد و همچنين افزايش تکريم شهروندان مي شود، از تلاش هاي مرکز آمار و فناوري اطلاعات قوه قضائيه قدرداني و بر لزوم ادامه يافتن اين اقدامات با قوت هرچه بيشتر تاکيد کرد.
كنفرانس خبري محسن رضايي در بغداد: رفراندوم جدايي كردستان جنگ تجزيه را به كل منطقه تحميل مي كند
محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در نشست خبري خود در بغداد درباره رفراندوم جدايي اقليم کردستان عراق گفت: عراق يک کشور مهم و شناخته شده است و تجزيه اين کشور به هر بهانه که باشد، خطاي بزرگي است.
    
وي افزود : تجزيه اين کشور به شهروندان عراقي به ويژه شهروندان شمال عراق آسيب مي زند و امنيت و آرامش و پيشرفت آنان را تهديد مي کند. ايران معتقد است عراق نبايد تجزيه شود چرا که توطئه تجزيه کشورهاي اسلامي به سوريه و ترکيه هم خواهد رسيد. در واقع دشمنان جهان اسلام مي خواهند سوريه و ترکيه را هم تجزيه کنند. آغاز چنين روندي بزرگترين تهديد براي صلح و امنيت و پيشرفت کل منطقه است
    
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: اصرار نادرست بر برگزاري رفراندوم، يک جنگ تجزيه را به کشورهاي عراق، سوريه و ترکيه تحميل مي کند و اين جنگ تجزيه ممکن است سالها طول بکشد و کل منطقه را نا امن کند. همه دلسوزان امنيت و پيشرفت منطقه و حتي برخي رهبران دلسوز منطقه کردستان عراق، مخالف اين رفراندوم هستند.
    
وي افزود:اين يک بازي خطرناک است که از سوي برخي رهبران منطقه کردستان با انگيزه هاي شخصي دنبال مي شود. خيلي از رهبران کردستان عراق مخالف رفراندوم هستند و فقط برخي رهبران کرد با انگيزه هاي شخصي اين پروژه را دنبال مي کنند. اگر اين پروژه در نقطه فعلي متوقف نشود و برخي مسئولان اقليم کردستان عراق بر ادامه آن اصرار کنند، مشخص مي شود که دو عامل در کار است که يكي انگيزه هاي شخصي برخي رهبران و ديگري ترجيح منافع شخصي بر منافع اقليم کردستان عراق و همچنين وجود برخي دستهاي مخفي پشت صحنه است.
    
دبير تشخيص مصحلت نظام در پاسخ به پرسش شبکه تلويزيوني آفاق درباره اظهارات اخير نخست وزير رژيم صهيونيستي که گفته است ايران سوريه را به دژي براي تهديد اسرائيل تبديل کرده است، گفت: نتانياهو مرتباً شبها خواب سقوط اسرائيل را ديده و از اين رو هر حرکتي را در عراق، سوريه و لبنان در مسير سقوط خود مي بيند. انشاء الله اين اتفاق خواهد افتاد و اسرائيل سقوط خواهد کرد و فلسطين آزاد خواهد شد.
    
دکتر محسن رضايي گفت: حضور ايران در سوريه، عراق و لبنان به درخواست رسمي دولت هاي اين کشورها صورت گرفته و براي تقويت دولت هاي دوست و همسايه و عمدتاً در قالب مشاوره سياسي و نظامي و يک حضور مستشاري بوده است. محسن رضايي اجازه حزب الله براي انتقال تعدادي از نيروها از درون خاک سوريه به بخش ديگري از خاک سوريه يعني ديرالزور را به ضرر داعش دانست و گفت: آرزو مي کنيم که داعش در يک نقطه تجمع کنند تا بتوانيم آنها را به دريا بريزيم.
    
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام پيرامون احتمال تغيير در سياست هاي عربستان و احتمال توقف جنگ در يمن و خروج عربستان از بحرين، گفت: مقامات عربستان بعد از اجلاس رياض و نشست با ترامپ، سياست هاي جديدي را اتخاذ کردند و دولت سعودي اگر بخواهد رويه اي همراه با صداقت در ارتباط با کشورهاي جهان اسلام در پيش بگيرد بايد از مردم يمن، سوريه، ايران و بحرين به خاطر سوءرفتارش عذرخواهي کند و اگر عذرخواهي نکند نشان دهنده عدم صداقت حکمرانان اين کشور در رفتارهاي بعدي خواهد بود.
    
دکتر محسن رضايي گفت: البته طبيعي است که عربستان احتمالاً رفتارش را تغيير دهد، چون در سوريه شکست خورد، در يمن و بحرين به نتيجه اي نرسيده است، در محاصره قطر هم دستاورد مطلوبي نداشته است. طبيعي است که اگر دولتي شکست بخورد سياست هايش را تغيير بدهد.
وزير صنعت، معدن و تجارت: بازار پوشاك را مفت و مجاني به خارجي ها داده ايم
وزير صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اينکه قاچاق پوشاک باعث عذاب توليدکنندگان شده است، اعلام کرد: در اين سال ها بازار پوشاک را مفت و مجاني در اختيار خارجي ها قرار داديم.
    
به گزارش ايسنا، محمد شريعتمداري روز گذشته در مراسم انعقاد تفاهم نامه بين وزارت صنعت و سازمان برنامه و بودجه در رابطه با توسعه اشتغال روستايي در قالب طرح توليد پوشاک، ضمن ابراز نگراني از اينکه امروز بازارهاي ايراني مفت و مجاني در اختيار خارجي ها قرار گرفته است، اظهار داشت: بخشي از آن از طريق قاچاق و بخشي ديگر هم ارادي انجام مي شود.
        
قاچاق پوشاک باعث عذاب توليدکنندگان شده
    
به گفته وي، در حال حاضر بخشي از ۱۲ ميليارد دلار وارداتي که انجام مي شود هرچند که قانوني است اما حقوق گمرکي آن پرداخت نشده است
    
وزير صنعت، معدن و تجارت همچنين با اشاره به آمار 2/5 ميليارد دلاري قاچاق پوشاک، بيان کرد: معتقدم اين آمار چندان دقيق نيست و پايه اي ندارد. تصورم اين است که قاچاق پوشاک بيش از اين رقم خواهد بود.شريعتمداري ادامه داد: در حالي آمار اعلام شده براي قاچاق پوشاک چندان قابل قبول نيست که به طور حتم مي تواند با مجموع وارداتي که بدون پرداخت حقوق گمرکي صورت مي گيرد، باعث عذاب توليدکنندگان شود
    
    
در شرايط فعلي، توليد محکوم به شکست است
    
وي با بيان اينکه اکنون در سيکل معيوبي قرار داريم، ادامه داد: متاسفانه اقداماتي کرده ايم که خود باعث شرايط فعلي شده ايم؛ به طوري که تجارت مرزي را بدون حقوق ورودي مجاز دانسته اند يا موافقت هايي را ابلاغ کرده ايم که شرايط فعلي را رقم زده است.
    
وزير صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد که در حال حاضر با سود تسهيلات بالاي ۲۰ درصد نمي توان در صنعتي که در بسياري از بخش ها بازده کمتر از ۱۰ درصد دارد موفق بود. در اين شرايط، توليد محکوم به شکست است.
    
    
مصوبه حذف برچسب قيمت از کالا ايراد دارد
    
حذف برچسب قيمت برخي کالاها که نعمت زاده استارت آن را در آخرين روزهاي وزارتش در وزارت صنعت، معدن و تجارت زد و چهار گروه کالايي از جمله محصولات صنايع بيسکويت، شيريني، کيک و شکلات، انواع چيپس و اسنک و محصولات صنايع سلولزي، بهداشتي را بر اساس اين مصوبه از مهر ماه خارج از شمول برچسب قيمت عنوان کرد، شريعتمداري آن را مورد تاييد قرار داد و طي ابلاغيه اي خطاب به معاون امور اقتصادي و بازرگاني و ديگر معاونان و مديرکل هاي اين وزارتخانه هفت قلم کالاي ديگر که شامل انواع محصولات کارخانه اي کنسرو، کمپوت، سس، ترشي، شور، مربا و عسل مي شود را نيز به ليست کالاهايي که برچسب قيمت از روي آنها حذف خواهند شد، اضافه کرد.
    
سازمان حمايت مصرف کنندگان و توليدکنندگان اين مصوبه را با قانون موجود در تناقض دانست و شريعتمداري هم در اين باره گفت: مصوبه حذف برچسب قيمت از برخي کالاها در دولت يازدهم و از سوي آقاي نعمت زاده ابلاغ شده که اکنون محترم و لازم الاجراست اما به هر حال ايراداتي به آن وارد است که بايد رسيدگي و اصلاح شود. وي درباره اينکه آيا شما به عنوان وزير صنعت، معدن و تجارت در دولت دوازدهم موافق با اجراي اين مصوبه هستيد يا خير؟ عنوان کرد که در هر صورت من اکنون موافق و مخالف نيستم. ولي به هر حال ابلاغ شده و بايد نکاتي که در آن وجود دارد مورد بررسي قرار گيرد.
    
    
واحدهاي توليد پوشاک با کمتر از 50 درصد ظرفيت کار مي کنند
    
به گزارش فارس، در اين مراسم رئيس انجمن پوشاک نيز با بيان اينکه کالاهاي ته مانده کيلويي از نشان هاي خارجي وارد کشور مي شود، اظهار داشت: شرايط کار به گونه اي شده که يک پيراهن 41 هزار توماني که 14 هزار تومان خريداري شده فقط هشت هزار تومان بابت شست وشو و بسته بندي آن هزينه مي شود.سومبات هاکوپيان افزود: اخلاقاً قول مي دهم کمتر از سه سال طرح توليد پوشاک رونق بگيرد و به اروپا نيز صادرات داشته باشيم. اين موضوع مشروط به آن است که بتوانيم جلوي قاچاق پوشاک را به کشور بگيريم.
    
وي با انتقاد از سياست هاي کنوني در قبال اين موضوع و لباس، بيان کرد: توليدکننده داخلي را به لحاظ طراحي محدود کرده ايم، اما به راحتي طرح هاي خارجي در بازار يافت مي شود و کسي با آنها کاري ندارد.
    
رئيس انجمن پوشاک ادامه داد: در حال حاضر واحدهاي موجود توليد پوشاک با کمتر از 50 درصد ظرفيت مشغول کار هستند و اميدواريم اين طرح بتواند به ايجاد اشتغال در روستاها کمک کند.
واردات كالاي مشابه داخلي در صنعت نفت با بودجه دولتي

با وجود اينکه توانايي يک شرکت دانش بنيان و باسابقه داخلي توليدکننده شيرآلات کنترلي به تاييد وزارت صنعت رسيده است، پيمانکاران پروژه بزرگ نفتي در حال انعقاد قرارداد واردات اين تجهيزات با بودجه دولتي هستند.
    
به گزارش خبرگزاري فارس، يکي از کالاهاي پرمصرف در صنعت نفت کشور که توانايي زيادي براي توليد آن در داخل کشور هم ايجاد شده است و از ديدگاه وزارت نفت جزو ده قلم کالاي استراتژيک اين صنعت محسوب مي شود، «شيرهاي کنترلي» هستند. در اين زمينه بعضي از شرکت هاي داخلي اقدامات قابل اعتنا و مهمي انجام داده اند و يکي از آنها که به تاييد معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري رسيده و داراي نشان «دانش بنيان» است. اين شرکت داخلي همچنين نقش مهمي در توليد شيرآلات کنترلي بسياري از پروژه هاي ملي داشته است.
    
اين شرکت به مديران پروژه پالايشگاه گاز بيدبلند 2 معرفي شده است و پيشنهادات فني خود را به شرکت پيمانکار که کنسرسيوم دو شرکت خصوصي با نام هاي «س» و «ج» است، ارائه داده است. با اين وجود، شرکت هاي مذکور به دلايل نامعلومي از ادامه مکاتبات با اين شرکت داخلي خودداري کردند و پس از مدتي مشخص شد که در حال خريد و وارد کردن شيرآلات کنترلي پروژه مذکور از کشور آلمان به واسطه شرکت هاي فرانسوي هستند.
    
اين در حالي است که وزير صنعت، معدن و تجارت دولت يازدهم در حاشيه نامه مشابه مورخ 19 ارديبهشت يکي ديگر از شرکت هاي ايراني درباره عدم استفاده از توان داخلي در زمينه تامين شيرآلات پالايشگاه بيد بلند 2 خطاب به نژاد سليم، مديرعامل شرکت صنايع پتروشيمي خليج فارس يه عنوان کارفرماي اين پروژه نوشته بود: «با سلام و با توجه به تاکيد مقام معظم رهبري بر حمايت از توليدات داخلي، با هر گونه خريد خارجي شيرآلات طرح پالايشگاه گاز بيدبلند 2 مخالفيم و اجازه واردات داده نخواهد شد. لطفا دستور فرمائيد از طريق سازندگان داخلي خريداري شود
    
با اين وجود، همچنان خبري از استفاده از توانمندي هاي آن شرکت داخلي و دانش بنيان براي تامين شيرهاي کنترلي پروژه پالايشگاه گاز بيدبلند 2 نيست و اخبار موجود حاکي از نهايي شدن قرارداد شرکت پيمانکار اين پروژه با شرکت هاي دلال فرانسوي در اين زمينه است.در حالي شاهد واردات کالاهاي مشابه داخلي در پروژه پالايشگاه گاز بيدبلند 2 با چند برابر قيمت توليدات داخلي هستيم که منابع لازم براي احداث اين پالايشگاه از طريق منابع داخلي و به واسطه بانک سپه تامين مي شود و سازندگان اين پالايشگاه مکلف به خريد داخلي هستند. با اين وجود، شرکت هاي پيمانکار اين پالايشگاه که نماينده شرکت پالايش گاز بيدبلند خليج فارس براي احداث اين پالايشگاه هستند، با تاکيد بر اينکه خصوصي هستند، ادعا مي کنند الزامي براي استفاده از توانمندي هاي داخلي ندارند. همچنين آنها ادعا دارند بخشي از تامين منابع مالي اين پروژه از طريق يک خط اعتباري يوزانس خارجي صورت مي گيرد. اين در حالي است که در هر صورت اين پروژه عملا متعلق به دولت و شرکت هاي شبه دولتي است و خصوصي يا دولتي بودن پيمانکار ارتباطي با اجراي قانون حداکثر استفاده از توان داخل ندارد.
    
از نکات قابل توجه اين موضوع، اين است که نماينده شرکت هاي پيمانکار اين پروژه در جلسه با کارشناسان و مديران شرکت داخلي دانش بنيان بعد از تاييد توضيحات اين شرکت توسط دفتر تجاري سازي و فناوري ساخت درباره دلائل شرکت هاي پيمانکار پالايشگاه گاز بيدبلند 2 براي عدم استفاده از توان آنها، درباره قدرت و نفوذ دلالي به نام «م.ب» صحبت کرده است که خريد و تامين تجهيزات بسياري از پروژه هاي در دست اجراي کشور را بر عهده دارد و هم از لحاظ سياسي و امنيتي و هم از لحاظ وابستگي به برخي فرقه هاي ضاله سوابق مهم و قابل تاملي دارد.
    
انتظار مي رود مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنين وزارت نفت در دولت دوازدهم با پيگيري جدي تر و سريع تر واردات شيرآلات کنترلي پالايشگاه گاز بيدبلند 2 علي رغم توان داخلي توليد آن، جلوي اين موضوع را بگيرند.