عراق به دخالت آمریکا در تشکیل دولت واکنش نشان داد

عراق به دخالت آمریکا در تشکیل دولت واکنش نشان داد11شهریور-97

یک بام و دوهوا نمی شود  چون اگربیانیه عدم دخالت درامور داخلی عراق داده شده است باید شامل عدم مداخله  جویی  رژیم ولایت فقیه به خصوص پاسداران و عوامل  مزدوران  شان در امور داخلی عراق بشود بشود
بغداد - ایرنا - وزارت امور خارجه عراق در بیانیه ای نسبت به دخالت های آمریکا در روند تشکیل دولت این کشور واکنش نشان داد.
به گزارش ایرنا، 'احمد محجوب' سخنگوی وزارت امور خارجه عراق روز یکشنبه در بیانیه ای هر گونه دخالت در امور داخلی کشورش را غیرقابل قبول دانست و خواستار پایبندی و احترام به اراده ملت عراق و آرمان های آنها در زمینه تشکیل دولتی ملی بر اساس قانون اساسی این کشور شد.
محجوب در این بیانیه در عین حال به شراکت های راهبردی موثر با کشورها و درصدر آن توافقنامه چارچوب همکاری راهبردی مشترک با آمریکا اشاره کرده است که - به گفته او - با هدف تقویت روابط میان دو کشور در زمینه های مختلف امنیتی و توسعه ای با حفظ حق حاکمیت عراق و اقتدار نهادهای قانونی این کشور است.
هر چند در این بیانیه بطور مستقیم به دخالت های آمریکا در روند تشکیل دولت جدید عراق اشاره نشده است اما ناظران، موضع سخنگو را واکنشی به این امر می دانند.
این بیانیه درحالی است که 'جورج پمپئو' وزیر امور خارجه آمریکا چند ساعت پیش تر در توئیتی بر دخالت واشنگتن در امور داخلی عراق اصرار کرد و نوشت که 'مک گورک نماینده من و رئیس جمهوری آمریکاست و در حال حاضر سرگرم ماموریت بزرگی برای تشکیل دولتی قوی در عراق بر اساس اصول ملی این کشور است'
در پی تحرکات بیش از یک ماه گذشته برت مک گورک نماینده رئیس جمهوری آمریکا در گروه نظامی موسوم به ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش، در زمینه روند تشکیل دولت جدید این کشور و دیدارهای متعدد و آشکار و سری او با شخصیت های سیاسی و رهبران احزاب شیعه، سنی و کرد عراق، انتقادهای بسیاری از سوی محافل سیاسی و مردمی کشور به این امر صورت گرفت.
همچنین دست کم در دو مورد مردم بغداد با آمدن به خیابان ها، دخالت های آشکار مک گورک در روند تشکیل دولت جدید عراق را محکوم کرده و خواستار واکنش دولت بغداد به این امر شده بودند.
تعدادی از نمایندگان منتخب پارلمان و نیز فعالان سیاسی، نماینده ترامپ را به استفاده از ابزارهای تطمیع و تهدید علیه برخی نمایندگان جدید برای پیوستن به یکی از دو محور مطرح برای تشکیل فراکسیون (ائتلاف) بزرگ پارلمانی که حق تشکیل دولت جدید را خواهد داشت، متهم می کنند.
خاورم*4*380