آلودگی صوتی؛ معضل زیست محیطی این روزهای تهران 11مرداد-98
بر اساس اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران آلودگی صوتی در برخی مناطق پایتخت از حد اضطرار عبور کرده است.
به گزارش ایسنا، حدود مجاز تراز صدا برای مناطق مسکونی در دوره زمانی روز و شب به ترتیب ۵۵ و ۴۵ دسیبل است که متاسفانه در مناطق مسکونی بزرگراههای تهران از حد اضطرار عبور کرده است. در ادامه به پنج نکته درباره آلودگی صوتی و راهکارهای مقابله با آن اشاره شده است:
*بر اساس نتایج اندازهگیریهای انجام شده توسط شرکت کنترل کیفیت هوا، میانگین تراز صوتی در حاشیه بزرگراههای تهران در دوره زمانی روز بین ۷۰ تا ۸۰ دسیبل است از این رو در کاربریهای مسکونی مجاور بزرگراهها، میانگین تراز صوتی در دوره زمانی روز، ۱۵ تا ۲۰ دسیبل بالاتر از حدود مجاز در نظر گرفته شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست بوده و شرایط از حد اضطرار عبور کرده است.
*در حال حاضر بر اساس دادههای سازمان فناوری اطلاعات، بیش از ۷۰ درصد کاربری مجاور بزرگراهها مسکونی است و در این نقاط فاصله خانههای مسکونی از لبه بزرگراه خیلی کم است و در نتیجه صدای بزرگراه به طور کامل در خانهها شنیده میشود.
* از جمله راهکارهای کاهش صوت در مناطق مسکونی بزرگراههای تهران استفاده از پنجرههای دو جداره و دیوارهای جاذب صوت است. یکی دیگر از راهکارها استقاده از فضای سبزی است که قابلیت کاهش صوت را داشته باشد. بوتههای انبوه و درختانی با برگهای بزرگ میتوانند صدا را جذب کنند.
* نصب دیوارهای صوتی کنار بزرگراهها به کاهش صدای آنها کمک میکند. کارکرد این دیوارها با توجه به ارتفاع و جنس آنها متفاوت است البته باید در نظر داشت که دیوارهای صوتی از نظر شهرسازی، المان مناسبی نیستند چرا که ظاهری نازیبا به فضا میدهند و به صورت ناخواسته تفکیکی را بین محیط اطراف و بزرگراه ایجاد میکنند.
*آلودگی صوتی میتواند اثراتی منفی بر انسان داشته باشد. ابتلا به سردرد، ناراحتی عصبی، کاهش شنوایی، زخم معده، افزایش فشار خون، بیماریهای قلبی، کاهش تمرکز و تنش در ارتباط با دیگران از جمله این اثرات است.