گزیده ها 15 اردیبهشت - 97


گزیده ها 15 اردیبهشت - 97
باران سنگ و صندلی در خرمشهر!‍
هواداران بابلی در نیمه دوم دیدار تیم‌شان مقابل استقلال کمی آرام‌تر شده بودند اما کماکان در برخی صحنه‌ها به داور و بازیکنان استقلال فحاشی می‌کردند.
به گزارش ایسنا، در حالی که نیمه دوم دیدار تیم‌های استقلال و خونه به خونه بابل آغاز شده بود شاهد جو آرام‌تری در بین هواداران بودیم به طوری که هواداران خونه به خونه که در نیمه نخست به سنگ پرانی و شکستن صندلی‌ها پرداختند در نیمه دوم بیشتر به تشویق تیم خود پرداختند. البته در یکی دو صحنه که اعتقاد داشتند داور در تصمیم خود دچار اشتباه شده علیه او فحاشی کردند.
در اواسط نیمه دوم بازی وینفرد شفر که از کنار زمین نظاره‌گر کار شاگردانش بود سنگی را در دست داشت و به کمک داور مسابقه نشان داد که به نظر می‌رسید این سنگ را به سمت سرمربی استقلال پرتاب کرده بودند.
در بعضی از دقایق بازی شاهد فحاشی هواداران خونه به خونه بابل به بازیکنان استقلال بودیم. بازیکنانی چون امید نورافکن بیش از همه مورد فحاشی قرار گرفتند.
در اواسط نیمه دوم بازی یکی از هواداران تیم استقلال که وارد زمین شده بود، به سمت نیمکت استقلال رفت و قصد داشت بازیکنان و نیمکت‌نشینان این تیم را در آغوش بگیرد که با دخالت نیروی انتظامی او را به روی سکوها هدایت کردند.
کمک داور اول بازی در اواسط نیمه دوم با مصدومیت جزئی مواجه شد که در ادامه با کمک پزشکان تیم فوتبال استقلال توانست به کارش ادامه بدهد.
گویند ورزشگاه تعداد تماشاگران را حدود ۱۵ هزار نفر اعلام کرد.
در اواخر نیمه دوم بازی باز هم شاهد سنگ‌پرانی و همین طور شکستن صندلی‌ها و پرتاب آن‌ها به سمت هواداران استقلال از سوی هواداران بابلی بودیم. البته با توجه به وضعیت جایگاه خبرنگاران بیشتر سنگ‌هایی که بابلی‌ها پرتاب می‌کردند به سمت خبرنگاران می‌آمد.
در بازی امروز شاهد حضور دو جیمی جامپ در فواصل مختلف در میانه زمین بودیم.
در اواخر بازی در حالی که استقلالی‌ها یک فرصت خوب گلزنی را از دست دادند هواداران استقلال نسبت به عملکرد داور اعتراض کردند و با پرتاب بطری و سنگ به زمین اعتراض خود را نشان دادند.
وزیر ورزش و جوانان با حضور در ورزشگاه خرمشهر بازی را از نزدیک تماشا کرد.
بعد از پایان بازی، تعداد زیادی از هواداران استقلال و افراد غیر مرتبط به درون زمین آمدند و جو کاملا بی‌نظمی بر ورزشگاه حاکم شد.
یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: روحانی به جای سرزنش مسئولان و وزرا باید از بقیه مدیران هم بخواهد مردم را جدی بگیرند.
صادق زیباکلام در گفت‌وگو با ایلنا، با نقد بر صحبت‌های اخیر رئیس‌جمهور در خصوص ناامیدی وزرا گفت: اینکه روحانی خیلی کلی و مبهم می‌گوید برخی از وزرا ایجاد یاس و ناامیدی می‌کنند و تلویحا می‌گویند اگر رویه خود را تغییر نمی‌دهند استعفا دهند و این بدین معنا است که حقایق را به مردم نگویید. صرف نظر از اینکه وزرا چه گفتند ، شاید حرف‌های آنان واقعیت‌های کشور بوده است.
وی افزود: چیزی که از روحانی انتظار می‌رفت و در گفت‌وگوهای زنده در صدا و سیما هم از آنها حرف زده بود بازگویی واقعیت‌های کشور بود. روحانی با مردم مانند اطفال صحبت می‌کنند و فکر می‌کند مردم با حرف‌های زیبای او سرگرم خواهند شد. جملاتی مثل اوضاع بهتر خواهد شد، مشکلاتی هست، شایسته سالاری ضروری است، توجه به جوانان در اولویت است و.. برای مردم تکراری شده است. درواقع برخلاف گفته‌های روحانی کار درست را وزرایی می‌کنند که مشکلات و چالش‌های کشور را با مردم در میان می‌گذارند.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: بنده ظرف ده ماه گذشته که روحانی دولت دوم خود را تشکیل داده بارها از او تقاضا کردم که اگر بر فرض درآمد کشور در سال گذشته یکصد تومان بوده، چقدر از این درآمد در اختیار او به عنوان رئیس قوه مجریه بوده و چه مقدار دیگر در اختیار نهاد‌ها و افراد غیر قرار گرفته است. نباید به مردم امید واهی بدهیم و دل آنها را بی‌جهت خوش کنیم چرا که این روش نتیجه‌ای ندارد.
وی در انتها با تاکید براینکه رئیس‌جمهور باید تغییر روش بدهد و با مردم صادق باشد، گفت: روحانی به جای سرزنش مسئولان و وزرا باید از بقیه مدیران هم بخواهد مردم را جدی بگیرند. چراکه مردم ایران رشد یافته هستند و نمی‌توان آنها را با امیدهای واهی قانع کرد.تا چند سال این روش قرار است ادامه پیدا کند؟ نباید به مردم بگویید خزانه کشور خالی است؟ نباید بگویید بهترین فارغ التحصیلان کشور در صف خروج از کشور هستند؟ کشور برای بحران آب هیچ راهکار از پیش تعیین شده‌ای نداشته است. چطور می‌توان با پنهان کردن مشکلات کلان کشور، رو به جلو پیش رفت؟ بهتر است مردم را به همان شکل که هستند فرهیخته و عالم به شرایط بدانید.
حداد عادل در همایش «دهه پنجم انقلاب؛ بایدها و نبایدها»:
نمایندگان چهارکشور اروپایی امروز (پنجشنبه) در رم پایتخت ایتالیا با نمایندگان جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت و گو می کنند.
به گزارش ایرنا، یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه ایتالیا اعلام کرد: دیپلمات های ایتالیا، فرانسه، انگلستان و آلمان امروز در رم در پشت درهای بسته با مقام های بلند پایه ایران درباره مسائل منطقه ای دیدار و گفت و گو می کنند.
سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران، ریاست هیات ایرانی را در این نشست بر عهده دارد.
نمایندگان چهار کشور اروپایی و ایران در ماه فوریه گذشته (بهمن ماه) نیز در مونیخ گردهم آمده بودند.
امانوئل مکرون و انگلا مرکل، سران کشورهای فرانسه و آلمان در هفته گذشته برای ترغیب دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به ماندن در برجام به واشنگتن سفر کردند. اروپایی ها بارها گفته اند که برجام را بهترین ابزار برای حل مساله هسته ای ایران می دانند. مقامات اروپایی همواره اظهار می کنند که برجام باعث امن تر شدن منطقه و اروپا شده است.
این در حالی که ترامپ قرار است روز 12 می (22 اردیبهشت) در خصوص ماندن و یا خروج از برجام تصمیم گیری کند.
عراقچی معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان که در ادامه رایزنی با مقام های اروپایی، روز 29 فروردین ماه نیز به رم سفر کرده بود، تاکید کرد: آمریکا حرکتی را آغاز کرده که مخالف مسیر حرکت جامعه بین الملل است و جامعه جهانی در حال مقابله با آن است. ما هم رایزنی ها و تماس های نزدیکی را داریم و اجازه نخواهیم داد که منافع جمهوری اسلامی ایران در این حرکت ترامپ خدشه دار شود، با قوت دفاع خواهیم کرد و آمادگی مقابله با هر سناریویی را داریم.
خبرگزاری رویترز پیش تر (10 اسفند 1396) گزارش داده بود که با نزدیک شدن ضرب الاجل ترامپ برای اصلاح برجام، انگلیس، فرانسه و آلمان با مقام های آمریکایی برای طراحی راهبردی به منظور ارتقای توافق هسته ای و ماندن آمریکا در برجام مذاکره می کنند.
براساس این گزارش، همزمان با این مذاکرات، سه قدرت اروپایی به همراه ایتالیا و اتحادیه اروپا گفت و گو با ایران درباره مسائل منطقه ای را در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با تمرکز بر نقش ایران در یمن آغاز کردند.
رویترز همچنین به نقل از دو دیپلمات اروپایی و یک مقام ایرانی مدعی شد، دور بعدی این گفت و گو در ایتالیا برگزار خواهد شد.
یک دیپلمات ارشد اروپایی گفت: ما در مونیخ انتظارات خود از تهران را ارائه دادیم. آنها (ایران) آشکارا گفتند که (در یمن) نقشی ندارند و ما جمع بندی هایی کردیم تا با همراهی هم پیش برویم.
وی افزود: ایرانیان به خوبی همکاری می کنند، اما دیدار مثبت به این معنا نیست که شاهد تاثیری در جهان واقعی خواهیم بود.
به نوشته رویترز، یک مقام ایرانی گفت: بسیاری از شکاف ها با غرب را می توان رفع کرد. اما این نیازمند حسن نیت و کار فراوان است. غرب باید دوباره اعتماد ما را جلب کند. توافق هسته ای به صورت کامل اجرا نشده است، ما چگونه می توانیم درباره مسائل دیگر به آن ها اعتماد کنیم؟
رویترز به نقل از این مقام ایرانی مدعی شده بود که اروپایی ها می خواهند در دور بعدی مذاکرات در ایتالیا درباره گروه های نزدیک به ایران در جنوب لبنان و جنوب سوریه گفت و گو کنند.
دیدار امروز(پنجشنبه) در رم پایتخت ایتالیا همچنین چند روز پس از آن انجام می شود که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با حضور در وزارت دفاع این رژیم چند قفسه زونکن سند و مدرک ادعایی را همراه خود به یک برنامه زنده تلویزیونی برد و مدعی شد سازمان اطلاعات اسرائیل توانسته 55 هزار پرونده را درباره برنامه های ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای به دست آورد.
آمریکا بلافاصله و بدون بررسی، اسناد ادعایی و اظهارات نتانیاهو را تایید کرد. البته ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و پمپئو وزیر خارجه جدید این کشور پیش تر هم برای آنچه «ضرورت اصلاح برجام» خواندند، خیز برداشته بودند.
کاخ سفید ابتدا در بیانیه ای با تایید ادعای نتانیاهو اعلام کرد: این شواهد با آنچه ایالات متحده از مدت ها پیش می دانست منطبق است و جزییاتی جدید و متقاعد کننده از تلاش ایران برای تولید تسلیحات هسته ای قابل حمل با موشک به دست می دهد.
اما هنوز چند ساعت بیشتر از صدور این بیانیه نگذشته بود که کاخ سفید در یک عقب نشینی بی سرو صدا نسخه اصلاح شده بیانیه را جایگزین و برای توجیه این اصلاحیه نزد افکارعمومی ازطریق یکی از مقام های کاخ سفید در گفت وگو با خبرنگار شبکه آمریکایی ان بی سی اعلام کرد که علت این اقدام اصلاح خطای اداری بوده است.
اروپایی ها اما واکنشی بسیار سردتر از انتظار آمریکایی ها و صهیونیست ها به اسناد ادعایی نشان دادند و گفتند که به برجام پایبند خواهند ماند.
**واکنش قاطع اتحادیه اروپا
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به ادعای تازه نتانیاهو گفت:برجام براساس راستی آزمایی و نظارت برحقایق استوار و آژانس 10بارپایبندی ایران به تعهداتش را تایید کرده است.
فدریکا موگرینی که برای شرکت در نشست چهارجانبه مذاکرات لیبی به قاهره رفته است در پاسخ به پرسش خبرنگاران دراین باره افزود: آژانس تنها سازمان بی طرف و بین المللی مسئول نظارت بر تعهدات هسته ای ایران است.
وی تاکید کرد: برجام بر اساس فرض حسن نیت یا اعتماد استوار نیست بلکه بر اساس تعهدات واقعی، سازو کارهای راستی آزمایی و نظارت بسیار دقیق بر حقایق استوار است که توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام می شود.
وی ادامه داد: در هر صورت اگر هر یک از طرف ها یا هر کشوری اطلاعاتی از عدم پایبندی - از هر نوعی - در اختیار دارد می تواند و باید از طریق سازوکارهای مناسب، مشروع و به رسمیت شناخته شده یعنی آژانس بین المللی انرژی اتمی و کمیسیون مشترک ناظر بر اجرای برجام که من ریاست آن را بر عهده دارم، به جریان اندازد. ما سازوکارهایی برای رسیدگی به نگرانی ها داریم.
**موضع محکم لندن
انگلیس هم جزو نخستین کشورهایی بود که در این زمینه موضع گرفت، سخنگوی دولت این کشور تاکید کرد: نظام بازرسی توافق شده در برجام راهکاری قوی و جامع برای راستی آزمایی پایبندی ایران به تعهداتش به شمار می‌رود.
وی با بیان اینکه انگلیس هرگز درباره برنامه‌های هسته‌ای ایران ساده‌لوحانه برخورد نکرده، تأکید کرد که نظام بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی راهکاری حیاتی و مهم برای راستی آزمایی پایبندی ایران به برجام و اینکه برنامه هسته‌ای این کشور برای مصارف مسالمت‌آمیز است، به شمار می‌رود.
**واکنش برلین
آلمان دیگر کشور اروپایی بود که موضع گیری در برابر ادعای نتانیاهو را به تاخیر نیانداخت و سعی کرد همان زمان واکنش نشان دهد. یکی از سخنگویان دولت آلمان با اعلام اینکه توافق هسته ای در برگیرنده اجرای یک سامانه نظارتی بی سابقه، قوی و کامل است که توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی امضا شد اعلام کرد: برلین اطلاعات ارایه شده از سوی نتانیاهو را تحلیل خواهد کرد.
محققان دانشگاه " MIT" طی آخرین تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که بهترین سن یادگیری زبان دوم زیر 10 سالگی است.
به گزارش ایسنا و به نقل از تک تایمز، فراگیری یک زبان جدید همواره نیازمند مهارت، زمان و عزمی بالا برای یادگیری بوده است.
از گذشته این فرضیه در ذهن هابوده است که کودکان آسان‌تر و سریع‌تر یک زبان جدید را فرا می‌گیرند.
در همین راستا و برای اثبات این فرضیه، محققان دانشگاه "MIT" نشان دادند که بهترین زمان یادگیری زبان جدید، با کیفیتی بالا، تا سن 10 سالگی است.
این محققان معتقدند، کودکان زیر 10 سال آسان تر از بقیه سنین، اطلاعات جدید را فرا می‌گیرند و یادگیری زبان جدید نیز در این سنین در حالت ایده ال خود است.
این محققان اظهار کردند، جوانان زیر 18 سال هنوز می‌توانند مهارت‌های خوبی را در تسلط بر بخش دستوری یک زبان جدید نشان دهند.
در این مطالعه، 670 هزار نفر با ملیت ها و زبان های مختلف مورد بررسی قرار گرفتند تا مهارت‌های دستور زبانی آن‌ها در زبان دوم تعیین شود.
تقریبا 246 هزار نفر از کل شرکت کنندگان در این تحقیق اظهار داشتند که در خانه با زبان انگلیسی صحبت می‌کنند.
بقیه افراد نیز به دو یا چند زبان دیگر مسلط بودند.
اغلب شرکت کنندگان در دهه بیست و سی سالگی خود بودند.
پیرترین فرد در دهه 70 سالگی بود و کوچکترین افراد شرکت کننده نیز 10 ساله بودند.
جاش تننباوم از محققان " MIT" گفت: کودکی بهترین زمان فراگیری قواعد دستوری یک زبان جدید است اما این توانایی در سنین نوجوانی نیز نسبتا قوی است.
وی افزود بهتر است که تا قبل از 18 سالگی سراغ فراگیری یک زبان جدید برویم زیرا مشغله های زندگی پس از این سن به اوج خود می رسد که موجب اختلال در روند یادگیری زبان جدید می شود.